Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: 318ис м42 94г
Мечтае да кара: e46 m3
Детайли за колата: всичко по много

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от ///Micev_87 » 01 Юни 2013, 10:45

:P кажи ми какво да ям горе долу тия за хляба и благите и газираните работи ги знам и почти съм ги спрял,трябва ли някакъв протеин да взема или фетбърнар,да запазя килограмите си но да съм по релефен това искам и да се постегна много искам ама това сега ми е за цел :mhihi: още веднъж благодаря
Изображение

Аватар
Кара: Е92 335i & E90 320d

Мнение от yavor20V » 01 Юни 2013, 11:17

Двете едновременно няма как ,освен ако не зобиш...
Изчисти първо,след това ако искаш качвай по-чисто мускулна маса,за по-дълъг период ,за да не ти се налага да "чистиш" пак нАпролет...
яж меса...всякакви- пилешку,пуешки,риба,всински ,телешки и т.н. с гарнитури от заленчуци,а не картофи.Ако ядеш ориз,яж само ориз или ориз с пилешко,но бея хляба и бирата :mhihi: ако ти писнат доматите и краставиците,има броколи,моркови на пара,миксове (ама те са за през зимата ,щото сега има пресни) ,зелени салати,зеле и кво ли още не.Трябва да изпробваш...гледай рецепти,експериментирай,прави си протеинови шейкове и не на последно място,пробвай да не се храниш след 20-21:00,само вода след това. ;)

Аватар
Кара: 318ис м42 94г
Мечтае да кара: e46 m3
Детайли за колата: всичко по много

Мнение от ///Micev_87 » 01 Юни 2013, 11:43

мерси за хубавите съвети жив и здрав... :P
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Class II
Мечтае да кара: Limited Edition
Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..

Мнение от A.Stoyanov » 02 Юни 2013, 10:16

A.Stoyanov написа:Кои са най-изгодните като цена/качество/количество аминокиселини в момента. Може и на прах, а също така и схема по която се взимат, че не съм пил досега.

http://www.silabg.com/bg/14031-PROMO-ST ... s--x2.html

Тези стават ли за нещо, по колко хапа се пият на ден ? 8-10 ?

От тези на прах колко е дозата 5-10гр ?

Аватар

Мнение от yavor20V » 02 Юни 2013, 11:47

Човече,квито и да зимаш е се тая...аз пия или амино 2700 или амино 2000 на юнивърсал,др марка не я помня а ме мързи да отида до куФнята да вида :mhihi:
пия по 10-15 табл дневно,номерът е в това да пиеш през два три часа по 2-3 табл. за да подържаш едно оптимално ниво на аминокиселини в кръвното русло.Дори да глътнеш повече,не е загуба.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 03 Юни 2013, 20:22

Случва ли ви се след тренировка да вдигнете кръвно ? На мен напоследък ми се случва и ме боли малко главата.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 03 Юни 2013, 22:01

ditko1 написа:Случва ли ви се след тренировка да вдигнете кръвно ? На мен напоследък ми се случва и ме боли малко главата.

Е то зависи до какви стойности си вдигнал кръвното,иначе е нормално по време и малко след тренировка кръвното налягане,пулса и температурата на тялото да са завишени.
Все пак го премери за да знаеш,аз съм бил свидетел на кръвно 185/110....при което изхода не беше добър,важното е че после се оправи момчето :P

Потребител
Аватар
Кара: BMW 523I
Мечтае да кара: Същото но по-нов модел

Мнение от beginer » 03 Юни 2013, 22:30

Привети, относно вдигането на кръвно ако мога да помогна и аз за въпроса. Много е индивидуално то се знае, ако момчето по принцип кръвното му е леко високо или пък ползва креатин в момента който вдига кръвното и без това с тренировката ефекта съответно се усилва.
Трябва да се съобрази тренировката и помощните средства с индивидуланото състояние на организма което е по принцип за да се избере най-правилния режим. Че иначе може да се получат неприятни последствия. Поздрави на всички.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Мнение от HackeD » 03 Юни 2013, 23:03

Казаха ми, че калия "изхвърлял" водата от тялото вярно ли е? :roll:

Искам и нещо друго да попитам ако храната която приемам е с минимални въглехидрати, правя кардио и тренирам с тежко дали ще кача мазно?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 03 Юни 2013, 23:13

HackeD написа:Казаха ми, че калия "изхвърлял" водата от тялото вярно ли е? :roll:

Искам и нещо друго да попитам ако храната която приемам е с минимални въглехидрати, правя кардио и тренирам с тежко дали ще кача мазно?

тези простотии с минималните въглехидрати ги мАни.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Мнение от HackeD » 04 Юни 2013, 0:09

kulov написа:
тези простотии с минималните въглехидрати ги мАни.

Защо?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 04 Юни 2013, 0:16

аре в светлата част на денонощието да коментираме. но може и да не е утре, че имам ангажименти 2-3 дена.

абе с 2 думи ще ти ги кажа работите, че тогава може и да съм забравил. цикъл на кребс учихте ли?
за да започнеш да разграждаш мазнини са нужни въглехидрати. чисто и просто е това. обърни се към 5те правила за правилно хранене, които често цитирам. някъде около 289стр. по спомен ги бях писал.

ако искаш след някой друг ден ще ти обърна и по-голямо внимание, конкретно за твоя проблем и твоите цели. напомни ми на лс след няколко дни.
Последна промяна kulov на 04 Юни 2013, 0:32, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 04 Юни 2013, 0:27

kulov написа:@бум, моля сподели с каква цел си предприел хранителен режим, изключващ въглехидрати? не се заяждам, водим градивен разговор.

международната асоциация по спортни науки дава 5 основни правила за хранене при спортисти (като повечето от тях са валидни и за неспортисти де :mhihi: )

1. винаги се хранете по минимум 5 пъти на ден. приемливо е 2 или 3 от тези хранения да са просто леки закуски, съдържащи достатъчно калории. по този начин се спазва някакъв контрол на нивата на инсулина и кръвната захар (както и нивото на енергия на човек), организмът добива равномерно протеини за възстановяване и растеж през целия ден и най-важно избягва се складиране на мазнина. когато се яде по 2-3 пъти, както почти всички правим, винаги се стига до състояние на глад, ендокринната система "полудява", и когато му хапнем едно хубаво неминуемо настъпва складиране.

2. да се спазва приблизително съотношение 1 част мазнини, 2 части белтъчини, 3 части въглехидрати. това е по книга, и е добро като начало за един средно статистически спортист без заболявания и тн проблеми. в зависимост от извършената работа през деня можем да се нуждаем от повече или по-малко въглехидрати. мазнините са съществени за поддържане на доброто здраве и не се опитвайте да ги елиминирате от диетата! просто трябва да се внимава наситените мазнини (от животински продукти) да са в по-малки количества, докато се набляга на ненаситени (зехтин). маргарини и тем подобни простотии са пълна отрова (как се казваха, изкуствено хидрогенирани?). общо взето съм забелязал едно правило, че мазнината, независимо каква е, стои ли на стайна температура в твърдо или полутвърдо състояние е :no: .
и тук една от най-важните елементи на тази точка - консумирайте предимновъглехидрати с нисък гликемичен индекс! те се обръщат по-бавно в кръвна захар, като по този начин дават по-продължителна енергия по време на тренировката.
дори и за хора, работещи за сваляне на кг, въглехидратите са абсолютно необходими. просто са необходими за функциониране на мастния метаболизъм. свързани са двете.
по-нататък ще напиша и как да си смятате калорийния прием. за сега давам един малък типс, мазнините съдържат 9 калории/грам, въглехидратите и белтъците - 4к/гр (приблизително, де). от тези така наречени константи изхождаме по-нататък като си съставяме хранителен план.

3. когато седнете да се храните си задайте въпроса: какво ще правя в следващите три часа? ако ще спите напр. се консумират по-малко въглехидрати, ако пък ще тренирате, респективно повече. и тука повтарям, последното хранене преди тренировка въглехидрати с нисък гликемичен индекс!

4. баланс на калориите за сваляне на кг - отрицателен, за качване - положителен. не може едновременно да се сваля мазнина и да се качва мускул, за това си има периоди за качване и за сваляне. основната цел е да се пренастрои базовото метаболитно ниво (да се ускори :yes: ) и да се спомогне възстановяването и качването на чиста мускулна маса.

5. витамини, минерали и други добавки. те като че ли остават на по-заден план и не им се обръща внимание чак толкова, но си имат своите важни функции и не бива да се пренебрегват.

още някои допълнителни съвети:

елиминирайте джънк фууда. това включва фаст фууд, повечето видове сладкиши, тортички и тн. повечето съдържат изкуствено хидрогенирани мазнини, натрий, прости захари. качват рязко нивата на кръвната захар, които в последствие пак падат.

пийте достатъчно вода. 8-10 чаши :mhihi: . така е дадено в моите книги. не бива да се чака докато ожаднеете, при това положение вече сте дехидратирани.

определете дневните си протеинови нужди. през целия ден трябва да се приемат малки количества протеини. особено такива, съдържащи незаменими аминокиселини.

консумирайте храни богати на фибри. освен, че намаляват LDL (лошия холестерол), фибрите помагат доброто храносмилане и дефекация.

увеличете чистото телесно тегло посредством силови тренировки. от там следва - костите стават по-плътни, мускулите, сухожилията и ставите заякват. по-големите мускули горят повече калории. има една такава зависимост, че хората с по-голям процент телесна мазнина горят по-малко.

в 5тото се има предвид, че витамините и минералите, които приемаме с храната рядко са достатъчни, както и това, че малко от нас могат да си позволят да ядат на всеки 2-3 часа. затова се вземат добавки. по книга е така :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 04 Юни 2013, 1:06

Аз пък от 10 дни почти съм ги спрял (5-15% от калориите са ми) и се чувствам все по-добре с всеки изминал ден. Някои здравословни проблеми ми изчезнаха, други са със супер подобрение. Съответно и нагъвам яко сланина. Като направя 2-3 месеца, ако още не съм умрял по вашите думи, смятам и изследвания да си направя. Ако още дишам, ще напиша и резултат. Тате пък е лекар, запознал съм го с ВМ-НВХ и според него нищо няма да ти стане :lol: :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от yavor20V » 04 Юни 2013, 7:45

И викаш е готино да мааш само сланина ,или чат пат я редуваш чиста ,с такава с червен пипер?

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk 3

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата