България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Kroki написа:Извинявай ама при празна дясна и пълна лява с 90 няма шанс да ги чакам. Сори момчета, всичо си има некви граници.
Аз също няма да ги чакам, ма колегата не е в нарушение, а стоящите в лявата лента.
На Хемус няма такова нещо или поне на мен не ми се е случвало да стоят в лява за дълго време.

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Така. Ето нещо хубаво - всички до един сме съгласни, че е дразнещо, че е потенциална заплаха за инциденти и че е неправилно висенето безпричинно в лява при свободна дясна лента. Всички сме съгласни, че е тенденция и вече дори закономерност. Търсите причината, а съм ви я казал и повторил толкова пъти
Възпитанието!
Лигави мамини дечица. Егоистчета!
Света се върти около него, бре хора. Толкова е просто. То не ви дължи нито предимство, нито нищо. Мама Рамбо цял живот го е учила, че е ТО И САМО ТО НА ЗЕМЯТА! Вие всички сте му длъжни до един!
Не сте съгласни? Нищо де, ще ви почакам
Някой познава ли едно единствено не презадоволено, не разглезено дете, чийто родители го възпитават? Ако да, на едно такова колко по десет други познавате?
Никакви глоби, превенции, политики, рестрикции и други безсмислици няма да оправят нищо! Светът като цяло е пълен вече предимно с егоистчета. Възпитани до едно по един и същи пагубен начин. А защо ги възпитават така?
Животът стана вече прекалено лесен. Насъщния вече дори не е необходимо да се тревожиш за него, той е даденост. Лесният живот ражда именно това. Безчовечие!

Възпитанието!
Лигави мамини дечица. Егоистчета!
Света се върти около него, бре хора. Толкова е просто. То не ви дължи нито предимство, нито нищо. Мама Рамбо цял живот го е учила, че е ТО И САМО ТО НА ЗЕМЯТА! Вие всички сте му длъжни до един!
Не сте съгласни? Нищо де, ще ви почакам

Някой познава ли едно единствено не презадоволено, не разглезено дете, чийто родители го възпитават? Ако да, на едно такова колко по десет други познавате?
Никакви глоби, превенции, политики, рестрикции и други безсмислици няма да оправят нищо! Светът като цяло е пълен вече предимно с егоистчета. Възпитани до едно по един и същи пагубен начин. А защо ги възпитават така?
Животът стана вече прекалено лесен. Насъщния вече дори не е необходимо да се тревожиш за него, той е даденост. Лесният живот ражда именно това. Безчовечие!
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Умишлено пиша отделно:
Като висиш безпомощно зад предния влачещ се в лява лента всъщност яко вдигаш егото на лигльо отпред. Той знае и умишлено седи там. Като го изрежеш в дясно също така рязко му го сваляш и му висва носа
Никога не оставям лигльо пред мен да се мисли за фактор, каква глоба, а и какво ще стане изобщо не ме интересува. Тотална непоносимост към лигльовци. Тотална.
Като висиш безпомощно зад предния влачещ се в лява лента всъщност яко вдигаш егото на лигльо отпред. Той знае и умишлено седи там. Като го изрежеш в дясно също така рязко му го сваляш и му висва носа

Никога не оставям лигльо пред мен да се мисли за фактор, каква глоба, а и какво ще стане изобщо не ме интересува. Тотална непоносимост към лигльовци. Тотална.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
ivoaudi написа:Умишлено пиша отделно:
Като висиш безпомощно зад предния влачещ се в лява лента всъщност яко вдигаш егото на лигльо отпред. Той знае и умишлено седи там. Като го изрежеш в дясно също така рязко му го сваляш и му висва носа![]()
Наскоро ми се случи, но изрично не писах да се жалвам. И за капак, понеже спазвам дистанция, един дойде отдясно и се плесна пред мен, щото изпреварващите станаха по-бавни от изпреварваните... без никаква смислена причина.
И да - свръх малоумно е, и ме амбицира да си купя голям черен ДЖИБ, поне по презумция да се пазят.

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Това с дистанцията също е много грозна тенденция. Аз неволно участвах в Италия в едно групово. Бяхме 27 коли, като аз бях 26-тата
Та, парен каша духа и оттогава все следя да имам дистанция с предния. Какво прави задния обаче, за него таз дистанция е огромна. Просто ме изпреварва на всяка цена и започва да кара пред мен
Аз съответно намалям за да оправя дистанцията и вече имам нов отзад, който истерично иска да ме изпревари
И тъй..

9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
steeN написа:Ми да им вдигнат малко винетните такси, явно са прекалено ниски.
Да не се окаже, че като ivoaudi "нищо не им идва" и затова из България си бичат като отвързани

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Superexstatic написа:steeN написа:Ми да им вдигнат малко винетните такси, явно са прекалено ниски.
Да не се окаже, че като ivoaudi "нищо не им идва" и затова из България си бичат като отвързани
Te да бичеха като отвързани, както беше навремето - щеше да е поносимо. А сега има някакви меки китки, които ги е страх да дават газ, за да са ефективни и да не пречат, и правят ситуации от глупост.
Та не толкова скоростта е фактор, колкото глупостта.
Имах и такъв случай - пак задръстване на магистралата. Защо ли, ще попитате вие? Защото всички намаляват, да гледат сеир, как някой е спукал гума или леко се е ожулил.
Акъл нема.

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
cod-cdbp написа: … и ме амбицира да си купя голям черен ДЖИБ, поне по презумция да се пазят.
И това не помага. Злобното комплексарче си остава такова и винаги гледа да пречи и да се заяжда с всеки, просто ей така нарочно.
Кара с 90-95 изпреварва камион половин час, после има бол място да се прибере,
ама той продължава да дразни всички с 95 и продължава напред да изпревари и другия камион, който е поне 100 метра напред.

И се кефи колко жипки, мипки и колко коли дразни зад себе си.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Аз никога не чакам да се мести някой от лявата лента. Приближаваш се, седя максимум 20сек и минавам от дясно при първа възможност.
Нито светя, нито бипкам.
Нито светя, нито бипкам.
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Аз от дясно не смея да изпреваря. Не, че не ми се е искало много пъти, но ме притеснява, че повечето хора не очакват от там да им дойде кола и някак си много лесно ми се струва да стане някакъв сериозен сакатлък.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Аз между 22 и 30 години даже не ги чаках, че да им се лепя някъде. Обикновено докато ме видеха и минавах отдясно. Ама това не само на магистрала, дори на отбивки на път ако е достатъчно дълга. Иначе на къса веднъж минах с ниска скорост понеже един с Мерцедес не ме пускаше нарочно, откъде на къде ще го минава такси пък дори и БМВ.
После гледайки му опулената физиономия в огледалото забелязах как жена му взе да му вдига скандали, може и да го е цапардосала.
Сега...си контролирам емоциите. Тогава имах бол ситуации и наистина все някой ми беше виновен, че не спазва правилника, а аз какво правя, само превишавам скоростта. Баща ми все ми викаше, че докато не почна да карам бавно и да ги питам излизащите от пресечките къде отиват, няма да спрат да ме блъскат. Е, така и стана. С намалянето на скоростта открих, че всичко ми върви на някакъв забавен кадър и всички са супер предвидими, дори тия, които ти отнемат предимството и ти излизат в последния момент. Все имаш време да реагираш.

Сега...си контролирам емоциите. Тогава имах бол ситуации и наистина все някой ми беше виновен, че не спазва правилника, а аз какво правя, само превишавам скоростта. Баща ми все ми викаше, че докато не почна да карам бавно и да ги питам излизащите от пресечките къде отиват, няма да спрат да ме блъскат. Е, така и стана. С намалянето на скоростта открих, че всичко ми върви на някакъв забавен кадър и всички са супер предвидими, дори тия, които ти отнемат предимството и ти излизат в последния момент. Все имаш време да реагираш.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Това да си контролираш емоциите наистина е разковниче в безброй аспекти от живота. Хубаво е ако наистина го умееш. Аз например се имам за по-слаб от теб, защото буквално не успявам. Особено зад волана. А съм имал и случаи нещата приключват с огромен срам за мен, потънал в дън земя и извиняващ се, щото да речем човека бил инвалид, много възрастен, нещо го възпрепятствало, което аз не виждам и.....абе човек трябва да умее да си контролира емоциите. Супер полезно е!
Иначе пък се уча. Наистина полагам усилия! Е ся някъв калъф горе папал и той лайна за мен. Нищо, ко ся. И той душица носи. Малка, като котето, дето седи под масата и чака да му подхвърля саламче, ма кой съм аз, че да съдя?
Та сериозно - направо адмирации ако си се научил да си контролираш емоциите. Това го имам за супер трудно. Подобно като да не съдиш.
Иначе пък се уча. Наистина полагам усилия! Е ся някъв калъф горе папал и той лайна за мен. Нищо, ко ся. И той душица носи. Малка, като котето, дето седи под масата и чака да му подхвърля саламче, ма кой съм аз, че да съдя?
Та сериозно - направо адмирации ако си се научил да си контролираш емоциите. Това го имам за супер трудно. Подобно като да не съдиш.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ами след много блъскания на главата(овен съм)просто реших, че почти всяко мое решение взето под влияние на емоция се оказва грешно. А точно зад волана се научих да ги контролирам, но голям плюс за това имаха и клиентите ми. Някои супер дразнещи, но когато се примириш, че просто трябва да му вземеш парите на тоя човек и друго не трябва да те вълнува, то просто спира да ти пука. Спира бе и от там това можеш да го пренесеш като усещане навсякъде в живота си и в един миг си готов. Дразнели са не супер много неща по пътя, сега ги подминавам повечето само с усмивка или тотално безразличие.
In God we trust, all others we track.

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Можете да пробвате да си помагате с 5-секундното правило. Сега, то сигурно си е и до характер, но при мене работи много добре. Като ви дойде адреналина/емоцията от някаква непредвидена ситуация, не правите нищо и броите до 5. Ако след 5 все още искате да направите същото нещо, което първоначално сте намислили, правите го. Но при мен в масовия случай след броенето до 5 се оказва, че не избирам първоначалния вариант.
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Днес на кръстовище в Пловдив, светофари.
Чакам за ляв завой насрещния трафик, зад мен още доста коли за ляв завой.
Една кола ми присветна да мина, тръгвам и чувам яко спирачки в ляво зад мен.
Обръщам се и видях как една дачия ме връхлита в шофьорската врата.
Спря на една педя.
Тоя олигофрен тръгнал да изпреварва цялата колона чакащи за ляв завой, през насрещното, срещу насрещния трафик, в кръстовище
Излезе и дойде да ми се пени, къде съм бил завивал
Чакам за ляв завой насрещния трафик, зад мен още доста коли за ляв завой.
Една кола ми присветна да мина, тръгвам и чувам яко спирачки в ляво зад мен.
Обръщам се и видях как една дачия ме връхлита в шофьорската врата.
Спря на една педя.
Тоя олигофрен тръгнал да изпреварва цялата колона чакащи за ляв завой, през насрещното, срещу насрещния трафик, в кръстовище

Излезе и дойде да ми се пени, къде съм бил завивал