Икономика на РБ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Икономика на РБ

Мнение от Jordana » 19 Мар 2021, 16:33

...Интересно какво ще е следващото...

Инфлуенсър ? :roll:
Последна промяна Jordana на 19 Мар 2021, 16:41, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 19 Мар 2021, 16:36

Jordana написа:Инфлуенсър ? :roll:

"AI дресьор" също :mhihi: Може и "AI укротител" :mhihi: И вече топ ще e "AI екзорсист" :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПП: То'а дето "програмистите" са му виновни, че не е прокопсал, дори нЕма да го коментирам :banghead:
Последна промяна Nickelback на 19 Мар 2021, 16:56, променена общо 1 път
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 19 Мар 2021, 16:42

"AI екзорсист
:mhihi: :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Мар 2021, 17:44

Nickelback написа:
Jordana написа:Инфлуенсър ? :roll:

"AI дресьор" също :mhihi: Може и "AI укротител" :mhihi: И вече топ ще e "AI екзорсист" :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПП: То'а дето "програмистите" са му виновни, че не е прокопсал, дори нЕма да го коментирам :banghead:

добри попадения. но вчера се разпушихме с едни приятели (единия е цто-то на една от компаниите за ваксини дето нищиме тука) и решихме, че следващия термин на младото поколение ще е "ctsd" (covid traumatic syndrome disorder) в стил "ptsd" (post traumatic syndrome disorder)... и това ще им е извинението за академичните а по-нататък и за житейските им неуспехи - "аааа, аз съм от ковид поколението- е*а ни майката на обучението и ние затова и сега страдаме"...

помнете ми думите- ковида ще е оправдание на едно цяло поколение за безмозъчното си поведение...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 19 Мар 2021, 17:45

Това ми звучи като "демокрацията е виновна" :mhihi: Но съм съгласен, че може да се ползва като оправдание.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 19 Мар 2021, 18:47

От американците всичко може да се очаква. Особенно да не работят и да взимат парички топли топли от принтера...

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 27 Май 2021, 10:51

Пак сме последни, ама тоя път по работещи от вкъщи :dunno: Интересно отражение на структурата на икономиката ни.

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 27 Май 2021, 13:17

трудно се носят кашони в склад от вкъщи :D
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 27 Май 2021, 13:24

vicho написа:трудно се носят кашони в склад от вкъщи :D

Тъй, тъй :bchug: Аз затова казвам, че това е отражение на яката ни икономика :no:
Ама нищо, де. Имаме вече мисля 3 суперкампютера, дето никога не са правили нищо повече, от това да хабят ток :angel: :no: :banghead:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 27 Май 2021, 13:39

zAcK написа: Аз затова казвам, че това е отражение на яката ни икономика :no:

И мениджмънт. На някой от шефовете не му е ок вкъщи - затова цялата фирма в офиса. Знам за случай, в който плащат периодично PCR за всички, само и само да са в офиса. Т.е. хиляди. Не, че не върви работата и от вкъщи - ама да са в офиса. А доста бизнеси изобщо и не се опитаха да минат на хоум офис, дори частично за някои позиции. Надявам се няма някой да си мисли, че по другите страни 20%+ са ИТ фирми. Във всяка фирма има позиции, които не е нужно да са в офиса. Реално всичките счетоводители не ги бърка да са вкъщи, ама са по офисите :dunno: Тази статистика я виждам като "другите са десетки пъти по-гъвкави от нас".
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 27 Май 2021, 15:08

Има и обратната страна на медала, която пак е отражение, но на народопсихологията. :dummy:
Ганьо като се види в малко свобода и всичко става слободия.
Имам един нагледен пример със застрахователна компания пред очите си. Малко по-трудно от програмирането е да се работи дистанционно, но е постижимо! НАСРАХА СЕ да се покриват едни други, да си измислят проблеми с тока, с интернета и да си ходят по планини, да карат колело и да се шляят по цял ден и никой нищо да не върши!
Съответно на ръководството му писна и ги върнаха в офиса и постоянно идваха да им ровят из гръкляните за PCR-и! Наскоро и задължително на ваксина, да свалят поне маските! Сега вият като кучета как сами са се преебали... :conf:

Аз вече шеста година съм на хибриден модел(т.е. работя от където ми скимне) и до сега съм се покрил веднъж за 3 часа. Излъгах, че отивам до НОИ и там имало опашка, а всъщност отидох за риба! :mhihi: Не че нямам и гъвкаво работно време, ама айде! :mrgreen:
С някой от колегите от старата ми фирма така и не се видях на живо за почти 5 години и пак си вършехме работата супер съвестно!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 29 Май 2021, 15:17

Пичове, истинската работа не може да се работи Home Office.
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 29 Май 2021, 15:28

SpeedyMan написа:Пичове, истинската работа не може да се работи Home Office.

Верно е, истинската работа е в завода на поточната линия, там дето работят "добрите момчета от залите, хубавите, където тренират"... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 29 Май 2021, 15:58

ВЯрно, не знам кой е по-застрашен в бъдеще, тези много умните с хоум офиса или тия с кашоните и доматите.
Онези от залите не знам да са много зле, не ги виждам по пазарите, явно имат друга ниша.

Така както заплатите скочиха значително през последните 5-10 години, много лесно могат да бъдадат заменени умните с други умни от по-бедни страни.

Докато докато тези на полето или в завода няма кой да ги замени засега.
Не става всички да са много умни и да се бият в гърдите, защото ще седят гладни, а пари не се ядат.

Всички ако копаеха крипто, не знам какво ще стане, ама явно така си представят някои бъдещето, седи и трупа пари от купи/продай..

Винаги съм се чудел на манталитета и присмиването на българите над другите, които са на по-обикновени длъжности и професии. :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Икономика на РБ

Мнение от steeN » 29 Май 2021, 16:05

Най-затрашени за мен са средния мениджмънт - меринджеи дето само гледат хората как работят и нищо не зависи от тях, защото нямат отговорност за решения. Сега лъсват яко такива колко са безполезни във фирмите, които преминаха на работа от вкъщи и за такива ще има резачка. И едва ли ще се ограничи само до тези фирми това :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата