Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: iOS тема

Мнение от Моджо » 05 Ное 2020, 18:55

Ако е да ходя на всяка книга с едни три точки да и казвам даунлоуд или копи то ..тогава какво се получава.
Сваляш книгата...оно я слага некъде си, после пак я сваляш, че да можеш да я четеш офлайн. И това е елегантно , лесно , красиво , бързо и интуитивно ли ? Смех!
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Ное 2020, 19:01

nxn написа:Ако я занулиш фабричнл и я ползваш, може да я наречеш използваема, иначе пак батерията не може да те издържи дори цял ден, ако е с последния софтуер и ползваш телефона. Имам няколко колеги дето ги говорят тея неща като теб, но те са с 6с, точно 3ма и 3мата като влязат сутринта в офиаа вързват телефона към тока.

Rainbow написа:Вие май ако има някой технически отговор го прескачате, защото не ви изнася ми се струва? И това май редовно се прави в тоя форум :lol:

Конкретно за годините:
- https://en.wikipedia.org/wiki/IOS
- https://en.wikipedia.org/wiki/Android_version_history

iOS -> June 29, 2007 заедно с iPhone 3G
Android -> September 23, 2008

По темата чакам петъка да видя какви цени ще дадат за 12 Pro Max. Прави ми впечатление, че през мобилните оператори, дори без договор са по-евтини от iStyle примерно, което ми е странно, но няма лошо :)
Единствено се чудя има ли смисъл от 256GB или 128 е ок. В момента съм със 128 и съм заел към 70ГБ за няколко години, ама пък новите снимки може да са по-големи на размер. Вие какво ще кажете за размера на storage -> 128, 256 или 512GB?

Аз лично винаги вземам най-малкото, защото ако ми трябва повече, не е в близките 2 години и като ми потрябва клауда е по-евтин.
Батерията се сменя по принцип, не е заварена за телефона :mhihi:

В момента е с трета батерия и си кара колкото и като е бил нов без никакъв проблем.

Като говорим за батерии, макбук-а подхваща 13-та година. Поне 10 от тях не е гасен нито веднъж и се ползва по 5-6 часа всеки ден минимум.

Е, все още можеш да изгледаш цял филм и ще имаш батерия за едни час-два работа. Ако се позамисля, може и някога да е рестартиран. Ама не помня :mhihi: Освен, когато е излизал нов OS, друг път не се сещам. И винаги е само надграждан, никога не е преинсталиран. Зареждането на OS е някакви секунди ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 05 Ное 2020, 19:07

Добре, ще кажа на моите колеги, че на 6с са ин сложили дефектни батерии в айстайла и че трябва по друг начин да ползват телефоните, защото в тях ще е проблемът.
Иначе и мен много ми харесват лаптопите, по производителност макбук 16 прото ми е по-бавно от стария уиндоус, но пък за сметка на това му свършва по-бързо батерията, грее яко като го натоваря и трябва да си нося донгъл да си ползвам усб-тата, но поне екранът е добър.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 05 Ное 2020, 20:40

Rainbow написа:Конкретно за годините:
- https://en.wikipedia.org/wiki/IOS
- https://en.wikipedia.org/wiki/Android_version_history

iOS -> June 29, 2007 заедно с iPhone 3G
Android -> September 23, 2008

https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Mobile_5.0
https://en.wikipedia.org/wiki/Symbian
https://en.wikipedia.org/wiki/BlackBerry_OS#7.0

WM5 -> May 9–12, 2005
Symbian OS 9.3 -> 12 July 2006
BlackBerry OS 4 -> March 2002

Тва значи ли, че епъл са преписвали от тия, щото видиш ли са по-стари? Разбирам някой фенбой дето не знае от къде се пуска компютър да ми твърди, че са открили топлата вода тия, ама хора с претенции да са техничари не върви. Имал съм и Symbian и WM, и 2те си бяха дръвца, ама от сегашна гледна точка. Тогава си бяха уау...офис пакет, интернет, филми...на телефон през 2004-5 си беше яката работа. Епъл просто направиха смартфоните по-удобни и по-масови, нищо повече. Но процеса си вървеше на там и с тях и без тях пак щяхме да стигнем до където сме днес...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Ное 2020, 20:46

Стегнете се и не пишете глупости, кой от къде е преписвал.

1993 година година почва серията, този модел трябва да е от 1997 година :mhihi:

Изображение
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

iOS тема

Мнение от Anthony_J » 05 Ное 2020, 20:50

zAcK написа:
b_u_b_o написа:
Anthony_J написа:Е, то Андроид щото не е целия изкопиран от iOS. Както и въобще цялата идеология на смартфоните.

Не мислех да се включвам в тази дискусия, че ми е над нивото, ама това искрено ме разсмя :lol: Епъл са измислили смартфоните, лаптопите, таблетите, колелото и най-вероятно топлата вода ама не е потвърдено тва последното :mhihi:

Аз уж помня част от яките умни телефони преди Apple, т.нар. PDA и други подобни и да ти кажа, може да не са ги измислили, ама тия преди тях не могат да се нарекат измислени. Бяха си брутални пръчки и всички изчезнаха в забвение :mhihi: Още помня какво причиних на един Qtec от нерви :mhihi: :| :help: :mhihi:

А помниш ли да си ги наричали смартфони? Иначе и аз съм имал PDA, Pocket PC, имал съм телефон с windows mobile, но всичко това приключи лятото на 2007, когато Стив Джобс показа първия iPhone. Да правиш всичко само с пръстите си, без скапания стайлус и да имаш нещо, което прилича на джаджа от Стар Трек, това беше нещо велико. И да казваш, че преди iPhone пак е имало смартфони е същото, като да твърдиш, че преди автомобила е имало каруци. Горе долу същите прилики са. Не съм фенбой на Епъл, ползвал съм и ползвам всички платформи, ама да им се отричат революционните иновации е смешно и тъпо. То имаше и уолкмени преди iPod, имаше и PalmPilot преди iPad, ама това, което направиха Епъл, беше game changer и префасонира пазара и индустрията. Та, като си говорим за копиране, не е зле да се сещаме за подробностите.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 05 Ное 2020, 21:56

Anthony_J написа:
zAcK написа:
b_u_b_o написа:
Anthony_J написа:Е, то Андроид щото не е целия изкопиран от iOS. Както и въобще цялата идеология на смартфоните.

Не мислех да се включвам в тази дискусия, че ми е над нивото, ама това искрено ме разсмя :lol: Епъл са измислили смартфоните, лаптопите, таблетите, колелото и най-вероятно топлата вода ама не е потвърдено тва последното :mhihi:

Аз уж помня част от яките умни телефони преди Apple, т.нар. PDA и други подобни и да ти кажа, може да не са ги измислили, ама тия преди тях не могат да се нарекат измислени. Бяха си брутални пръчки и всички изчезнаха в забвение :mhihi: Още помня какво причиних на един Qtec от нерви :mhihi: :| :help: :mhihi:

А помниш ли да си ги наричали смартфони? Иначе и аз съм имал PDA, Pocket PC, имал съм телефон с windows mobile, но всичко това приключи лятото на 2007, когато Стив Джобс показа първия iPhone. Да правиш всичко само с пръстите си, без скапания стайлус и да имаш нещо, което прилича на джаджа от Стар Трек, това беше нещо велико. И да казваш, че преди iPhone пак е имало смартфони е същото, като да твърдиш, че преди автомобила е имало каруци. Горе долу същите прилики са. Не съм фенбой на Епъл, ползвал съм и ползвам всички платформи, ама да им се отричат революционните иновации е смешно и тъпо. То имаше и уолкмени преди iPod, имаше и PalmPilot преди iPad, ама това, което направиха Епъл, беше game changer и префасонира пазара и индустрията. Та, като си говорим за копиране, не е зле да се сещаме за подробностите.

Това за мен ли беше, защото и аз съм на същото мнение, ако не става ясно :mhihi: :bchug:

Колкото до джаджите, лично на мен ми писна да експериментирам :no: Това е за младежите :mhihi:
Купувам си нещо, което искам да ползвам без да ми пречи и да ме дразни.
Слушалки, часовник, таблет, лаптопи, телефони - всичко ни е на Apple.
Купуваме и ползваме с такова удоволствие, каквото не съм изпитвал с другите джаджи, дето съм имал.

И един пример. Първите дни като си взех Airpods-ските си ходя и се чудя, дали ако врътна търкалото на часовника ще намали звука,
тествам и ми намаля звука на песента :mhihi: Без да съм го чел и чувал, че става. Просто ми се стори логично и не ми се вадеше телефона и стана :lalala:
Та въобще не ми дреме, колко по-яки слушалки от Pro-тата на Apple имало, честно :bchug: :mhihi:

Да не казвам, че през деня като бачкам и обикалям из дома/офиса с лекота си прехвърлям разговорите и конференциите между устройства и т.н.
Без никакви проблеми и без да се замислям. Звъни ми телефона, работя на лаптопа и ми е далече, вдигам от него. Правя си кафе в офиса - вдигам от часовника.
Трябва да си прехвърля Тиймс-а срещата - прехвърлям от лаптопа на телефона, щото трябва да изляза и т.н. :bchug:

А ония писания горе за Cloud услуга, дето трябвало да пази всичко локално по подразбиране, вече не искам дори да ги коментирам :mhihi:

P.S. Преди 10 минути ми дойде update за Xs-а на 14.2, за Mac-а, за часовника също и т.н. :bchug: Още помня как със Note-a на Samsung чаках по една година и повече за update на Android-а, след като е излязал... :censored: :banghead: :no:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 05 Ное 2020, 23:34

Понеже видимо не си запознат, защото имаш само апали, при мен същото става без тях, като ми звъннат по СфБ независимо дали съм на телефона или на макбука се усеща и ми гърми на шиоми слушалките. А за ъпдейда, оня ден ми дойде на уиндоуса един и преди 2 часа на колата, така че нз това какво трябва да значи.

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 06 Ное 2020, 15:47

Интересно. Цената на 12 Pro Max е същата като в Германия, не в iStyle разбира се :no: Само със 100 лева повече от 12 Pro - 2449 лева :bchug:
Да видим кога ще имат нормални наличности, какво ще покажат тестовете и т.н. Ако може и още някаква отстъпка да си намерите, ще се получи прилично :bchug:

P.S. Някой помни ли Xs Max и 11 Pro Max на какви цени бяха 64GB като ги пуснаха?
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 06 Ное 2020, 15:51

Rainbow написа:Единствено се чудя има ли смисъл от 256GB или 128 е ок. В момента съм със 128 и съм заел към 70ГБ за няколко години, ама пък новите снимки може да са по-големи на размер. Вие какво ще кажете за размера на storage -> 128, 256 или 512GB?

Аз си взех 256 за про-то и е супер. Смятам, че ще ми е достатъчно за следващите 4-5 години. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 06 Ное 2020, 15:51

zAcK написа:Интересно. Цената на 12 Pro Max е същата като в Германия, не в iStyle разбира се :no: Само със 100 лева повече от 12 Pro - 2449 лева :bchug:
Да видим кога ще имат нормални наличности, какво ще покажат тестовете и т.н. Ако може и още някаква отстъпка да си намерите, ще се получи прилично :bchug:

P.S. Някой помни ли Xs Max и 11 Pro Max на какви цени бяха 64GB като ги пуснаха?

XS Max - 2450, 11 Pro Max 2500.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 06 Ное 2020, 16:05

От Виваком с договор плащане кеш Xs Max 2300 лв. 64 гб. ноември 2018
О Ментел с договор плащане кеш 11 Pro Max 256 гб. / зор голям беше и чакане 20 дена за комбинация със зеления цвят / :mhihi: 2550 лв. началото на декември 2019 :yes:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 06 Ное 2020, 16:14

Мерси :bchug: Явно цената тази година не е по-висока, което е добре. Най-добре е да се изчака наличност, че тогава е по-лесно :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 06 Ное 2020, 16:25

https://www.youtube.com/watch?v=b4Ya9HO ... ckAckerman 12 mini до 5/5s/SE :wave: Мислех, че малките телефони ще изчезнат.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 06 Ное 2020, 16:46

TNT написа:https://www.youtube.com/watch?v=b4Ya9HODoUk&ab_channel=NickAckerman 12 mini до 5/5s/SE :wave: Мислех, че малките телефони ще изчезнат.

Много ме блазни мен минито, само въпросът е как ще е батерията,за това чакам ревюта и сравнения.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата