СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Re: СПАМ ТЕМА
Spunky написа:
Тоя Мерцедес с какво масло е,че тука един колега пита назад в темата...

От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
BorislavB написа:Тоя Мерцедес с какво масло е,че тука един колега пита назад в темата...
Мнооооооого тънко

- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Ми кЪ 

Ето така трябва да работи окачването на вашата кола
https://www.facebook.com/10007108917846 ... 2822068411

https://www.facebook.com/10007108917846 ... 2822068411
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
За тея количките с дистанционни.
Имам едни приятели, живеят във Франция.
Та преди години единият взима една количка на батерии с дистанционно, от тези дето се поставят децата вътре и в парковете ги разкарват.
Та още двама се присъединяват към отбора в парка и количките.
После станаха около петима и нямат търпение да стане топло и в парка си правят състезания, а горките деца стоят вътре в количките
До там се разрасна тая мания, че започнали да се присъединяват и татковци в момиченца, само заради забавлението.
Върха било, когато една събота дошли двама само с количките, без децата, че децата нещо не искали
Мисля, че правиха и някакви тунинги, както и колани и каски за децата.
Зарибяващо е
Имам едни приятели, живеят във Франция.
Та преди години единият взима една количка на батерии с дистанционно, от тези дето се поставят децата вътре и в парковете ги разкарват.
Та още двама се присъединяват към отбора в парка и количките.
После станаха около петима и нямат търпение да стане топло и в парка си правят състезания, а горките деца стоят вътре в количките

До там се разрасна тая мания, че започнали да се присъединяват и татковци в момиченца, само заради забавлението.
Върха било, когато една събота дошли двама само с количките, без децата, че децата нещо не искали

Мисля, че правиха и някакви тунинги, както и колани и каски за децата.
Зарибяващо е

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Spunky написа:
Полей го малко голямо да порасне

drifty написа:Нямам идея, грубо ми се види като твоето като размер. Не сме го мерили на Дино, но си понавървява
Явно е напълно метално всичко, иначе ще го откърти от раз

Нашите са нищо. Ходих на нови искър пистата и на откриването на новата в дружбай....децата бяха не повече от 20-30% от всички участници и съответно с малки/евтини модели. Останалото дъртаняни, като мен и чичаци, повечето с посивели/побелели коси...който изобщо има де

- drifty
- младши ентусиаст
-
madafaka_donkele написа:Явно е напълно метално всичко, иначе ще го откърти от раз![]()
Не е

Само аз ли съм на работа днес?

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
drifty написа:Само аз ли съм на работа днес?Я да се преброим!
В мюсюлманска фирма ли работиш бе братче?

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
madafaka_donkele написа:...
Мадафака, да те питам, ако си се занимавал...

Налагало ли ти се е да зареждаш и буутваш имидж (виртуалка), който физически се намира на NAS в локална мрежа? Главно ме интересува как е перформънса, да речем, ако мрежата е мед или оптика от сорта на 2.5G или 10G.
Просто ми трябва отправна точка, ако имаш опит с това, да споделиш конкретни параметри и показатели на инфраструктурата.
Идеята ми е, както се очертава скоро, да работя с множество виртуалки, разположени на домашен NAS, като искам да мога да ги зареждам на различни "PC"-та в рамките на дома през бърза мрежа от бърз NAS

Та искам да си начертая план за развитието на домашната ми мрежа, а съответно, и да си направя бърз NAS

Ако и някой друг има опит с това, е добре дошъл да сподели също

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
drifty написа:madafaka_donkele написа:Явно е напълно метално всичко, иначе ще го откърти от раз![]()
Не е. Общо взето на макс 2 карания троши нещо по окачването
Само аз ли съм на работа днес?Я да се преброим!
И аз, дежурен.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Аз точно засядам на тежка маса
Май ще клякам с пръстена пред милото, че много добре кара Zката

Май ще клякам с пръстена пред милото, че много добре кара Zката

- drifty
- младши ентусиаст
-
dhtj написа:drifty написа:Само аз ли съм на работа днес?Я да се преброим!
В мюсюлманска фирма ли работиш бе братче?
Хахахха, не

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Истинските мюсюлмани почиват в петък!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Nickelback написа:madafaka_donkele написа:...
Мадафака, да те питам, ако си се занимавал...
Налагало ли ти се е да зареждаш и буутваш имидж (виртуалка), който физически се намира на NAS в локална мрежа? Главно ме интересува как е перформънса, да речем, ако мрежата е мед или оптика от сорта на 2.5G или 10G.
Просто ми трябва отправна точка, ако имаш опит с това, да споделиш конкретни параметри и показатели на инфраструктурата.
Идеята ми е, както се очертава скоро, да работя с множество виртуалки, разположени на домашен NAS, като искам да мога да ги зареждам на различни "PC"-та в рамките на дома през бърза мрежа от бърз NAS
Та искам да си начертая план за развитието на домашната ми мрежа, а съответно, и да си направя бърз NAS
Ако и някой друг има опит с това, е добре дошъл да сподели също
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Къде заби от rc играчки на виртуалки и NAS-ове

Хубаво ги мислиш нещата, обаче ми се струва, че се опитваш да откриеш топлата вода и/или да евеш дявола във въздуха

Първо перформънса не зависи само от мрежата. NAS-а, дисковете и съответните контролери(HBA) са ако не по-важни то поне също толкова важни, колкото и мрежата. Особено контролерите са толкова пренебрегвани, че.... Правил съм показен POC на многознаещи меринджеи да им докажа, че с посредствени дискове и 4 контролера правя повече IOPS-и от "бързи" дискове с един единствен контролер. Едва на следващия етап вече ти е важна скоростта на мрежовата свързаност - суич, крайни устройства и разбира се окабеляване. Може да ти се струват елементарни нещата, но такива батаци съм срещал и оправял, че не е истина и затва го казвам да се има предвид. И нататък вече е както си го направиш. Не, че да се хваля, но съм правил само ентърпрайз решения с дебели SAN-ове, by best practices за съответния вендор и решение т.е. с домашни неща почти не съм се занимавал. Мноооооого отдавна правих домашен esxi клъстър с DAS-чета и презентирах LUN-овете по iSCSI

Снимката е за hyper-v, но реално важи и за виемлеър, virtual box, kvm, virtuozzo и т.н., само съответната виртуализация да поддържа лайв миграции. Реално дисковете - vhd, vhdx, vmdx стоят на сториджа, конфиг файловете на самата виртуалка - на dedicated сървър или сървъри. Можеш, даже е препоръчително по принцип в някакъв HA или failover клъстър. Сториджа И сървъра или сървърите са вързани към един и същи суич. Гигабитов, 10G, колкото може. Важното е и сървъра, и сториджа, и кабелите да са с еднакви скорости. Оттам нататък вече виртуалките се местят в реално време за секунди между отделните сървъри, при hyper-v с live migration, при виемлеър с vmotion. Сега в твоя случай сървърите трябва да се заменят с компютри и реално компютрите да изпълняват ролята на сървъри. Помня, че си на убунтута, трябва да си видиш с virtualbox или kvm как могат да се случат нещата. Ако схемата от картинката е спазена перформънса е еднакъв, без значение откъде се пали виртуалката.