Android,телефони,проблеми и подобни!
Модератор: Общи модератори
- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
Re: Android,телефони,проблеми и подобни!
bobi_81xx написа:Колеги,може да звучи смешно но не зная.Искам да си купя телефон,които да може да се използва като рутер (да излъчва интернет сигнал)Какво трябва да пише в техническите данни зада има тази екстра?Благодаря предварително !!!
Wi-Fi hotspot е функцията да споделяш мобилния интернет безжично на други устройства. Другата възможност е USB tethering - шерваш по USB кабел към едно устройство. Нали не смяташ това да го ползваш за постоянно?
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
Не не смятам да използвам тази екстра постоянно.Искам да е използвам когато съм на работа и имам време да ровичкам в нета с лаптопа тъй като там дето работя няма възможност да се свърже интернет а и повечето опертори нямат хубава връзка с интернет.Интересува ме дали самсунг i9192 има тази екстра?
п.п Сетих се за още една опция дали може да подържа въпросния телефон.Дали може да излъчва сигнал за радио демек да го използвам като трансмитер?
п.п Сетих се за още една опция дали може да подържа въпросния телефон.Дали може да излъчва сигнал за радио демек да го използвам като трансмитер?
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
За WiFi предполагам всеки андроид ще ти свърши работа. И постига не лоша скорост
Много бързо "гърми" интернет пакета обаче. Особено, ако са страници с много флаш/снимки.

- TRR
- кандидат ентусиаст
-
bobi_81xx написа:Не не смятам да използвам тази екстра постоянно.Искам да е използвам когато съм на работа и имам време да ровичкам в нета с лаптопа тъй като там дето работя няма възможност да се свърже интернет а и повечето опертори нямат хубава връзка с интернет.Интересува ме дали самсунг i9192 има тази екстра?
По разни сайтове пише, че може да работи като hotspot. Не знам колко ще цъкаш и какъв абонаментен план имаш, но като цяло мобилния интернет си е умряла работа ... особено ако нямаш добро покритие. А след като преминеш ограничението на "бързите" мегабайти положението става още по-зле. Виж дали няма да е по-добре да си вземеш 3G модем с план за мобилен нет - сигурно ще е с повече мегабайти, на по-добра цена от плана за телефона.
bobi_81xx написа:п.п Сетих се за още една опция дали може да подържа въпросния телефон.Дали може да излъчва сигнал за радио демек да го използвам като трансмитер?
FM трансмитер имаха някои нокии от N-сериите, при по-съвременните телефони май няма такива "екстри". Не става ли да си включиш слушалките и да си пуснеш радиото на високоговорител? Другия вариант е online радио, ама ще изяде трафика

- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
Имам карта за трафик на данни само (за интернет) с 5 Gb в което за сега се вмествам добре.А за трансмитера ми беше идеята да си пускам музика вколата и да хващам ра радиото.
- TRR
- кандидат ентусиаст
-
TRR написа:Не става ли да си включиш слушалките и да си пуснеш радиото на високоговорител? Другия вариант е online радио, ама ще изяде трафика
bobi_81xx написа:А за трансмитера ми беше идеята да си пускам музика вколата и да хващам ра радиото.
То е ясно каква ти е идеята, но аз пиша глупости рано сутрин

Иначе не съм сигурен дали има начин това да стане без хардуерна поддръжка от телефона. Гледам че се продават разни трансмитери за телефон, но доколко вършат работа и дали не е по-евтино да си купиш трансмитер за запалката ...
Аз музика от телефона си пускам през bluetooth-а на GROM audio-то, но не е оферта да го монтираш само за тази цел.
bobi_81xx написа:Не не смятам да използвам тази екстра постоянно.Искам да е използвам когато съм на работа и имам време да ровичкам в нета с лаптопа тъй като там дето работя няма възможност да се свърже интернет а и повечето опертори нямат хубава връзка с интернет.Интересува ме дали самсунг i9192 има тази екстра?
Всеки телефон с Андроид над 2.3 (или пък беше 2.2- общо взето всеки модел от 2012г. насам) поддържа опцията за Хотспот. И следва простият въпрос за болднатият текст... Като връзката е мъка ти какво очакваш да получиш- 3 картинки да има за зареждане + малко флаш и ще чакаш по 2 минути на страница...
ПС: Не се сещам за Андроид с ФМ трансмитер- или взимаш такъв за запалката, или ползваш прост кабел 3,5мм<->3,5мм за връзка...
- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
Колеги ще ви помоля да ми помогнете да си избера един от двата телефона , че се колебая много
http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/3 ... l7-ii-p710 интересува ме с безплатна навигация ли е този защото прочетох разни коментари из нета и се обърках. И другият е този http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/3 ... alaxy-core По силен процесор и РАМ , но по слаба батерия.
Благодаря ! 

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Взимай с по-яката батерия, че това си им е дефект.
Навигация ще си свалиш после някоя читава, че тея в телефона може да не ти вършат много работа.
Навигация ще си свалиш после някоя читава, че тея в телефона може да не ти вършат много работа.

- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Искам да попитам за две апликации подобни на task menager (за затваряне на приложения работещи на заден план), имам Clean Master и Battery Doctor, нуждая ли се от двете или само едната би вършила достатъчно работа? Видя ми се, че Clean Mastera има функция и на нещо като антивирусна, а другата няма? Също така и двете направиха допълнителни иконки, които цъкам и те за 2-3 сек. затварят работещи неща, които не ми трябват (1 Tab Boost и Task Кiller), и двете освобождават рам, като Таск Киллера, пише и с колко време ми е удължил живота на батерията, като е спрял процесите, но ми направи впечатление, че първо цъкнах на 1 Tab Boost-a, той си свърши работата и би трябвало като веднага активирам Task Killera, да изпише, че няма какво да затвори, но той затвори 6 апликации, значи все пак 1 tab boost-a, не чисти всичко? Аз съм маниак на тема, живот на батерията и се чудех, дали ще са ми нужните двете или мога да използвам само по-доброто?

- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
Empty_Head написа:Искам да попитам за две апликации подобни на task menager (за затваряне на приложения работещи на заден план), имам Clean Master и Battery Doctor, нуждая ли се от двете или само едната би вършила достатъчно работа? Видя ми се, че Clean Mastera има функция и на нещо като антивирусна, а другата няма? Също така и двете направиха допълнителни иконки, които цъкам и те за 2-3 сек. затварят работещи неща, които не ми трябват (1 Tab Boost и Task Кiller), и двете освобождават рам, като Таск Киллера, пише и с колко време ми е удължил живота на батерията, като е спрял процесите, но ми направи впечатление, че първо цъкнах на 1 Tab Boost-a, той си свърши работата и би трябвало като веднага активирам Task Killera, да изпише, че няма какво да затвори, но той затвори 6 апликации, значи все пак 1 tab boost-a, не чисти всичко? Аз съм маниак на тема, живот на батерията и се чудех, дали ще са ми нужните двете или мога да използвам само по-доброто?![]()
С какъв телефон си? Таск килъри ползвах с андроид 1.6 и 2.1, от там нататък са оптимизирани и андроида си знае кое кога да затваря (освен ако не си оставил нещо изрично да си работи на заден план от настройките примерно). Та смартфон с андроид и пестене на батерия не вървят особено, в смисъл - за какво ти е смартфон, като си изключил всякакви известия за мейли, месинджъри, не ползваш мобилен интернет и гпс и т.н... не знам де, ти си знаеш

- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
DriftoMania написа:Empty_Head написа:Искам да попитам за две апликации подобни на task menager (за затваряне на приложения работещи на заден план), имам Clean Master и Battery Doctor, нуждая ли се от двете или само едната би вършила достатъчно работа? Видя ми се, че Clean Mastera има функция и на нещо като антивирусна, а другата няма? Също така и двете направиха допълнителни иконки, които цъкам и те за 2-3 сек. затварят работещи неща, които не ми трябват (1 Tab Boost и Task Кiller), и двете освобождават рам, като Таск Киллера, пише и с колко време ми е удължил живота на батерията, като е спрял процесите, но ми направи впечатление, че първо цъкнах на 1 Tab Boost-a, той си свърши работата и би трябвало като веднага активирам Task Killera, да изпише, че няма какво да затвори, но той затвори 6 апликации, значи все пак 1 tab boost-a, не чисти всичко? Аз съм маниак на тема, живот на батерията и се чудех, дали ще са ми нужните двете или мога да използвам само по-доброто?![]()
С какъв телефон си? Таск килъри ползвах с андроид 1.6 и 2.1, от там нататък са оптимизирани и андроида си знае кое кога да затваря (освен ако не си оставил нещо изрично да си работи на заден план от настройките примерно). Та смартфон с андроид и пестене на батерия не вървят особено, в смисъл - за какво ти е смартфон, като си изключил всякакви известия за мейли, месинджъри, не ползваш мобилен интернет и гпс и т.н... не знам де, ти си знаеш
LG Optimus L7 2 P710, не знам коя версия е Androida, сравнително нов съм в това. Не ми трябва постоянно да пискат някакви неща, не си изкарвам парите с Facebook, Viber или mail, затова предпочитам да не ми хабят батерията за да мога да говоря. Когато реша, че ми е скучно и искам да проверя нещо искам да си влезна, да си разгледам и тн. без да ми писка по цял ден. Как мога да забранявам на приложенията да се пускат без да им кажа, и като ги затворя да не тръгват?
- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
Не знам как можеш да ги спреш без да забозиш нещо, сигурно има начин де, ама просто спирай нета и актуализациите и няма да имаш проблем. Аз лично съм си извел уиджет за гпс, мобилен нет, уайфай и актуализации на началния екран и като ми е критична батерията или не искам да ми изкарва известия като съм на компа примерно си ги спирам с 2 натискания по екрана
А специално твоя телефон си е с бая мощна батерия и не би трябвало да имаш проблем. Сложи си яркостта на ниско ниво или на автоматичен режим и ще усетиш разлика в пестенето на батерия 

- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
DriftoMania написа:Не знам как можеш да ги спреш без да забозиш нещо, сигурно има начин де, ама просто спирай нета и актуализациите и няма да имаш проблем. Аз лично съм си извел уиджет за гпс, мобилен нет, уайфай и актуализации на началния екран и като ми е критична батерията или не искам да ми изкарва известия като съм на компа примерно си ги спирам с 2 натискания по екранаА специално твоя телефон си е с бая мощна батерия и не би трябвало да имаш проблем. Сложи си яркостта на ниско ниво или на автоматичен режим и ще усетиш разлика в пестенето на батерия
Когато ми е пуснат нета, доста бързо изпива батерията. Като го спра изглежда доооста по-добре. Как да спра актулизациите? И как да си изкарам такива widget като теб, звучи доста удобно, полезно и бързо?