Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Re: Имотният пазар
Ей сега един ми казва как брокерката избялага с 2000 лв. капаро за къщичка 2021-ва(и кой знае с колко още капарота)и върви я съди. Адвокати, тъпотии, фирмата фалира, тая се изпарила, айде среден.
Честно казано не знам как се случват тези неща все още.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Top Gun Maverick написа:Ей сега един ми казва как брокерката избялага с 2000 лв. капаро за къщичка 2021-ва(и кой знае с колко още капарота)и върви я съди. Адвокати, тъпотии, фирмата фалира, тая се изпарила, айде среден.
Сравнително често се случва. Не е нещо ново.

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Капаро на брокер, само ако е голяма фирма, с офиси и тн. Адрес,Явлена,Имотека и още няколко са май големите.
То като има офис и е там от 10-15 години примерно, няма къде да избягат. Пари разбира се даваш само срещу съответните документи, на думи не.
На рандом брокер да оставиш пари е като да ги дадеш на непознат на улицата, то е ясно..
То като има офис и е там от 10-15 години примерно, няма къде да избягат. Пари разбира се даваш само срещу съответните документи, на думи не.
На рандом брокер да оставиш пари е като да ги дадеш на непознат на улицата, то е ясно..
- barty
- старши ентусиаст
-
Преди 2 месеца имах случка с Агенция Адрес.
Искаха капаро от EUR 2000 за имот, който не е техен.
Няма как агенция да поеме ангажимент за продажба на имот който не е техен.
Исках да платя директно на собственика, срещу договор.
Отговориха че така не може.
Теглих им една майна.
Искаха капаро от EUR 2000 за имот, който не е техен.
Няма как агенция да поеме ангажимент за продажба на имот който не е техен.
Исках да платя директно на собственика, срещу договор.
Отговориха че така не може.
Теглих им една майна.

- DigitalExile
- ентусиаст
-
Без значение техен или не, като даваш пари на тия фирми пише при какви обстоятелства парите ще ти бъдат върнати.
Няма причина да не ти ги върнат ако влизаш в тая рамка. т.е няма да избягат, отговорността си е в тях, дори нещо да се обърка и те да изгубят това капаро, ако го дадат на друг ще са длъжни да ти го върнат.
Това дали имат право или не и защо го правят е друг въпрос.
Мен са ми връщали капаро така, за имот който казах,че ще купя, моя нотариус извади някъв наследник от преди 20 години които не е вкаран в удосотверение за наследници. И агенцията ми върна парите. След 2 месеца ми звъня,че проблема е изчистен,но аз им теглих една майна тогава
Няма причина да не ти ги върнат ако влизаш в тая рамка. т.е няма да избягат, отговорността си е в тях, дори нещо да се обърка и те да изгубят това капаро, ако го дадат на друг ще са длъжни да ти го върнат.
Това дали имат право или не и защо го правят е друг въпрос.

Мен са ми връщали капаро така, за имот който казах,че ще купя, моя нотариус извади някъв наследник от преди 20 години които не е вкаран в удосотверение за наследници. И агенцията ми върна парите. След 2 месеца ми звъня,че проблема е изчистен,но аз им теглих една майна тогава

DigitalExile написа:Без значение техен или не, като даваш пари на тия фирми пише при какви обстоятелства парите ще ти бъдат върнати.
Единствената причина да ти го върнат в разумен срок е, че си държат на името.
Ако е малка фирма и не ти го върнат, следователно дела, вземания и т.н. колко време би отнело и дали ще има смисъл?
- DigitalExile
- ентусиаст
-
Прочети предното ми мнение, на малки фирми капаро никога не се оставя и не бих оставил. Пък и те го водят "депозит", рамкира се като в договор. Не им е оферта да има дело защото така или иначе ще го спечелиш, ако сте стигнали до връщане като например в моя случай и ще платят и за твоя адвокат, като цяло гледат да не се стига до там, всеки нормален би гледал да не се стига, но ако си рандом брокер с фирма бушон, която и да съдиш вече е фалирала и пари няма. А собственика е братчед от махалата, нормално да не видиш парите си повече
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Е.Димитров написа:Процент от кое е въпроса?
Дали от застроената площ или се изчислява върху цялата РЗП?
Процент от РЗП на цялата сграда.
Ако ще даваш на обезщетение, със сигурност ще дойде момент, в който ще имате конфликт със строителя. Затова си вземи _много_ добър адвокат, който да ви направи договора.
I love the sound of V8 in the morning...
barty написа:Top Gun Maverick написа:Ей сега един ми казва как брокерката избялага с 2000 лв. капаро за къщичка 2021-ва(и кой знае с колко още капарота)и върви я съди. Адвокати, тъпотии, фирмата фалира, тая се изпарила, айде среден.
Не че ме учудва това твърдение, ама брокерите, които го правят, не ги ли е страх, че ще вземат да стъпят накриво рано или късно?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- barty
- старши ентусиаст
-
smamf написа:barty написа:Top Gun Maverick написа:Ей сега един ми казва как брокерката избялага с 2000 лв. капаро за къщичка 2021-ва(и кой знае с колко още капарота)и върви я съди. Адвокати, тъпотии, фирмата фалира, тая се изпарила, айде среден.
Не че ме учудва това твърдение, ама брокерите, които го правят, не ги ли е страх, че ще вземат да стъпят накриво рано или късно?
Хора гьонове, алчни, безскрупулни и нагли.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
smamf написа:barty написа:Top Gun Maverick написа:Ей сега един ми казва как брокерката избялага с 2000 лв. капаро за къщичка 2021-ва(и кой знае с колко още капарота)и върви я съди. Адвокати, тъпотии, фирмата фалира, тая се изпарила, айде среден.
Благодаря!
Иначе по темата с депозитите, 2023 исках един имот, който беше публикуван от агенция.
Казаха, че са оторизирани да продават имота и разбира се, посетих имота и поисках някакви преговори за цената.
От агенцията ми поискаха 1000 евро, за да съм "декларирал", се съм сериозен за преговори.
Сериозен?!
Колко да съм сериозен, като дойдох на място от 300 километра за да гледам имота.
В крайна сметка се оказа, че и собствениците са публикували имота, свързах се с тях и се разбрахме за цената, както и приключихме сделката успешно.
Нямам нищо, против агенции и хората да си получат съответните комисионни за труда. Уважавам това, ама директно "дай 1000 евро и ще видим"- не, благодаря!
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
zAcK написа:slatanic написа:Kurtov написа:Здравейте.
Кой според вас е най-сериозният и не съмнителен строител в София ?
Или поне вие от кой сте доволни ?
Става въпрос за покупка на зелено.
И според вас, ще се съгласи ли някой да дам 20% от цената на зелено и останалите 80% при акт 16 ?
Артекс...ама не знам дали продават на зелено.
Ама това дето строят в Дружба не е това дето строят в Лозенец.
Ни като цена ни като краен продукт.
Продават и още как![]()
В момента почват една много симпатична малка сграда в Изток точно срещу общината на изключително приятно място,
до комплекса на Домусчиев, но цените не са за хора от тази планета![]()
На първия етаж апартаментите са по 4000 евро/м2 без ДДС, има и около 15% общи части.
На втория са по 5000 евро без ДДС, че се смята по-лесно и т.н. Изчислявайте си ги сами нататък
И това са цени на PowerPoint, ограда, дупка, или както там искате да му казвате на зеленото
Е Артекс тая сградата срещу Маринела продаваха последните етажи на зелено на 10к евро квадрата без ДДС

Аз например знам...ама какво от това.
Имат хората пари...дават.
Не им се губи стойността.
Това,че някъде другаде е по-добре да инвестира човек...сигурно е така.
Ама хора всякакви.
Важното е друго.
Те са един от малкото строители на които можеш да разчиташ,че ще стигнат до акт 16 и това което са казали,че ще вложат като материали е вложено.
Имат хората пари...дават.
Не им се губи стойността.
Това,че някъде другаде е по-добре да инвестира човек...сигурно е така.
Ама хора всякакви.
Важното е друго.
Те са един от малкото строители на които можеш да разчиташ,че ще стигнат до акт 16 и това което са казали,че ще вложат като материали е вложено.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
slatanic написа:Аз например знам...ама какво от това.
И аз знам

Дори и от това на Артекс има още много какво да се желае

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Защо да правят нещо качествено, като и така си взимат исканите пари
?

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!