Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
@док, няма смисъл от тоя спор. нито пък да се Абиш да им обясняваш.
@тнт, за мен това не е по различно от веганството. просто е друга крайна форма на хранително изкривяване. моите приятели вегани непрекъснато ме убеждават колко съм в грешка и те колко са добре и как моментално са се излекували от всички болести
еми, същите са като вас.
@хект, гликемичният индекс на храните означава отношението на дадена храна към покачването на кръвна захар (и респективно инсулин) след приема и. демек ако хапнеш 100гр. чиста глюкоза, глюкозата в кръвта ти ще рипне със 100 гр. то ест глюкозата ти е с гликемичен индекс 100. и така. 100 гр. банан ще ти качат кръвна захар 45-50 да речем. респективно бананът е храна с гликемичен индекс 45-50 (колкото там...). под 55 се водят с нисък. 55-65 среден и нагоре - висок. това обаче не е точна наука, в смисъл ти ако хапнеш някакъв въглехидрат и ако тнт (който не е ял от бая време) хапне същото нещо ще ви качи различно глюкозата/инсулина. отделно си зависи от възраст, начин на живот и тн. относително е, но си е някаква основа, която може да се следва.
имам при мене някакъв списък на храни, обаче повечето са някакви американски простотии, които не са приложими за нашите географски ширини.
аз си правя варени картофи за преди и след тренировка (обаче варени, а не печени). отделно много зеленчуци ям.
@тнт, за мен това не е по различно от веганството. просто е друга крайна форма на хранително изкривяване. моите приятели вегани непрекъснато ме убеждават колко съм в грешка и те колко са добре и как моментално са се излекували от всички болести

@хект, гликемичният индекс на храните означава отношението на дадена храна към покачването на кръвна захар (и респективно инсулин) след приема и. демек ако хапнеш 100гр. чиста глюкоза, глюкозата в кръвта ти ще рипне със 100 гр. то ест глюкозата ти е с гликемичен индекс 100. и така. 100 гр. банан ще ти качат кръвна захар 45-50 да речем. респективно бананът е храна с гликемичен индекс 45-50 (колкото там...). под 55 се водят с нисък. 55-65 среден и нагоре - висок. това обаче не е точна наука, в смисъл ти ако хапнеш някакъв въглехидрат и ако тнт (който не е ял от бая време) хапне същото нещо ще ви качи различно глюкозата/инсулина. отделно си зависи от възраст, начин на живот и тн. относително е, но си е някаква основа, която може да се следва.
имам при мене някакъв списък на храни, обаче повечето са някакви американски простотии, които не са приложими за нашите географски ширини.
аз си правя варени картофи за преди и след тренировка (обаче варени, а не печени). отделно много зеленчуци ям.
- yavor20V
-
-
- Кара: Е92 335i & E90 320d
А каква е разликата с варените и печените,друже?
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk 3
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
TNT написа:Аз пък от 10 дни почти съм ги спрял (5-15% от калориите са ми) и се чувствам все по-добре с всеки изминал ден. Някои здравословни проблеми ми изчезнаха, други са със супер подобрение. Съответно и нагъвам яко сланина. Като направя 2-3 месеца, ако още не съм умрял по вашите думи, смятам и изследвания да си направя. Ако още дишам, ще напиша и резултат. Тате пък е лекар, запознал съм го с ВМ-НВХ и според него нищо няма да ти стане![]()
не си сам, колега, просто бодибилдинг-индокринацията тук е доста силна

последно пробвах leangains 16/8 и гладуване 20 часа (неделя 17:00 до понедлник обяд 13:00) с 3 основни хранения след това - две преди тренировка (200 гр ядки / 10 цели сурови яйца) и имах повече сила от събота (след 5 дена нвх). поразително е

лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Избягвам да пиша тук, че то няма как да се спори с учЕните хора пък и няколко пъти зададох няколко прости въпроса на които така и не ми се отговори.
Сега да вляза пак с няколко въпросчета и повече няма да се обаждам. Мен като ме попита някой за ВМ-НВХ винаги съм отговарял обосновано. Всичките пъти аз като питам нещо не ми се отговаря изобщо или се изтърсва някаква пълна глупост несвързана с въпроса ми. Ако искате може да приемете въпросите и за риторични. Отговор не е необходим, а целта е да накарат някои хора за които все още има шанс да се позамислят.
Въпрос 1. Като стана дума за цикъла на Кребс и това, че без въглехидрати не се горят мазнини. Искам да питам- при ескимосите тоя цикъл как се осъществява? Ако някой му се чете има доста статии в Гугъл коя е била най-здравата нация преди да се срещне със "запада". Та заключваме, че щом достъпа до въглехидратите на ескимосите е бил практически 0 и са яли само мазно- 65-80% от калориите и протеин тъй като не са имали въглехидрати за да изгорят поетите мазнини те са били страшно дебели и мазни.
Въпрос 2. От кога работи тоя цикъл на Кребс? Човека е станал земеделец преди около 8 до 10 хиляди години. А първите хора са се появили преди около 2.5- 3 милиона години. Следва ли от това, че преди 10 хиляди години хората живеещи в един изключително враждебен свят са били тлъсти, мазни и дебели понеже са имали силно ограничен достъп до въглехидрати тъй като са били предимно ловци. Дебел ловец с копие гони диви животни за да си осигури прехраната.. направо си го представих. Да не говорим, че "без въглехидрати няма енергия" и не са имали и сила горките да гонят животните. Някой ако каже, че в природата е пълно с леснодостъпни въглехидратни храни да иде в гората и да търси нещо сладко или въглехидратно за ядене та да видим.
И въпрос 3. Ако въглехидрата е създаден от майката природа за да ни обезпечава с енергия как така се е получило че мазнините имат 8-9 калории в грам, а въглехидратите едва 4? (оставям въпроса каква голяма част от въглехидратите са несмилаеми и неусвояеми, че там ще влезем в темата за "полезните" фибри, а е дълга и широка). Явно природата се е объркала за пореден път и учените са по-прави дори от еволюцията.
Сега да вляза пак с няколко въпросчета и повече няма да се обаждам. Мен като ме попита някой за ВМ-НВХ винаги съм отговарял обосновано. Всичките пъти аз като питам нещо не ми се отговаря изобщо или се изтърсва някаква пълна глупост несвързана с въпроса ми. Ако искате може да приемете въпросите и за риторични. Отговор не е необходим, а целта е да накарат някои хора за които все още има шанс да се позамислят.
Въпрос 1. Като стана дума за цикъла на Кребс и това, че без въглехидрати не се горят мазнини. Искам да питам- при ескимосите тоя цикъл как се осъществява? Ако някой му се чете има доста статии в Гугъл коя е била най-здравата нация преди да се срещне със "запада". Та заключваме, че щом достъпа до въглехидратите на ескимосите е бил практически 0 и са яли само мазно- 65-80% от калориите и протеин тъй като не са имали въглехидрати за да изгорят поетите мазнини те са били страшно дебели и мазни.
Въпрос 2. От кога работи тоя цикъл на Кребс? Човека е станал земеделец преди около 8 до 10 хиляди години. А първите хора са се появили преди около 2.5- 3 милиона години. Следва ли от това, че преди 10 хиляди години хората живеещи в един изключително враждебен свят са били тлъсти, мазни и дебели понеже са имали силно ограничен достъп до въглехидрати тъй като са били предимно ловци. Дебел ловец с копие гони диви животни за да си осигури прехраната.. направо си го представих. Да не говорим, че "без въглехидрати няма енергия" и не са имали и сила горките да гонят животните. Някой ако каже, че в природата е пълно с леснодостъпни въглехидратни храни да иде в гората и да търси нещо сладко или въглехидратно за ядене та да видим.
И въпрос 3. Ако въглехидрата е създаден от майката природа за да ни обезпечава с енергия как така се е получило че мазнините имат 8-9 калории в грам, а въглехидратите едва 4? (оставям въпроса каква голяма част от въглехидратите са несмилаеми и неусвояеми, че там ще влезем в темата за "полезните" фибри, а е дълга и широка). Явно природата се е объркала за пореден път и учените са по-прави дори от еволюцията.
Мисля, че един тук има един много прост отговор на въпроса ти. Сравняваш пещерните хора със съвременния човек? Каква основна разлика виждаш?
Отг: Начина на живот - много движение ограничен достъп до храна( калорий ).
Давам ти пример от личен опит, преди години бях на бригада в УСА, работех много там работа свързана с движение, както и всяка вечер тренирах в залата за тонус, в същото време ядях всякаква тяхна храна( знаеш каква е), и то по много. Резултата: 10 кила надолу.
Отг: Начина на живот - много движение ограничен достъп до храна( калорий ).
Давам ти пример от личен опит, преди години бях на бригада в УСА, работех много там работа свързана с движение, както и всяка вечер тренирах в залата за тонус, в същото време ядях всякаква тяхна храна( знаеш каква е), и то по много. Резултата: 10 кила надолу.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Ааа познавам и вегани, те имат бузи и коремче
Аз искам да съм нацепена батка с плочки
И да, сланинката е много готина. Под 200гр дневно не падам
Напоследък я ям пеканка на скара 

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
TNT написа:Ааа познавам и вегани, те имат бузи и коремчеАз искам да съм нацепена батка с плочки
![]()
веганите и вегетарианците са си мазнички обикновено, заради повечкото въглехидрати.
сланината домашна ли е?
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- yavor20V
-
-
- Кара: Е92 335i & E90 320d
Щом ви е вкусно,нема лошо бе.. Аз си ям квото ми се яде и не съм дебел,па не съм и болен!?? (Дай Боже всекиму)
Дай са да се стремим да се връщаме в горите с копието и да ловуване глигани ,и да ги ядем без лЯб ,щото е вреден!
Истината е в умереността ,човек не трябва да се тъпче и да повтаря всекидневно едни и същи хранителни грешки,ясно на всички тук е,че повечето хора го правят и затова резултатите са все повече килограми всяка година и все по голямо шкембе,аз поне го отчитам по наборите ми.
Приемам избора на всеки ,по отношение на храненето,нема смисъл да влизаме в полемики ,без тва никой няма да убеди другиго в нещо,само ше си лаламе ,докато не се стигне до там някой да се ядоса.... Някой гладен най-често
Айде аз отивам да похапна ,че е време за пилешка пържолка и доматки със сиренце+ айрянче и половин филия
Дай са да се стремим да се връщаме в горите с копието и да ловуване глигани ,и да ги ядем без лЯб ,щото е вреден!
Истината е в умереността ,човек не трябва да се тъпче и да повтаря всекидневно едни и същи хранителни грешки,ясно на всички тук е,че повечето хора го правят и затова резултатите са все повече килограми всяка година и все по голямо шкембе,аз поне го отчитам по наборите ми.
Приемам избора на всеки ,по отношение на храненето,нема смисъл да влизаме в полемики ,без тва никой няма да убеди другиго в нещо,само ше си лаламе ,докато не се стигне до там някой да се ядоса.... Някой гладен най-често

Айде аз отивам да похапна ,че е време за пилешка пържолка и доматки със сиренце+ айрянче и половин филия
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
_galio_ написа:TNT написа:Ааа познавам и вегани, те имат бузи и коремчеАз искам да съм нацепена батка с плочки
![]()
веганите и вегетарианците са си мазнички обикновено, заради повечкото въглехидрати.
сланината домашна ли е?
Всякаква. Сега си набарах от едно място сурова на 3,50лв/кг. Една част се осолява, а докато се осоли, си печа на скарата. След това смело с подправките отгоре (все пак е сурова, неосолена) и става супер. Само дето, като се пече, трябва да ядеш по повече

Яворе, аз не гладувам. Дори ми е зорно на моменти да си изям калориите, че да не слабея. С бърз метаболизъм съм

П.П.
bum_bum написа:аз като питам нещо не ми се отговаря изобщо или се изтърсва някаква пълна глупост несвързана с въпроса ми
yavor20V написа:Дай са да се стремим да се връщаме в горите с копието и да ловуване глигани ,и да ги ядем без лЯб ,щото е вреден!

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Какво ядете преди лягане с цел качване на килограми (чиста мускулна маса) ? Аз например ако вечерям в 21:00 до 00:00 съм огладнял мощно и се чудя какво да хапна 

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
пробвай нощен протейн, някои ми препоръча и извара 

- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
Извара, белтъци и от няколко дни се зарибих и ям по една консерва риба тон в собствен сос. 

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
In_Memoriam написа:Какво ядете преди лягане с цел качване на килограми (чиста мускулна маса) ? Аз например ако вечерям в 21:00 до 00:00 съм огладнял мощно и се чудя какво да хапна
вечер се ядът въглехидрати за качване на килограми, а не протеини. Протеина засища бързо и "тежи" и няма да можеш 1 час да заспиш. Докато въглехидрата бързо се разгражда и се "прибира" по депата - мускули, черен дроб!
източник: bodybuilding.com + лично изпробвано
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
ineedmoney написа:In_Memoriam написа:Какво ядете преди лягане с цел качване на килограми (чиста мускулна маса) ? Аз например ако вечерям в 21:00 до 00:00 съм огладнял мощно и се чудя какво да хапна
вечер се ядът въглехидрати за качване на килограми, а не протеини. Протеина засища бързо и "тежи" и няма да можеш 1 час да заспиш. Докато въглехидрата бързо се разгражда и се "прибира" по депата - мускули, черен дроб!
източник: bodybuilding.com + лично изпробвано
Ти разби тотално всичко детско

Депата обаче са други