Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Re: iOS тема

Мнение от grkv » 15 Окт 2020, 20:13

Жената има нужда от нов айфон, че нейния вече взе да изпряга и съм хвърлил око на 12ките мини, ама целим Коледа, та дано поспаднат малко цените до тогава, че ако хвана първите надути ще ме е яд много...
Някой с нещо повече от голо предположение за цена на 12ка мини в България?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 15 Окт 2020, 21:57

Да питам, днеска си взех от виваком ейпълските слушалки 2-ра генерация, те си вървят с една кутийката в която се зарежда там....
въпроса е ок ли е да си стоят там постоянно, ок ли е за батерията няма ли постоянно да падат до 99 процента и пак да зарежда до 100 и така тоя цикъл не скъсява ли живота на батерията, а ако не са в нея и паднат до 0 по-добре ли е ? :dunno:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 15 Окт 2020, 23:37

ivanski_2 написа:Да питам, днеска си взех от виваком ейпълските слушалки 2-ра генерация, те си вървят с една кутийката в която се зарежда там....
въпроса е ок ли е да си стоят там постоянно, ок ли е за батерията няма ли постоянно да падат до 99 процента и пак да зарежда до 100 и така тоя цикъл не скъсява ли живота на батерията, а ако не са в нея и паднат до 0 по-добре ли е ? :dunno:

Не е по-добре да падат до 0 и не го мисли като са в charging case-а :bchug: Моите си стоят постоянно там, както трябва да бъде :bchug:

Тоя iPhone 12 Pro Max щял да има и Sensor-Shift Optical Image Stabilisation, за разлика от останалите, та снимащите ще има защо да го изберат :ok:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 G01 M40i

Мнение от Alex_P » 16 Окт 2020, 7:04

grkv написа:Жената има нужда от нов айфон, че нейния вече взе да изпряга и съм хвърлил око на 12ките мини, ама целим Коледа, та дано поспаднат малко цените до тогава, че ако хвана първите надути ще ме е яд много...
Някой с нещо повече от голо предположение за цена на 12ка мини в България?

За съжаление цените на продуктите на Apple падат само когато излезе нов модел и то с пренебрежимо малко. Със сигурност за 12-ките няма да има коледни намаления. По едно време в България при излизането на нов модел някои оператори и продавачи се оливаха с цените в самото началото, но вече си идват на стандартните за Европа цени и си остават така до излизането на нов модел. Според мен 12 mini ще бъде около 1400 лв.

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 16 Окт 2020, 8:36

Има няколко варианта за по-ниска цена:
- закупуване от САЩ;
- отстъпка, като съм виждал максимум 10-15%;
- някой мобилен оператор с някой план(не е ясно накрая по-евтино ли ще е);
- от някой сайт, ама нещо не се кефя на тоя.

Времето почти не е фактор. На каквито цени ги пуснат, на такива ще са и след 6 месеца, като говорим за официалните представители. И ще са почти идентични като тия в Германия например.

Бях разглеждал сайтовете за евтини телефони в България и имаше едни около 10 сайта примерно, дето всичките са собственост на някаква фирма с едно магазинче във Варна, които май ги внасяха от някакви арабски страни и правеха някаква схема за по-ниските цени. Ама такива шанаджийски истории гледам да избягвам. :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 328i

Мнение от exc » 16 Окт 2020, 8:54

Схемата е, че ги продават без ДДС(най-вероятно). Аз съм взимал няколко телефона от тия Варненските, всичките са внос от Европа. Но имат и от целия свят, откъдето намерят тънко. :) Сега съм с XR, купуван от тях - от Германия е внесен. Телефона е същия, какъвто продават и официалните вносители, просто съм прежалил съм втората година гаранция. Иначе са шанаджии, но там данъчните да се оправят. :)
В момента и аз се колебая дали да взема 12-ка(или 12 про). Имам карта за предподписване на Виваком и ми дават 11про на добра цена. Ще видя какви цени ще ми обявят за новите, ако чистата 12-ка е със сходна цена на 11про, ще скачам. Че тоя "стар" дизайн, който върнаха е топ. Другото е почти същото, даже батерията по слухове може да е по-зле, или на кантар, въпреки А14.
Последна промяна exc на 16 Окт 2020, 8:59, променена общо 1 път

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 16 Окт 2020, 8:58

exc написа:Схемата е, че ги продават без ДДС(най-вероятно). Аз съм взимал няколко телефона от тия Варненските, всичките са внос от Европа. Сега съм с XR, купуван от тях - от Германия е внесен. Телефона е същия, какъвто продават и официалните вносители, просто съм прежалил съм втората година гаранция. Иначе са шанаджии, но там данъчните да се оправят. :).

Ясно :mhihi: Хубавото при Apple е, че за първата година от гаранцията няма значение от къде си го купил. Ама няколко близки изгоряха с други телефона с прецакани дисплеи, включително на жената майка й, която им го прати и - "Вие сте го направили нещо, гаранцията не го покрива" :mhihi: :mhihi: :mhihi: И й го върнаха с наполовина прецакан дисплей :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exc » 16 Окт 2020, 9:02

Да, това е едно от хубавите неща при Apple - не се занимаваш с търговеца, който ти го е продал, директно е Криейтив или Айстайл. А и някак си им имам доверие в качеството, че ще изкарат дълго и по-рядко може да се стигне до ремонт.
Това за дисплея случай от официален сервиз ли е?
П.П. Някой може да даде линк за оригинално 18W зарядно и кабел на сносни цени? Гледам, в Дигитален център са 90 лева общо, с 10% отстъпка, която имам стават 81. В Ebay ги има по-тънко, но не съм 100% сигурен, че са ОЕМ. Повечето и не шипват до тук(или е мнго скъпо), а не ми се занимава с Габко конкретно за тия неща.

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 16 Окт 2020, 9:24

exc написа:Да, това е едно от хубавите неща при Apple - не се занимаваш с търговеца, който ти го е продал, директно е Криейтив или Айстайл. А и някак си им имам доверие в качеството, че ще изкарат дълго и по-рядко може да се стигне до ремонт.

Не, от варненската схема. На тъщата беше Xiaomi и тя не е търсила дали има официален? :dunno: И другите бяха някакви андроиди. Нямам никаква престава как и къде се сервизират, освен в мястото на закупуване :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exc » 16 Окт 2020, 9:40

Повечето Андроиди са така - откъдето е купен. Презумпцията е, че търговеца ще го прати до официалния сервиз. Но в случая търговеца не го е взел легално през официалния представител и го ремонтира в някой негов гараж. :) Иначе съм питал Самсунг България за телефон, купуван от Амазон и ми признаха гаранция към тях. Но при тях(и Хуавей) има допълнителни условия, като това да са Европейска версия и да има документи за покупка.
Но за скъп Андроид не бих рискувал да го купя от някой амбулантен търговец, освен ако не е на много голяма далавера. :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 16 Окт 2020, 9:45

zAcK написа:
exc написа:Да, това е едно от хубавите неща при Apple - не се занимаваш с търговеца, който ти го е продал, директно е Криейтив или Айстайл. А и някак си им имам доверие в качеството, че ще изкарат дълго и по-рядко може да се стигне до ремонт.

Не, от варненската схема. На тъщата беше Xiaomi и тя не е търсила дали има официален? :dunno: И другите бяха някакви андроиди. Нямам никаква престава как и къде се сервизират, освен в мястото на закупуване :dunno:

В днешно време телефоните, ако се пуснат от кутията и работят, шансът да се развали нещо после е минимален, за това аз като цяло шиомитата ги вземам от китай за по 200-300 долара и ако тръгне повече нищо не му търся, не че до сега някой от сигурно 15те се е чупил.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Окт 2020, 9:45

Затова си взимаш нов или с изтекла гаранция и не го мислиш този проблем. Поне аз така съм го решил за себе си.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 16 Окт 2020, 9:56

Един приятел имаше дубайски Айфон 6 и някои приложения му липсваха от вградените. Дигиталната линийка я нямаше и още 1-2 неща. С еднакъв софтуер бяхме.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 16 Окт 2020, 11:08

zAcK написа:Сензорът в най-големият iPhone 12 Pro Max, който е с 1.7μm пиксели всъщност е с 47% по-голяма площ от този при iPhone 12 Pro с 1.4μm пиксели :bchug:

Това за тия като мен, които обичат да снимат с телефона :bchug:

P.S. И не искам пак някой да ми обяснява, че това имало значение само на тъмно, че :kuku: :mhihi:

Естествено, че има значение и на светло. Като си с по-голям пиксел минаваш с по-кратко време на експозиция, което ти намалява rolling shutter ефекта и други благинки :yes:

zAcK написа:Тоя iPhone 12 Pro Max щял да има и Sensor-Shift Optical Image Stabilisation, за разлика от останалите, та снимащите ще има защо да го изберат :ok:

Това е стара и скъпа технология, която доста успешно се замества от софтуерна стабилизация от няколко години насам. Но не и на 100% :roll: За едно Blackberry преди 6-7 години интегрирах в QNX-а един камера модул с оптична стабилизация. Простият shift (сензор, лещи или цял камера модул плаващ в магнитно поле) работи добре, като снимаш надалеч (1 метър+, да речем), но при "по-макро" снимки, започва да значение завъртането по осите, което простият shift не компенсира. Не знам на Apple технологията каква е точно, но ако компенсират "грешките" от завъртане в някакъв градус ще е нещо наистина иновативно :) Предвид ценовия марджин дето имат, явно могат да си го позволят и не ги притеснява цената (наред с LiDAR-а) :)
Има един проблем с тия оптични стабилизации в телефони - много греят :) За да има бърза реакция без ringing трябва силно магнитно поле - тоците, които текат в намотките са сериозни, което повишава температурата и на сензора, а от това - и шума. Та на тъмно почва да не е оферта да се снима с оптична стабилизация. И другото лошо - консумира си бая ток и живота на батерията при снимане на видео, особено, намалява драстично :)
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 16 Окт 2020, 11:24

However, it’s not clear how Apple managed to incorporate the technology on a compact device like the iPhone 12 Pro Max, since sensor-shift OIS does require large magnets to help move the sensor around and position it into place mid-air.

Looks like the answer to this query will likely be found when the first iPhone 12 Pro Max teardown takes place. You should also note that previously leaked iPhone 12 Pro Max case images revealed that the latest flagship sports a larger camera module than the iPhone 11 Pro Max, so Apple may have found some way to fit tiny magnets inside that triple camera array. In addition, the presence of sensor-shift optical image stabilization should also make the iPhone 12 Pro Max more effective in capturing images with a detachable lens like the OlloClip.

Никой извън Apple явно не знае в момента. Прерових всичко, даже търсих някакви патенти, ама нъц.
Ще чакаме някой да го разглоби и ще се разбере, но лично аз вярвам, че ще има положителен ефект върху качеството на заснетото :ok:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата