Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
Явно нямам деца
.
Казвам, че трябваше да се спрът всички за тези две седмици. Не въобще, щото те са най-големия разпространител, поне за София. Карат го безсимптомно или почти без. Но джъткат из метро къде ли не.
Твойте ако нямат респект към учителя, е вече друг вид възпитание
П.п. Аз само изразявам, мнение. Голямата го изкара. Ние не се заразихме. Жена ми бачка по цял ден в такова отделение. Така, че не си мисли, че съм от паникьорите.
(Перфектно е измислен тоя вирус
)

Казвам, че трябваше да се спрът всички за тези две седмици. Не въобще, щото те са най-големия разпространител, поне за София. Карат го безсимптомно или почти без. Но джъткат из метро къде ли не.
Твойте ако нямат респект към учителя, е вече друг вид възпитание

П.п. Аз само изразявам, мнение. Голямата го изкара. Ние не се заразихме. Жена ми бачка по цял ден в такова отделение. Така, че не си мисли, че съм от паникьорите.
(Перфектно е измислен тоя вирус

- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Сондьора написа:Явно нямам деца.
Твойте ако нямат респект към учителя, е вече друг вид възпитание![]()
(Перфектно е измислен тоя вирус)
Мойте са в детската градина още но имам доста наблюдения, над другите, както и да е не съм искал да те засегна,що се отнася до двете седмици....е НЕМА ДА СТАНЕ щот след тея две седмици всичко ще започне наново така, че за мен поне е абсолютно безмислено,както ти каза вирус е той нема реши да си ходи щот 2 седмици нема никой навън....
- Сондьора
- ентусиаст
-
Масата народ тряя да се поразрежда. Понеже няма да има физически, как да се помогне на тежките случаи.
Но както писах по-нагоре, то вече е приключило, квото е такова.
Но както писах по-нагоре, то вече е приключило, квото е такова.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Сондьора написа:Казвам, че трябваше да се спрът всички за тези две седмици.
Тук вече трета седмица не учат учениците.. и познай дали има ефект, иначе говоря за Белгия.
Бъдете здрави и ако искате се затваряйте завинаги (с най-добри чувства)

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Borymeckata написа:Лично съм афектиран, защото нашият тиквеник пак учи във Фейсбука... А тъкмо беше започнал някак 8-ми клас в ново училище и в нов клас, беше започнал да разбира нещо и да си изгражда някакви навици за учене - хайде пак цял ден сам в къщи пред телевизора. И приключихме с образованието...![]()
![]()
Ти си добре, моят е 7-ми клас. Опропастиха му края на предната година.
Сега отсъства първо сигурно 1-2 седмици (може да е било коронавирус), върна се и след седмица затвориха паралелката заради дете с положителен тест - пак две седмици - този път карантина. Като свърши и уж се върнаха, имаше някои дни в които не ходеха пак на училище, щото нямало учители. Пълна каша, а му е най-важната година. Него ако питаш му е супер. Уж е на училище, ама не. Не знам какво поколение ще излезе от тях и на свой ред какво поколение ще отгледат и те.
Само знам, че в децата е истината, а не в дъртофелниците като нас и по-стари.
Дъртофелникът като го е страх, има глава на раменете - да се крие по планини и села. Не можеш да очакваш чудеса от останалите хора. Да, носим парцали, спазваме това онова, но чудеса няма как да станат.
Някои хора 2020-та се събудиха от капиталистическия сън и осъзнаха, че са смъртни и могат да умрат.
- Сондьора
- ентусиаст
-
Масово си пускат децата болни, после спазвали 
Да оставим на страна короната.
Такава е практиката на масовката, да се водят децата в детската болни. Пускат се на училище пак така.
И короната е виновна за образованието...ще се строшим от смях

Да оставим на страна короната.
Такава е практиката на масовката, да се водят децата в детската болни. Пускат се на училище пак така.
И короната е виновна за образованието...ще се строшим от смях

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Тук някои хора живеете в илюзия, че можем да контролираме нещо, пък било то и коронавирус.
Теб мама те оставяше вкъщи ли навремето като тръгнеха сополите?
Сондьора написа:Масово си пускат децата болни, после спазвали
- Сондьора
- ентусиаст
-
Ми не сме цигани, че да търсим стаден имунитет.
sub_eleven написа:Тук някои хора живеете в илюзия, че можем да контролираме нещо, пък било то и коронавирус.Сондьора написа:Масово си пускат децата болни, после спазвали
като цяло всички се оплакват, че децата им се разболяват в детската градина и мисля, че в градините трябва да разделят децата на сополиви/болни и не. И така всеки родител ще знае, че си води детето при други болни деца, каквото е и неговото. Може би това ще пречупи мисълта.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
То па само в бг е така сигурно. В Испания треа да е с 40 градуса темп , че да не иде на детска. Това сополи, хрема, кашлица никой не го брои за болно.
Хм,хм...
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Сондьора написа:И короната е виновна за образованието...ще се строшим от смях
Като цяло... може би не. Аз говоря конкретно за нашия футболист - при него работата беше някак "на кантар", сякаш имаше шанс да научи нещо в училище и да си изгради някакви навици... Сега вече - няма...

Иначе за някое ученолюбиво хлапе, дето с мерак си учи уроците - проблем няма, даже у дома ще му е по-добре, че няма такива като нашия тиквеник да го разсейват.
Excellent! Steven is my name!
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
В детските градини в момента са доста затегнати нещата. Детето само защото беше казало, че има сополи, без реално да му има нещо, ни звъннаха да си го вземем и после трябваше документ от личния лекар и изследвания, че е здраво. Сутрин мерят температурата на всяко. Но на детската площадка ги гледам с кашлица и два реда сополи, до корема му висят, обаче родителя не му дреме и си пие биричката/кафенцето отстрани. Та оттам май прихвана детето нещо, и аз покрай него, но леко се размина, може би не е било корона.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
Тука обаче сме се събрали една изключителна прослойка хора. Видиш ли само в тоя форум сме се събрали осъзнатите и разбиращите, че медиите само всяват страх и само бучат за корона вируса. И хубаво че сме ние за да отсечем, че не трябва да се вярва на 100% на медиите.
Защо масово трябва да се подценява народа? Медиите нас естествено не ни психират, ама видиш ли лабилните плебеи гледат дистанционното на телевизора с уплаха...
И тези които дефакто се психират от корони, новини и фейсбук клипове с бели български субтитри, дали не си заслужават да си седят вкъщи вовеки и да не се репродуцират....
Няма проблем
Защо масово трябва да се подценява народа? Медиите нас естествено не ни психират, ама видиш ли лабилните плебеи гледат дистанционното на телевизора с уплаха...

И тези които дефакто се психират от корони, новини и фейсбук клипове с бели български субтитри, дали не си заслужават да си седят вкъщи вовеки и да не се репродуцират....
Няма проблем

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Робърт Стефаницки в белгийския в. "Льо Соар":
" На 24 януари град Ухан беше затворен за 76 дни, последван от цялата провинция Хубей. Десетки други градове въведоха собствени ограничения (например, само един човек от домакинство имаше право да пазарува). В цялата страна бяха създадени 14 хил. контролни пункта. Училищата не отвориха отново след ваканцията. Заразените лица, които не проявяват сериозни симптоми, бяха изолирани на стадиони, за да не заразят членовете на домакинството си. През март китайците успяха да спрат неконтролираното предаване на вируса и започна фаза на отпускане, без обаче да претендират за победа.
Всеки жител има приложение на телефона си, което преценява дали представлява потенциален риск - само когато кодът е зелен, му е разрешено да вземе метрото, да пазарува или да отиде на ресторант. При появата на ново огнище на зараза, се налага карантина. Когато властите смятаха, че трябва да се тестват няколко милиони жители на един град, това се правеше незабавно.
Математически модел пресметна, че мерките, приети в Китай, между 29 януари и 29 февруари 2020 г. се предотвратили 1,4 млн. инфекции и 56 хил. смъртни случаи.
Какво подценяваме в Китай
В интервю за сп. “Лансет” Грегъри Поланд, директор на отдела за изследване на ваксините в американската клиника “Майо”, приветства реакцията на Пекин: “Те ограничиха много бързо разпространението на вируса. Това беше решаващ фактор”. Да, това стана възможно чрез държавния контрол върху обществото. Но ние подценяваме участието на обществото в борбата срещу коронавируса. Милиони доброволци се включиха в стотици организации, били те политически, религиозни или граждански, защо в Китай има и такива, макар и да са подчинени на зоркото око на партията. Спазването на ограниченията не се следеше от камери или дронове, а от доброволци и съседи. Мнозина имаха резерви към извънредното положение, но всички му се подчиниха, не от страх от властите, а заради убедеността, че държавата знае какво прави.
Китайската партия живее в симбиоза с науката и се гордее с нея. Немислимо е Си Дзинпин да оспори публично мнението на учените или да препоръча съмнително лечение, подобно на Тръмп. Борбата срещу пандемията беше поверена не на министър, чието семейство се обогатява по отвратителен начин благодарение на обществените разпоредби, а на виден пулмолог, който беше начело и на борбата срещу SARS през 2002-2003 г. Жонг Наншан беше като д-р Фаучи в САЩ, само че нямаше президент, който постоянно да му противоречи зад гърба. Властите се оказаха прави. Така че ако китайците се сблъскат с подобна заплаха в бъдеще, те биха реагирали по същия начин: покорно, в името на общото благо.
Да, това е друга култура."
" На 24 януари град Ухан беше затворен за 76 дни, последван от цялата провинция Хубей. Десетки други градове въведоха собствени ограничения (например, само един човек от домакинство имаше право да пазарува). В цялата страна бяха създадени 14 хил. контролни пункта. Училищата не отвориха отново след ваканцията. Заразените лица, които не проявяват сериозни симптоми, бяха изолирани на стадиони, за да не заразят членовете на домакинството си. През март китайците успяха да спрат неконтролираното предаване на вируса и започна фаза на отпускане, без обаче да претендират за победа.
Всеки жител има приложение на телефона си, което преценява дали представлява потенциален риск - само когато кодът е зелен, му е разрешено да вземе метрото, да пазарува или да отиде на ресторант. При появата на ново огнище на зараза, се налага карантина. Когато властите смятаха, че трябва да се тестват няколко милиони жители на един град, това се правеше незабавно.
Математически модел пресметна, че мерките, приети в Китай, между 29 януари и 29 февруари 2020 г. се предотвратили 1,4 млн. инфекции и 56 хил. смъртни случаи.
Какво подценяваме в Китай
В интервю за сп. “Лансет” Грегъри Поланд, директор на отдела за изследване на ваксините в американската клиника “Майо”, приветства реакцията на Пекин: “Те ограничиха много бързо разпространението на вируса. Това беше решаващ фактор”. Да, това стана възможно чрез държавния контрол върху обществото. Но ние подценяваме участието на обществото в борбата срещу коронавируса. Милиони доброволци се включиха в стотици организации, били те политически, религиозни или граждански, защо в Китай има и такива, макар и да са подчинени на зоркото око на партията. Спазването на ограниченията не се следеше от камери или дронове, а от доброволци и съседи. Мнозина имаха резерви към извънредното положение, но всички му се подчиниха, не от страх от властите, а заради убедеността, че държавата знае какво прави.
Китайската партия живее в симбиоза с науката и се гордее с нея. Немислимо е Си Дзинпин да оспори публично мнението на учените или да препоръча съмнително лечение, подобно на Тръмп. Борбата срещу пандемията беше поверена не на министър, чието семейство се обогатява по отвратителен начин благодарение на обществените разпоредби, а на виден пулмолог, който беше начело и на борбата срещу SARS през 2002-2003 г. Жонг Наншан беше като д-р Фаучи в САЩ, само че нямаше президент, който постоянно да му противоречи зад гърба. Властите се оказаха прави. Така че ако китайците се сблъскат с подобна заплаха в бъдеще, те биха реагирали по същия начин: покорно, в името на общото благо.
Да, това е друга култура."