Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от sambeto » 10 Яну 2014, 0:04

rosendaal написа:А.точно това имах предвид и аз.Псевдофитнесчии бол.
Много малко хора имат персонален съветник ,някой който професионално и със съответното и медицинско образование да се грижи за тях.
А тук чета се цитират много добавки,много нещо и с това ''(забранено за обсъждане на стероиди!)'' някой си мисли че е достатъчно.
Всеки чел в нета,недочел почва да блъска и да хвали какви ли не пак-ове,анимъли,азоти,стромби,метани,глутамини и всичко на .....-мини.
То ако беше фасулска работа темата нямаше да я има в този форум :winky:
Повечето от наборите ми които се запалиха по вълната в началото на 2000 за яко зобане в момента са без стави и с атрофии и бучки по мускулите.То тогава и трудно без такава визия си намираше добра позиция човек в персоналната охрана.Ама то и акъл трябва.
Дори се учудвам че темата просъществува толкова време,явно никой не осъзнава опасността от копи-пейст мненията масово които чета в нея.
Щот пак се набиват на очи няколко екземпляра които И от това разбират.
Казах ви-нека поне трима сериозни с три различни натури и програми започнат да качват регулярно снимки ,както и е добре в края на един тренировъчен цикъл да си направят поне кръвна картина и да видим кое как е в реалния свят.
Щот 300 страници всичко е бля-бля-бля.
Един с медицинска диплома не обясни кое как и защо действа.Всичко което го четем тук си го има и в хвалбите към продуктите на съответните фирми за добавки.Да речем че в темата е добре да има наблюдаващ не само модератор,ами човек с нужните знания за да трие откровени глупости или вредни неща които са писани на не малко места.
Със здраве. :yes:

Здравей,ако случайно се намери такъв човек....твоето мнение трябва да е първото в коша !
Не е нужно човека да има ръка 50см,да ти качва снимки,кръвни картини и т.н за да се убедиш че видиш ли той е в час :angel:

Аз понеже следя темата от самото начало не видях никъде някой да хвали Стромбата и Метана....виж ако ги слагаш под един знаменател с Глутамин и Азотен бустер това вече е друга бира :mrgreen:
Какво според твойте разбирания представлява тренировъчния цикъл,че искаш снимки и изследвания след него ?
Ще ми е интересно да споделиш,какво и как са приемали твойте приятели НЕЩО СИ че са останали без стави и с атрофии.....понеже такива приказки са точно на човек,който е прочел тук там от нета за некой друг страничен ефект на това НЕЩО ?

Верно звучиш малко като човек с ръка 35 см,отчаян и изнервен от това че не расте пустия бицепс :mhihi:

@vicho
Понеделник - гърди - 4 упражнения х 3-4 серии
Вторник - гръб - 4 упражнения х 4 серии
Сряда - почивам
Четвъртък - ръце - 6 упражнения х 3-4 серии
Петък - Рамена - 4 упражнения х 3 серии
Събота - едната събота крака,другата събота почивам.Просто гледам да не товаря много колената,че имах проблем и затова е така 4 упражнения х 4 серии
Неделя - почивка

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30+е34
Мечтае да кара: е30+е34+е38
Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!

Мнение от кичоне » 10 Яну 2014, 0:18

Аз в момента.... Понеделник правя гръб,задно рамо,трапец и през седмица мъртва тяга...Вторник-гърди и средно рамо...Четвъртък-бицепс и трицепс...Петък крака...(всяка седмица правя различни упражнения,никога не повтарям едни и същи в две поредни седмици за даден мускул...с тренировъчен брой на сериите 25-30)На три месеца сменям дните за тренировка и почивките,както и комбинацията на мускулните групи....
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 10 Яну 2014, 0:34

sambeto написа:@vicho
Сряда - почивам
Събота - едната събота крака,другата събота почивам.Просто гледам да не товаря много колената,че имах проблем и затова е така 4 упражнения х 4 серии
Неделя - почивка

мерси, ето точно това търсех... засега и аз тренирам по подобен начин, но съчетавам повече мускулни групи

ден 1 - гърди 4 упражнения по 3-4 серии х 8-10 повторения + трицепс 2-3 упражнения х 2-3 серии х 10-12 повторения - тичане 10 минути
ден 2 - гръб 4 упражнения по 3-4 серии х 8-10 повторения + бицепс 3 упражнения х 3 серии х 8-10 повторения - тичане 10 минути
ден 3 - тичане 10 минути - рамена 4-5 упражнения по 3 серии х 8-10 повторения + крака (каквото видя) - тичане 10 минути
ден 4 - почивка
ден 5 - отначало

---

178 см - 76 кг с доста бърз метаболизъм. Ям горе-долу всичко и чат-пат балансирано.

---

нещо правилно да има тук или неправилно?

Целта е никаква - тонус и релефни мускули! Знам, че на добиче няма да стана, ама те... колкото за един по-зъл пинчер :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 10 Яну 2014, 1:21

някой работи ли върху компонента гъвкавост?
имам наблюдения по залите, че това масово се пропуска. имайте предвид, че правилно проведената тренировка за гъвкавост (след тренировката с тежести) ще увеличи силата ви. и преди съм говорил за това, но не пречи пак да кажа:
Изображение
ето тука снимка на един саркомер. в the university of london са провеждани изследвания и е установено, че при редовни стречинг упражнения организмът отчита, че актинът и миозинът не се долепят в средата на саркомера и добавя нови саркомери на края на миофибрила. от там следва и увеличаване на силата по естествен начин.
да не говорим, че от чисто естетическа гледна точка батките се схващат и ходят като терминатори. има едно правило, че гъвкавостта и силата трябва да се развиват балансирано. тоест ако гъвкавостта в дадена става е прекомерна, трябва да се развива силата на съответните мускули.
преди да приключа поста ще добавя, че при стречинг, за да не се навреди на силата (да не се отлепят прекалено много актина и миозина) напрежението трябва да бъде леко до средно. в никакъв случай не се изсилвайте!
@leon, заповядай. ако въпросите ти изискват време и мислене, мога да ти върна другата седмица, че ми ври главата от задачи в момента.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 10 Яну 2014, 1:29

Аз рядко се занимавам във фитнеса да се разтягам. Общо взето когато се случи да се припомпам повече :lol: Чат-пат ходя на плуване :dunno: , та там се поразтягам.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 318ci

Мнение от Mladenoff » 10 Яну 2014, 13:07

http://www.youtube.com/watch?v=JCg2UDQQPLI

Зз правя ей това сутрин като стана и след тренировка (която е късно вечер). Е, действително се чувствам по-добре след като системно правя стречинг.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 10 Яну 2014, 19:47

секи чел в нета,недочел почва да блъска и да хвали какви ли не пак-ове,анимъли,азоти,стромби,метани,глутамини и всичко на .....-мини.

Е какво общо има глутамина със стероидите със стаковете на Юнивърсал :dunno:
vicho написа:
sambeto написа:@vicho
Сряда - почивам
Неделя - почивка

мерси, ето точно това търсех... засега и аз тренирам по подобен начин, но съчетавам повече мускулни групи

ден 1 - гърди 4 упражнения по 3-4 серии х 8-10 повторения + трицепс 2-3 упражнения х 2-3 серии х 10-12 повторения - тичане 10 минути
ден 2 - гръб 4 упражнения по 3-4 серии х 8-10 повторения + бицепс 3 упражнения х 3 серии х 8-10 повторения - тичане 10 минути
ден 3 - тичане 10 минути - рамена 4-5 упражнения по 3 серии х 8-10 повторения + крака (каквото видя) - тичане 10 минути
ден 4 - почивка
ден 5 - отначало

---

178 см - 76 кг с доста бърз метаболизъм. Ям горе-долу всичко и чат-пат балансирано.

---

нещо правилно да има тук или неправилно?

Целта е никаква - тонус и релефни мускули! Знам, че на добиче няма да стана, ама те... колкото за един по-зъл пинчер :mhihi:

Аз като не бях тренирал толкова години , първите няколко седмици правех кръгови тренировки - 4 пъти в седмицата от всичко по малко във всяка тренировка . Така ще избегнеш някоя нежелана травма в началото и ще изкарваш бързо мускулните трески.
kulov написа:някой работи ли върху компонента гъвкавост?
имам наблюдения по залите, че това масово се пропуска. имайте предвид, че правилно проведената тренировка за гъвкавост (след тренировката с тежести) ще увеличи силата ви. и преди съм говорил за това, но не пречи пак да кажа:
Изображение
ето тука снимка на един саркомер. в the university of london са провеждани изследвания и е установено, че при редовни стречинг упражнения организмът отчита, че актинът и миозинът не се долепят в средата на саркомера и добавя нови саркомери на края на миофибрила. от там следва и увеличаване на силата по естествен начин.
да не говорим, че от чисто естетическа гледна точка батките се схващат и ходят като терминатори. има едно правило, че гъвкавостта и силата трябва да се развиват балансирано. тоест ако гъвкавостта в дадена става е прекомерна, трябва да се развива силата на съответните мускули.
преди да приключа поста ще добавя, че при стречинг, за да не се навреди на силата (да не се отлепят прекалено много актина и миозина) напрежението трябва да бъде леко до средно. в никакъв случай не се изсилвайте!
@leon, заповядай. ако въпросите ти изискват време и мислене, мога да ти върна другата седмица, че ми ври главата от задачи в момента.

Това с разтягането е интересно и определно има ефект. Не съм запознат добре и аз ще те разпитвам .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 10 Яну 2014, 19:58

acho.rs написа: Аз като не бях тренирал толкова години , първите няколко седмици правех кръгови тренировки - 4 пъти в седмицата от всичко по малко във всяка тренировка . Така ще избегнеш някоя нежелана травма в началото и ще изкарваш бързо мускулните трески.

Именно, значи да си продължавам! :ok: :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 11 Яну 2014, 15:51

Аз бих препоръчал основно базови упражнения със свободни тежести. Тея сплитове не са за начинаещ. Базовите упражнения са многоставни и товарят много мускули в тялото и са доста добра основа за изграждане на физика на начално ниво. Тоест бих посъветвал аз клек, лег, тяга, набирания и при желание някои по-леки упражнения за бицепс и трицепс. И храна, много храна.

Аз искам да попитам за креатина... понеже не искам да правя зареждащ цикъл цяла седмица по 20 грама, но не искам и да чакам 2 седмици за ефект, дали ще успея да се заредя по-бързо с дози от 10 гр. на ден а после да мина на дози 3-5 гр.? Че днес чакам пратка - протеин+креатин+мултивитамини.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 11 Яну 2014, 16:13

Аз съм начинаещ в залата и искам да попитам - с кое е най-добре да комбинирам BCAA? Тренирам за здраве и за да сваля едни 10-15 кг повече, основно в областта на шкембето :mrgreen: (28 год. / 174 см. ръст / 95 кг тегло). Имам много малко стаж, затова мисля, че по-бързо ще имам някакви резултати :mhihi:

p.s. Сега пия витамини, цинк, магнезии, Омега 3 и малко Л-карнитин, но мисля като ги свърша да продължа основно на ВСАА :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 11 Яну 2014, 16:18

Направи го 5 дни зареждащия. За първи път ли ще пиеш?
Изображение

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 11 Яну 2014, 16:24

Да, за пръв път ще пия както креатин така и протеин. 5 дена, но с какви дози?
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 11 Яну 2014, 16:32

Spit-Fire написа:Да, за пръв път ще пия както креатин така и протеин. 5 дена, но с какви дози?

по 15грама , макс по 20гр . Не очаквай зверски ефект - все пак това е креатин, не стероид .
Аз бих препоръчал основно базови упражнения със свободни тежести. Тея сплитове не са за начинаещ. Базовите упражнения са многоставни и товарят много мускули в тялото и са доста добра основа за изграждане на физика на начално ниво. Тоест бих посъветвал аз клек, лег, тяга, набирания и при желание някои по-леки упражнения за бицепс и трицепс. И храна, много храна.

Ти нещо не разбра какво е кръгова тренировка . А клек и тяга трябва да се правят АДСКИ внимателно и със минимални тежести , поне първите 3 месеца . Тези упражнения са перфектни за трайна контузия в кръста или коленете - справка моя милост :banghead: Да, базови са , най-важните са , но начинаещ трябва да ги прави много внимателно .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 11 Яну 2014, 16:35

Принципно стандартното е 7 дни 4х5гр и после 2х5гр докато изпиеш кутията. На според зависи какъв тип организъм си и колко кг си... може и с по-малки дози да ти подейства според мен, особено щом пиеш за първи път. Все пак кажи с какъв метаболизъм си и какви килограми. За над 75-80кг според мен няма смисъл да пробваш с по-малки дози. Нали за монохидрат говорим ? :lol: За ефект... не знам Ачо какво разбира под зверски, но 4-5кг е в рамките на напълно нормалното и реалистично, особено щом пиеш за първи път.

А за клека и тягата... даже тягата изобщо бих я пропуснал в първите няколко месеца.
Изображение

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 11 Яну 2014, 16:50

82 кг. съм. 175 висок. Метаболизма ми е малко по-бърз от нормалното.
А тягата ако се заучи внимателно не винаги носи риск от контузия, а натоварва цялата задна верига + гръб + трапец + хват. Не мисля, че ще се контузи ако я прави с лост или 30-40 кг. докато заучи техниката. Ако се контузи с 40 кг. , то със сигурност няма да е заради техника.

Плюс това не съм го измислил аз това.

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/64048

Забелязал съм, че доста хора започват с тази програма, а не съм чел някой да е изревал от нея. Все пак фитнеса колкото е силов толкова е и умен спорт, трябва да си умен за да не надценяваш възможностите си.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата