Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
Don_Diego написа:Началника е коронован, аз още не(миналата седмица имаше оплаквания от температура 38.5 и отпадналост. От няколко дни е без вкус и обоняние, с лека кашлица)
Как се процедира в такъв случай?![]()
Предполагам въпреки отрицателния ми резултат трябва да си остана вкъщи за 10-14 дни и някъде към края на следващата седмица да си направя нов тест, но за антитела. РЗИ ще звъни ли да ме проверява
Щом си посочен като контактен и си с отризателен тест, никой няма да те търси за нищо и не е задължително да стои вкъщи за 10 -14 дни....
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Точно щом е с отрицателен е 10 дни. Ако е с положителен е 14 дни. А дали някой ще го търси... това е друг въпрос.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Разпуснах офиса в хоум офис за 14 дни, с опцията да се удължи ако хората са притеснени.
Аз със сигурност се затварям за 14 дни, единствено в края на следващата седмица ще си организирам домашно посещение за тест за антитела
Аз със сигурност се затварям за 14 дни, единствено в края на следващата седмица ще си организирам домашно посещение за тест за антитела
- TNT
- младши ентусиаст
-
Само не знам дали има опция РЗИ да ти звънне понеделник и да ти кажат, че ти почва карантина. Че май със забавяне работят.
Иначе при над 30 000 активни случая, контактните са 200-300 хиляди. Всичко е до самоотговорност вече.
Иначе при над 30 000 активни случая, контактните са 200-300 хиляди. Всичко е до самоотговорност вече.

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Don_Diego написа:Разпуснах офиса в хоум офис за 14 дни, с опцията да се удължи ако хората са притеснени.
За по-сигурно се затвори за 28 дена. И след това 3 последователни отрицателни писиара и тогава излизаш и си спокоен.

Може и 2-3 за антитела все пак, за да не стане грешка.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Готин, аз съм последния човек дето ще се притесни или страхува от вируса
Ако нямаш нещо смислено да кажеш по темата, освен да се правиш на умен - по-добре не пиши

Ако нямаш нещо смислено да кажеш по темата, освен да се правиш на умен - по-добре не пиши

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Като гледам какви ги пишеш, заключи се за повече, даже направо изхвърли ключа през прозореца... Или не, счупи го в ключалката.
Както искаш го обяснявай за пред себе си, здрав човек да се заключва вкъщи не е нормално.
Няма да се разболееш или да заразиш някой, губиш си времето.
Както искаш го обяснявай за пред себе си, здрав човек да се заключва вкъщи не е нормално.
Последна промяна sub_eleven на 03 Ное 2020, 12:39, променена общо 1 път
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
TNT написа:Точно щом е с отрицателен е 10 дни. Ако е с положителен е 14 дни. А дали някой ще го търси... това е друг въпрос.
Е на скоро при един приятел не беше точно така, тази информация от къде е ?

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- vladi_totev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: магистратура
Когато аз си направих теста и излезе положителен звъннах на РЗИ. От там ми казаха че влизам в 14 дневна карантина. Жена ми и децатакато контактни лица за 10 дни карантина. Взимат имена , егн и адрес и телефон. След 2 дни от РЗИ дойдоха и тестваха жена ми. На същи ден излезе резултата положителен обадиха и се и и казаха и тя 14 дни карантина от датата на резултата. След 2 дни дойдоха от РЗИ и носиха писмените предписания(коиъо служат и на личния лекар за да ти издаде болничен за периода). След още 2 дни минаха РЗИ с полицай за птоверка дали спазваш карантината. Това в гр.Русе. на ден има по 100 заразени с по 2-3 контакни на заразен. Ясно е че РЗИ не са 1000 човека че да чокрият всички на деня.
Изпратено от моят SM-A405FN с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-A405FN с помощта на Tapatalk
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
- TNT
- младши ентусиаст
-
ivanski_2 написа:TNT написа:Точно щом е с отрицателен е 10 дни. Ако е с положителен е 14 дни. А дали някой ще го търси... това е друг въпрос.
Е на скоро при един приятел не беше точно така, тази информация от къде е ?
https://coronavirus.bg/bg/az-sum/kontaktno-litse
"Имайте предвид, че всички близки контактни на потвърден случай на COVID-19, по преценка на епидемиолог от РЗИ, се поставят под карантина в дома или на друго място за настаняване и медицинско наблюдение за 10-дневен период, считано от последния контакт със заболялото лице."
Сигурно в тази част има вратичка. Но по-скоро за твоя човек никой не е звъннал. Както писах по-горе, в момента има 200-300к контактни. И то на болните, които се знаят. Реално сме милион.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
sub_eleven написа:Като гледам какви ги пишеш, заключи се за повече, даже направо изхвърли ключа през прозореца... Или не, счупи го в ключалката.
Заради подобно мислене тип "Това на мен не може да се случи" в момента трябва да си пращам хората хоум офис и аз да се затварям

Никой не говори за барикадиране и не ходене никъде докато не отмине пандемията, а по-скоро да се изолираш за малко ако имаш съмнения, че си болен или си бил контактен с доказано такъв.
И малко за прословутите pcr тестове - пълен ташак са според мен и не може да им се има никаква вяра. Жалко обаче, че управляващите само по тях се водят.
Приятел на шефа беше зле в седмицата 19-23.10, оплакваше се от отпадналост, кашлица, температура. В тази и следващата седмица си прави 3 pcr теста - нищо, всичките отрицателни (следващата седмица беше на крака, само лека кашлица имаше останала). Последно се тества (4ти тест за 2 седмици) миналата събота и светна положителен, без никакви оплаквания освен липса на вкус

- TNT
- младши ентусиаст
-
Нито тестовете са надеждни, нито лекарствата. Затова са и тези карантини. А и не знам да има някакъв 100% тест по принцип. Пусни си една кръв в 3 лаборатории и ще имаш няколко различни резултата.
За ваксина и лекарства хубаво, ама вече няма ли поне по-надежден тест да се измисли...
За ваксина и лекарства хубаво, ама вече няма ли поне по-надежден тест да се измисли...

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Не знам Хора, аз не му виждам края на това... Изглежда, през годините, които ми остават, ще се забраждам като кадъна и няма да смея да подам ръка на човек. Народът психяса и нищо нормално не виждам около себе си вече...

Excellent! Steven is my name!
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Нито карантината ще помогне нито нищо,тва си е вирус а такива циркулират от както свят светува,ще мине и ще замине, и ще си вземе своето, така, че квото ни е писано ще се случи....колкото и да затварят няма да го спрат,мисля, че се видя ... с мерки толкова, без мерки пак толкова. Само глада дет се задава кой ще ни отърве от него си нямам идея
https://m.youtube.com/watch?v=yrcOLrV4sEE
Ето ви поздрави от доцента

https://m.youtube.com/watch?v=yrcOLrV4sEE
Ето ви поздрави от доцента