С какво ни пръскат от небето?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Re: С какво ни пръскат от небето?

Мнение от Larbi » 29 Мар 2011, 19:21

Feanor написа:
larbi написа:Ясно! И аз не виждам причина великите учени да нямат точно и ясно обяснение на всичко! И аз не виждам причина да вярвам, че щом като казват , че законите на гравитацията са непреодолими за нас, то са непреодолими и за други!

Защото ти липсват знания. Един мъдър човек навремето е казал "колкото повече научавам, толкова по-добре разбирам колко малко знам всъщност".

О, изФинете професоре, вие имате знания и всичко ни обяснихте логично по научно му :clap:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 29 Мар 2011, 19:35

larbi написа:Както каза един колега по-горе : Това, че е "много сложно" не означава автоматично, че не може да е вярно!

Да. Означава просто, че много, много малко вероятно. FSM също би могло да съществува на теория, нали? :)

Чакай да ти го илюстрирам... ти питаш "ами ако..." по същество. "Ами ако вярно идат извънземни и края на света?" Защо не задаваш същите въпроси за някое събитие с по-голяма вероятност? Например, метеор да те цапардоса по главата както си ходиш по улицата?
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 29 Мар 2011, 19:44

Feanor написа:
larbi написа:Както каза един колега по-горе : Това, че е "много сложно" не означава автоматично, че не може да е вярно!

Да. Означава просто, че много, много малко вероятно. FSM също би могло да съществува на теория, нали? :)

От известно време мисля да споделя нещо, но както всичко което съм изложил до сега така и за него нямам доказателство(по-точно не искам да давам)
Тук ме ядете няколко човека и само един преди много страници се нареди до мен не знам може би не е познат толкова много във форума и за това не му пукаше, но доста хора ми пишат на лично и ми споделят, че допускат същите неща като мен и ме поздравяват, че съм имал смелостта да повдигна въпроса пред множеството промити мозъци като вас които са тотално ограничени и повече от носа си не виждат, но реално освен , че няма смисъл то и ще си навлекат насмешка от останалите и ще им се търси обяснение защо мислят така и луди ли са и те.
Ето аз имах смелостта, но мен никои от форума не ме познава и никой няма да ме гледа с насмешка и с други очи на срещите :mhihi:
Нали не си представяш, че някой добре познат , уважаван или и двете съфорумник ще направи грешката да се изкаже против официалната наука ?

Пийс и запомни : истината е някъде там :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 29 Мар 2011, 19:58

larbi написа:
Feanor написа:

От известно време мисля да споделя нещо, но както всичко което съм изложил до сега така и за него нямам доказателство(по-точно не искам да давам)
Тук ме ядете няколко човека и само един преди много страници се нареди до мен не знам може би не е познат толкова много във форума и за това не му пукаше, но доста хора ми пишат на лично и ми споделят, че допускат същите неща като мен и ме поздравяват, че съм имал смелостта да повдигна въпроса пред множеството промити мозъци като вас които са тотално ограничени и повече от носа си не виждат, но реално освен , че няма смисъл то и ще си навлекат насмешка от останалите и ще им се търси обяснение защо мислят така и луди ли са и те.
Ето аз имах смелостта, но мен никои от форума не ме познава и никой няма да ме гледа с насмешка и с други очи на срещите :mhihi:
Нали не си представяш, че някой добре познат , уважаван или и двете съфорумник ще направи грешката да се изкаже против официалната наука ?

Пийс и запомни : истината е някъде там :yes:

Ти имен ме нарече промит мозък, а грам не вникна какво ти казах... куца ти и на много конспиратори също фактологията, да на приказки винаги се е вярвало, ама...
Кое да видим по-далече от носа си? Кое?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 29 Мар 2011, 20:06

larbi написа:От известно време мисля да споделя нещо, но както всичко което съм изложил до сега така и за него нямам доказателство(по-точно не искам да давам)
Тук ме ядете няколко човека и само един преди много страници се нареди до мен не знам може би не е познат толкова много във форума и за това не му пукаше, но доста хора ми пишат на лично и ми споделят, че допускат същите неща като мен

За това ти вярвам ти напълно. Повечето хора не се интересуват от наука достатъчно, че да могат да си отговорят на въпросите. Така че е нормално да допускат.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 29 Мар 2011, 20:10

///peter написа:.... куца ти и на много конспиратори също фактологията, да на приказки винаги се е вярвало, ама...

ми то и на Дарвиновата теория и куца фактологията, ама това някак не ви пречи да я приемете за достоверна.... :mrgreen:
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 29 Мар 2011, 20:13

zazomazo написа:
ми то и на Дарвиновата теория и куца фактологията, ама това някак не ви пречи да я приемете за достоверна.... :mrgreen:

Zazo, на Дарвин теорията може да е куца (и си е така де), ама тея теории за извънземни са си направо с два ампутирани крака бе... И съответно онова куцото ми изглежда по-вероятно ;)
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 29 Мар 2011, 20:17

ms написа:
zazomazo написа:

Zazo, на Дарвин теорията може да е куца (и си е така де), ама тея теории за извънземни са си направо с два ампутирани крака бе... И съответно онова куцото ми изглежда по-вероятно ;)

Ами след като признавате, че на дарвин теорията куца и не е можете да обясните за "липсващото звено" тогава за каква фактология на х*я ми говорите по дяволите ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 29 Мар 2011, 20:22

ms написа:
zazomazo написа:

бате, пак ще кажа, че опира до индивидуален скептицизъм....
на мене ми е абсурдно как може да се приеме за достоверна теория с дупки като сито....твърде много са неяснотите в нея...
за тебе и за други тези дупки в теорията са незначителни и я предпочитате пред теорията за намеса на извънземни....
библейската теория не я намесвам грам-тя май е еднакво абсурдна и за двете страни...
и то общо взето това са теориите за зараждането на живота...та:
защо трябва аз да съм ненормалния в тоя спор?
щото съм склонен да повярвам в теорията за извънземна намеса /неподкрепена с факти/
а не в теорията на Дарвин /също неподкрепена с факти/?

и двете теории издишат....ама само поддръжниците на едната са идиоти, така ли?
каква е логиката в случая?
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 29 Мар 2011, 20:27

larbi написа:Ами след като признавате, че на дарвин теорията куца и не е можете да обясните за "липсващото звено" тогава за каква фактология на х*я ми говорите по дяволите ?

По-спокойно, не се нерви толкова...

Казах, че е куца теорията на Дарвин- разбирай го, че има няколко неясни момента, но другото (да кажем 80-90%) е ясно обяснено и напълно възможно...
докато тея истории с извънземни са на 99, 99% само приказки от 1001 нощ и винаги се казва "да допуснем"... ама аз не искам само да допускам нещо, искам и няколко ясни (разбирай на принципа "око да види, ръка да пипне") доказателства, че да мога да кажа "има поне 10% ясни доказателства в тая теория"...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 29 Мар 2011, 20:35

zazomazo написа:
///peter написа:.... куца ти и на много конспиратори също фактологията, да на приказки винаги се е вярвало, ама...

"Готян" не се опитвай да ми преписваш в какво вярвам и в какво не.
До сега нито една смислена теория не извадихте, само с четене на вестник НЛО не става батенца..

Аватар

Мнение от ms » 29 Мар 2011, 20:37

zazomazo написа:
бате, пак ще кажа, че опира до индивидуален скептицизъм....
на мене ми е абсурдно как може да се приеме за достоверна теория с дупки като сито....твърде много са неяснотите в нея...
за тебе и за други тези дупки в теорията са незначителни и я предпочитате пред теорията за намеса на извънземни....
библейската теория не я намесвам грам-тя май е еднакво абсурдна и за двете страни...
и то общо взето това са теориите за зараждането на живота...та:
защо трябва аз да съм ненормалния в тоя спор?
щото съм склонен да повярвам в теорията за извънземна намеса /неподкрепена с факти/
а не в теорията на Дарвин /също неподкрепена с факти/?

и двете теории издишат....ама само поддръжниците на едната са идиоти, така ли?
каква е логиката в случая?

Зазо, дупки има при Дарвин- спор няма... ама поне има и неща които са доказани- един вид с времето се променя и еволюира... иска се промяна на условията (за да има нужда от еволюция) и време- промени е имало много, а за време да не говорим...
Я да видим това с извънземните... Я, липсва доказателство за първото и най-важно в теорията- самите извънземни... Ама айде от мен да мине- допускам, че ги има и са цъфнали тук на разходна един хубав ден преди много години... Какво следва после- като Господ са създали живота ли :?:

И не- не си ти лудия в спора... И двамата сме луди да спорим за глупости :mhihi: Знаеш ли как и на кое ми дреме как сме се появили :mhihi: :mhihi: :mhihi: ние с теб докато обсъдим всички варианти и грешки при Дарвин и извънземните ще умрем бе- темата е безкрайна...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 29 Мар 2011, 20:46

///peter написа:
zazomazo написа:

"Готян" не се опитвай да ми преписваш в какво вярвам и в какво не.
До сега нито една смислена теория не извадихте, само с четене на вестник НЛО не става батенца..

ма ти нещо изнерви ли се? :mrgreen:
"готян" можеш да казваш на гаджето си :winky:

теорията на Дарвин смислена ли ти изглежда?
може би ще ми дадеш факта, накарал маймуните да слязат от дървото?
или пък ще ми дадеш предположения за това?
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 29 Мар 2011, 20:55

zazomazo написа:...
теорията на Дарвин смислена ли ти изглежда?

Зазо, на някакъв голям учен с много знания да ти приличам :roll:
що маймуните са слезли от дървото питаш... ебах ли ги, било им е кеф сигурно :mhihi: Ама поне е имало маймуни- значи половината теория лежи на факти...

зарежи Дарвин- кажи ми к'во следва след като извънземните са цъфнали тука и са се изживявали като богове :?: как са повлияли на развитието ни- имало ли е живот вече (а може би и хора) или те са го създали от нулата :?:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 29 Мар 2011, 20:59

zazomazo написа:теорията на Дарвин смислена ли ти изглежда?

Теорията изглежда най-смислената от всичките. Стимул за "слизане от дървото" е много лесно да се намери - разширяване на екологичната ниша. Трябва ли да ти обяснявам защо това е благоприятно за вида? :) Ето ти едно напълно възможно и обосновано предположение.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата