Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
Re: iOS тема
nxn написа:Сега се сетих, някой програмист, не фронтенд разбира се, да сподели защо предпочита макбук вместо виндовс?
Аз понавам доста програмисти, минал съм през не малко фирми и реално мак се ползва единсвено ако се разработват приложения за него. Другия вариянт е самата фирма да е американска и да задължава служителите да ползват мак. Имам колега започвайки в такава фирма му дадоха служебен мак за $10к ... да си сложи Windows на него

Иначе шефчета дето осовната им работа е да пишат емайли и да висят в колове, може спокойно да си цъкат на лаптоп с мак там не виждам проблем.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
bioz написа:nxn написа:Сега се сетих, някой програмист, не фронтенд разбира се, да сподели защо предпочита макбук вместо виндовс?
Аз понавам доста програмисти, минал съм през не малко фирми и реално мак се ползва единсвено ако се разработват приложения за него. Другия вариянт е самата фирма да е американска и да задължава служителите да ползват мак. Имам колега започвайки в такава фирма му дадоха служебен мак за $10к ... да си сложи Windows на него![]()
Иначе шефчета дето осовната им работа е да пишат емайли и да висят в колове, може спокойно да си цъкат на лаптоп с мак там не виждам проблем.
В грешка си доста. В на доста места се коди на макове. Примерно в SAP почти всичко що е синиър и на горе е с мак, просто щото ти дават бюджет и сам си избираш техниката, и за синиър вече той е 7-8к и можеш да си позволиш най-натупания макбук. И не мога да си кривя душата, доста мазна машинка е. Хич не съм фен на марката, щото смятам че е яко оувърпрайсната и за 2но по малко пари мога да имам същия експириънс на друг ултрабук с убунту, но това си е мое мнение. МакОс-а си е unix и е в пъти по-функционална от windows. Не хейтя windows, дълги години съм го ползвал като потребител и работил на него. Но 2020 да кодя на windows освен ако не е нещо дето е само за win няма как да се случи просто. Ведъж минеш ли на Linux/Unix няма връщане назад...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Няма правило. Лично аз имам доста приятели, които са много добри програмисти и всеки си хвали каквото му падне
Един се кефи на Ubuntu, друг на MacOS, трети си буха на Windows-а и нарича другите сектанти
Обаче съм забелязал, че най-харкор гийковете бичат на разни Linux-и, стандартните на Windows,
а тия, в които има нещо предприемаческо, или креативно в тях, ползват Mac
Това не е задължително правило, но в повечето пъти е така
Иначе аз не бих сменил Mac-a ако не ми се наложи. За нищо, каквото и да е то. А не е като да не съм ползвал какво ли не. Ами не
Просто удоволствието от работата с Mac-а няма как да се сравни с мъките например от работата с tоuchpad-а на Lenovo,
бъгавината на Windows-ите и т.н.
Гледам колегата хвали Ubuntu. Ползвам го от как излезе, а Linux от преди това
Ами за потребителски цели - НЕ
И, да. Имам един Lenovo workstation с Ubuntu личен за разни цели. Ама за всекидневно ползване от потребител - НЕ
Иначе американците не са глупави
Последно бях чел, че IBM използват стотици хиляди Apple устройства.
При нас се забелязва същото. Macbook потребителите почти не се обръщат към support-а, за разлика от тия с PC-тата.
Тъй, де. Какво да ползват IBM, ако не Apple

Един се кефи на Ubuntu, друг на MacOS, трети си буха на Windows-а и нарича другите сектанти

Обаче съм забелязал, че най-харкор гийковете бичат на разни Linux-и, стандартните на Windows,
а тия, в които има нещо предприемаческо, или креативно в тях, ползват Mac

Иначе аз не бих сменил Mac-a ако не ми се наложи. За нищо, каквото и да е то. А не е като да не съм ползвал какво ли не. Ами не

Просто удоволствието от работата с Mac-а няма как да се сравни с мъките например от работата с tоuchpad-а на Lenovo,
бъгавината на Windows-ите и т.н.

Гледам колегата хвали Ubuntu. Ползвам го от как излезе, а Linux от преди това

И, да. Имам един Lenovo workstation с Ubuntu личен за разни цели. Ама за всекидневно ползване от потребител - НЕ

Иначе американците не са глупави

При нас се забелязва същото. Macbook потребителите почти не се обръщат към support-а, за разлика от тия с PC-тата.
IBM says it is 3X more expensive to manage PCs than Macs
Saving up to $535 per Mac per four years in comparison to PCs
IBM today told the record-setting seventh Jamf Nation User Conference that it is saving even more money by deploying Macs across the company than it thought: each Mac deployment saves the company up to $535 over four years, in contrast to the $270 per Mac it claimed last year.
That’s a hugely significant statistic for any Mac user and follows extensive use of the platform by IBM. IBM VP of Workplace as a Service, Fletcher Previn, told the conference that 90,000 employees are now using Macs, up from 30,000 in 2015. 100,000 of IBM’s global workforce will be using Macs by the end of the year, he said, and the number is climbing.
Тъй, де. Какво да ползват IBM, ако не Apple

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Apple пуснаха update с Pro Raw и ето една интересна статия по темата. Като цяло изглежда доста добре
https://blog.halide.cam/understanding-proraw-4eed556d4c54

https://blog.halide.cam/understanding-proraw-4eed556d4c54

- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
Здравейте колеги. Имам странен проблем с ICloud. Имам достатъчно място, но не иска да актуализира снимки и видео. На какво може да се дължи това? 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
Не искам много, искам всичко!
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Как да излъжа Епъл Уоча да ми направи ЕКГ? Вика ми че не е разрешено в моя регион. Смених региона и на часовника и на телефона и пак не било разрешено.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Някой интересува ли се от апал пенис. Почти неизползван, в кутийка. Чисто нов на практика.
Хм,хм...
- Petrolhead
- Потребител
-
ukelichko написа:Как да излъжа Епъл Уоча да ми направи ЕКГ? Вика ми че не е разрешено в моя регион. Смених региона и на часовника и на телефона и пак не било разрешено.
Разходи се до държава където се поддържа. Аз си го пуснах в Гърция
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
И аз ткак разбрах. Не че ми е важно, дори не зная какво да му гледам на ЕКГ-то. Преди един ден си оправих и Макбука, че след ъпдейта с новата ОС батерията падаше главоломно. Оказа се, че Гугъл Хрома се е омазал и някакви фонови процеси постоянно си работеха. Като го деинсталирах и подкарах Сафарито, батерията на 500 цикъла си държи порядъчно около 9 часа на сърфирне в нета.
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Да беше направо си инсталирал един Windows вместо MAC OS
С тоя вирус Хром направо си е харакири .

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
Моджо написа:Някой интересува ли се от апал пенис. Почти неизползван, в кутийка. Чисто нов на практика.
Колко инча е

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
значи отдавна искам да си купя смарт часовник. надявах се дядо коледа/ мраз да ми подари ама явно не съм заслужил. та запознавам се с материала и решавам, че в момента самсунг 3 часовника най ми харесва и ще си направя сам подарък. купувам си го доволен и си инсталирам апа. почвам да ровя и установявам, че не мога да си купя никакви платени ап-ове защото те са само в самсунг галакси стор ап-а които... не съществува в епъл. после установявам, че не мога и да си измеря кръвното и да си направя екг защото това става със samsung health monitor ап които може да се инсталира само на самсунг телефон и то само със андроид 7 или нагоре. ровя в чекмеджето със стари телефони и установявам, че имам един галакси с5 които... не подържа нугат (андроид 7) които е необходим за тия софт-ове и за тая цел трябва да ми е по-нов самсунга... сърдит и огОрчен звъня на самсунг и ги питам ще има ли порт на йос и ми се отговаря, че не знаят и нямат нищо конкретно за момента...
... и после епъл били протекционисти със затворена екосистема...
... и после епъл били протекционисти със затворена екосистема...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Mladenoff
- Потребител
-
- Кара: 318ci
Моят Галакси Уоч точно поради тази причина замина в продавалник.
2 години го търпях, ама просто хем работи с айфон, хем работи толкова орязано, че по-добре изобщо да не беше работил. Откакто съм с Епълския часовник, се преродих. Единствено ме е яд, че не си взех 6-та серия, а SE, ама ще си праввя ЕКГ при кардиоложката и това е
.
П.П. Забелязал ли си колко връзки с блутут има часовника ? Моят имаше 2, втората имаше в скоби (МЕ) и без нея не приемах обаждания, а постоянно се дискънтектваше и беше много досадно.

П.П. Забелязал ли си колко връзки с блутут има часовника ? Моят имаше 2, втората имаше в скоби (МЕ) и без нея не приемах обаждания, а постоянно се дискънтектваше и беше много досадно.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Mladenoff написа:Моят Галакси Уоч точно поради тази причина замина в продавалник.2 години го търпях, ама просто хем работи с айфон, хем работи толкова орязано, че по-добре изобщо да не беше работил. Откакто съм с Епълския часовник, се преродих.
Моят случай е същият, но Samsung часовника стоя при мен точно 2 дни и замина в OLX

След това се обзаведох с часовник на Apple и повече не бих си взел друго. Да не говорим, че андроид часовниците до последно бяха адски лагави. Не зная с новите процесори как са?