Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от Недио » 20 Май 2013, 22:35

Колеги от около 2 седмици пия глутамин и бцаа,а вместо да чувствам възстановяване мускулните ми трески стават все по гадни и по продължителни..за първи път пия и глутамин и бцаа и все си го представях като без трески,но дори не знам дали така се изразява ефекта така че ако някой може да сподели при него дали е така или проблема е в моя телевизор.:)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 20 Май 2013, 23:30

В твоя телевизор е. БЦАА не съм пил, но от глутамина определено има положителна разлика откъм възстановяване :yes: Да не би да си даваш повече зор и да чакаш чудо от прахчетата?

П.П. Аз да попитам към нисковъглехидратно-хранещите се :mhihi: Първите дни имахте ли проблем с гадене или е от моя телевизор :lol: Не е постоянно, но на моменти е силно...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Недио » 20 Май 2013, 23:51

Тренирам по същия начин както и без добавките,обаче работата ми е предимно през вечерта ..не спя по цяла вечер а когато не работя ми е превъзбудено лягам към 3 4 спа по 5 6 часа и ставам .. чудо не чакам както гледаш съм взел бца и глутамин,не метан и омнадрен:D
Също тренирам и няколко пъти в седмицата двуразово и приемам по повече бца и глутамин , а ефекта е повече мускулни трески..да не би да тва да значи че има растеж и ще ставам як хаха.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 20 Май 2013, 23:57

правиш ли си периодизация на тренировките? микроцикли, мезоцикли? правиш ли стречинг след тренировка?
глутамин + бцаа е добра комбинация за качване. :yes:
имаш ли наблюдения да имаш повече енергия, да качваш кг на железата и тн?
коментирали сме тук мускулната треска - от 3те теории, за мен най-вярната е натрупване на микротравми в мускула. какво всъщност се случва - според принципа на ханеман (не джеф, бог да го прости) за всяко движение мозъкът задейства определен брой мускулни влакна, като започва от тези, които най-трудно се травмират. то ест от червените или т.н. slow twitch muscle fibers (казвали сме, те са малки като обем, много издържливи и не могат да осигурят голяма сила). и така, за да вдигнеш от масата халба бира и 30 кг дъмбел, мозъкът ти задейства раличен брой мускулни влакна, започвайки от тези, които не се унищожават, като с повишаване на усилието почва да вкарва и полека лека от тип IIa (фаст туич, или бели), използват ли се те, понасят микротравми. а вече стигнеш ли до използването на влакна тип IIб, те се унищожават на момента (нямам информация дали организмът после си ги възстановява, трябва да питам). затова хората, които за пръв път влизат в залата след това имат не зверска, ами направо нечовешка мускулна. IIб са ни дадени от майката природа като защита при екстремни ситуации и съставляват около 16% от всички мускулни влакна на един мъж. обикновено след първата тренировка си заминават безвъзвратно.
това че имаш мускулна треска, значи че си ползвал влакна от 2 тип, ако другите компоненти (хранене, почивка) са ти наред, би трябвало да растеш.
при периодизацията спазвай GAS principle - интензивна тренировка - айлякчийска тренировка или почивен ден и също 2 интензивни - 2 айлякчийски (2 дена почивка). това е защото мускулът преминава през 3 фази - shock, compensation, exhaustion. ако тренираш прекалено много ще го държиш предимно в 3тата фаза, което води до натрупване на кумулативни микротравми или с други думи - ако не му дадеш достатъчно почивка, той ще си я даде сам (скъсвания на влакна, разтежения и тн). поради тази причина към края на сезона при футболистите излизат най-много мускулни травми.
преди по-тежки и интензивни тренировки може да вземаш по 1 аспирин (не прекалявай и не вземай всеки път, ще се получи свикване и ще си загуби ефекта), отделно можеш да си вдигаш краката на стената за 10 - 15 мин. първото ще ти подобри кръвообращението, второто ще вкара допълнителна кръв в действие. между сериите и упражненията недей да бездействаш а ходи нагоре надолу. това действа едновременно като warm up преди едната серия и cool down след другата. след тренировка прави куул даун (примерно ако живееш на 200-500м от фитнеса си ходи пеш, в бързо темпо, а не с кола). след тренировка прави стречинги. в ютуб има 1000 комбинации. и вече след стречингите - контрастен душ (така ли се казваше на бг?).

p.s. сега видях, че си писал че не спиш много много. и правиш някакви вариации на така наречената система, известна из целия свят като bulgarian burst :mhihi:
дори и аз съм я изучавал отчасти. в моите американски книги пише "съветските учени от 80те години са разработили незнамкакво си...". да ама се казва бългериън бърст, нали :mhihi:
според мен това са похватите на абаджията и тези преди него, докато още бяхме сила в щангите.
по твоя въпрос, приятелю, искрено те съветвам да понамалиш малко оборотите. струва ми се, че сериозно претренираш с тези многоразови тренировки и се опасявам да не си докараш беля. заради безсънието най-вече.

Потребител
Аватар

Мнение от Недио » 21 Май 2013, 0:19

Благодаря колега доста изчерпателно.По-принцип не съм заладжия предимно съм въртял кръгове за издражливост,експлозивност,сила и така нататък,но последно време усетих че доста съм по-омекнал(под което разбирай меки мускули,но доста раздвижен) което е в реда на нещата и даже е добре за това което тренирам,обаче реших да потренирам малко да се стегна,защото колкото и тъпо да звучи лято идва а аз се чувствам като някоя мекица..Доста кофти генетика като цяло последно си видях пресата на 60 кила преди 6 7 години,а това определено не са мойте килограми и не е да кажеш че не тренирам интензивно,просто съм си по мазничък за разлика от съотборниците ми който зобят от както ги помня,но на мен в тоя филм не ми се влиза.Преди около 2 месеца реших да направя една ниско въглехидратна диетка в резултат от което свалих 7 8 кг който предимно заминаха от крака,ръце,гърди,рамене и лекичко от корема.Стигнах до тва да си взема бца и глутамин за да мога да възстановявам и да не горя мускул и така това е общо взето..имам още доста хапченца и прахче пък ще видим:)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 21 Май 2013, 0:25

ето го бългериън бърст.
имай предвид, че за изгарянето на мазнините въглехидратите са от жизнена необходимост. така че спирането им изцяло или силното им намаляне може да няма желания ефект. много е късно сега да описваме цикъла на кребс, утре на свежа глава ще го мислим твоя случай. но проблемът е, че не спиш. за това никакви хапове няма да помогнат.

Потребител
Аватар

Мнение от Недио » 21 Май 2013, 0:30

Предната вечер бях на работа прибрах се в 4 сутринта и днес станах към 10 има няма 6 часа сън..следва един момент към 3 4 следобяд в който главата ми натежава,но пък само през деня съм свободен и хич не ми се ляга,а ето сега грам не ми се спи и отиде пак 3 4 часа..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SvetlyoSvetlyo » 21 Май 2013, 8:26

Здравейте, срещнах в един друг форум въпросната програма... дайте по едно мнение, на мен ми се вижда малко множко, а и трябва рамо и крака да се правят евентуално? :)

Вторник гръб.

загрявка: общо взето раздвижване на ставите и тн. След това кофички 3х10 и набирания 3х5-6
дърпане горен скрипец седейки 5х10
дърпане горен скрипец зад врат седейки 5х10
дърпане на долен скрипец седейки 5х10
дърпане горен скрипец прав 5х10
гребане с дъмбел 5х10
гребане на машина 5х10
корем
кардио 20ина минути на велооргометъра или 15ина минути на крушата

Сряда почивка.

Четвъртък гърди.

загрявка: общо взето раздвижване на ставите и тн. След това кофички 3х10 и набирания 3х5-6
повдигане на щанга от лег 3х10 и 2х5-6
повдигане на щанга от полулег 3х10
Избутване на машина 5х10
Избутване на машина за горна част 5х8
пек дек 5х10
кросоувър на портален скрипец 5х10
корем

Петък почивка.

Събота ръце.

трицепс:
лег с тесен хват за трицепс 3х10
френско с щанга от лег 5х8
машина за трицепс 5х8
разгъване на горен скрипец 5х10
бицепс:
с дъмбел прав 5х10
с крив лост седнал 5х10
бицепсово сгъване на долен скрипец 5х10
двойно бицепсово сгъване на портален скрипец 5х10
корем

Неделя гръб.

и така си се редуват... понеделник сряда и петък почивка другите дни се редуват. Кардиото се връзва поне 2 пъти седмично поради мързел.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 21 Май 2013, 10:02

Недио, глутамина в какви дози го взимаш? Работещите са от 8-10 гр. на ден минимум, най-добре на два приема. А ако не спиш достатъчно, ако ще и кило прахчета да пиеш, няма как да се възстановяваш добре.

Потребител
Аватар
Кара: и мисли
Мечтае да кара: Е39 Coupe
Детайли за колата: тъмна

Мнение от denq » 21 Май 2013, 10:17

TNT написа:В твоя телевизор е. БЦАА не съм пил, но от глутамина определено има положителна разлика откъм възстановяване :yes: Да не би да си даваш повече зор и да чакаш чудо от прахчетата?

П.П. Аз да попитам към нисковъглехидратно-хранещите се :mhihi: Първите дни имахте ли проблем с гадене или е от моя телевизор :lol: Не е постоянно, но на моменти е силно...

Спирането на въглехидратите е меко казано най-разпространената и яка глупост. Въглехидрата е "горивото" на организма и тъпчейки изключително и само белтъци, организма се принуждава да ги доразгражда до най-прости елементи и в крайна сметка пак си произвежда гориво, само че от белтъка. разликата е в това, че като лишаваш организма от натурален въглехидрат, го мъчиш (все едно в резервовара на кола вместо бенз да сипваш масло, не че по принцип не гори, но ...), и създаваш предпоставки,а при продължителни лишения, стигаш до необратими негативни промени в организма, а по -точно в хормонооотделящите органи, тъй като и те работят с "горивото". Отслабваш .. да , но убивайки организма си. и при следваш прием ще се омазниш още повече, тъй като си научил организма си към дефицит на въглехидрат, който автоматично и в голямата си част се отлага под форма на "резерва" (мазнина) подготвяйки се за следващата въглехидратна криза.

Гаденето е нормален процес - олицетворение на гърча, който му приподнасяш.

Съвет: увеличи интензивността на тренировките и яж колкото и каквото ти се иска. организма ти знае по-добре от теб какво му трябва. Яж (не тъпчи) и мазнини. Те са жизнено важни за изгарянето на излишните такива.

Успех
Традицията не създава качество и не води до усъвършенствания ... тя задържа клиентите въпреки лошото качество.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Недио » 21 Май 2013, 10:27

Взимам го по 15 гр. на ден колега,а бца-то по 12 хапчета и мисля че е добре,но да се изкажат и хора който повече разбират.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: и мисли
Мечтае да кара: Е39 Coupe
Детайли за колата: тъмна

Мнение от denq » 21 Май 2013, 10:39

Треските са от претоварване, а не от липса на елементи за възстановяване.
Аз нон стоп имам трески в период на качване на маса. Нещата които вземаш работят именно за възстановяване и наличие на треска не е показател, че нямаш такова. Треската също означава, че при павилно хранене и почивка ще пораснеш. Та вземай си хапчетата .. и в повече можеш да пробваш. Ако нямаш треска, значи си нямал тренировка, а аеробика, меко казано :)
Традицията не създава качество и не води до усъвършенствания ... тя задържа клиентите въпреки лошото качество.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 21 Май 2013, 11:34

недьо, според мен когато ти се отвори време следобедите винаги си вземай по една дрямка половин час. но без да заспиваш сериозно по 2-3 часа, нали.
не знам за бцаато дали не предозираш :dunno:
просто отстрани така ми се струва, че времето и възможностите ти за възстановяване не съответстват на тренировъчните методи, по които работиш. и се опасявам да не доведе до проблеми.
анаеробното претрениране обикновено се отразява върху симпатиковия дял на периферната нервна система. симптомите са повишен пулс, високо кръвно, загуба на апетит, загуба на мускулна маса, проблеми със съня, емоционална нестабилност и повишено основно метаболитно ниво.
гледам че може би професионално тренираш, ако е така се консултирай с треньора си. тука отстрани да ти даваме акълец е глупаво. ако не тренираш професионално може да намалиш малко тренировките и хаповете. би постигнал по-дорби резултати :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от Недио » 21 Май 2013, 18:09

Професионално е силно казано като сметна до ся вместо да съм извадил пари съм давал от моя джоб да ходя по състезания и така.Явно проблема ми идва от там че не спя достатачно.От симптомите който си изброил май нямам освен че вечерта като легна в леглото и ми е нервно и се въртя,но кръвното ми е добре.Абе все пак пия просто едни бца и глутамин не е кой знае кво,взех ги просто понеже през летния сезон всичко е по забързано храним се нередвно, не се спи много и мисълта ми беше да не изсъхвам много и да запазя колкото се може повече мускул :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 21 Май 2013, 19:08

пиете ли бцаа през нетренировъчните дни колеги?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата