Световни конспирации-chemitrails,9/11 и др.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Световни конспирации-chemitrails,9/11 и др.

Мнение от Fear » 16 Фев 2016, 11:55

larbi написа:1. Доказано, недоказано, кой има полза и кой няма да бъде доказано трябва да се замисли човек, щото пък като се докаже изникват безброй въпроси нови. А така - хоп няма спете спокойно деца.

2. Бръснача на Окам съм обяснявал за него преди и пак ще кажа. Бръснача е измислен от прости хора, които преди 7-8 века са обяснявали всичко необяснимо с Бог и че билло негово дело и до там. Същото се получава и днес, но бръснача не се използва вече от тия прости хора, а от доста интелигентни, но заблудени, които си мислят че като използват бръснача и всички трябва да припадат и да се съгласяват тях в захлас. Бръснача не предполага задаване на въпроси и търсене на отговори. За Бръснача е достатъчно да се намери най-простот обяснение и до там. А най-простото обяснение, не винаги е вярното.

3. Не знам кой налага вярванията си. По скоро и двете страни налагаме вярванията си. Вие налагате че няма щото не е доказано от науката която обслужва интересите и нуждите на елита и ние които казваме, че има и че има огромна конспирация по този въпрос.

4. Не съм виждал НЛО, нито извънземни аз лично (поне до сега..), но майка ми и баща ми са виждали 89-та година, когато още не беше придобило популярност това нещо. Вярно е било през ноща, но са видяли кацнали НЛО-та в нива край пътя. И аз мога да ти разкажа какво са видяли.

Та, кажи какво си видял, интересно ми е. Само да не е нещо от сорта, че си видял някакъв самолет па си го помислил за НЛО и тем подобни простотии. То и аз съм виждал някаква светлина в небето която не мига и си викам гледай ся НЛО ли е това и стоя и гледам няколко минути докато се убедя че обекта се движи бавно и сигурно и просто самолета е много далеч и затова изглежда все едно не се мести.

1. Ползата или липсата на такава от доказването на извънземните на Земята е само в главите на феновете на конспирациите. ;)
Въртят се само глупави спекулации, които издишат при най-простата логическа проверка.

2. Нищо религиозно или божествено няма в Бръснача на Окам, това е чиста и елементарна логика. Която опровергава конспиративните глупости.
Задаването на смислени въпроси е едно, а приемането за факти на някакви недоказани дивотии е съвсем друго.
И не, Бръсначът не служи за намиране на обяснение, а служи за отхвърляне на безумните и несъстоятелни такива, които толкова харесват конспиративните теоретици. :)

3. Нищо не налагам. Аз казвам съвсем елементарно - "Не зная."
И ще си стоя на тази позиция, докато ми бъдат представени убедителни доказателства и факти, които могат да бъдат проверени.
Но няма да вяврвам в някакви измишльотини, само защото някой задава глупави въпроси, от сорта на: "Ами ако рептилите ни управляват?!"
В това няма нищо конструктивно, нищо проверимо, НИЩО. Празни приказки.

4. Нека се ограничим до личните си възприятия, защото иначе става мазало.
Не съм видял самолет, казах ти какво съм видял - НЛО.
Което означава Неиндетифициран Летящ Обект.
Сигурно и сам можеш да се сетиш, защо е наречен именно така, нали? ;)
Ето ти и кратко описание на случката:
Прибирах се преди около 2 години вечерта и зяпах към небето (обичам да гледам звездите, не че в София се виждат много де), когато забелязах НЛО-то.
Представляваше светлинка, приличаща на звезда, но не трептеше. Беше ярка горе-долу колкото Венера и ми направи впечатление че се движи.
В първия момент си помислих, че е спътник, но след няколко секунди движението на обекта спря и взе да се движи в обратна посока на предишната. Пак спря и пак се задвижи в първоначалната посока. Това се повтори няколко пъти, разстоянието което изминаваше беше горе-долу колкото 2-3 видими диаметъра на Луната при пълнолуние, като изминаваше това разстояние за около 3-4 секунди.
При последното си движение ускори много рязко и бързо изчезна за по-малко от секунда.

И ето тук стигаме до това, което ме различава от феновете на конспирациите, извънземните, религиозните и т.н.
Такива люде биха казали, че са видяли летяща чиния, извънземен космически кораб, Светия дух или каквото се сетиш.
Когато ме питаш мен, какво съм видял - отговорът е: "Не знам какво беше, някакъв НЛО."
Няма да тръгна да предполагам, че са били гущероподбни гадини от Алфа Кентавър или нещо в този подобно, защото е тъпо.

Elesar74 написа:
НИКОЙ няма ДОКАЗАНО обяснение на това, как е възникнал животът, имаме само хипотези. Засега.

И удебелено да го напишеш и шарено, все тая. Ти може и да нямаш такова обяснение, но да твърдиш с такава сигурност, че някой от останалите 7 млрд. няма, е доста смело и високомерно изхвърляне, не мислиш ли? Човек избира в какво да вярва и какво да приема, не защото няма доказателства, а защото такъв е неговият избор. Какво значи тук, недвусмислено? За кого, за тебе, за мене? И за какво налагане на убеждения говориш, ти който твърдиш с такова убеждение и сигурност, горното? Ти не налагаш ли твоя атеизъм и отричане?
И на тези, които имат такова обяснение, ти се присмиваш, като убедено твърдиш, че грешат. Защо? Ти хем нямаш доказателство за това как е възникнал живота, хем като ти се представи такова, го отхвърляш. Защо? Защото не ти пасва на убежденията. Което издава, че ти си предубеден и вече си решил кое как е. А да твърдиш, че незнанието е вид доказателство и да го изтъкваш така, е направо смешно.

Тези, които имат обяснение, което може да бъде доказано и проверено, ги чака Нобелова награда. Даже може и няколко такива.
Чудно защо обаче, нещо няма мераклии да се окичат с най-престижната научна почест.
Защо така?

Твоята вярва или нечия друга е точно това и нищо повече - нечия вяра.
Ами ако аз съм избрал да вярвам в Летящото спагетено чудовище и че то е създало Вселената, какво правим?
Тази моя вяра ще е също толкова несъстоятелна, колкото и всяка друга произволна религиозна или креационистична дивотия.
Нищо не налагам, когато нещо не знам, аз казвам, че не знам. Не започвам да си измислям щуротии или да вярвам в нечии други такива. Толкова.

Къде го това представено доказателство бе колега, в Библията ли? :roll:
Пак повтарям, ако имаше такова доказателство, щяхме всички да знаем, че Вселената е плод на интелигентен дизайн, а не да се дърлим тук.
Само че такова доказателство няма.

larbi написа:Ето за това говоря :mhihi: Налагащите мнение, че няма извънземни и конспирации щото не били доказани официално вика дръжте налагащите мнение че има извънземни и прочее :mrgreen:

То присмиването е измислено от подобни хубавци, които са сътворили простотията Бръснач на Окам.

Джим Кери как го бяха пратили да се присмее на всички които вярват в Илюминати и пирамиди и прочее. Цяло шоу му дадоха като гост да си плези езика през пирамидата съставена от дланите му и зомбираните глупави зрители които реагират на светлинното табло на което пише applause се хилиха като овце. За какво му беше на Джим Кери да се присмива? Ако нямаше нищо вярно зад тия работи, никой никога нямаше да обърне внимание на хората и нямаше да го пращат господарите му да се присмива от ефира и да омаловажава нещата. Смешни са.

П.П. Ето го видеото. Направо ми падна в очите тоя човек с тази негова изява. https://www.youtube.com/watch?v=eG9i7d8yfKQ смешно и жалко, но каквото кажат господарите това се прави.

Ох, мъка... :roll:
Всичко е против човечеството, илюминати, масони, рептили, извънземни, духове и привидения, chemtrails, СПИН, HAARP, нещо пропуснах ли?
Трепят ни, превземат ни, разболяват ни, тровят ни, промиват ни мозъците, правят земетресения и въпреки това, средната продължителност на живота се вдига, хората са все по-здрави, все повече хора имат достъп до технологиите, които правят живота по-лесен и по-приятен, науката непрекъснато върви напред.
Няма такъв огромен парадокс, обаче всичките фенове на коспирацитте сте коне с капаци, които не виждате елементарни неща, които са ви пред очите, обаче си умирате да търсите под вола прасе.
Не теле, ами прасе, толкова сте зле.
И на рима го докарах. :D
Последна промяна Fear на 16 Фев 2016, 13:06, променена общо 2 пъти

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 16 Фев 2016, 12:07

Fear написа:
1. Ползата или липсата на такава от доказването на извънземните на Земята е само в главите на феновете на конспирациите. ;)
Въртят се само глупави спекулации, които издишат при най-простата логическа проверка.

2. Нищо религиозно или божествено няма в Бръснача на Окам, това е чиста и елементарна логика. Която опровергава конспиративните глупости.
Задаването на смислени въпроси е едно, а приемането за факти на някакви недоказани дивотии е съвсем друго.
И не, Бръсначът не служи за намиране на обяснение, а служи за отхвърляне на безумните и несъстоятелни такива, които толкова харесват конспиративните теоретици. :)

3. Нищо не налагам. Аз казвам съвсем елементарно - "Не зная."
И ще си стоя на тази позиция, докато ми бъдат представени убедителни доказателства и факти, които могат да бъдат проверени.
Но няма да вяврвам в някакви измишльотини, само защото някой задава глупави въпроси, от сорта на: "Ами ако рептилите ни управляват?!"
В това няма нищо конструктивно, нищо проверимо, НИЩО. Празни приказки.

4. Нека се ограничим до личните си възприятия, защото иначе става мазало.
Не съм видял самолет, казах ти какво съм видял - НЛО.
Което означава Неиндетифициран Летящ Обект.
Сигурно и сам можеш да се сетиш, защо е наречен именно така, нали? ;)
Ето ти и кратко описание на случката:
Прибирах се преди около 2 години вечерта и зяпах към небето (обичам да гледам звездите, не че в София се виждат много де), когато забелязах НЛО-то.
Представляваше светлинка, приличаща на звезда, но не трептеше. Беше ярка горе-долу колкото Венера и ми направи впечатление че се движи.
В първия момент си помислих, че е спътник, но след няколко секунди движението на обекта спря и взе да се движи в обратна посока на предишната. Пак спря и пак се задвижи в първоначалната посока. Това се повтори няколко пъти, разстоянието което изминаваше беше горе-долу колкото 2-3 видими диаметъра на Луната при пълнолуние, като изминаваше това разстояние за около 3-4 секунди.
При последното си движение ускори много рязко и бързо изчезна за по-малко от секунда.

И ето тук стигаме до това, което ме различава от феновете на конспирациите, извънземните, религиозните и т.н.
Такива люде биха казали, че са видяли летяща чиния, извънземен космически кораб, Светия дух или каквото се сетиш.
Когато ме питаш мен, какво съм видял - отговорът е: "Не знам какво беше, някакъв НЛО."
Няма да тръгна да предполагам, че са били гущероподбни гадини от Алфа Кентавър или нещо в този подобно, защото е тъпо.

1. Липсата на официални доказателства като ДОКАЗАТЕЛСТВО, че НЯМА извънземни е доказателство за това че няма извънземни и конспирации само в главата на невярващите и предубедени хора като теб.

2. Нищо не опровергава и нищо не отхвърля Бръснача. Удобен интрумент в ръцете на невярващите като теб.

3. Напротив - налагаш. Налагаш и то доста сериозно, че щом като нещо не е официално доказано и оповестено, значи го няма. Налагаш, че някой трябва да ти го докаже по недвусмислен начин специално на теб, който ти е удобно да не вярваш в нищо и да си сложил капаците и да чакаш някой някъде да ти го докаже и оповести официално за да го повярваш и ти.

Не съм казал че трябва да преполагаш, че е кораб на Нордикс и на борда освен тях има и сиви извънземни от ниските, и си джиткат заедно. Може да е било извънземен кораб, може да е било земен триъгълник, а може и просто да ти се е привидяло нещо. Всичко е възмжно. Но това не означава, че като си кажеш "не знам какво беше, някакво НЛО" и спираш да търсиш отговори щото така е най-удобно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 16 Фев 2016, 12:20

larbi написа:
1. Липсата на официални доказателства като ДОКАЗАТЕЛСТВО, че НЯМА извънземни е доказателство за това че няма извънземни и конспирации само в главата на невярващите и предубедени хора като теб.

2. Нищо не опровергава и нищо не отхвърля Бръснача. Удобен интрумент в ръцете на невярващите като теб.

3. Напротив - налагаш. Налагаш и то доста сериозно, че щом като нещо не е официално доказано и оповестено, значи го няма. Налагаш, че някой трябва да ти го докаже по недвусмислен начин специално на теб, който ти е удобно да не вярваш в нищо и да си сложил капаците и да чакаш някой някъде да ти го докаже и оповести официално за да го повярваш и ти.

Не съм казал че трябва да преполагаш, че е кораб на Нордикс и на борда освен тях има и сиви извънземни от ниските, и си джиткат заедно. Може да е било извънземен кораб, може да е било земен триъгълник, а може и просто да ти се е привидяло нещо. Всичко е възмжно. Но това не означава, че като си кажеш "не знам какво беше, някакво НЛО" и спираш да търсиш отговори щото така е най-удобно.

1. Ясно, доказателства има, ама се неофициални или се крият. Как не се бях сетил... :roll:

2. Благодаря за комплимента. По-добре невярващ с критично мислене, отколкото кон с капаци, който е готов да повЕрва на всичко.
Я кажи, на врачка ходил ли си, плюеш ли си пазвата като ти мине черна котка път? :D

3. Не специално на мен, а на всички.
И да, всяко твърдение следва да бъде доказано, за да бъде прието. Само че не се случва, защото: Виж т.1

Не си казал, че трябва да предположа, че е кораб на Нордикс, ама все пак можело да е било извънземен кораб, земен триъгълник или нещо друго, а?
Няма как да признаеш, че просто не знаеш, задължително е да направиш някакво безумно предположение, нали?
Не можеш ли да кажеш, че не знаеш? ;)
Да търсиш отговори е едно, да правиш идиотски предположения задавайки глупави въпроси, които нямат отговор и на база на това да правиш изводи е съвсем друго. Направо е малоумно.
За твое сведение, докато беше прясна случката се поразрвоих насам-натам, но не научих нищо полезно или пък нещо, което да ми подскаже насока, в която да продължа да ровя.
Но това е защото пренебрегнах неофициалните и скрити доказателства от т.1, сам съм си виновен. :D

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 16 Фев 2016, 12:25

Fear написа:Тези, които имат обяснение, което може да бъде доказано и проверено, ги чака Нобелова награда. Даже може и няколко такива.
Чудно защо обаче, нещо няма мераклии да се окичат с най-престижната научна почест.
Защо така?

Твоята вярва или нечия друга е точно това и нищо повече - нечия вяра.
Ами ако аз съм избрал да вярвам в Летящото спагетено чудовище и че то е създало Вселената, какво правим?
Тази моя вяра ще е също толкова несъстоятелна, колкото и всяка друга произволна религиозна или креационистична дивотия.
Нищо не налагам, когато нещо не знам, аз казвам, че не знам. Не започвам да си измислям щуротии или да вярвам в нечии други такива. Толкова.

Къде го това представено доказателство бе колега, в Библията ли? :roll:
Пак повтарям, ако имаше такова доказателство, щяхме всички да знаем, че Вселената е плод на интелигентен дизайн, а не да се дърлим тук.
Само че такова доказателство няма.

Няма нищо чудно в това, след като една камара хора изследователи на НЛО и уисъл блоуъри са умрели я от самоубийство я от някаква друга причина съвсем случайно разбира се след като са говорили за НЛО, извънземни и прочее. Примери много. Безброй. Само ще спомена Фил Шнайдер, който се удушшен в хотелстата си стая до колкото помня и е умрял в доста мъки като са го измъчвали доста преди да го убият. Та така че който се престращи да говори си слага въжето малко или много.

В Библията и всички древни текстове се говори за Богове които са слезни от небето за да учат земните хора на наука, четмо и писмо и прочее неща да им показват. Говори се за рептили, говори се за същества които приличат на нас, говори се за сини, червени и всякакви видове цвят на кожата. В Китай примерно императора, който прави от Китай това което е се казва че е слязал от небето с неговата колесница и след определен период, когато вече си е свършил мисията и Китай е развита и уредена империя той си се качва на клесницата и отлита в небесата.
В Централна и Южна америка са главно рептилските сведения. Там все се говори за бога змия и тем подобни. Извънземните са от от всички краища на Космоса и има безбой раси с безбой възможности и същности. Това, че не вярваш в древните текстове и ги отхвърляш с лека ръка, че значи че си прав. Най е лесно така.

Чичо ми е същият като теб. Никога няма да повярва дори да види :mhihi:

Ето историята горе-долу:

Това се случва на 18.08.1989. Аз съм си на село за лятната ваканция, а наще заедно със сестра ми която е била на 2 години и нещо тогава идват да ме вземат, защото от 15-ти септември тръгвам първокласник. Тръгват от града в който сме живяли, а селото ми е еди кое си. Закъснели са много докато тръгнат и се е стъмнило, била е някаква супер тъмна нощ без звезди. Малко преди с. еди кое си има лозови масиви и после отгоре поле, пада се северна посока. Там виждат огромни светещи квадрати/правоъгълници. Цвета който описват е ярко огнено червено, но постоянна светлина не като огъня как се мени и "играе". Точно колко са били на брой не се сещам, но някаква конфигурация на височина 3-4, а дължина 9-10. Отначало са ги помислили за комбайни, но какви комбайни то е било вече към 9-10 вечерта там когато вече се е стъмнило, август месец. Големината на всеки един прозорец я описват като все едно на жилищен блок целия прозорец т.е. комбинация от малкия и големия. Вероятно от близо е било доста внушително. Продължават си пътя хем са закъснели доста, хем не могат и да си помислят за НЛО-та и такива подобни, щото тогава не беше много разгласено на обществото, но все пак имало е някаква информация.

Историята обаче не спира до тук. След село еди кое си малко преди надлеза еди кой си виждат втори "светлини". Тогава главният да го наречем асфалтиран участък е бил в ремонт и пътя е минавал през осеян с дупки и неравности от селскостопански машини черен път през царевица. Движили са се много бавно 20-30 км/час може би. Пред тях е имало някаква кола, само стоповете са е виждали, но за марка не са могли да определят то и прах се вдига и тъмно - не можаха да кажат. През царевицата виждат вторите светлини, които се намират близо до ремонтирания в този момент асфалтов път. През царевицата колко са виждали не знам, но са били много по-близо до това което е било там. Тези светлини вече описват като разкривени някакви. Тук им светва лампичката, че това може да са извънземни. Майка ми иска да спрат и да отидат по-наблизо да ги огледат, но баща ми яко го хваща шубето и си мисли, че ако изгаси веднъж колата после може и да не може да запали и кой знае какво ще стане. В цялата тая суматоха колата пред тях изчезва. Как изчезва не се знае - след надлеза направо е път надолу за еди къде си, на ляво е за еди къде си, а на дясно по надлеза е за еди къде си. Баща ми вика - накъдето и да е тръгнал щяха да се видят светлини в далечината, но нямало никакви светлини от тази кола.

Пристигат на село и споделят какво са видели. Дядо ми им казва, че преди малко са съобщили по радиото, че са видени НЛО-та край село Ключ. Аз самия търсих доста в гугъл за писано някъде из нета за 18.08.1989 за НЛО край с. Ключ, но не открих.

Историята е истинска, реално не са видели самите извънземни, а само корабите и то на второто място е било през малко царевица край пътя Като се прибрахме като казаха на чичо ми, още ми е запечатано в съзнанието, как си чупи орехи на масата и хилейки се им вика "Това са били краварници хахах". Какви краварници, това са ниви там, върви му обясни.

Имало е някакъв уж познат художник в града и баща ми и един път като го срещнал го помолил да нарисува какво са видели, но оня му се изхилил и го помислил за луд (точно както би направил Fear и братята му по убеждение). Тогава картините са били пресни в съзнанията им, но нейсе така останало.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 16 Фев 2016, 12:33

Не, не е най-лесно така.
Така е най-логично.

Защото по пътя, по който ти вървиш, можеш да приемеш всичко за възможно. Абсолютно всичко.
Което в почти всички случаи води до грешни изводи и заключения, защото липсва реалната база, това, върху което да изградиш теория или хипотеза.
И защо да вярвам в разни дрвени текстове?
Ако някой твой потомък след 2000 години намери някой сегашен фантастичен роман, дали ще си рече: "Ей, гледай какво прочетох, древните текстове казват, че има извънземни!"
Всъщност да, така ще си каже, нали е твой потомък. :D

Колкото до "самоубитите" уфолози и пр., теб в такъв случай не те ли е страх?
Я дай да видим статистика, колко от тези, които са разправяли за НЛО, извънземни, рептили и т.н. са живи и колко от тях са загинали мистериозно?
Ако искаш да ме убедиш в правотата си, то следва да ми покажеш, че голямата част са избити и само малцина са оцелели. Елементарна логика, нищо повече. ;)
Последна промяна Fear на 16 Фев 2016, 12:35, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 16 Фев 2016, 12:34

Fear написа:
larbi написа:1. Ясно, доказателства има, ама се неофициални или се крият. Как не се бях сетил... :roll:

2. Благодаря за комплимента. По-добре невярващ с критично мислене, отколкото кон с капаци, който е готов да повЕрва на всичко.
Я кажи, на врачка ходил ли си, плюеш ли си пазвата като ти мине черна котка път? :D

3. Не специално на мен, а на всички.
И да, всяко твърдение следва да бъде доказано, за да бъде прието. Само че не се случва, защото: Виж т.1

Не си казал, че трябва да предположа, че е кораб на Нордикс, ама все пак можело да е било извънземен кораб, земен триъгълник или нещо друго, а?
Няма как да признаеш, че просто не знаеш, задължително е да направиш някакво безумно предположение, нали?
Не можеш ли да кажеш, че не знаеш? ;)
Да търсиш отговори е едно, да правиш идиотски предположения задавайки глупави въпроси, които нямат отговор и на база на това да правиш изводи е съвсем друго. Направо е малоумно.
За твое сведение, докато беше прясна случката се поразрвоих насам-натам, но не научих нищо полезно или пък нещо, което да ми подскаже насока, в която да продължа да ровя.
Но това е защото пренебрегнах неофициалните и скрити доказателства от т.1, сам съм си виновен. :D

1. Ето - пак се присмиваш и си мислиш, че така си правият. Изтъркан номер, който не впечатлява с нищо. пробвай нещо различно

2. Единствените коне с капаци сте вие които вярвате, че ако нещо не е доказано и оповестено официално то значи не съществува. Ето това е кон с капаци, а не човек с критично мислене. Къде ти е критиката? Капаците не ти позволяват да видиш нищо повече от това което са ти задали по телевизора и официалната наука, което за милиарден път ще отбележа, че обслужва интереси.

3. Ако нищо не се криеше, то нямаше да сме такова общество с такъв строй. Много по-различно щяха да изглеждат нещата. Чувал ли си за засекретени открития, който се крият щото ако влезат в масово производството и ще сритан системата на петролна и електрическа зависимост? Не вярваш знам.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 16 Фев 2016, 12:40

Fear написа:Не, не е най-лесно така.
Така е най-логично.

Защото по пътя, по който ти вървиш, можеш да приемеш всичко за възможно. Абсолютно всичко.
Което в почти всички случаи води до грешни изводи и заключения, защото липсва реалната база, това, върху което да изградиш теория или хипотеза.
И защо да вярвам в разни дрвени текстове?
Ако някой твой потомък след 2000 години намери някой сегашен фантастичен роман, дали ще си рече: "Ей, гледай какво прочетох, древните текстове казват, че има извънземни!"
Всъщност да, така ще си каже, нали е твой потомък. :D

Не знам до колко вярваш на предсказанията на Ванга, но се оказва, че е изчислено нАучно, че 85% от всичко което е казала се е сбъднало до сега и се сбъдва. Та гледах наскоро някакъв таймлайн в който се споменават точки като:

1. еди коя си година (след 1000 години ли беше :mhihi:) щели сме да разберем официално истинската същност на Луната

2. еди ко си година ше се оповести за извънземните

Всичко това е хем хубаво хем лошо - лошо щото ще бъдело след една камара година и ние няма да бъдем живи за да пишем тук и да кажем ето виждаш ли вече е официално и вие да кажете: "дааа, вече щом е официално значи има, ооо Джийсъс Крайст, Ай билийв :mhihi: "

Лошо е и щото била казала, че 2016 Европа ще опустее и ще се ползват химически оръжия и ядрени най-вероятно тук. Което се надявам да не се случи де и да излезе хоукс като с 2012-та и поредният край на Света. Но все пак в края на годината ако сме живи ще коментираме тук както аджеба стана с пророчеството на Ванга за 2016-та година. :mrgreen:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 16 Фев 2016, 12:41

larbi написа:1. Ето - пак се присмиваш и си мислиш, че така си правият. Изтъркан номер, който не впечатлява с нищо. пробвай нещо различно

2. Единствените коне с капаци сте вие които вярвате, че ако нещо не е доказано и оповестено официално то значи не съществува. Ето това е кон с капаци, а не човек с критично мислене. Къде ти е критиката? Капаците не ти позволяват да видиш нищо повече от това което са ти задали по телевизора и официалната наука, което за милиарден път ще отбележа, че обслужва интереси.

3. Ако нищо не се криеше, то нямаше да сме такова общество с такъв строй. Много по-различно щяха да изглеждат нещата. Чувал ли си за засекретени открития, който се крият щото ако влезат в масово производството и ще сритан системата на петролна и електрическа зависимост? Не вярваш знам.

1. Заслужавате си подигравките. Никъде не съм казал, че съм прав, показвам ти пробойните в твоите аргументи или по-точно, направо липсата на такива.

2. Колко пъти трябва да ти кажа, че аз не вярвам. Или знам, или не знам.
Критиката ми я има на няколко места, това с Нобеловите награди за доказателството защо го пропусна? То е логическа критика в най-чист вид, ама не ти изнася да коментираш, нали?

3. Как да съм чувал за засекретени открития, ако наистина са засекретени? :D
Aз не знам за такива, но предполагам, че е напълно възможно да има, отново по чисто логически път и заради начина, по който е устроен света.
Само че ти твърдиш, че има, убеден си в това, че даже "знаеш" и подробности за технологиите.
Схващаш ли къде е разликата между мен и теб?
Кой има критично мислене и кой вярва в каквото му кажат, а?

larbi написа:Не знам до колко вярваш на предсказанията на Ванга, но се оказва, че е изчислено нАучно, че 85% от всичко което е казала се е сбъднало до сега и се сбъдва. Та гледах наскоро някакъв таймлайн в който се споменават точки като:

1. еди коя си година (след 1000 години ли беше :mhihi:) щели сме да разберем официално истинската същност на Луната

2. еди ко си година ше се оповести за извънземните

Всичко това е хем хубаво хем лошо - лошо щото ще бъдело след една камара година и ние няма да бъдем живи за да пишем тук и да кажем ето виждаш ли вече е официално и вие да кажете: "дааа, вече щом е официално значи има, ооо Джийсъс Крайст, Ай билийв :mhihi: "

Лошо е и щото била казала, че 2016 Европа ще опустее и ще се ползват химически оръжия и ядрени най-вероятно тук. Което се надявам да не се случи де и да излезе хоукс като с 2012-та и поредният край на Света. Но все пак в края на годината ако сме живи ще коментираме тук както аджеба стана с пророчеството на Ванга за 2016-та година. :mrgreen:

Я го дай това научно изчисление да го видя и прочета, че ми е много любопитно.
Няколко поста по-напред съм дал линк към един pdf, очаквам нещо подобно. ;)

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 16 Фев 2016, 12:50

Не бъркай критичното мислене с ограничено такова. И това не е с цел обида, а си е точно ограничено мислене.

Представи си някакво село от което право да излизат имат само кмета, кметицата, даскала и попа. Никой друг няма право да излиза от него, хората си произвеждат насъщният в това село и нямат контакт с въшният свят даже на картинка. Каквото кажат кмета, кметицата, даскала и попа значи е офциално доказано и меродавно и съответно вярно и никой не бива да се съмнява. Казали са им офицално на хората, че навън има само диви зверове и няма други хора. Невъзможно е да има други хора извън селото щото кмета е ходил и няма да ги излъже. Обаче по едно време някои от хората в селото почват да си говорят, че тия хора кмета жена му даскала и попа нещо може да ги лъжат и да крият от тях истината. Съответно от другите селяни с "критично мислене", които казват, че щом кмета казва значи е така и трябва да се докаже за да повярва и той обявяват тия хора които се съмняват в разни работи за глупаци, смеят им се, подиграват им се и общо взето ги обявяват за луди и хора готови да вярват на всичко, докато те здраво стъпили на доказателствата и приказките на кмета са умните.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 16 Фев 2016, 12:56

Fear написа:Я го дай това научно изчисление да го видя и прочета, че ми е много любопитно.
Няколко поста по-напред съм дал линк към един pdf, очаквам нещо подобно. ;)

Само да намеря къде го бях чел това що го дам. На прима виста нищо не ми излезе в гугъл сега.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 16 Фев 2016, 12:59

larbi написа:Не бъркай критичното мислене с ограничено такова. И това не е с цел обида, а си е точно ограничено мислене.

Представи си някакво село от което право да излизат имат само кмета, кметицата, даскала и попа. Никой друг няма право да излиза от него, хората си произвеждат насъщният в това село и нямат контакт с въшният свят даже на картинка. Каквото кажат кмета, кметицата, даскала и попа значи е офциално доказано и меродавно и съответно вярно и никой не бива да се съмнява. Казали са им офицално на хората, че навън има само диви зверове и няма други хора. Невъзможно е да има други хора извън селото щото кмета е ходил и няма да ги излъже. Обаче по едно време някои от хората в селото почват да си говорят, че тия хора кмета жена му даскала и попа нещо може да ги лъжат и да крият от тях истината. Съответно от другите селяни с "критично мислене", които казват, че щом кмета казва значи е така и трябва да се докаже за да повярва и той обявяват тия хора които се съмняват в разни работи за глупаци, смеят им се, подиграват им се и общо взето ги обявяват за луди и хора готови да вярват на всичко, докато те здраво стъпили на доказателствата и приказките на кмета са умните.

Извинявай, но теб кой точно те спира да излезеш от селото?
Ти сам си се затворил вътре, не смееш да излезеш и да видиш какво има зад оградата, само спекулираш.
Приел си, че тези, които казват, че кмета, кметицата, даскала и попа лъжат, говорят истината.
Е къде е разликата? Вярваш безропотно на нещо, но не полагаш ни най-малко усилие да разбереш каква всъщност е ситуацията.

larbi написа:Само да намеря къде го бях чел това що го дам. На прима виста нищо не ми излезе в гугъл сега.

Няма и да го намериш, не се притеснявай. ;)

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 16 Фев 2016, 13:14

ще открия това за 85% процента, но кога не е ясно. Ето на какво попаднах:

"Ученый Величко Добринов, который занимался исследованием предсказаний Ванги, в свое время заявил, что из 100 событий, которые предсказала болгарская ясновидящая, 44 были вполне реальными, 43 могли истолковываться двояко, и 12 были полной бессмыслицей. Это значит, что процент предсказаний Ванги равен 68 процентам. Это слишком высокий результат для теории вероятности и простых совпадений."

http://vangeliya.ru/statistika-predskazaniy-vangi/
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 16 Фев 2016, 13:20

larbi написа:ще открия това за 85% процента, но кога не е ясно. Ето на какво попаднах:

"Ученый Величко Добринов, который занимался исследованием предсказаний Ванги, в свое время заявил, что из 100 событий, которые предсказала болгарская ясновидящая, 44 были вполне реальными, 43 могли истолковываться двояко, и 12 были полной бессмыслицей. Это значит, что процент предсказаний Ванги равен 68 процентам. Это слишком высокий результат для теории вероятности и простых совпадений."

http://vangeliya.ru/statistika-predskazaniy-vangi/

Mного хубаво, само че няма никакви конкретни данни. Ей това ви е проблема на конспираторите - вадите само някакви обобщения, които не е ясно на какви данни се базират.
От 100 събития...
Ама какви точно събития, за какъв период от време, как са подбрани точно тези 100 сред (предполагам) хилядите такива и пр. въпроси, които би задал критично мислещ човек, аз не виждам. ;)
И въпреки това, без да има такива данни, са извадени точни проценти и това се приема за чиста монета.
Евала! :)

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 16 Фев 2016, 13:26

Е хубаво де, ще се намери и систематизирано пророчество по пророчство някъде и тогава ще е сложен процент на разбитият материал, но ти тогава пак ще намериш нещо за което да се хванеш. Изобщо не се съмнявам в теб.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 16 Фев 2016, 13:33

larbi написа:Е хубаво де, ще се намери и систематизирано пророчество по пророчство някъде и тогава ще е сложен процент на разбитият материал, но ти тогава пак ще намериш нещо за което да се хванеш. Изобщо не се съмнявам в теб.

Първо ми намери точни данни, пък ще видим дали ще се хвана за нещо друго.
Проблемът е, че няма да намериш, това не ви е силна страна. ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата