Какво да правим, когато започне война?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Re: Какво да правим, ако започне война?

Мнение от c04 » 30 Авг 2016, 18:40

deyan-enchev написа:Чувал съм, че предлагане има, но за мен е простотия да вземеш незаконно оръжие при все, че нашите закони са много ларж.
Както и типовете оръжия които можем да си купуваме са достатъчни.

Проблема на законното, е че като изтрещя някой от РПУ-то ще цъфнат :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 30 Авг 2016, 18:44

Пиша го в контекста на темата - Какво да правим, ако започне война. В този случай няма да има районно вече и никой няма да дойде.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 30 Авг 2016, 18:52

То тогава и колко са ларж законите няма да има значение :ok:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 30 Авг 2016, 18:55

Jordana написа:Купуваш си един арбалет и си готов без разрешетелни и други глупости оборудван със абсолютно смъртоносно оръжие на това отгоре безшумно . Има с оптика и с лазерни прицели или бързомерци - тоест всичко с което се предлага и огнестрелното .Тая карабина е неизползваема в градски условия на това отгоре струва майка си и баща си и създава един куп проблеми със институциите .

Още по-безшумни оръжия има,и с лесна направа! Изображение
Последна промяна Bogat-Beden на 30 Авг 2016, 18:59, променена общо 1 път
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Авг 2016, 18:57

Прашки има и по-готини композитни и метални ама не е много точно с нея май.

С арбалета има ли проглем ако те хванат да си го разнасяш из къра да кажем?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 30 Авг 2016, 19:19

Не мисля че има проблем , имам рекърв който си нося от време на време за стрелба по поляните но и полиспастен да е не виждам проблем . Арбалета е по компактен и става за близка стрелба затова го споменах .Отделно че един път зареден не е нужно усилие за задържане .
Последна промяна Jordana на 30 Авг 2016, 20:14, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар

Мнение от Хаос » 30 Авг 2016, 19:36

Jordana написа:Тая карабина е неизползваема в градски условия на това отгоре струва майка си и баща си и създава един куп проблеми със институциите .

тъй като виждам, че се споделя малко полезно инфо, нека споделя и аз
с маслен филтър с метален корпус се постига доста интересен и търсен ефект
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 30 Авг 2016, 20:11

Това с изгорелите газове и маслен филтър е ясно :mhihi: Обаче за градски условия ти трябва нещо да насища противника с куршуми а не прицелна стрелба с винтовки . Втори сталинград да се дебнат снайпери един друг няма да има пък и да има някой такъв дето чисти цивилни не виждам как ще се справи не професионалист . Класическия вариант някоя помпа или " ютия" с голям пълнител си е напълно достатъчно . Ако не сте фен на грубата сила един пистолет тип деринджър за скрито носене и самоотбрана може да е доста ефективно в критични ситуации.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

Аватар

Мнение от Хаос » 30 Авг 2016, 20:23

всъщност доста не си прав
погледни близкия изток, да не мислиш, че с поливане с автоматичното оръжие като арабел ще постигнеш нещо...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 30 Авг 2016, 20:35

Аз говоря за цивилни и евентуална самоотбрана , не за схватки между войскови части и някаква съпротива скрита в катакомбите под градовете :mhihi:
Правилото което смятам за валидно е че цивилен който се опитва да оцелее няма нужда да афишира агресивните си намерения с открито носене на големи оръжия . Няма защо да привличате внимание с такива атрибути . Оръжие от такъв калибър като пушки винтовки и подобни ще предизвика моментална ответна реакция ако попаднете в периметъра на противника и то без дори да имате възможност да го използавате . Минаването на всякакви чек пойнтове и срещи с патрули стават опасни и вредни за здравето . Големи оръжия трябват ако си се барикадирал на лозето в лятната вила и чакаш да отмине лошото :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 30 Авг 2016, 21:25

По време на войната в бивша Югославия, в София на пазара имаше абсолютно всичко. Стига да знаеш правилния човек. Аз няма да коментирам какво съм имал и т.н., но познавам хора, които и сега могат да издържат на кръгова отбрана със седмици. Екипирани са с всичко, включително и противогази. От домовете им могат да ги изкарат само с гранатомети.

Няма лошо човек да е готов. Искаш ли мир, готви се за война ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 30 Авг 2016, 21:45

Хаос написа:
steeN написа:тва е малко преувеличено. ползват usb stick, който го вкл във floppy emulator. някой ми разправяше за тва скоро.

прочети линкнатия доклад, ще се изненадаш

в реалността нещата не са чак толкова черно-бели
нито САЩ са безнадеждно закъсняли с осъвременяването на носителите на информация
нито Русия са преуспели със своите, да не кажа, че и при тях има брутални недомислици

Сългасен съм с заключението. Според мен това, което куца на руснаците са интегралните схеми и по-точно микропроцесори и памети.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 30 Авг 2016, 21:53

bum_bum написа:Прашки има и по-готини композитни и метални ама не е много точно с нея май.

С арбалета има ли проглем ако те хванат да си го разнасяш из къра да кажем?

Ще има проблем. Арбалетите неслучайно са забранени за лов в БГ.

Относно постовете с огромните винтовки за самозащита, написах по-горе параметрите на SAR-a, ако са ви много 630мм - да голямо оръжие е.
Относно масления филтър - да това става стига стъпката на резбата на компенсатора или пламегасителя да съвпада с тази на филтъра - ако не, ясно как може да се направи да съвпада. Обаче, ако оръжието няма резба - доста голяма част от дългоцевното нарезно оръжие из магазините в БГ, ще трябва да се нареже допълнителна такава.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 30 Авг 2016, 22:31

Харпуня не е забранен..надали е по-лош от арбалета, незнам. :mhihi:
И кво общо имат тия работи ако е война, надали тогава ше се пита кое е забранено и кое не.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Авг 2016, 22:50

deyan-enchev написа:Ще има проблем. Арбалетите неслучайно са забранени за лов в БГ.

Аз говоря ако просто си го нося.

Ясно е, че ако заека е залитнал и аз съм го подпрял със стрелата да не падне, а сега го нося във ветеринарната клиника на лечение ще имам ядове.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата