Протест против високите цени 16 .04 . 2011
Модератор: Общи модератори
- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
Re: Протест против високите цени
Все още ли смятате, че проблема е в цената на бензина и ако стане 2лв сичко ще бъде наред
:
Световната банка: Българите спестяват от храна и лекарства, за да оцелеят

Световната банка: Българите спестяват от храна и лекарства, за да оцелеят
Повечето от анализираните в доклада на Световната банка държави са опазили разходите за образование по време на кризата, но не и България. Те са намалени наистина с процент, по-малък от свиването на БВП, но други критично важни разходи за здравеопазване са намалени с по-голям процент, отбелязва докладът. Правителството не само не е направило достатъчно за облекчаване на ефекта от кризата, но е добавило към бремето, е изводът в доклада. В резултат твърде много хора в България нямат достатъчно храна, нямат достатъчно лекарства и медицинско обслужване, заключава "Дойче веле".

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Борисов: Изморен съм, изберете си по-добър премиер
Г-н Борисов, май нямате търпение да дочакате другата неделя. Както съм гласувал за Вас, така ще излезна да хвърлям камъни по Вас. Не ме интересува кой ще ме управлява, искам да живея нормално.
Г-н Борисов, май нямате търпение да дочакате другата неделя. Както съм гласувал за Вас, така ще излезна да хвърлям камъни по Вас. Не ме интересува кой ще ме управлява, искам да живея нормално.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
spacepl написа:Борисов: Изморен съм, изберете си по-добър премиер
+1
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
А мен ме интересува кой ще ме управлява. Дали ще се казва, Доган, Станишев, Борисов или Костов. Не е едно и също. Този протест би следвало да има по-широка визия според мен. Скока на цените е следствие от други причини, причини, които би трябвало да бъдат обект на недоволството. Все едно да си болен, а да лекуваш симптомите само. Както рекламират много лекарства. Никога няма да се излекуваш. А с две думи причините за скока и то необоснован в много случаи скок в различните браншове, са спекулативни, картелни и монополни фактори, които произвеждат сегашното положение. От другата страна е слабата държава в лицето на: Комисията за защита на потребителите, за защита на конкуренцията, за енергийно и водно регулиране и за съобщенията. Какво правят тези комисии, в ситуация като тази? Гледаме, че вдигат рамене и казват: пазарна икономика. Да, обаче такова нещо като саморегулиращ се пазар, няма. Това е А и Б на икономическата теория. Поради което съществуват и тези комисии. Иначе защо да ги има? Тези органи на държавна власт, явно отказват да си свършат работата, те или нямат необходимия капацитет, или не искат поради някакви прични. За всички е видно как аналогични стоки в Западна Европа се продават на цени, по-евтини от тези в България, да не говорим за качеството. Само тези държавни органи не го виждат явно. Нещата са повече от очевидни. Става дума за пари и то много пари. Заради финансови интереси, пазара се монополизира и картелира, а регулатора си трае. Никой не говори за ТИМ, които чрез своите фирми в нашия регион изкупуват зърното на смешни цени и какво се случва после като краен продукт и на каква цена, сами виждате. Неотдавна Иван Костов поиска пълна подмяна на съставите на тези комисии, тъй като очевидно те не си вършат работата. Същия прогнозира настоящото поскъпване още ноемрви миналата година, но никой не му обърна внимание. Казвам го, за да се види какво се прави. В днешната ситуация намесиха дори кризата в Япония, как не го е срам премиера да говори така, незнам. Помислете добре, преди да протестирате, за какво трябва и е важно да се протестира.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- zaharin3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
- Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр
важно е всички партий вън.20 години забатачване.за боико да си ходи като царя .от нас народа зависи как ще живеем но това да си без участен е грубо.
без кръв няма да си отидат знаем.просто трябва да се навдигаме всеки път на протести когато решат да вдигат тва онова.
а тва правителство не се справи поне с една задача ужас.ми да си ходят.
без кръв няма да си отидат знаем.просто трябва да се навдигаме всеки път на протести когато решат да вдигат тва онова.
а тва правителство не се справи поне с една задача ужас.ми да си ходят.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Трябва хората да контролират правителството, не постоянно да се сменя, понеже си пускат другата кукла, трябва за всяко решение от голямо значение за държавата да се иска референдум, да се знае и после да няма спор.
Демек да им се напомня, че те не са държавата, а хората са държавата, демек ние.
И като не ги кефи дадено решение /нас/, излизат и казват...
Демек да им се напомня, че те не са държавата, а хората са държавата, демек ние.
- Teodor40
- Потребител
-
- Кара: E 30-ки
- Мечтае да кара: с безплатен бензин
- Детайли за колата: дърт бандит!
Референдум +1 

Сондьора написа:Демек да им се напомня, че те не са държавата, а хората са държавата, демек ние.

РЕФЕРЕНДУМ+1
meha написа:Сондьора написа:Демек да им се напомня, че те не са държавата, а хората са държавата, демек ние.
http://vbox7.com/play:cbbb68b9

- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Истината е всички в Неделя 27ми на протест и така за всичко докато не го оправят!
Щом по света и около нас може- и тук ще стане!
Щом по света и около нас може- и тук ще стане!
- Teodor40
- Потребител
-
- Кара: E 30-ки
- Мечтае да кара: с безплатен бензин
- Детайли за колата: дърт бандит!
...ако не се оправат нещата, скоро,май ще се започне по вече познатия метод – http://www.youtube.com/watch?v=bcY7HkvF1aw
...така, поне за гориво няма да се мисли! 

Mitko195 написа:Щом по света и около нас може- и тук ще стане!
Едва ли . Тук в Бг нищо не става , или ако нещо се случи то задължително ще е наобратно.
При всички класаций и анализи , сме или на последно или на първо място като челните места са ни запазени
На 1място обаче сме като:
-Страна с най нисък жизнен стандарт
-Страна с най много онкоболни
-Страна най бедна в ЕС
-Страна с най голяма корупция
-Страна без собствена политика , пряко зависима от външни фактори и държави
-Страна , която всеки 5-ти е готов да имигрира.
- Страна с най голяма бюрокрация.
-Страна без съдебна система.
- Страна със население с мазохични наклонности.
и още и още ........
Абе както каза един министър преди време: ШИБАН НАРОД СМЕ НИЕ

- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Ми докато си мислите, че не стаа- няма да стане!
Аз казвам, че може и ще стане!
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Mitko195 написа:Ми докато си мислите, че не стаа- няма да стане!

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
alpina-ma6inata написа:Mitko195 написа:Ми докато си мислите, че не стаа- няма да стане!