Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
Здравейте, колеги! Ще съм много благодарен, ако имате възможността и желанието да отговорите на някои от моите въпроси.
На 24 съм и винаги съм имал проблеми с качването на килограми. За сметка на това пък, при всяко разболяване или неразположение, с охота връщам назад зор качените килограми. Абе... типичен екто?морф.
В края на миналата година се видях с повечко свободно време и започнах "сериозно" да ходя на фитнес. 4 пъти в седмицата, приспособих си програмка, която мисля ми вършеше добра работа, взех си и протеин ON 100% Whey и бях доволен от живота (и резултата). След 2 кофи протеин и към 4-5 месеца в залата постепенно сложих някой и друг сантиметър и килограм. По мои изчисления бях (и все още съм) 11-13% body fat, 35-36см ръка, 108-110 гръдна обиколка, бавно достигнах до 80 кила.. което, да, за ръста ми от 185см не е нищо, но имайки предвид, че завърших гимназия 64 кила на същия ръст си ме устройваше и най-важното харесвах се и виждах напредък с всеки месец.
Да, но.. БУМ! Преди 2 месеца се започна проблем със стомаха, който вчера стана ясно, че е Хроничен Улцерозен Колит (ХУК). В резултат на който, не съм се хранил или тренирал нормално (не съм тренирал изобщо), което за тези 2+ месеца доведе до загуба на 9 килограма и спад в размерите до ниво, все едно никога не съм тренирал
Въпросите ми са: Какво да ям, че хем да не дразня пущината, хем да възвърна килограмите по-бързо? Мога ли да продължа да пия протеин или той би отключил нова реакция? Не съм чувствителен към лактоза и преди това за 3-4 месеца нямах проблеми с него.. Въобще как да процедирам, че да успея да си върна теглото и формата най-бързо/безопасно?
Знам, че случаят ми е специфичен, но ще се радвам на всякаква информация
На 24 съм и винаги съм имал проблеми с качването на килограми. За сметка на това пък, при всяко разболяване или неразположение, с охота връщам назад зор качените килограми. Абе... типичен екто?морф.
В края на миналата година се видях с повечко свободно време и започнах "сериозно" да ходя на фитнес. 4 пъти в седмицата, приспособих си програмка, която мисля ми вършеше добра работа, взех си и протеин ON 100% Whey и бях доволен от живота (и резултата). След 2 кофи протеин и към 4-5 месеца в залата постепенно сложих някой и друг сантиметър и килограм. По мои изчисления бях (и все още съм) 11-13% body fat, 35-36см ръка, 108-110 гръдна обиколка, бавно достигнах до 80 кила.. което, да, за ръста ми от 185см не е нищо, но имайки предвид, че завърших гимназия 64 кила на същия ръст си ме устройваше и най-важното харесвах се и виждах напредък с всеки месец.
Да, но.. БУМ! Преди 2 месеца се започна проблем със стомаха, който вчера стана ясно, че е Хроничен Улцерозен Колит (ХУК). В резултат на който, не съм се хранил или тренирал нормално (не съм тренирал изобщо), което за тези 2+ месеца доведе до загуба на 9 килограма и спад в размерите до ниво, все едно никога не съм тренирал

Въпросите ми са: Какво да ям, че хем да не дразня пущината, хем да възвърна килограмите по-бързо? Мога ли да продължа да пия протеин или той би отключил нова реакция? Не съм чувствителен към лактоза и преди това за 3-4 месеца нямах проблеми с него.. Въобще как да процедирам, че да успея да си върна теглото и формата най-бързо/безопасно?
Знам, че случаят ми е специфичен, но ще се радвам на всякаква информация

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Може да ти прозвучи странно, но пусни един гугъл за apple cider vinegar и ulcer...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Момчета някой да е имал проблеми със стави и най-вече рамена? Ситуацията е така - 6 години работих с 2кг чук по 8 часа на ден, и миналата година започнах да ходя на фитнес и на 2рия месец започна да пука и да ме боли дясното рамо. По стечение на обстоятелствата спрях фитнеса и проблеми нямах...до миналата седмица. Ходя от 2 месеца отново на фитнес и миналия четвъртък както си се къпех стана нещо и пак започна да ме боли. В петък ми беше ден да тренирам рамо и някак изкарах тренировката, но 2 дена след това ме болеше рамото каквото и да праввех. Мазах се с диип рилийф цяла седмица, обаче като си вдигна ръката право нагоре при спускане изпуква и боли. Тренирах цялата седмица с упражнения, които не включват такова движение, но утре ми е ден за рамо и честно казано не смея да го тренирам. Някакви идеи или да ходя на ортопед... :/
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Ем според мен е задължително да минеш през доктор, но е много вероятно да ти каже да не тренираш
Все пак отиди. Варианта с добавки за стави винаги си го има
И аз имам проблем с рамото, но е мускулен и аз също не смея да го тренирам юнашката вече 

И кои са тези добавки за стави ? Щото май само за ретаболил ли дека-дураболин ли кво беше се сещам,
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Добре колеги искам да ви питам нещо, след като си изчистих храненето и тренирам 3 пъти в седмицата, отделни всеки ден бягам от 4-6км, забелязвам нещо странно, ето миналия ден се тегля във фитнеса 72.3кг на следващия ден 74.2кг, явно съм задържал вода, но не мога да разбера от какво, солено избягвам, добавки сега не взимам, храненето ми е почти едно и също и се вижда и явна разлика във визията единия ден съм с плочки другия ден подпухнал!
Сега от другата седмица почвам ето това:

Сега от другата седмица почвам ето това:

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Тегли се само сутрин, по едно и също време и на гладно. Най-добре след като си се изакал
През деня килограмите винаги варират. И не се тегли всеки ден, а веднъж седмично. Гледай огледалото предимно. Ако ти е добро храненето, не ти трябва бърнър. А колко си висок, та чистиш на 72 кила???

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Anthony_J написа:Тегли се само сутрин, по едно и също време и на гладно. Най-добре след като си се изакалПрез деня килограмите винаги варират. И не се тегли всеки ден, а веднъж седмично. Гледай огледалото предимно. Ако ти е добро храненето, не ти трябва бърнър. А колко си висок, та чистиш на 72 кила???
175см, иначе се тегля всеки ден по-едно и също време в 17.30 часа, вече се чудя от стрес ли да е, имам някой дни много стресиращи в работата, не знам!
- TNT
- младши ентусиаст
-
Nukem написа: и явна разлика във визията единия ден съм с плочки другия ден подпухнал!![]()
От храната е

- Nukem
- старши ентусиаст
-
EEE верно си прави май, точно предния ден за вечерята ми беше само кюфтета без хляб, баси какво слагат в тази кайма найстина, явно ще трябва да променя вечерята защото два дни от седмицата това вечерям, уж месо по-чисто да се храня вечер а то обратен ефект!
- TNT
- младши ентусиаст
-
Наблягай по-здраво на пържолите и тва е
Аз вече продукти от кайма ям навънка само, че са по-разпространени, а има и сланинка в тях

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Nukem написа:EEE верно си прави май, точно предния ден за вечерята ми беше само кюфтета без хляб, баси какво слагат в тази кайма найстина, явно ще трябва да променя вечерята защото два дни от седмицата това вечерям, уж месо по-чисто да се храня вечер а то обратен ефект!
не знам в Хасково дали има офис

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
BaDxBoY написа:И кои са тези добавки за стави ? Щото май само за ретаболил ли дека-дураболин ли кво беше се сещам,
Наистина тука ефект има за стави,ама е доста далеч от добавките,и ако не знаеш какво да правиш с тях по добре не го прави

Animal Flex e доста добър избор за това,TNT го е предложил

@ ръб,преди всяка една тренировка загрявай хубаво рамената без тежест,поне 5-6 минути.Би трябвало да има ефект,не се изсилвай много с тежестите докато не отшуми травмата.
Аз също съм го имал тоя проблем