Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Re: Криптовалути
Mollov написа:Преди 10г беше различно... изискваше се авантюристично мислене, в средно-далечно бъдеще... (без никакво основание да си толкова МЕГА оптимистично настроен)
От сегашна гледна точка е лесно да се коментира...Макар че по онова време BTC-тата се копаеха "на корем" и не беше чак толкова лишено от логика човек просто ей така да реши да остави 10-20-50 настрани, квото стане... ама си мисля, че дори при 1000$ масово са решили, че "тва е момента, маняк!".
Както са го решили после на 10к и 20 ги е изненандало много. Поне аз за такива знам и познавам лично. Сега познайте на колко ще го решат, че сега е момента да се продава?

Последна промяна Top Gun Maverick на 23 Авг 2023, 11:30, променена общо 1 път
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
https://youtu.be/Ty9UZTRt4EU?t=176
Още нещо интересно. Не че вярвам на скрийншотове и "insider information", но е нещо което да се вземе предвид.
Още нещо интересно. Не че вярвам на скрийншотове и "insider information", но е нещо което да се вземе предвид.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Top Gun Maverick написа:
Както са го решили после на 10к и 20 ги е изненандало много.
След 1000$ вече като се раздвижи нагоре, яснотата около бъдещите висини (че може още много) вече беше налице... само темповете на подскачане бяха неясни... а и по това време отрицателните за криптопазара новини му влияеха много повече от в момента... е, и положителните (hype) също...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Скокна за минути с $2000
Ко му стана на туй 

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Grayscale спечелиха делото срещу SEC, които отхвърлиха заявката им да станат ETF. Което беше ясно, че ще стане ама в момента ликвидността е доста ниска и цената лесно ходи нагоре надолу.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Попадна ми тая графика и се сетих, че някой от темата (не помня кой точно) се беше оженил за Polkadot, купувайки през 2022 вместо BTC
. Това е резултатът до момента, а има още път надолу. И не е само DOT в това положение, а и много голям процент от шиткойните.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
О, той ДОТ-а даже е добре сравнимо с другите. Какъв ти голям процент, всичките са така, единствено Етериум не е и то защото сливането беше по време на мечия пазар, а дъното му от 880 някъде беше два месеца мисля преди това сливане, тоест нямаше как да направи двойно дъно както Биткойн или по-точно не го оставиха да направи защото собствениците на Етериум(и тези зад тях финансирали проекта в самото начало)си го изкупиха на това ниско дъно знаейки кога ще е това сливане.
После пак да ми казват някои, че нямало значение кой стои отгоре и дали стои някой най-вече. Но Биткойн пък после откак удари дъно на 15 се справя по-добре от Етера, нормално и очаквано.
Дали още ще падат шиткойните...не знам, може би това беше тяхната капитулация. Сополана примерно я направи заедно с Етериум и от тогава държи много стабилни нива въпреки опитите на SEC да осакатят и без това шиткойн проекта.

Дали още ще падат шиткойните...не знам, може би това беше тяхната капитулация. Сополана примерно я направи заедно с Етериум и от тогава държи много стабилни нива въпреки опитите на SEC да осакатят и без това шиткойн проекта.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
b_u_b_o написа:Grayscale спечелиха делото срещу SEC, които отхвърлиха заявката им да станат ETF. .
Чак не ми се вярваше, че подобна "положителна новина" ще доведе до такава пазарна реакция... беше си изненада...
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Mollov защо положителна новина е в кавички, мислиш че евентуален GBTC ЕТФ няма да се отрази добре на биткойна или нещо друго?
Аз, ама от 2021-ва още. (мисля?)
Още си купувам, всеки месец.
Нормално е "цената" в сатошита да изглежда така. Дъното на БТЦ беше 15к. Дъното на Полкадот е... колкото е сега, горе-долу. Няма особено значение.
Хората участвали вече в един рън няма да изкараме инвестицията си в мечи времена, съответно дали цената е 5, 15 или 25 долара в момента няма никакво значение ако върха е бил 55, примерно, същото важи и спрямо сатошита.
Оцелее ли, в даден момент графиката ще изглежда по-различно. Тогава ще мислим и ще гризем ноктите

Ако вземе, че се килне - загубил съм едни пари, не е края на света.

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Не става дума да си изкарваш инвестицията, а да си позициониран в правилния койн спрямо циклите на пазара. За дъното във фиатки може и да е така, но в сатошки съм доста сигурен, че не е, тъй като BTC.D ще продължи да катери в следващата поне 1 година. За мен лично правилния момент за шиткойни е най-рано след халвинга или за по-сигурно около нов ATH на BTC. В крайна сметка твои са си пропуснатите шансове, просто ти е грешна стратегията. Казвам ти го като човек, който се прецака с Етер по същия начин през 2021 и за следващия бул ще се постарая да си поправя грешката. Поправих я отчасти около мърджа, но още малко има 

Тоест съвета какъв е, да ънстейкна, да обърна в биткойн и около халвинга да обърна пак в Полкадот?
Може и да е на плюс накрая, ако наистина доминацията продължи да върви нагоре. Ако...
Преди си играх и обръщах от едното в другото и накрая бях доволен, ще го обмисля, въпреки че хич не ми се разделя със стейкинга.
Може и да е на плюс накрая, ако наистина доминацията продължи да върви нагоре. Ако...
Преди си играх и обръщах от едното в другото и накрая бях доволен, ще го обмисля, въпреки че хич не ми се разделя със стейкинга.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Ами не, при такава графика като тази горе вече е късно да обръщаш. Дръж си го и каквото-такова, но това което може да започнеш да правиш е вместо още DOT да купуваш BTC, който вече може да обърнеш в DOT догодина по някое време, когато 60% BTC доминанс е доста вероятно.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
b_u_b_o написа:grkv написа:... на тоя етап да мина в Биткойн ми изглежда глупаво, по-скоро си пълня торбичката със същото и съм сигурен, че когато обърне тренда ще съм на влака, когато и да е това. Стига да не ми умре алтчето изцяло.![]()
Това не е оптимално, защото ако от тук Биткойн направи 50% дип, алтовете ще направят нови 90%. Тоест твоя алт ако върха му е 50$, ти до тука си го купувал на средна цена 25$ примерно, а сега вече е 10$, има голям шанс да иде на 1$. И ти хубаво си сваляш средната цена надолу, ама колкото повече акумулираш толкова повече капитал ти трябва да я сваляш истински. Аз поне в момента не бих пипал алтове, даже мисля да се отърва от каквото имам и да отиде в биткойн. Да някой неща ще са на "загуба" ама поне ще намалим бъдещите такива загуби ако нещата отидат още надолу. А вече когато нещата тръгнат нагоре биткойн почти сигурно ще outperform-не почти всичко друго и тогава ще е момента да се обърне пак в алтове...някакъв процент.
Преди повече от година сме го водили тоя разговор вече(мисля, че и по-рано сме го дъвкали същото ама не ми се търси). Тогава каза, че ще си мислиш дали да не врътнеш в биткойн, явно не само не си ами и си продължил да купуваш тоя алт. Нищо де, за другия цикъл ще си знаеш, че алтове се пазаруват след халвинга най-рано.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-