Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от Spit-Fire » 05 Ное 2013, 11:32

Абе започнах да правя мъртва тяга като се има на предвид, че никога до сега не бях правил, но нещо ми прищрака и реших, че от сега нататък без нея няма да минат и моите тренировки. Все пак разчитам само на храна без никакви добавки и трябва да се постарая доста.
Та все още заучавам техниката и ми е малко филм, но искам да попитам дали е нормално след като съм правил тяга веднага вечерта след това да ме боли кръста все едно? На другия ден ми нямаше нищо. И изобщо дайте препопръки как да зауча движението за тази тяга?
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 05 Ное 2013, 12:04

Като за начало прави мъртвата тяга като последно упражнение за да си загрял добре кръста.Не се засилвай с големи тежести отначало.Като правиш упражнението сгъвай краката в колената и движи лоста плътно по краката.Не е нормално да те боли и да щтрака кръста,внимавай с упражнението и тежестите.

Изпратено от моят HTC One

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 05 Ное 2013, 12:46

Благодаря за съвета колега. Кръста ми не е щракал. А болката беше минимална по-скоро, но се появи.
Точно в краката май ми е проблема, защото май движа повече краката отколкото кръста... имах мускулна треска отзад в бедрата близо 4-5 дена.
А за килограмите.. уж тренирам умно и не скачам на големи килограми преди да съм готов. Тягата я направих първия път с 40 кг. а на втората тренировка се престраших да сложа 50 кг. И мисля да не качвам повече, докато не усвоя техниката. Личното ми тегло е 76 кг. на 175 см. ръст и мазнините ми мисля, че са около 15-16%
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 05 Ное 2013, 17:42

И аз правя така последно упражнение с малко килограми. В началото на следващия ден... не болка, по-скоро нещо като мускулна треска. Като бях 40-50кг съм се сецвал, а това е по-различно :lol: Сега обаче тялото ли свикна, аз ли си подобрих техниката... вчера правих, днес абсолютно нищо.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 05 Ное 2013, 18:53

Аз тяга и клекове никога през живота ми не съм правил, а ходя на фитнес от над 3-4 години редовно.
Без тях има моменти, в които ми причернява от болка в кръста, не ми се мисли, ако тръгна да ги правя.. Трапец като тренирам, имам чувството, че ще се счупя на две.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Ное 2013, 20:27

BaDxBoY написа:Аз тяга и клекове никога през живота ми не съм правил, а ходя на фитнес от над 3-4 години редовно.
Без тях има моменти, в които ми причернява от болка в кръста, не ми се мисли, ако тръгна да ги правя
.. Трапец като тренирам, имам чувството, че ще се счупя на две.

и аз бях като тебе колега и го отчитам като огромна, и вече и непоправима грешка- мисля,че точно това спомогна да си прецакам кръста..
Затова почвай-нека само някой ,който наистина знае да ти покаже правилна техника ..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 05 Ное 2013, 20:57

Аз съм чувал за доста случаи в които тягата е оправяла болен кръст.
Само искам да попитам някой по-знаещ... трябва или не трябва да се правят хиперекстензии (опъване назад) при тяга? Защото от доста хора чух, че това е голяма грешка, а от други пък чух, че ако не правиш хиперекстензии все едно нямало смисъл да правиш тяга.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 05 Ное 2013, 22:53

Тягата може да оправи кръста идеално, но може и да го контузи тежко. Техниката е от изключително значение. Не знам какво те учудва, че имаш треска на задните бедра? Къде си очаквал да имаш? Тягата е упражнение главно за крака и гъз, но товари много и горната част, най-вече трапеца. Тръгването от долна позиция трябва да го правиш изключително бавно, като силата идва от гъза и краката, а не от ръцете, кръста и гърба, лостът не се отлепя от краката през цялото движение, а в последната фаза избутваш таза напред, все едно го вкарваш на някоя мадама. Трябва да си хубаво загрял.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 07 Ное 2013, 14:28

Колеги забелязахте ли Сила.бг си е направила подобие на форум/чат/ бяха ме прибавили и ми стана интересно. Някакви моми пращат покани, е реших да погледна изящните снимки на профилите на момичета от София / оказаха се от бодибилдинг сайтове :mhihi: Дайте да лъжем простите назобани пръчове да ни купуват добавките... че имайте едно наум де :mhihi:
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 07 Ное 2013, 17:07

Аз, като супер доволен потребител на това:
Изображение
Реших за новия месец да поръчам това:
Изображение

Има разни дреболии добавени, но по-важното е че дозата на аминотата от 10 отива на 15гр :twisted: - ако не лъжат(много) с две дози дневно ще се влиза в долната граница на БЦАА дневно :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 08 Ное 2013, 3:28

за съжаление съм запознат прекалено много какво може да прецака кръста и какво може да го оправи

със сигурност тягата нито може да го излекува, нито да ви предпази от проблеми в кръста, простата причина че 9/10 от проблемите в кръста са от междупрешлените дискове. самите те играят ролята на амортисьори, имат форма на поничка твърда отвън и с желе отвътре, само че в реалност външната им структура е от подобие на хрущял, изграден от 60 микро пръстена. всичко това дори при обикновено сядане се мести и по принцип няма проблем, но мъртвата тяга поставя тялото в неестествена позиция на натоварване, от там повече напрежение на дисковете и не се знае дали не се получават микро-травми на самият диск. в смисъл да се къса по малко и да отслабва, тогава желето отвътре започва да натиска диска в поддалата се част и ако не вземем мерки когато боли, може да се скъса и вече говорим за дискова херния. (при минимални болки ямр, милион пъти ще ви излезе по-евтино пред дискова херния)

иначе една малка чупка в кръста ни прави победителите сред хуманоидите, неандерталците не са имали извивка в края на кръста, което им е позволявало да носят много по-големи тежести от нас и по-малко да се натоварва целият двигателен апарат, но са били тромави, докато ние сравнение с тях сме хипер подвижни и грациозни. ;)
природата не е създала никой прекалено силен и прекалено подвижен едновременно, има предостатъчно упражнения които да тренират всеки един мускул без риск от доживотна травма.. мой познат си прецака кръста точно с мъртва тяга.

за предпазване от проблеми в кръста всеки ден "core" тренировки, хиперекстензии нормални и странични и поне по 5км ходене/тичане. аз лично така се възстанових от дискова херния и дори намаля от 6мм на 3мм с по 40 мин сутрин и вечер тренировки, ходене и правилна храна,НИКАКВИ лекарства.
липсата на определени минерали и разстроената калциева обмяна отслабват хрущялите, предизвикат остеопороза, ошипяване, артрит и редица други.. магнезият е в челните места по дефицит в човешкото тяло, дневна минимална доза 400 мг (0,5 кг спанак/хапчета), без него матриците на хрущяли отслабват, а калцият не влиза в костите и се получават шипове.. изобщо на първо място по-необходимост до омега 3.

храната има огромно огромно значение дали човек ще получи травма/боледува и дали ще се възстанови, за съжаление го разбрах по трудният начин, преди няколко години не давах да чуя за плодове/зеленчуци и виках да не ме занимават с глупости :mhihi:

п.с дори цигарите дехидратират диковете, но не всеки който пуши получава дискова херния, просто увеличава шанса.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 08 Ное 2013, 10:36

acer написа:
със сигурност тягата нито може да го излекува, нито да ви предпази от проблеми в кръста,.
изпускаш момента,че който не прави тяга и клек не си заякчава кръстните мускули
Каква е първата препоръка след като се прецакаш там? -да заякчиш точно тях,за да поемат голяма част от натоварването
за другото съм съгласен- без бягането-то определено нито помага,нито предпазва :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 08 Ное 2013, 11:22

Абсолютно вярно. Разбира се, че тягата не лекува дискова херния, но с нея си заздравяваш поясната мускулатура, която поддържа гръбначния стълб и по този начин облекчаваш натиска между прешлените. А тичането е възможно най-вредното при подобни травми, но не ми се влиза в подробности. Аз имам една сервикална херния и две лумбални протрузии. Ако не беше спортът и тежестите, сега щях да съм парализиран.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 08 Ное 2013, 14:29

acer написа:за съжаление съм запознат прекалено много какво може да прецака кръста и какво може да го оправи

със сигурност тягата нито може да го излекува, нито да ви предпази от проблеми в кръста, простата причина че 9/10 от проблемите в кръста са от междупрешлените дискове. самите те играят ролята на амортисьори, имат форма на поничка твърда отвън и с желе отвътре, само че в реалност външната им структура е от подобие на хрущял, изграден от 60 микро пръстена. всичко това дори при обикновено сядане се мести и по принцип няма проблем, но мъртвата тяга поставя тялото в неестествена позиция на натоварване, от там повече напрежение на дисковете и не се знае дали не се получават микро-травми на самият диск. в смисъл да се къса по малко и да отслабва, тогава желето отвътре започва да натиска диска в поддалата се част и ако не вземем мерки когато боли, може да се скъса и вече говорим за дискова херния. (при минимални болки ямр, милион пъти ще ви излезе по-евтино пред дискова херния)

иначе една малка чупка в кръста ни прави победителите сред хуманоидите, неандерталците не са имали извивка в края на кръста, което им е позволявало да носят много по-големи тежести от нас и по-малко да се натоварва целият двигателен апарат, но са били тромави, докато ние сравнение с тях сме хипер подвижни и грациозни. ;)
природата не е създала никой прекалено силен и прекалено подвижен едновременно, има предостатъчно упражнения които да тренират всеки един мускул без риск от доживотна травма.. мой познат си прецака кръста точно с мъртва тяга.

за предпазване от проблеми в кръста всеки ден "core" тренировки, хиперекстензии нормални и странични и поне по 5км ходене/тичане. аз лично така се възстанових от дискова херния и дори намаля от 6мм на 3мм с по 40 мин сутрин и вечер тренировки, ходене и правилна храна,НИКАКВИ лекарства.
липсата на определени минерали и разстроената калциева обмяна отслабват хрущялите, предизвикат остеопороза, ошипяване, артрит и редица други.. магнезият е в челните места по дефицит в човешкото тяло, дневна минимална доза 400 мг (0,5 кг спанак/хапчета), без него матриците на хрущяли отслабват, а калцият не влиза в костите и се получават шипове.. изобщо на първо място по-необходимост до омега 3.

храната има огромно огромно значение дали човек ще получи травма/боледува и дали ще се възстанови, за съжаление го разбрах по трудният начин, преди няколко години не давах да чуя за плодове/зеленчуци и виках да не ме занимават с глупости :mhihi:

п.с дори цигарите дехидратират диковете, но не всеки който пуши получава дискова херния, просто увеличава шанса.

Да но при мен, диагноза от ЯМР преди над 1 година - Шморлови телца по 2 прешлена и нищо друго. ЯМР от преди 3 месеца - Шморлови телца по 4 прешлена и л3 ми е по-ниско от останалите. Тези телца, представляват износване на повърхноста на прешлена. Хиперекстензий, тяги и такива ако правя, ще остана в инвалидна количка, така че с това лечение което препоръча, като нищо ще докараш на някой още по-сериозни проблеми.

Тичането особено, хората с проблеми в кръста го отписвайте напълно. Аз поне след последното ми тичане преди 3 месеца, на следващата сутрин ми причерня от болка в кръста и бях на косъм от припадане.

Като лекарства на мен лично са ми помогнали Вимово и Милгама взимани заедно. Но като ги взимах, спрях и да тренирам и се почуствах жив наистина. След това пак тренировки и дори без натоварване, ми е зор да си обуя и чорапите. Така че внимавайте и далеч не се оправя кръста с тая тяга, дето някой ...... ще ме баннат ако кажа какво, написа по-нагоре.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 08 Ное 2013, 15:39

никъде не съм казал че тягата оправя кръста, нито има гаранция че предпазва, дори напротив, единствено казвам че здравите поясни мускули и въобще всички "core" мускули + на краката са единственото спасение след като човек получи травма.. НО за всеки човек е индивидуално точно кои упражнения трябва да прави, а самата мъртва тяга далеч не е единственото упражнение за поясни мускули.

аз като получих дискова херния ходих на фитнес и правих всичко квото се сетя по мое усмотрение и след 8 месеца забравих че имам херния, докато направих глупостта да нося 30кг около 10км и ме върна на фаза 0. Всичко наново, но вече вторият път отидох при жената, която се грижи за националният ни отбор по ски Василка Вълова, тя ми изготви упражнения според моята херния ;) преди това правих нормални хиперекстензии, тя ми ги забрани напълно, даде ми само странични + 9384234 други упражнения.

Идеята е упражненията които правите е да помагат на хернията/травмата да зарасне, а не да й пречат.. но точните упражнения може да ви ги даде само доказан специалист + ЯМР а не разни фитнес инструктори. ей тоя го обяснява по основно https://www.youtube.com/watch?v=xLaSuDQh5kY

иначе херниите се получават главно от дисбаланс на мускулите и по-рядко пренатоварване в неправилна позиция/усукване. аз съм тичал по 15 обиколки като последните 2 са били на спринт и не съм усетил 1/10000 каквото и да е слабост в кръста, но като паднах със ски и лежах 9 месеца заради калпави операции на 10-тия 2 хернии.

п.с, доста доктори искаха да ме оперират, Вълова каза "пълен абсурд", 2 месеца не можех да спя, но след всекидневни двучасови тренировки + коренна промяна на менюто, 70% съставящо се от плодове, зеленчуци, ядки, риба, меса, млечни продукти + скенар терапия, в момента ми подготвят снимките за презентация някъде в унгария. за 10 месеца херния да се намали от 6мм на 3 мм е нещо значително. тялото има доста мощни регенеративни функции и това е бъдещето на медицината, но докато науката се развие ви препоръчвам да се обърнете към естествените източници ;) повечето хапчета пречат, например т.нар анти-възпалителни лекарства премахват болката, но пречат на тялото да се възстанови. когато дадена област е възпалена там текат процеси на зарастване, а ако продължи прекалено дълго възпаляването значи на тялото му липсва материал и раната не може да зарастне.. анти-възпалителните ебават майката на целият процес и тога го обяснява професор от топ университет. в безсънните нощи съм изчел доста проучвания и всичко иновативно в тази област, та можете да ме слушате :mhihi: днеска почти кръста не се обажда, освен ако не се залежа повече от 10часа или заседя, а болката е със сила 1 от 10 и отшумява за минути ;)

най-добрата новина е че до 10г този проблем ще се реши, ще правят индивидуални биологични дискове от нашите клетки и просто ще се сменя диска. вече има принтери които се продават за печатане на дребни органи, но не са стигнали още до дисковете.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата