Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
Re: iOS тема
Никога не са ми харесвали като компания ама тука удариха ново дъно.
https://youtu.be/FY7DtKMBxBw
Че са яко надценени ясно ама това е страшна гавра с крайния клиент...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
bioz написа:Никога не са ми харесвали като компания ама тука удариха ново дъно.
Като не ти харесват защо ги следиш? Гледай си другите и това е

Голяма част от обкръжението ми са с Apple устройства от много време, като има такива от първия iPhone и т.н. и между тях няма недовлни. И зная само за 1 случай на стар MacBook 15, който е бил за коша. Всичко друго работи и в редките случаи, когато му има нещо е било ремонтирано. А ти си мисли глупости за гроздето, но да знаеш, не е кисело

Противно на това имам много недоволни познати със Samsung и т.н., включително аз преди години и повече подобни шитни не искам да ползвам

P.S. Излъгах. Имаше и едни Beats-ки, дето ги замениха с нови, щото не се ремонтират

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
Да, Apple са ужасни... за да смениш камерата на телефона трябва да ползваш техния System Configuration tool.
Дали обаче само те го правят
Всички IT компании го правят в ентърпрайс класа си, докато Dell и персоналните компютри си заключиха.
Как е при автомобилните производители? Нямаше да можеше да смениш шарнир ако можеха да зашият памет на него.
Дали обаче само те го правят

Всички IT компании го правят в ентърпрайс класа си, докато Dell и персоналните компютри си заключиха.
Как е при автомобилните производители? Нямаше да можеше да смениш шарнир ако можеха да зашият памет на него.
Хаха следя ги. Просто ми излезе във фиида защото си ремонтирам нещата сам и реших да видя какво пак ги набутаха милионерчетата. Не съм очаквал друга реакция де...zAcK написа:bioz написа:Никога не са ми харесвали като компания ама тука удариха ново дъно.
Като не ти харесват защо ги следиш? Гледай си другите и това еГавра било с крайните клиенти, ама не съм чул един да се оплаква
![]()
Голяма част от обкръжението ми са с Apple устройства от много време, като има такива от първия iPhone и т.н. и между тях няма недовлни. И зная само за 1 случай на стар MacBook 15, който е бил за коша. Всичко друго работи и в редките случаи, когато му има нещо е било ремонтирано. А ти си мисли глупости за гроздето, но да знаеш, не е кисело![]()
![]()
![]()
Противно на това имам много недоволни познати със Samsung и т.н., включително аз преди години и повече подобни шитни не искам да ползвам![]()
P.S. Излъгах. Имаше и едни Beats-ки, дето ги замениха с нови, щото не се ремонтират
Иначе и аз не съм чул някои да е наринал една торба пари за дадена стока и после да влезе у форума да реве как се е прецакал.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
bioz написа: Просто ми излезе във фиида защото си ремонтирам нещата сам и реших да видя какво пак ги набутаха милионерчетата.

Не виждам нищо смешно в това да си сменям сам дисплея когато детето го изпльоска на плочките. Нито виждам нещо градивно в инфантилните ти коментари. Няма нужда да ме репликираш.zAcK написа:bioz написа: Просто ми излезе във фиида защото си ремонтирам нещата сам и реших да видя какво пак ги набутаха милионерчетата.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
bioz написа:Не виждам нищо смешно в това да си сменям сам дисплея когато детето го изпльоска на плочките. Нито виждам нещо градивно в инфантилните ти коментари. Няма нужда да ме репликираш.zAcK написа:bioz написа: Просто ми излезе във фиида защото си ремонтирам нещата сам и реших да видя какво пак ги набутаха милионерчетата.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
bioz написа:Никога не са ми харесвали като компания ама тука удариха ново дъно.
Какво има нужда и какво няма го запази за себе си. И кой е инфантиелн си личи от твоите писания, особено частите, които са болднати. Влизаш в тая тема, пишеш куп небивалици ни в клин, ни в ръкав и после другите били инфантилни? А това твое мнение каква стойност има за темата точно? И какво дъно са ударили Apple при условие, че продължават да са на върха? И кое им е надцененото и как точно ти ценообразува iPhone-ите и прецени? И какво значи гавра, при услови, че Apple от доста години винаги водят класациите за Customer Satisfaction? Ще отговориш ли?

P.S. Ето това е цената на iPhone Xs Max, който си купих преди близо 1.5 години, когато беше актуалния модел, след като върнах стария 6s Plus на 3.5 години. Не е толкова много, като се замислиш

A 6-тица след 3.5 години работеше перфектно, малко поочукана и с една смяна на батерията по спомени за 60 лева в iStyle

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
При толкова бързо развитие на хардуера и софтуера, на никой не му пука дали може да се ремонтира или не.
След 3-4 години макс така или иначе е вече тотален брак. Истинския проблем, който трябва да се реши е как да се рециклира
огромно количество боклук... не да спрем прогреса и да ползваме 10 години един телефон, като му подменяме 5 пъти камерата.
След 3-4 години макс така или иначе е вече тотален брак. Истинския проблем, който трябва да се реши е как да се рециклира
огромно количество боклук... не да спрем прогреса и да ползваме 10 години един телефон, като му подменяме 5 пъти камерата.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
steeN написа:При толкова бързо развитие на хардуера и софтуера, на никой не му пука дали може да се ремонтира или не.
Нищо, апал с по-малката кутия ще решат този проблем.
Шегата настрана, но още нито един производител не предлага нормална опция да върнеш стария модел за рециклиране и да ти направят отстъпка. Ясно е, че от стария не можеш да направиш нищо, но все пак, ако искаш да си еко, това е начина.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
nxn написа:Шегата настрана, но още нито един производител не предлага нормална опция да върнеш стария модел за рециклиране и да ти направят отстъпка. Ясно е, че от стария не можеш да направиш нищо, но все пак, ако искаш да си еко, това е начина.
Явно не си прочел какво написах по-горе. Apple и техните дистрибутури предлагат подобна опция от доста години.
По-горе написах, че върнах в Apple в Щатите старата си 6-тица и взех iPhone Xs Max преди година и половина

Същото направихме със стария iPhone на жената, но тук в България преди около 2 години. В случая в iStyle и ни приспаднаха някаква сума от цената на новия.
Старите телефони отиват за рециклиране. Т.е. не печелят толкова, колкото ти плащат. Т.е. от доста години Apple мислят по този въпрос,
но всички забравят това и се фокусират върху по-малките кутии и липсата на зарядно, щото трябва да има хейт.
Сега си изрових фактурата за покупката на телефона. Може да се види колко са ми платили за 3.5 годишен телефон, който беше доста падал

Цената на новия преди отстъпката от изкупуването на стария е по-ниска, защото един приятел извади една визитка, пита имат ли отстъпка
и младежът в Apple Store след кратко ровичкане в компютъра каза, че ще ни направи отстъпка, та сменихе и купихме 3 iPhone-а

Ако имаше още някой с нас, вероятно и той щеше да се възползва

Сега се сетих, някой програмист, не фронтенд разбира се, да сподели защо предпочита макбук вместо виндовс?
- steeN
- старши ентусиаст
-
Хората не си купуват лаптопи само да програмират на тях
Аз лично мразя да работя на лаптоп какъвто и да е.

steeN написа:Хората не си купуват лаптопи само да програмират на тяхАз лично мразя да работя на лаптоп какъвто и да е.
Е това е янсо, но отговаря за всеки лаптоп, говоря конкретно за макос.