Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Имотният пазар

Мнение от Leon » 26 Май 2025, 12:13

https://www.youtube.com/watch?v=MuZmbcAc7-g

Ето го видеото на пича и за Иван Вазов - третият от топ 3 кварталите в София, в който всъщност имотите са най-недостъпни (няма къде да се строи).
Never mistake motion for action...

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 26 Май 2025, 16:37

Leon написа:https://www.youtube.com/watch?v=MuZmbcAc7-g

Ето го видеото на пича и за Иван Вазов - третият от топ 3 кварталите в София, в който всъщност имотите са най-недостъпни (няма къде да се строи).

Няма какво да се лъжем! София е помийна яма! Всеки ден го минавам целия Иван Вазов пешеходно, като ходя да пазарувам.
И той, и центъра, и Лозенец са пълни кенефи. За останалите дори няма да отварям думата.
Бях снимал преди време 20-30 входа на сгради и ги бях пуснал тук. Ще взема пак да го направя със снимки от тия три квартала, че всеки ден ги обикалям пеша.
Да се види нивото на клошарщина на българина!

Ние не сме народ! Ние сме някаква допотопна сган, която обича мизерията, гнусотията и ни е приятно като всичко се разпада и прилича на огромен кенеф :idea: :idea: :idea:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Май 2025, 16:46

Просто хората се концентрират върху други проблеми. Заети са да си осигуряват социалния статус, а това е последното за което мислят. Политиците пък се възползват от този факт и не дават пет пари. Трябва всичката да стане наред, тогава може би ще се обърне внимание на тези неща. Сега са назад във веригата на съществуването.

Интересното е друго, защо се дават тези безумни пари на квадратен метър? :shock: 3000 евро ли каза този по едно време?
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 26 Май 2025, 17:06

Top Gun Maverick написа:Просто хората се концентрират върху други проблеми.

Имаш предвид, че ценностите им са като на кучетата, дето си ядат лайната, нали?
Скъпи коли на изплащане, цигари, алкохол, хранене в уж елитни заведения с долнопробна храна и т.н., нали? Нали? :banghead: :banghead: :banghead:

Top Gun Maverick написа: 3000 евро ли каза този по едно време?

Точно в Иван Вазов абсурд в момента да намериш нещо смислено за 3000 евро/м2
По-скоро за 4000 евро/м2, ако не искаш да е пълна бърлога или някоя кутийка :idea:

P.S. Предлагането там е толкова ограничено, че според мен и да искаш, нищо не може да купиш!
Щото ако излезе нещо смислено за нормални пари хората със сакчетата ще го отнесат още същия следобяд! И това не е майтап :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 27 Май 2025, 3:15

Top Gun Maverick написа:
Интересното е друго, защо се дават тези безумни пари на квадратен метър? :shock: 3000 евро ли каза този по едно време?

Е как защо, защото другата година ще са по 4000 :ok: .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 27 Май 2025, 7:58

zAcK написа:............ Ще взема пак да го направя със снимки от тия три квартала, че всеки ден ги обикалям пеша.
Да се види нивото на клошарщина на българина!

Ние не сме народ! Ние сме някаква допотопна сган, която обича мизерията, гнусотията и ни е приятно като всичко се разпада и прилича на огромен кенеф :idea: :idea: :idea:

За мен това си има напълно нормално обеснение - Етажна собственост + общество от анонимници + голям % кучкари. В малките градове(тези които не са западащи) не е така, дори по блоковетете.

Давам ти примери:

- по моята улица в малкия град минават точно трима човека с куче. Ако направят мизерия и не си почистят знам кой да търся.
- Преди повече от 10 години някакви деца бяха решили да драскат със спрей.... до края на деня знаехме кои са....поне две баби ги бяха видели.
- Като реша да си правя нещо по оградата го правя, а не се допитвам до още 30 човека...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Май 2025, 8:09

Ето това горното е чудесен пример!
Просто всички новодошли и недоволни от живота в София и други големи градове, се връщат по родните места и с наученото и желанието подобряват живота там!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 27 Май 2025, 11:38

Причината е само една. Огромен кредитен бум, същото е и с колите. Дори и на митичните "хора със сакове", саковете се пълнят с парите от тези кредити :lol:

Изображение
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 28 Май 2025, 7:29

По едно време имаше голяма мода някакви пиявици да уреждат хора с 50000(да речем)кредит като вземаха половината пари. :shock:
Сега за две седмици чух за двама мангала взели по 50к като единия го возя като имам време, но по-често му пращам колеги, че се държи малко в стил Митьо пищова и макар да имам огромен праг на търпение като реши, че трябва да ми пиши в колата и става скандал. Типичният манго като има пари е чок патрон, като няма е по-нисък от тревата, което е и обичайното му поведение, но изведнъж напълни една диагоналка с петдесетолевки и все с нея се разкарва. Вади плаща все по 50лева ми дава, тоест той харчи рестото и пак ми дава от пачката според мен. Обаче не казва гадът как ги е взел, негов познат там ми вика, че му дали кредит такъв, което не знам как да го разбирам. И според твоята графика уж не е много ок да вземеш кредит, особено ако си павиан, обаче на такива хора какви банки им дават? :shock: Утре дали няма да изреве някоя скапана банка пак и всички ние бачкаторите да плащаме кой с данъци малко или много и като не стига една хубава инфлацийка пак. А нека се дрънкаме евро или лев, те да дават на подобни паразити пари, които очевидно, очевадно, не, направо очеИзбождащо няма да върнат по никакъв повод. :banghead: :ranting:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 28 Май 2025, 12:37

steeN написа:...

Дотук добре, ръстът на депозитите пак ли е от кредитите? Насложен върху ръста на цените на стоки, услуги и имоти, ръста на продажбите на имоти и няколко други ръста, нещо не ми излиза сметката...
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 28 Май 2025, 12:46

От 2009 населението е минус 1 милион. Тогава над 65 години е било 17,5% от населението, сега е 24%. Според мен няма какво да се обърка, цените само напред и нагоре.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 28 Май 2025, 12:50

Leon написа:
steeN написа:...

Дотук добре, ръстът на депозитите пак ли е от кредитите? Насложен върху ръста на цените на стоки, услуги и имоти, ръста на продажбите на имоти и няколко други ръста, нещо не ми излиза сметката...

Като отпуснат кредит, го вкарват в разплащателна сметка и май го броят вече за депозит ако не се бъркам :mhihi:
Един вид дори да купуваш апартамент с ипотека, тоя ипотечен кредит влиза в сметка и от там ТИ нареждаш парите на продавача :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 28 Май 2025, 14:32

TNT написа:От 2009 населението е минус 1 милион. Тогава над 65 години е било 17,5% от населението, сега е 24%. Според мен няма какво да се обърка, цените само напред и нагоре.

Принципно вече доста персонал има от Узбекистан, Индия, Украйна, Русия и т.н., та ще станем като Запада, нали все него гоним = )

Ние като се топим, ще дойдат други, както е там. Очаквайте както е там и да реват некадърниците тук, че са им взели хляба (вече няма да е актуално селяни и столичани, а от републиките и българи). Ще е интересно как ще се развият нещата :mhihi:
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 28 Май 2025, 14:35

Rainbow написа:...Ние като се топим, ще дойдат други, както е там. Очаквайте както е там и да реват некадърниците тук, че са им взели хляба (вече няма да е актуално селяни и столичани, а от републиките и българи). Ще е интересно как ще се развият нещата :mhihi:

:yes: :yes: :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 28 Май 2025, 15:41

Т.е. ще обърнем тренда и ще станем пак 8 милиона ли ? :ok:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата