Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Re: Криптовалути

Мнение от laviatan » 19 Окт 2023, 8:40

Коментирам като "новобранец" в тази тема. Започнах доста късно / за най-голямо съжаление / да се интересувам от крипто . Бях много скептичен. Възприемах го като хазарт даже. Въпреки всичко, смея да твърдя,че има още шанс средностатистическия човек да се качи на последния вагон на влака / тук визирам биткойн /. След доста разговори с колега от форума, след това и с приятели осъзнах,че не стоят точно така нещата . Започнах да гледам и определни канали в нета, да чета всичко свързано с темата . Отделям по около час на ден за това. Следя графики, зависимости на всички финансови активи . Направил съм си и аз едни таблици :mhihi: Никой не ме е убеждавал - а са ми обяснявали. Прозрях обаче ситуацията и ми се избистри "картината" . За да му стане по ясна ситуацията на всеки трябва да чете не само за крипто, но и поначало за глобалната икономическа обстановка, що е фиат, на къде отиват нещата .
Започва да ти се подрежда обстановката като пъзел - даже като тетрис .

В този ред на мисли - колега dhtj : по възможност отдели някаква сума / според възможностите ти / и действай.

Мисля,че след година-две може да съжаляваш за всяка стотинка, която не си отделил за тази цел.
Не е финансов съвет, а личен :mhihi:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 19 Окт 2023, 9:00

b_u_b_o написа:Неща като това са истински важните:

Изображение

zAcK написа:Какво мислите за Eth към момента и в бъдеще? Интересно ми е, че все повече хора пускат валидатори :dunno:

След новата новина, още повече се притеснявам, че не съм си разкарал всичкия етър :bchug: There is no second best 8)
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Окт 2023, 9:30

zAcK написа:Какво мислите за Eth към момента и в бъдеще? Интересно ми е, че все повече хора пускат валидатори :dunno:

В момента, ако не се бъркам, има към 1 милион валидатора, което си е около 50 милиарда с текущата стойност.
Явно доста хора вярват в това :dunno: Включително в България има хора с по няколко такива.

Какво да мисля, 25% съм в него, сега другата седмица в края като взема стейбълите със сигурност ще намаля процента. Почти съм убеден, че тоя булмаркет ще кърти много нагоре. За след това един Бог, ъъъъъъ...Бутерин знае какво ще се случва. Айде няколко около него и отделно хората зад Бутерин, които са финансирали всичко в началото. Много неясноти има около Етера. Сега е дефлационен и гори, гори...докато изгори всичкия. :mhihi: Или най-вероятно докато го променят отново към нещо си. :conf:
Вяра имам само в Биткойн и нищо друго в крипто.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 19 Окт 2023, 9:35

Един вид - както и в подписа ти , и TNT преди малко писа : There is no second best

Не "плагиатствам" подписа ти, но който не го е видял :bchug:

https://youtu.be/yzs7qtF04e8

Емблематичен филм компилиран с There is no second best
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 20 Окт 2023, 10:18

Джъст пасинг то сей. Снощи бИдон е направил обръщение от овалния кабинет за да убеди американците колко много е важно в момента да отпуснат финансова помощ на Израел и Украйна. Тия булшитс са ни ясни, но същественото е, че ще внася в конгреса за спешно одобряване помощ в размер на 100(сто :ok: )милиарда долара за 2024-та. Айде познайте кой ще ги плати тия пари? Ние с вас тук, Канадата от Канада, пешеходеца от Хюстън, как викаше нашия гуру, Пешо от Каспичан, молещите се на аллах в Турция с новата си инфлация, руския народ, Лионел Меси, Новак Джокович и така нататък в безкрайния списък обвързан пряко или косвено с всемогъщия долар. То като се замисля май косвено няма как да бъде.

Дано само цената претърпи някой дропне в следващите две седмици, че иначе нещата отиват на голямо катерене. Но както каза Ванката във видео след пъмпа и дъмпанза фалшивия ИТФ, Биткойн пръв надушва новонапечатани пари и вероятно от конфликта в Израел ще последва някой скок.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 20 Окт 2023, 14:21

Подмина за кратко $30000 :mhihi:

Маверик, Ламбо куга? :ok: :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 20 Окт 2023, 19:34

Ако не питаш реално за кола...ще ми говориш за Кьонигсег, какви са тия смешни Ламбота. :ahah: Шегувам се де, да се знае, въобще не мисля за такива коли. Ако ме питаш за лафа в крипто "кога Ламбо", де да знам. Едва ли ще уцеля такъв проект от шиткойните, че да ударя кьоравото. Аз ще залагам на утвърдени шиткойни и то не с много пари. В Кракен късно ги пускат новите шитове. В тоя ред на мисли, соПолана много катери напоследък. Като се замислиш къде и беше дъното на 7 долара и нещо по спомен, голямо изкачване , до тука си е 4х грубо казано. Никой водещ шиткойн не направи подобно нещо. Други като водещите Полкадот и Кардано са близки до дъната си ол за тоя цикъл, любимите ми ICP и Авеланж също. Но соПоланата е ебати изненадата за мен. Мисля да я купувам като дойде време, ще видим. Само дано е ниска цената на коня края на другата седмица, че като се знам когато барна Тетер и ставам малко опасен. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 20 Окт 2023, 20:07

Top Gun Maverick написа:В тоя ред на мисли, соПолана много катери напоследък.

Ами всъщност погледнато от правилния ъгъл не прави нищо, освен lower highs от 2 години насам.
Изображение

Стотици пъти по-голям риск за по-слаба възвръщаемост от BTC го прави доста грешен ход. Ще му дойде момент за купуване и на това, но има време. Междувременно и ДОТ-а продължава да дълбае нови дъна. Колегата с ДОТ-а дано последния път като коментирахме да си е направил някакви изводи.
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 20 Окт 2023, 22:23

Е, аз го гледам малко по онези невъзможните сценарии, да си я купил около 5-те дена преди нова година на 8-9 долара когато коня беше 16, един вид той сега е по 2(няма и толкова)а тя е по 3 да речем. :mhihi: В този вариант си отгоре, който е невъзможен за хващане както казах, ама все пак, сравнимо с другите шиткойни от началото на тази година се представя много, много, много по-добре.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 21 Окт 2023, 8:20

Да кажем, че са възможни, но шансът да ги уцелиш е толкова минимален, че никога не бих заложил някаква по-значителна сума на такова движение, която след това да ми повлияе на живота осезаемо. Аз продължавам да чакам BTC.D над 60% и тогава ще мисля за шиткойни.
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Окт 2023, 13:24

Ами теоретично това би бил най-големия шанс да целнеш нещо. Аз също след време ще сменя част от БТЦ(частичка по-точно)за известно време в шиткойни, но в тези новите, които още не сме чували. В старите все пак ще сложа стейбъли някакви когато купувам БТЦ.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 21 Окт 2023, 13:55

In_Memoriam написа:Колегата с ДОТ-а дано последния път като коментирахме да си е направил някакви изводи.

И аз много се надявам, защото ДОТ-а много са го закъсали, това го пише човек дето до скоро беше тийм лийд в проекта ама изхвърча при масовите съкращения съвсем скоро:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Окт 2023, 14:20

Абе не помня кой гледах по някакъв стрийм и при кой гостуваше, ама нещо май беше работил за Полката ли, не помня какво точно беше, забравих защото тогава не ме вълнуваха чак толкова тия шитове. Та и той каза нещо, че нещата не са на добре. Но както каза Ванката, момента да преливаш от Биткойн в алтове ще дойде когато вече масово се обяснява как е Биткойн, а алтовете не стават за нищо и всеки ги има за умрели. Та не знам дали дот-а ще умре. Ако са го закъсали чак толкова, вероятно вече щеше да е отразено в цената и хората със съплая да са избягали както стана при Луната. Там докато се чу за проблем и буквално за часове всичко рухна. Ет ол. Тука не мисля, че ще стане така. Но броя девелопъри уж взел да спада.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 21 Окт 2023, 16:07

Прави разлика между "рухване" и "няма да направи нов атх". В някакъв момент всичко ще върви нагоре(почти), ама нали целта на лотарийното билетче е не да ти направи х5, ами х100. И не да се окаже накрая, че по добре да си си взимал биткойн, щото в края на деня можеш да спиш спокойно, че той няма и 1% шанс да изчезне като се събудиш, за разлика от шиткойна дето графиката му може да остане за винаги до вчерашния ден.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Окт 2023, 16:13

Да, естествено, че правя разлика, но аз говорех за някаква голяма драма да се случи. Не е малко да можеш да спиш спокойно с даден шиткойн, че няма да изчезне. :mhihi: А сега за нов АТХ, дори без тия да го казва е ясно, че може да се случи защото историята показва, че никога не правят АТХ в следващ цикъл с изключение на Доге и Етер. :mhihi: Нали ти затова няма да купуваш стари шиткойни, уж. :mhihi: Даже го бяхме дискутирали това тука, колегата вмъкна, че зависи кога бил роден в предния цикъл даден шиткойн. И пак не е гаранция, че нищо няма да скокне от старите. Доге и Етер ги изключвам пак, защото с едното манипулациите са големи и хайпа съответно, а второто засега върви много напред технологично и има много максита.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата