Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
steeN написа:Да, направо повярвахме за бананаМоже да даде положителна ако преди това ти е бил в устата единствено и тогава не е много шокиращо, че е дал положителна.
Боли ме фара дали ми вярваш или не.Аз само споделям фактите.Както съм писал и в началото на темата,никой не иска да ви спасява от каквото и да било. Целта е друга, но ще стане ясно може би след време. Раздават пари като за последно.£500 ако си в карантина 2 седмици.Има и още ,но това не е важно.
Ето от другата седмица тук пак ще сме lockdown до 2.12,2020. Заплатите не знам как ги смятаха,но пролетта бяха £150 ,180 по малко. Ако ме питат мен, искам тоя вирус никога да не свърши. 3 месеца лежане за £ 7000 . Сега е за месец, но да видим.Дай боже повече вируси в Англия. Вие му мислете, че като ви заключат след седмица две, оня с джипката пак ще ви е@е с 200

А преди 2 месеца, като видях как са нещата по централните улици на Бургас ......миии да...нещата вървят добре.Всеки 3 магазин е затворен или се дава под наем
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Това е истина, затварят ги хората навсякъде, ама им тъпчат пари по джобовете. Те затова се и съгласяват. А при нас затварят и сам се оправяй, докато харчиш спестяванията си ако ги имаш. Помощи с ебати условията и кандидатстване, а на хората им трябват пари веднага. Това дето се случи март месец е много позорно. Да видим дали ще се повтори.
При всички положения ще има як "трус" в даден момент. Не може да се харчат толкова виртуални пари за толкова кратко време.
При всички положения ще има як "трус" в даден момент. Не може да се харчат толкова виртуални пари за толкова кратко време.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Мистериозния нов щам на коронавирус
Около мен има много познати заразени, но такива видеа не се пускат по новините ни, а не е като да няма защо.
Испания и Италия.
https://youtu.be/qpkHHYrEjRQ
Истината е по средата като винаги.
В момента съм в Истанбул, всички са с маски навсякъде и се спазва както в Европа, няма носове отвън, камо ли на брадата както у нас.
Обаче няква си всичко работи и има живот, няма затваряне, вечерни часове и други.
Испания и Италия.
https://youtu.be/qpkHHYrEjRQ
Истината е по средата като винаги.
В момента съм в Истанбул, всички са с маски навсякъде и се спазва както в Европа, няма носове отвън, камо ли на брадата както у нас.
Обаче няква си всичко работи и има живот, няма затваряне, вечерни часове и други.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
Те маските изобщо не са херметизирани около носа, че да има смисъл от тях, а и дори да бяха, ако мислиш, че ще ограничиш някакъв вирус с парцал... Дай да си говорим сериозно.
Единственият смисъл е да я слагаш ако си болен и кашляш учестено, защото тогава би намалила тя значително това, което би разпръснал около теб в големи количества. Тогава вече не е редно без маска, не че всичките години досега някой си беше слагал.
Пак казвам, че са пълен ташак тези маски, които ги носим. За да не се заразиш на 100% има маски за флуиди с големи филтри, по около 100 кинта, но те пък имат клапа всичките, защото ако и издишането ти стане тежко като вдишването, ще се задушиш много бързо. Те са като противогаз големи и прилягат плътно, няма откъде да мине въздух. Имам две такива, но не ги ползвам за коронавирус.
И не всеки може да сложи на носа маска, аз съм казвал, че ми е притворен канала единия от счупване и едвам насмогвам и без маска.
Единственият смисъл е да я слагаш ако си болен и кашляш учестено, защото тогава би намалила тя значително това, което би разпръснал около теб в големи количества. Тогава вече не е редно без маска, не че всичките години досега някой си беше слагал.
Пак казвам, че са пълен ташак тези маски, които ги носим. За да не се заразиш на 100% има маски за флуиди с големи филтри, по около 100 кинта, но те пък имат клапа всичките, защото ако и издишането ти стане тежко като вдишването, ще се задушиш много бързо. Те са като противогаз големи и прилягат плътно, няма откъде да мине въздух. Имам две такива, но не ги ползвам за коронавирус.
И не всеки може да сложи на носа маска, аз съм казвал, че ми е притворен канала единия от счупване и едвам насмогвам и без маска.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Свободен си да мислиш каквото искаш, Ганьо винаги е всезнаещ.
Е тука едни тъпи японци са направили опити две глави, с истински вирус, който се разпръсква все едно някой говори и друг който все едно диша.
https://www.google.com/amp/s/amp.herald ... 01357.html
При заразен говорещ без маска и вдишваш с маска резултата е от 20 до 50% спад на погълнати вируси, в зависимост от типа маска от плат.
При използване на N95 цифрите са 80-90% спад.
При смени маски резултата е още по-висок 70 и почти 100%.
Да, няма 100% гаранция дори при залепена маска, ама не е и пълна безсмислица както ти си мислиш.
Е тука едни тъпи японци са направили опити две глави, с истински вирус, който се разпръсква все едно някой говори и друг който все едно диша.
https://www.google.com/amp/s/amp.herald ... 01357.html
При заразен говорещ без маска и вдишваш с маска резултата е от 20 до 50% спад на погълнати вируси, в зависимост от типа маска от плат.
При използване на N95 цифрите са 80-90% спад.
При смени маски резултата е още по-висок 70 и почти 100%.
Да, няма 100% гаранция дори при залепена маска, ама не е и пълна безсмислица както ти си мислиш.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
Тия по левче дето са и се носят от 99% от хората, за тях ли говориш? 

- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
TNT написа:Jordana написа: Пък и досега всичко върви по неговия сценарий.
Че вируса щеше да изчезва юни или август ?![]()
Засега познават само математиците
Да ма за разлика от оня капут, тоя излезе и каза, че е сбъркал и се е надяеал да изчезне,иначе абсолютно всичко дет е казал става факт,че немиже да се скриете от тва нещо ако ще и маска в гъза да си заврете,и ако карантинират всичко,,после като отпуснат нещата пак същото ще стане,у вас ли ще стоиш до като умреш? Пак ще ти го кажа ако имаш дете и ти се наложи да го лекуваш от инфвкциозна болест ще опреш точно до тоя човек вервай ми, не ти го пожелавам, случвало ми се е,после пак ще си говорим къв е и как лекува.
Ей последните умрели от страшната болест.
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/207 ... olyavaniya
Ме те само спортисти бе. Здрави,прави на по 70,80 години пък умрели
Ако не беше вируса щеше да живеят както обикновено до 150.
Р.S Aбе гледам няма катастрофи вече по новините. Добре че дойде короната,да спрат поне те. Едно време как хубаво бе. Катастрофа там,катастрофа тук, толкова умрели за месец,за година. Пък ся, сушаааа,никой не му се мре от катастрофа ,всички за вируса се натискат
Новият поздрав за 2020. Честита КоВида, или Весели КоВидни Празници
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/207 ... olyavaniya
Ме те само спортисти бе. Здрави,прави на по 70,80 години пък умрели

Ако не беше вируса щеше да живеят както обикновено до 150.

Р.S Aбе гледам няма катастрофи вече по новините. Добре че дойде короната,да спрат поне те. Едно време как хубаво бе. Катастрофа там,катастрофа тук, толкова умрели за месец,за година. Пък ся, сушаааа,никой не му се мре от катастрофа ,всички за вируса се натискат
Новият поздрав за 2020. Честита КоВида, или Весели КоВидни Празници
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ето няколко причини да носите маски, независимо дали имате симптоми или нямате.
Както е известно, разликата между лекарство и отрова е в дозата.
Ако е на малки дози отровата, организма започва да създава свои възпротивителни сили, без да има масиран имунен ефект, който понякога е доста опасен и може да отключи други заболявания.
Та да се върнем на думата за маските. Ясно е, че маските не пазят на 100%, дори и на 70%, но намаляват броят на частиците зараза, като по този начин организма по-лесно се справя със заразата и вероятно може да не се стигне до никакви усложнения , дори и симптоми.
Съчетано с миене на ръце, лице и дезинфекция, което да е редовно и нещата придобиват смисъл. Преди в темата бях написал за дочут разговор преди месеци, че сега ако паднат мерките , които бяха въвели властите, дали трябвало пак да си мият ръцете по 2-3 пъти на ден. Този въпрос просто е показателен за огромна част от населението, какви тъпанари са. Как и да е.
Защо всеки трябва да носи маски, ами защото има огромен брой носители, които нямат никакви симптоми и не се разболяват от вируса, но биха могли да го пренесат към хора, които са податливи на вируса. И въпреки, че някой изглежда здрав , без никакви проблеми и казва, "няма проблем, аз не съм болен, за това не нося маска", същият този може да докара проблем на някой друг.
Иначе логично се развиват нещата, има много хора, които не пазят никаква лична хигиена, човките им са на вън или маската под брадата, щото трябва разбираш ли да има маска и съответно броят на заразените расте всеки ден и в аритметична прогресия.
Ако, всички спазват хигиена, носят лични предпазни средства, въобще няма да се налага затваряне на каквито и да е обекти.
Както е известно, разликата между лекарство и отрова е в дозата.
Ако е на малки дози отровата, организма започва да създава свои възпротивителни сили, без да има масиран имунен ефект, който понякога е доста опасен и може да отключи други заболявания.
Та да се върнем на думата за маските. Ясно е, че маските не пазят на 100%, дори и на 70%, но намаляват броят на частиците зараза, като по този начин организма по-лесно се справя със заразата и вероятно може да не се стигне до никакви усложнения , дори и симптоми.
Съчетано с миене на ръце, лице и дезинфекция, което да е редовно и нещата придобиват смисъл. Преди в темата бях написал за дочут разговор преди месеци, че сега ако паднат мерките , които бяха въвели властите, дали трябвало пак да си мият ръцете по 2-3 пъти на ден. Този въпрос просто е показателен за огромна част от населението, какви тъпанари са. Как и да е.
Защо всеки трябва да носи маски, ами защото има огромен брой носители, които нямат никакви симптоми и не се разболяват от вируса, но биха могли да го пренесат към хора, които са податливи на вируса. И въпреки, че някой изглежда здрав , без никакви проблеми и казва, "няма проблем, аз не съм болен, за това не нося маска", същият този може да докара проблем на някой друг.
Иначе логично се развиват нещата, има много хора, които не пазят никаква лична хигиена, човките им са на вън или маската под брадата, щото трябва разбираш ли да има маска и съответно броят на заразените расте всеки ден и в аритметична прогресия.
Ако, всички спазват хигиена, носят лични предпазни средства, въобще няма да се налага затваряне на каквито и да е обекти.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Забравятее че става въпрос за вирус , не за химически отрови . Вируса е рнк фрагмент , не жива материя и не отрова . При попадане в подходяща среда , прониква в клетката и я подчинява като тя започва да го репликира . Единствената му функция е да заразява нови и нови клетки и да се размножава . Извън тази среда дори не за часове а за минути започват деструктивни промени във вирусната рнк , но в случая става въпрос за храчки плюнки и подобни секрети които човек изхвърля в околната среда а не за "гол" вирус . Така че първо размерите на патогена не са толкова малки както ни заблуждаваха в началото , и второ маските са ефективни а в такива секрети полепнали на подходящи места той е активен доста продължително време . С други думи хигиенните мерки са напълно адекватин . Това са елементарни мерки и ако се спазват наистина няма да има нужда от затваряне на нищо . Но събитията не носят рационален характер както виждаме , затова ще има и протести ще има и затваряне . А фиктивните помощи които уж се дават за подпомагане на бизнеса ще изиграят лоша услуга на управляващите защото хората са безработа или с намалени доходи от няколко месеца . На пролет ще има бунтове не протести .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Jordana написа:...

zAcK написа:...инфекциозната доза, която приема човек, е определяща за тежестта на протичането на заболяванетоИ при много ниска инфектираща доза, въобще може да няма заболяване и т.н...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
zAcK написа:zAcK написа:...инфекциозната доза, която приема човек, е определяща за тежестта на протичането на заболяванетоИ при много ниска инфектираща доза, въобще може да няма заболяване и т.н...

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
В момента погребват мой добър познат, дори мога да кажа приятел, починал от корона вируса. Млад, здрав, на 33 години, преди месец като го срещнах си беше в идеална форма, ходеше си с маска, спазваше всички препоръки. Оставиха го да си умре вкъщи от задушаване.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
ivoo написа:Ето от другата седмица тук пак ще сме lockdown до 2.12,2020.
А бе ти не беше ли преди 6 месеца този дето ни заплашваше как ще ни затворят в нашата бананова държава, а как във великото кралство е толкова свободно... стой си затворен там и довиждане. Тука може да затворят молове и дискотеки, ама няма да ни затворят да си седим в къщи. И ти минаваш в групата на блокираните, та не се пъни да ми отговаряш.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
streetz написа:В момента погребват мой добър познат, дори мога да кажа приятел, починал от корона вируса. Млад, здрав, на 33 години, преди месец като го срещнах си беше в идеална форма, ходеше си с маска, спазваше всички препоръки. Оставиха го да си умре вкъщи от задушаване.
За този случай ли става въпрос?
https://www.dnes.bg/notifikacii/2020/10 ... ina.467988
Добре де, понеже да кажем е силно банковото лоби и лесно приеха закон срещу всяването на паника, защо не приемат и такъв във момента за вируса. Явно е опасен, след като умират млади и здрави хора, но шефката на спешното казва, че страшно много хора си измислят симптоми, за да дойде линейка да ги прелгеда.
Не вярвам да го правят нарочно, явно е от страх и паника, тая паника идва точно от медиите!
Последна промяна Bogat-Beden на 01 Ное 2020, 14:40, променена общо 1 път
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"