Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: Всичко за електрическите автомобили
Веднага след нова година се захващам да обновя малко ел. системите вкъщи и да ми изкарат трифазен контакт в паркинга при офиса. Уж повече от 7кВ не можела да зарежда, но ако се ползва мобилното зарядно и е свързано към трифазен ток вдига на 11kW. Та ще трябва да обновя трифазните контакти и да взема такъв адаптер за мобилната станция
В момента според борд компютъра разхода е около 16kW/100км, но не знам до колко е точно защото като работи на бензин ел. разхода спада, както и обратното. Но като цяло е доста добре - снощи заредих 13кВ, от киноцентъра до Захарна през Горна баня, после до Герман и ще има достатъчно ток да я прибера в петък изцяло на ток
В момента според борд компютъра разхода е около 16kW/100км, но не знам до колко е точно защото като работи на бензин ел. разхода спада, както и обратното. Но като цяло е доста добре - снощи заредих 13кВ, от киноцентъра до Захарна през Горна баня, после до Герман и ще има достатъчно ток да я прибера в петък изцяло на ток

Don_Diego написа:Веднага след нова година се захващам да обновя малко ел. системите вкъщи и да ми изкарат трифазен контакт в паркинга при офиса. Уж повече от 7кВ не можела да зарежда, но ако се ползва мобилното зарядно и е свързано към трифазен ток вдига на 11kW. Та ще трябва да обновя трифазните контакти и да взема такъв адаптер за мобилната станция
ти как обърка возилата не е истина.. той бубо ти го написа ама и аз си го помислих като започна да се фокусираш върху пробега със 7кв батерия- ти си си директно за електричка с това мислене и нужди...
и 16 кв на 100км е 6.25км на киловат- не е въобще лошо за хибрид... постарал си се в карането явно

та снощи седях и гледах в гаража плад-а а гегата... имат 4 гуми ама с това приликите им приключват. едното е драматично, с големи изисквания, сложно, с характер, вокално, чепато откъм общуване със шофьора и пасажерите (механично и като инфотейнмънт) и анонсиращо на света "аз съм тука- пазете се"... другото прилича на сапунерка, безхарактерно, леко зен като светоусещане, безумно бързо за мисията си, идеално вписващо се в живота на шофьора и пасажерите и без изисквания към околния свят... и поне за себе си усетих, че независимо че имам бензин в кръвта си давам сметка, че теслата повече ми харесва да живея с нея от колкото гегата.
и така. предполагам, че във всеки един момент всеки си има някакви приоритети и в момента моите са такива, че електричката ми харесва повече.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Аз никога не съм крил, че за градско съм много ЗА електричка. Просто предвид нуждите дето бях изброил по-напред към момента не ми е приложима изцяло електрическа кола като основна в семейството, най-малкото нямам и условия да я зареждам при апартамента където живеем с милото в момента.
В къщата имам идеални условия и там тепърва ще обновявам нещата за да стане още по-удобно
Иначе за колата - приятно изненадан и доста впечатлен съм от цялостния пакет. Все още свиквам с iDrive 9, но започнах да му хващам цаката и се разбираме с колата все по-добре
В къщата имам идеални условия и там тепърва ще обновявам нещата за да стане още по-удобно

Иначе за колата - приятно изненадан и доста впечатлен съм от цялостния пакет. Все още свиквам с iDrive 9, но започнах да му хващам цаката и се разбираме с колата все по-добре
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Всичко за електрическите автомобили
alx написа:ти как обърка возилата не е истина.. той бубо ти го написа ама и аз си го помислих като започна да се фокусираш върху пробега със 7кв батерия- ти си си директно за електричка с това мислене и нужди...
и 16 кв на 100км е 6.25км на киловат- не е въобще лошо за хибрид... постарал си се в карането явно... което е още един признак, че си готов за електричка
та снощи седях и гледах в гаража плад-а а гегата... имат 4 гуми ама с това приликите им приключват. едното е драматично, с големи изисквания, сложно, с характер, вокално, чепато откъм общуване със шофьора и пасажерите (механично и като инфотейнмънт) и анонсиращо на света "аз съм тука- пазете се"... другото прилича на сапунерка, безхарактерно, леко зен като светоусещане, безумно бързо за мисията си, идеално вписващо се в живота на шофьора и пасажерите и без изисквания към околния свят... и поне за себе си усетих, че независимо че имам бензин в кръвта си давам сметка, че теслата повече ми харесва да живея с нея от колкото гегата.
и така. предполагам, че във всеки един момент всеки си има някакви приоритети и в момента моите са такива, че електричката ми харесва повече.
Това е като да имаш Ролекс и някакъв висок клас смарт часовник. Едното има душа, другото е по-полезно.
Anthony_J написа:alx написа:ти как обърка возилата не е истина.. той бубо ти го написа ама и аз си го помислих като започна да се фокусираш върху пробега със 7кв батерия- ти си си директно за електричка с това мислене и нужди...
и 16 кв на 100км е 6.25км на киловат- не е въобще лошо за хибрид... постарал си се в карането явно... което е още един признак, че си готов за електричка
Това е като да имаш Ролекс и някакъв висок клас смарт часовник. Едното има душа, другото е по-полезно.
Ауу как хубаво го написа. Асоциацията ти е перфектна…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Ролекс - смарт часовник. Перфектно казано.
alx, имаш яките коли от 2-та свята - гега, порш, тесла.
Ама да питам, без капка ирония или заяждане, що нямаш например урус или ферари, или макларън, м8 компетишън, вайпър, корвет, super snake и др. ...?
Питам от интерес, за да разбера, щот аз ако имах твоите финансови сили, щях да взривя двора ми с неразумни коли
И щях да имам може би само една електричка - примерно тайкан или и5 м60

Ама да питам, без капка ирония или заяждане, що нямаш например урус или ферари, или макларън, м8 компетишън, вайпър, корвет, super snake и др. ...?
Питам от интерес, за да разбера, щот аз ако имах твоите финансови сили, щях да взривя двора ми с неразумни коли

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
steeN написа:
Тея другите държави кои ли са

- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
carmanf1 написа:Ролекс - смарт часовник. Перфектно казано.![]()
Питам от интерес, за да разбера, щот аз ако имах твоите финансови сили, щях да взривя двора ми с неразумни коли![]()
Имаше ги тези трите, подчертаните, доколкото не ме лъже паметта. Или ако не бяха трите, то поне две от тях, но май беше доста отдавна. Някъде в началото на съществуването си на този форум.

keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Don_Diego написа:Веднага след нова година се захващам да обновя малко ел. системите вкъщи и да ми изкарат трифазен контакт в паркинга при офиса. Уж повече от 7кВ не можела да зарежда, но ако се ползва мобилното зарядно и е свързано към трифазен ток вдига на 11kW. Та ще трябва да обновя трифазните контакти и да взема такъв адаптер за мобилната станция
А, ти си дочакал хибрида - честито

Интерсно че твоя електромотор е кажи речи същия като в Х5 45е, което е точно 600кг по-тежко, да не говорим за премиум амбициите на луксозен-спортен джип

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

https://www.reuters.com/business/autos-transportation/china-smartphone-maker-xiaomi-unveils-first-electric-vehicle-2023-12-28/
"As such, they have a significant opportunity to break through as the automobile becomes a smart device."
The SU7 will come in two versions - one with a driving range of up to 668 km (415 miles) on a single charge and another with a range of up to 800 km. By comparison, Tesla's Model S has a range of up to 650 km.
Pricing has yet to be announced. Lei said the cost would "indeed be a bit high, but one that will have everyone will think is justified."
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Абе не знам тия китайски тайкани дали ще се котират у БГто , на 24ти видях 3 оригинални между парадайса и Бояна докато си карах
То вече москвич по-трудно може да видиш от кола за 400к ли е там , колко е ...
Ако не са доста по-евтини, не знам как гъзетата ше обясняват, че новата кола, не е Порш, а ксиоми

То вече москвич по-трудно може да видиш от кола за 400к ли е там , колко е ...
Ако не са доста по-евтини, не знам как гъзетата ше обясняват, че новата кола, не е Порш, а ксиоми

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
STEVAL написа:https://kia.bg/bg/za-kia/novini/300-elektri-ch-eski-taksita-kia-niro-sht-e-obslujvat-klientite-na-stolicata?fbclid=IwAR1fjDNqrnGM9gteJ6ZdR9NpqgWCxycLfEsVC3SHZPUwuXiU2oEzQARW7aQ
Какви субсидии им дават, че да вземат кола на стартова цена от 95к и още 7 8к за каско, че да ги вземат бакшишите. Вярно на висока ставка работят, но чак толкова? Още повече кой от тях има къде да в зарежда пред блока?