Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Re: Криптовалути
laviatan написа:Top gun - да разбирам,че има шанс Блек Рок като поставено лице да “прецака” и биткойн-а като го постави под контрол чрез различни лостове? Или, че като може би правителствен проект биткойн е един вид черна дупка за изсмукване на фиата дето го печатат като тоалетна хартия ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Разбирай, че може...всичко може и няма кой да ти каже. При положение, че няма НИКАКВИ доказателства кой и защо е създал Биткойн, наистина всичко е възможно. Доколкото знам екип от НАСА е създал тази технология много отдавана, ама видиш ли някакъв японец я...преоткрил?

b_u_b_o написа:Топ гън пак говори все едно вчера е чул за пръв път думата биткойн.Какво ще направят BR? Ще ни изкупят биткойна ли? Ми моите на под $250К бая зор ще видят да ги изкупят. Познавам доста хора с подобно мислене, при някои цената на която са готови да се разделят е в милиони. И хубаво ще ни ги изкупят без значение на колко пари, и после какво ще ги правят? Твоята логика е, че ще ги ползват да дъмпят цените, ми хубаво за да ги дъмпят ще продават, а ние ще купуваме. И накрая какъв ще им е кяра от цялата тая работа? Като на другите "китове" дето са ти любими. Всеки цикъл стават все по-слабички и рибите ги оглозгват все повече.
Съгласен съм, аз също мисля по подобен начин. Заложил съм на това с парите си.

Просто според мен с една част от койните си мисля, че трябва да мисля песимистично и търся аргументи в тази посока.
А Блек рок само може да гадая каква игра могат да спретнат.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Проблема който виждам, че би могъл да създаде BR е да продават несъществуващи биткойни. Тука идва момента да се включат регулаторите и да ги следят дали имат това което продават. Ама както знаем, на тях не може да се разчита. Та, това е начина който аз виждам възможност да манипулират по някакъв начин пазара. Но без етф няма как да минем в развитието на бтц, просто защото има много институции които или законово няма как да купят спот и да си ги държат те, или им се вижда сложно/опасно. Същото е и с доста хора от ритейла. Така че, неизбежното зло е това.
А иначе не знам къде ги виждаш тия спадове като и в момента пак помпи нагоре.
Много ме дразни, щото искам да купувам, ама все още си мисля, че до края на годината трябва да тества още веднъж ако не дъното поне 20К. Та се опитвам да не ме тресне фомо-то и да налея всичко, ама от друга страна не искам и да потегли влака и да остана на перон 12К да си чакам
Купувам си ДЦА де, амаа съм заделил далеч повечко което ми се иска да налея на по-ниско..
А иначе не знам къде ги виждаш тия спадове като и в момента пак помпи нагоре.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
In_Memoriam написа:steeN написа:Някой друг да отговори, аз само мога да кажа, аз какво разбрах - всеки пъти някой като зададе този въпрос в темата и цената пада след това
И като видя, че някой задава въпроса ти пусна ли един шорт поне веднъж? Или купи ли на spot след като падна? Сложи ли поне 2 гроша да подплатиш прогнозите си с нещо през цялото това време или размерът на кайсиите се оказа недостатъчен, за сметка на устата/пръстите
На тва съм отговарял вече също. За н-ти път те хващам да ми задаваш същите въпроси по няколко пъти... явно я водиш тая война с още 100 човека и си повтаряш репликите навсякъде. И аз за пореден път ще ти кажа, че борбата ти е срещу пазара, а не срещу мнението на някой... дано го разбереш това най-накрая.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Когато спреш с тъпизмите ще спра и аз да те питам
Докато отговорите ти на въпросите ми са едни и същи и мнението ти е в безтегловност.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Няма смисъл да го водите в момента тоя спор, след година-година и половина най-късно ще знаем кой е бил прав и ще може да соли другия колкото си иска. 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Абе вярно то два дена помпи, ама преди това...
Ще видим, аз си ги говоря само, ама реално стискам като чичо Скрудж.

Ще видим, аз си ги говоря само, ама реално стискам като чичо Скрудж.

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
b_u_b_o написа:все още си мисля, че до края на годината трябва да тества още веднъж ако не дъното поне 20К.
Аз вече залагам на 24-25 като очаквам да ги видим максимум още 1-2 пъти, покрай някакви разтърсващи новини. Личното ми усещане е, че сме на края на прозореца за купуване. DCA ми е 21.9 и ще направя още няколко покупки следващите месеци, ако видя под 26к. С това май ще приключа за тоя цикъл и просто ще си чакам да видя какво ще стане.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Аз очаквах да тества 200-дневатната(долу)до към малко под 24 и ако не отскочи да идем на 20, но още преди новината за Блек Рок се задържахме така някак стабилно., Сега не знам, аз вече гледам към алтовете, ама май им пропуснах дъното. Ще имат още едно слизане според мен.
А помпата сега се обяснява и със старта на някаква борса EDX Markets, предплатена от подплатена от Charles Schwab, Citadel Securities, Fidelity Digital AssetsSM, Paradigm, Sequoia Capital, and Virtu Financial все тарикати и мошеници, които искат да катурнат Койнбейс и Байнанс. Шеф на тая борса е бивш шеф на Цитадел уж.
А помпата сега се обяснява и със старта на някаква борса EDX Markets, предплатена от подплатена от Charles Schwab, Citadel Securities, Fidelity Digital AssetsSM, Paradigm, Sequoia Capital, and Virtu Financial все тарикати и мошеници, които искат да катурнат Койнбейс и Байнанс. Шеф на тая борса е бивш шеф на Цитадел уж.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Дееба, тоя път беър маркета беше по-къс от очакваното, ама пък бул-а за сметка на това беше секунди.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Туй как са е избушило до 140К, че не вдявам?
Иначе и на 30К съм доволен. Да става 300К вече и да купуваме ламбота, или грозни баварци

Иначе и на 30К съм доволен. Да става 300К вече и да купуваме ламбота, или грозни баварци

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
БМВ-та ще купуваме бе, стига с тия лиготии и Ламбота.
Иначе 300к може и да не стане този бул, много неща са неясни. Плюс това 100к ще е голям клинч да го мине според мен. Или ако го мине ще го отвее с много. Абе не знам, мен ме вълнува просто дъното да си е било 15к и ако може да рейнджим до халвинга почти така с това 28, което си пожелах преди. Не ни трябват изкачвания сега.
Тъпото Пепе изби рибата пак, а аз все така не отивам да вкарам пари за шиткойни. Още си чакам, а те май минаха дъното.
Междувременно не знам за кой път Дойче Банк ще идва в сектата ни:
https://cryptodnes.bg/germanskiyat-giga ... to-uslugi/

Иначе 300к може и да не стане този бул, много неща са неясни. Плюс това 100к ще е голям клинч да го мине според мен. Или ако го мине ще го отвее с много. Абе не знам, мен ме вълнува просто дъното да си е било 15к и ако може да рейнджим до халвинга почти така с това 28, което си пожелах преди. Не ни трябват изкачвания сега.
Тъпото Пепе изби рибата пак, а аз все така не отивам да вкарам пари за шиткойни. Още си чакам, а те май минаха дъното.
Междувременно не знам за кой път Дойче Банк ще идва в сектата ни:
https://cryptodnes.bg/germanskiyat-giga ... to-uslugi/
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Чакай, чакай сега, един трейдър на седмични или месечни движение(не шортел вече никога
) от един форум ме навива тая сутрин, че ще ходи под 10к. Но не се знаело кога, дали след 2-3 години разбирай другия беър или сега по-скоро защото идвало много тежка рецесия.
Тия плашещи прогнози с рецесията ги видяхме колко станаха и за мен 10к може да се видят само на беъра след 3 години и то силно съмнително ще е, затова казвам просто възможно, макар за мен да е възможно само ако Биткойн умира. Плюс това вече съм убеден, че ще се откъсне от всичко влияещо, включително ес енд пи с които така или иначе вече не сме в особена корелация. Но да, още има шамани, които баят и чакат за 10к.
Помня един от на Данчо шорта коментиращите под клиповете където му беше писал още март дали е възможно още 8к, че взел да се отчайва как никога нямаше да го види и да купи тогава.
Как да му обясниш на такъв, че щом смята Данчо или някой друг за барометър, то няма да купи на 8, понеже ако иде на 8 тогава Данчо ще вземе да обяснява за 1000, понеже тия коментари за 8 бяха на цена 25-28, а на 15 имаше клипове с възможности за 3000. 
Мечешка му работа. То даже не е и мечешка, аз мисля, че тоя просто има канал в който дрънка само негативизми с цел да обере скептичната аудитория към Биткойн.

Тия плашещи прогнози с рецесията ги видяхме колко станаха и за мен 10к може да се видят само на беъра след 3 години и то силно съмнително ще е, затова казвам просто възможно, макар за мен да е възможно само ако Биткойн умира. Плюс това вече съм убеден, че ще се откъсне от всичко влияещо, включително ес енд пи с които така или иначе вече не сме в особена корелация. Но да, още има шамани, които баят и чакат за 10к.

Мечешка му работа. То даже не е и мечешка, аз мисля, че тоя просто има канал в който дрънка само негативизми с цел да обере скептичната аудитория към Биткойн.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Няма лошо да си оставил капитал и за 10, и за 1к ако щеш, но след цяла година и ~80% само надолу да не си почнал никакво DCA...