Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- ///Micev_87
-
-
- Кара: 318ис м42 94г
- Мечтае да кара: e46 m3
- Детайли за колата: всичко по много
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
sambeto написа:///Micev_87 написа:Nukem написа:Леле колеги как ги правите тези диети, аз от работа стрес и разлино задължения, кога се храня кога не, налага ми се да ям и боклуци. Та сега правя друг подход спрял съм сладкото и ям когоато мога каквото има обаче бягам всеки ден 1 час и 30 мин от 20.00 часа до 21.30 и правя 3 пъти в седмицата фитнес целта ми е да падна от 74 на 69кг и да изкарам всички плочки, чакам един фатбърнер сега да ми доставят да видим ефекта как ще е!
хмм....не ли малко 69кг аз съм 81 вече с диета бях 95 преди 6 месеца,ходя на фитнес 4 пъти в седмицата но не взимам нищо и се чудя какво да взема да сваля малко но не мускол сутрин ям към 9сутринта 4 банана после към 12 пилешко с ориз или риба нещо после някакъв плод вечерта салата извара без хляб газирано и благо поздрави
![]()
Еееей flirt4o_.....и десет ник–а да смениш,пак ще те познаем по некадърното писане кой си![]()
И понеже се чудиш какво да вземеш,аз ти предлагам да вземеш нещо за тоя мускОл дето ти е в главата.....според мене ти куца много тая мускОлна група![]()
С такива като тебе България няма да се оправи скоро,и ти от Сандански никога няма да излезеш
а ти от бмв форума не излиза6 мене не ме гледайти 6те си устане6 олигофрена на форума

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Постовете надолу - само по темата!
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
kulov написа:пробвай 50м тичане, 5м спринт
Това предполагам са минути

П.П. Не знам защо при бягане съм бил супер зле винаги

П.П.П. В този форум вече във всяка втора тема някакви диви наредби и псувни

метра, не минути. утре ще ти обясня, че ми се спи сега.
не знам какво точно искаш да развиваш. от въпросът ти преди една страница направих асоциация с този похват (тичане с вкарване на кратки експлозивни спринтове), използван от футболистите. развива non-linear aerobic strength endurance with intermittent bursts of speed strength. не знам как ще дойде на бг това нещо
примерно linear aerobic strength endurance е способността да поддържаш максимална скорост при тичане за определено време.
може да го пробваш като се пооправи малко времето. щом е толкова топло не го прави, или поне рано сутрин ходи. ще вземеш да получиш някакъв топлинен удар.
не знам какво точно искаш да развиваш. от въпросът ти преди една страница направих асоциация с този похват (тичане с вкарване на кратки експлозивни спринтове), използван от футболистите. развива non-linear aerobic strength endurance with intermittent bursts of speed strength. не знам как ще дойде на бг това нещо

може да го пробваш като се пооправи малко времето. щом е толкова топло не го прави, или поне рано сутрин ходи. ще вземеш да получиш някакъв топлинен удар.
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Сигурен съм че е дискутирано в 357-те страници назад в темата... но просто нямам време и нерви да ги прочета, за което се извинявам
Та въпроса ми е каква е препоръчителната доза БЦАА за средно трениращ човек(4-5 пъти седмично)? До колкото аз попрочетох нещата варират от 10г до 40г на ден. При 0.44г/кг за мен си отиват близо 40г/ден което финансово ще ми докара проблеми
В момента съм взел хапове на ОН, които обаче на по тази логика са пълна смешка(1 доза 2 хапа са 1г) и трябва да пия камиони от тях за да постигам дневния лимит.
Та мисълта ми е нещо от рода на 20г/ден добре ли са(защото е по-постижимо ако се вземат на прах 5г дозата)?
ПП Не знам има ли значение, но ги комбинирам с ZMA
Поздрави,
Христо

Та въпроса ми е каква е препоръчителната доза БЦАА за средно трениращ човек(4-5 пъти седмично)? До колкото аз попрочетох нещата варират от 10г до 40г на ден. При 0.44г/кг за мен си отиват близо 40г/ден което финансово ще ми докара проблеми

Та мисълта ми е нещо от рода на 20г/ден добре ли са(защото е по-постижимо ако се вземат на прах 5г дозата)?
ПП Не знам има ли значение, но ги комбинирам с ZMA
Поздрави,
Христо
- TNT
- младши ентусиаст
-
kulov написа:не знам какво точно искаш да развиваш.
Релеф. Разнообразявам монотонното кардио, а и на доста места съм чел с интензивно има повече резултат откъм изгаряне на мазнини. А и някакси по-добре се чувствам, когато са само спринтове

@тнт, доста сме коментирали назад кардиото.
с 2 думи - претоварване (водещо до подобрение) на сърдечносъдовата и респираторната системи. по фитнесите масово тренират с ниска интензивност, то ест не преминават аеробния праг или с други думи не претоварват системите. и просто си въртят колелото. не казвам, че е вредно, но ефектът го няма във вида, в който го търсим.
тръгнах да пиша нещо бая подробно, но прецених че няма нужда от чак такива обяснения. дали ти е добра интензивността ще усетиш по дишането, а не по изпотяването.
истината е, че при по-ниска интензивност в кардио режим организмът предпочита повече мазнини пред гликоген, но като тотал изгорените калории са по-малко, отколкото при кардио с по-висока интензивност.
@христо, имам спомен, че едната ти ръка е чупена и тренираш повече за здраве, поправи ме ако бъркам. качваш ли, сваляш ли? според мен недей да презобваш.
с 2 думи - претоварване (водещо до подобрение) на сърдечносъдовата и респираторната системи. по фитнесите масово тренират с ниска интензивност, то ест не преминават аеробния праг или с други думи не претоварват системите. и просто си въртят колелото. не казвам, че е вредно, но ефектът го няма във вида, в който го търсим.
тръгнах да пиша нещо бая подробно, но прецених че няма нужда от чак такива обяснения. дали ти е добра интензивността ще усетиш по дишането, а не по изпотяването.
истината е, че при по-ниска интензивност в кардио режим организмът предпочита повече мазнини пред гликоген, но като тотал изгорените калории са по-малко, отколкото при кардио с по-висока интензивност.
@христо, имам спомен, че едната ти ръка е чупена и тренираш повече за здраве, поправи ме ако бъркам. качваш ли, сваляш ли? според мен недей да презобваш.
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Да правилно се досещаш - аз съм този с проблемната ръка
Интересно ми е че на хаповете си пише, една "serving dose"(2 хапчета) е равна на точно 1г БЦАА(2-1-1 им е схемата). Докато на аминотата на прах една доза(една чаена лъжица) има цели 5г БЦАА. Препоръчителния прием и на двете е 3-4 дози дневно, от което следва че ако пиеш на прах ще взимах 15-20г БЦАА, а ако пиеш хапчета ще набавяш 3-4г
Ето за кои два варианта говоря(но и при другите производители е аналогично):
BCAA 1000 Caps: http://b2b.silabg.com/bg/6194-OPTIMUM-NUTRITION-BCAA-MegaSize-1000mg--200-Caps-.html?gclid=CJSvq-fW5bgCFche3godIVUAXg#product_comments
BCAA 5000 Powder: http://www.silabg.com/bg/1695-OPTIMUM-NUTRITION-Instantized-BCAA-5000-Powder-336g-.html
Иначе целя сваляне на още 2-3кг, но определено ми е ясно че няма да стане за седмица или две и не бързам хич
А аминотата ги взимам просто за възстановяване и по-малка загуба на мускулна маса.
Поздрави

Интересно ми е че на хаповете си пише, една "serving dose"(2 хапчета) е равна на точно 1г БЦАА(2-1-1 им е схемата). Докато на аминотата на прах една доза(една чаена лъжица) има цели 5г БЦАА. Препоръчителния прием и на двете е 3-4 дози дневно, от което следва че ако пиеш на прах ще взимах 15-20г БЦАА, а ако пиеш хапчета ще набавяш 3-4г

Ето за кои два варианта говоря(но и при другите производители е аналогично):
BCAA 1000 Caps: http://b2b.silabg.com/bg/6194-OPTIMUM-NUTRITION-BCAA-MegaSize-1000mg--200-Caps-.html?gclid=CJSvq-fW5bgCFche3godIVUAXg#product_comments
BCAA 5000 Powder: http://www.silabg.com/bg/1695-OPTIMUM-NUTRITION-Instantized-BCAA-5000-Powder-336g-.html
Иначе целя сваляне на още 2-3кг, но определено ми е ясно че няма да стане за седмица или две и не бързам хич

Поздрави

TNT написа:kulov написа:пробвай 50м тичане, 5м спринт
Това предполагам са минутиТолкова не мога. Онзи ден след 3км щях да пукна в тая жега. В Пловдив в последно време е 35-42 градуса. Трябва по-тъмно да бягам, че да е по-студено. Когато си е кросче го бягам бавно и монотонно, колкото издържа. Кога 3, кога 5км. Спринтове 50метра колкото мога газ, след това 50м пеша, после пак 50м спринт. А добре ли е да правя почивки? Че като ми падне акумулатора обикновено си се прибирам
Тези 3-5км си ги бягам без да спирам.
П.П. Не знам защо при бягане съм бил супер зле винагиИ откъм бързина, и откъм въздух. В училище 600м правех норматива, но на 50м повече от 4-ка не съм връзвал
С плуване нямам проблеми откъм въздух (спрямо тези около мен), тренирал съм и муай-тай - там пък абсурд проблем. Въздух там не ми е свършвал.
П.П.П. В този форум вече във всяка втора тема някакви диви наредби и псувниВсяка вечер
Много смях
Ето повече по темата: http://lubomirivanov.com/656/
@владо,
тоя пич любо иванов е изложил нещата горе долу във вида, в който аз ги изучавам. да не е колега от асоциацията?
иначе комплименти за хубавата статия, и на мен ми беше полезна
@оциата, моят съвет е да не презобваш. няма нужда.

иначе комплименти за хубавата статия, и на мен ми беше полезна

@оциата, моят съвет е да не презобваш. няма нужда.
- TNT
- младши ентусиаст
-
vlad0 написа:Ето повече по темата: http://lubomirivanov.com/656/

kulov написа:\ да не е колега от асоциацията?\.
не съм запознат, иначе има добри попадения

- ociata
- кандидат ентусиаст
-
kulov написа:@оциата, моят съвет е да не презобваш. няма нужда.
В това съм съгласен, но според опаковките или тея дето пият амино на прах презобват или тея дето пият на хапчета не правят нищо. Затова ми е и питането - кое от двете е вярно

предполагам, че заради ниското съотношение на левцин спрямо изолевцин и валин (2-1-1, нали?) са дали по-големи грамажи като препоръчителна доза. според мен, щом целта ти е да поддържаш и да не губиш мускул вземай минимума, препоръчан от производителя.
- TNT
- младши ентусиаст
-
По-скоро взимай колкото усетиш, че ти действа. Няма как да "презобиш" с аминокиселини. По-вероятно е в малки дози да не правиш разлика с тях/без тях, както е с половината добавки.