Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Е92 335i & E90 320d

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от yavor20V » 23 Май 2013, 8:35

трябвало е да правиш зареждания ,приемайки въглехидрати през 7-10 дни и щеше да е различна ситуацията :roll:
това за дрехите се оказва проблем и при мене :mhihi:
а тва ,дето го мислиш става единствено ако набереш леко зоб,няма друг начин хем да качваш,хем да чистиш
аз бих почивал поне седмица-10 дни ,след което до есента няма да си давам зор и дори ше наблягам на кардио,а от тогава до март можеш да качваш мускулна маса ,а от март до май да сваляш излишните килограми,ама гледай да не са повече от 5-6-7кила,щото писва със страшна сила :lol:
тия неща ,дето ги пиеш,вървят с обикновенни аминоси,с протеин (суроватка да речем),рибено масло(примерно) ,креатин също,а не самостоятелно... :yes: не очаквай ефект от тях
гейнерите ,освен че качват "маса" навсякъде,са измислени и за период,в който искаш да вкараш в мускула всякакви субстанции,заради това че имат прости въглехидрати и като ги изпиеш успоредно с креатина,глутамина и л-аргинин,всиччките тия симпатяги им е осигурен транспорт до всяка напомпана мускулна клетка,защото заради захарите в кръвта се отделя инсулин,който вкарва въпросните ВЪВ клетките :angel:

Потребител
Аватар

Мнение от Недио » 23 Май 2013, 11:06

Притеснява ме креатина и задръжката на вода,защото знам че дори и да не е моно-хидрат пак има задържане и да не взема да вдигам кръвно.Сега пак ако почна да ям квото ми падне знам че ще върна килата ама не искам да омазнявам повече и предвид това че не искам да взимам химия мисията става малко трудна,ама като стана въпрос за химия не знам какво се случва в залата всики 16 17 годишни зобят ..потресен съм
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 23 Май 2013, 11:32

Недио написа:Притеснява ме креатина и задръжката на вода,защото знам че дори и да не е моно-хидрат пак има задържане и да не взема да вдигам кръвно.Сега пак ако почна да ям квото ми падне знам че ще върна килата ама не искам да омазнявам повече и предвид това че не искам да взимам химия мисията става малко трудна,ама като стана въпрос за химия не знам какво се случва в залата всики 16 17 годишни зобят ..потресен съм

Според мен излишно се тормозиш, просто нещата ще се случат по-бавно от колегите ти на зоб , но си на прав път :yes:
Така че си тренирай здраво, яж яко (но качествена храна) и си ти ;)

Бтв аз свалих жестоко... 5 кила надолу , изчистих още, но ще трябва да позасиля храната ,че още надолу ще дойде в повече..
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 23 Май 2013, 12:27

Приятел, защо пиеш милгама ? Проблеми със стави ли имаш ? Ако мислиш, че има някакъв анаболен ефект от него, си в жестока грешка .. А иначе само милгама е грешка също, комбинация с Вимово е най-добра.

За креатин, няма нищо лшо, че задържа вода,даже е и по-добре, защото така в клетките навлизат повече хранителни вещества и кислород и съответно си увеличаваш силата -> има растеж. В момента пия кре алкалин и май задържам повече вода от него, отколкото от монохидрат :D Но силата се увеличава. На PEAK е креатина.

А иначе с известен риск, бих споменал само кленбутерол. Заслужава си цената и страничните ефекти, за резултатите. Няма да говоря повече за него, че ми се набива заглавието на темата в очите ..

Аватар
Кара: Е92 335i & E90 320d

Мнение от yavor20V » 23 Май 2013, 12:42

Недио написа:Притеснява ме креатина и задръжката на вода,защото знам че дори и да не е моно-хидрат пак има задържане и да не взема да вдигам кръвно.Сега пак ако почна да ям квото ми падне знам че ще върна килата ама не искам да омазнявам повече и предвид това че не искам да взимам химия мисията става малко трудна,ама като стана въпрос за химия не знам какво се случва в залата всики 16 17 годишни зобят ..потресен съм

Ако имаш високо кръвно,да.... В противен случай не би се случило да ти се отрази на кръвното осезаемо..
Много противоречиви мнения за креатина има,аз пия от време на време но ефектът от него не ми е направил такова впечатление като сила,по-скоро се усещам като буца,явно от това че позадържам вода и малко от малко допринася за некое мускулче отгоре??
Сега например,взимам амино 2000 по 10-12 табл дневно,две дози протеин на нитро теч и Анимал стак сутрин +витамини и Са/Mg/Zn ,тренирам по-интензивно и по 30-40 мин кардио след тренировка,получават ми се нещата и съм чист
Ям яйца,шунка ,пилешки филенца,телешки също ,както и по малко риба. Гарнирам с домати или моркови/ броколи на пара. Не пия газирано,а хляб ям много малко.
Слвдобедно врвме хапвам банани с едно кис.мляко

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk 3

Потребител
Аватар

Мнение от Недио » 23 Май 2013, 13:10

BaDxBoY написа:Приятел, защо пиеш милгама ? Проблеми със стави ли имаш ? Ако мислиш, че има някакъв анаболен ефект от него, си в жестока грешка .. А иначе само милгама е грешка също, комбинация с Вимово е най-добра.

За креатин, няма нищо лшо, че задържа вода,даже е и по-добре, защото така в клетките навлизат повече хранителни вещества и кислород и съответно си увеличаваш силата -> има растеж. В момента пия кре алкалин и май задържам повече вода от него, отколкото от монохидрат :D Но силата се увеличава. На PEAK е креатина.

А иначе с известен риск, бих споменал само кленбутерол. Заслужава си цената и страничните ефекти, за резултатите. Няма да говоря повече за него, че ми се набива заглавието на темата в очите ..

Не пия милгама,просто чух много добри отзиви за нея в комбинация с фолиева киселина..за креатина не знам,но си мисля че съм податлив към вдигане на кръвно преди време бях си взел един азотен бустер и кръвното взе да се покачва и го спрях.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Недио » 23 Май 2013, 13:14

xerial написа:

Според мен излишно се тормозиш, просто нещата ще се случат по-бавно от колегите ти на зоб , но си на прав път :yes:
Така че си тренирай здраво, яж яко (но качествена храна) и си ти ;)

Бтв аз свалих жестоко... 5 кила надолу , изчистих още, но ще трябва да позасиля храната ,че още надолу ще дойде в повече..

Много е кофти зимата лесно се качват килограми ама сега..не се спи достатачно,а и на мен лично и апетита ми се поизгуби малко.Има дни в който ям по 2 3 пъти и други в която ям по 5 6.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 23 Май 2013, 13:16

недьо, не бързай с поръчването и пиенето на каквото и да било засега. глутамин и бцаа е съвсем добре за твоите цели. като ми остане време после ще ти дам скромното си мнение относно цялостния ти подход, така както аз го виждам.
до тогава хубав ден на всички :yes:

p.s. ти през това време можеш да се разтърсиш из темата, ако не се лъжа някъде около 277-280 страница съм писал описал доста подробно 5те основни хранителни правила. да не ги казваме нещата по 100 пъти.

p.p.s. това последното, дето си написал може и да е симптом на анаеробно претрениране. ае, после ше говорим, че задачите ме притискат.

Потребител
Аватар

Мнение от Недио » 23 Май 2013, 13:34

kulov написа:недьо, не бързай с поръчването и пиенето на каквото и да било засега. глутамин и бцаа е съвсем добре за твоите цели. като ми остане време после ще ти дам скромното си мнение относно цялостния ти подход, така както аз го виждам.
до тогава хубав ден на всички :yes:

p.s. ти през това време можеш да се разтърсиш из темата, ако не се лъжа някъде около 277-280 страница съм писал описал доста подробно 5те основни хранителни правила. да не ги казваме нещата по 100 пъти.

p.p.s. това последното, дето си написал може и да е симптом на анаеробно претрениране. ае, после ше говорим, че задачите ме притискат.

Влизам 2 3 пъти седмично и в другата зала за да подържам форма малко от малко.Казвам го във връзка с това че не съм оставил всичко друго и само да блъскам в залата като културист,просто искам да си върна някое друго кило(по-възможност да не е свинщина) и да си запълня дрехите :D много ли искам хаха:)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 23 Май 2013, 15:18

нед, има 2 положения, бате. или чистиш, или качваш. не може и 2те едновременно. за 2те съответно трябва да приложиш отрицателен или положителен калориен баланс на приеманата храна.
ако чистиш, вариантът ти е 2-3 пъти в седмицата анаеробна тренировка с тежести, с цел задържане на чистата мускулна маса на кота 0 (в това отношение добавките бцаа и глутамин са съвсем добре, според мен вземай оптимално предвидените дози - 6 хапа бцаа и 10 гр глутамин на ден) + минимум 3 пъти аеробни тренировки. не знам как точно ти са тренировъчните цикли с борбата. вече там ти трябва да си го измислиш. недей да претренираш, щото вървиш назад.
относно храненето си направи справка с мнението ми от стр. 277 +-2/3 страници в тази тема. определи си дневният прием на протеини - на килограм тегло трябва да ти се пада някъде по между 1,5-2гр. протеин на ден, като храненията трябва да бъдат през няколко часа и приемът на протеин през целия ден трябва да е постоянен.
ако си да речем (говоря с кръгла цифра за по-лесно) 100 кг, гледаш на ден да ти се вържат 160-180-200гр. чист белтък, разхвърляни на 5-6 хранения. разбира се, това е по-книга. почти никой няма възможност да яде постоянно, затова има и добавки. но грубо, колкото да се ориентираш са така нещата.
отделно ако искаш се поинтересувай за зиг-заг подхода. това е, ако да речем смъкваш, на 4-5 дни с понижен калориен прием вкарваш 2-3 с повишен, с цел да държиш собствения си метаболизъм под стрес.
не допускай състояния на глад!!! при такива настъпва хормонален ураган и след това организмът складира като луд!
2рото хранително правило ти е, хранителен режим в съотношение 1 част мазнини, 2 белтъци и 3 въглехидрати. тук въглехидратите може да ги намалиш на 2. в смисъл 1 към 2 към 2. пълното премахване ще доведе до други последици, като цяло ще ти затормози свалянето.
още акълец - дебни храните с нисък гликемичен индекс!!!
още разни работи ми се въртяха в главата, но изключих. после ще си редактирам мнението ако се сетя. това са някакви общи положения и колкото повече се придържаш към тях, толкова по- ще си свършиш работата. иначе ако действаш хаотично си губиш времето и енергията като цяло и прогресът е по-слаб.
ако има нещо да питаш - питай :yes:
виж, за мазнините забравих. недей да ядеш буклуци. най-вече се пази от изкуствено хидрогенираните мазнини. ако имаш как наситените животински мазнини и тях ги избягвай (по книга те са около 8-10 % от всички приемани). най-основната част на мазнините, които трябва да приемаме всички са ненаситените. зехтин да речем. :yes: със салатката е супер.
добра алтернатива при сваляне са храните съдържащи фибри (всякакъв вид растителни храни).
фибрите биват 2 вида - водоразтворими и водонеразтворими.
2рите не се разтварят, но поемат много вода и създават голям обем вътре, като дават усещане за ситост (респективно с по-малко приети калории, нали) :yes:
треа да ги дебнеш и тях.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 23 Май 2013, 15:43

kulov написа: ... разхвърляни на 5-6 хранения ...

http://www.bb-team.org/articles/4269_mitove-v-bodibildinga-chestotata-na-hranene

kulov написа:още акълец - дебни храните с нисък гликемичен индекс!!!

http://www.bb-team.org/articles/4293_mitove-v-bodibildinga-glikemichniyat-indeks-chast-2
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 23 Май 2013, 16:17

@гальо, специално за теб давам 5те източника на митове в този спорт. моля обърни внимание на номер 1.
1. magazine & website editors
2. "I feel it" syndrome
3. "Big Guy" syndrome
4. supplement salespeople
5. equipment salespeople

лично аз имам повече доверие на моите източници на информация, отколкото на номер едно в класацията.

http://www.bodybuilding.com/fun/top6fitnessmythspodcast.htm
признавам, шестият не ми беше известен и на мен :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 23 Май 2013, 16:25

_galio_ написа:
kulov написа: ... разхвърляни на 5-6 хранения ...

http://www.bb-team.org/articles/4269_mitove-v-bodibildinga-chestotata-na-hranene

kulov написа:още акълец - дебни храните с нисък гликемичен индекс!!!

http://www.bb-team.org/articles/4293_mitove-v-bodibildinga-glikemichniyat-indeks-chast-2

Точно днес го четох за митовете , ГИ и т.н. колкото полезна инфо има в ББ толкова и объркваща и някой от тези се самоизключват и противоречат.

От темата за митовете го изкараха , че нямало значение дали ще изядеш 100гр шоколад например или 100гр хляб едно и също било :mhihi:
Изображение Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Недио » 23 Май 2013, 16:32

kulov написа:нед, има 2 положения, бате. или чистиш, или качваш. не може и 2те едновременно. за 2те съответно трябва да приложиш отрицателен или положителен калориен баланс на приеманата храна.
ако чистиш, вариантът ти е 2-3 пъти в седмицата анаеробна тренировка с тежести, с цел задържане на чистата мускулна маса на кота 0 (в това отношение добавките бцаа и глутамин са съвсем добре, според мен вземай оптимално предвидените дози - 6 хапа бцаа и 10 гр глутамин на ден) + минимум 3 пъти аеробни тренировки. не знам как точно ти са тренировъчните цикли с борбата. вече там ти трябва да си го измислиш. недей да претренираш, щото вървиш назад.
относно храненето си направи справка с мнението ми от стр. 277 +-2/3 страници в тази тема. определи си дневният прием на протеини - на килограм тегло трябва да ти се пада някъде по между 1,5-2гр. протеин на ден, като храненията трябва да бъдат през няколко часа и приемът на протеин през целия ден трябва да е постоянен.
ако си да речем (говоря с кръгла цифра за по-лесно) 100 кг, гледаш на ден да ти се вържат 160-180-200гр. чист белтък, разхвърляни на 5-6 хранения. разбира се, това е по-книга. почти никой няма възможност да яде постоянно, затова има и добавки. но грубо, колкото да се ориентираш са така нещата.
отделно ако искаш се поинтересувай за зиг-заг подхода. това е, ако да речем смъкваш, на 4-5 дни с понижен калориен прием вкарваш 2-3 с повишен, с цел да държиш собствения си метаболизъм под стрес.
не допускай състояния на глад!!! при такива настъпва хормонален ураган и след това организмът складира като луд!
2рото хранително правило ти е, хранителен режим в съотношение 1 част мазнини, 2 белтъци и 3 въглехидрати. тук въглехидратите може да ги намалиш на 2. в смисъл 1 към 2 към 2. пълното премахване ще доведе до други последици, като цяло ще ти затормози свалянето.
още акълец - дебни храните с нисък гликемичен индекс!!!
още разни работи ми се въртяха в главата, но изключих. после ще си редактирам мнението ако се сетя. това са някакви общи положения и колкото повече се придържаш към тях, толкова по- ще си свършиш работата. иначе ако действаш хаотично си губиш времето и енергията като цяло и прогресът е по-слаб.
ако има нещо да питаш - питай :yes:
виж, за мазнините забравих. недей да ядеш буклуци. най-вече се пази от изкуствено хидрогенираните мазнини. ако имаш как наситените животински мазнини и тях ги избягвай (по книга те са около 8-10 % от всички приемани). най-основната част на мазнините, които трябва да приемаме всички са ненаситените. зехтин да речем. :yes: със салатката е супер.
добра алтернатива при сваляне са храните съдържащи фибри (всякакъв вид растителни храни).
фибрите биват 2 вида - водоразтворими и водонеразтворими.
2рите не се разтварят, но поемат много вода и създават голям обем вътре, като дават усещане за ситост (респективно с по-малко приети калории, нали) :yes:
треа да ги дебнеш и тях.

Благодаря ти че се занимаваш от 3 страници да ми обесняваш колега! Ще се стремя към основните работи защото на практика е лесно,но всъщност бачкам късно вечер и лягам сутрин(3-4 пъти в седмицата ама май е достатачно да обърка цялостната картина)Благодаря отново на всички за изчерпателните съвети и викам да спрем че темата се превърна в как да ме направите як :D.. ако случайно се сетя още нещо ще се обръщам към вас на лично съобщение че вече ми стана неудобно да питам.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 23 Май 2013, 16:45

нема ядове, човече. чсно ми е, че никой не може да се зароби дотолкова, че да спазва всички правила, закони и тн. но въпросът е да знаеш принципите и да се сещаш къде бъркаш. :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата