Войната започна ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Войната започна ...

Мнение от Е.Димитров » 24 Мар 2022, 14:20

ekalchev написа:Няма обикновен руски гражданин на който да му е отнета собствеността, на тези които им отнемат нещо са олигарси близки на Путин с които пари се финансира войната. Трябва да ви се обяснява дори най-елеметарното нещо по 10 пъти. Колко пъти се каза че никой тук, който е срещу Русия не одобрява нито една война на САЩ, обаче това продължава да се повтаря във всеки пост на Е.Димитров. Не знам и аз защо се занимавам да пиша тук, при положение че не бих спорил с тоя тираджия от видеото, пък тук нивото не е по-високо.

Кажи честно, че човек над 16 години ги мисли тези неща сериозно?!
Как точно си представят тази опорка, някакви милиардери като Абрамович примерно дава пари за "войната на Путин"
Дори не мога да си представя как си стигнал до тези мисли човек.
Отнемат им ги, защото не заклеймиха войната срещу Украйна.
Същото е и като с онзи диригент, който го накараха да се произнесе публично и да заклейми Путин. Онзи отказал и в момента той и още няколко културни дейци, работещи на запад са безработни.
Даже италианците (вероятно някой неук психопат) беше предложил и съответно за малко премахнали известен руски автор класик от учебниците.
Оказвате се по-зли комунисти от комунистите едно време , както се изказа Джордана.

///M Power написа:
Е.Димитров написа:Някъде да съм посочил , че не ме е грижа за какво се случва в Украйна?!
Това са типичните отговори тип "що си биете негрите"!
Доста праволинейно мислене нямащо НИЩО общо с въпроса.
Как и да е, въпроса ми е по-скоро риторичен и не е насочен към псевдо "икономисти" , "бизнесмени" и към хора нямащи критично мислене.
Научете да не правите разлика между война и война и тогава проливайте сълзи за един или друг.
Тогава си слагайте флагчета и жалейки.
Иначе, сте типичните лицемери!

Всеки човек е лицемер, малко или много зависи как му дойде. Но да питаш защо са взели нещо си на тия Руснаци е все едно да питаш защо Божков се крие в Дубай. То по принцип е било от корупция и незаконни действия / макар и в друга държава/, и Европа доста време си затвараше очита за произхода на тези пари. Войната никога не е хибаво нещо за обикновения човек, винаги той е гърбения /дали ще е на фронта или в завода все тая/. Та ако иска човек да е обективен и честен, би трябвало първо за този обикновен човек да мисли, как ще оцелява и тн. А не защо на някой са му запорирали една от яхтите за няколко стотин милиона.

Там пък какво точно доказаха?!
Аз не видях едно дело, което да е завършено с доказателства и присъда.
Но видях, че още преди да има каквито и да е дела му конфискуваха имуществото.
Той може да (навярно е) е виновен, но ей така да почнеш да раздаваш присъди!
И какво като е в Дубай, да почне делото, да има свидетели, да го разпитат онлайн (оо, те нещо не искаха) и съда да се произнесе.
Ама за какво ги пишем тея неща, видно е, че някой колеги мислят, че е достатъчно като в арабският свят при развод да излезеш на мегдана и да се провикнеш три пъти "Не те искам" и въпроса е приключен, развода е факт.

Пък аз си мислех, че като излезем от соца тея неща за виновен без съд и присъда и конфискация/уволнения няма да ги има. То пък какво се оказа.
Явно някой колеги са си чисти комунисти, както вече каза колегата Джордан.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 24 Мар 2022, 14:43

ildivvy написа:Но огромната част от хората продължават да не се запитват кой/какво всъщност доведе до това, тя да се случи? Какви са реалните причини (не повода/поводите) стоящи зад подобно нещо!
:yes:

Именно, никой не се запитва как така аджеба от самото създаване на Украйна като самостоятелна държава до зимата на 2014-та всичко си беше горе-долу ОК. Как и от къде рязко се наплодиха всевъзможните фашистки военизирани батальони (Айдар, Азов, Правъй сектор и т.н.т...), отряди и тем подобни тумори :idea: :?:
Как откровенното им наличие и тяхната поддръжка на официално държавно ниво се връзва с идеята за - либералните съвременни ценности, декорация, право на собствено мнение, начин на живот, свободен избор на езика на който да говориш, на правото си за самоопределение в етническо отношение?
Как точно великите демократи от запад ''не виждаха'' какво се случваше през последните 8 години в Донецк и Луганск?
Как точно великите вождове и защитници на лгбти, Black Live Matters и всевъзможните права и свободи решиха, че живота на няколко милиона украинско население Doesn't matter?
Как така не спряха 8 години да наливат пари и оръжие в организации ръководени и изповядващи откровенно уродски идеи и цели?
Как така се получи, че въпреки, че Германия и Франция бяха включени като страни гаранти за изпълнението на Минските съглашения не успяха да вкарат в пътя ония предрусал клоун Зеленски, който между другото дойде на власт именно проповядвайки идеята за мирното решаване на проблемите в Донецк и Луганск :banghead:

Кой болен фен на лгбти и либерастките идеи реши, че Русия ще стои настрана и просто ще стиска зъби гледайки как Украйна се превръща във фашистка-лгбти колония с претенции за влизане в НАТО, създаване на ядрено оръжие и силово връщане на Крим? :mhihi: :dummy:

Какво получихме в крайна сметка - война, смърт, нова финансова криза?
Какво печелим ние в БГ - най-бедната, корумпирана, мизерстваща и бързо-измираща нация в целия ЕС?

Кирето реши да следва по стъпките на Бацето - руски дипломати взе да гони, щял да прекъсва договора с Газпром....... :dummy:

Както се казва в Русия: ''За что боролись на то и напоролись'' или в БГ превод - ''Каквото почукало такова се обадило'' :dummy:

Сега всички ще ревем без изключение - кой от радост, кой от мъка, но най-вече ще плащаме пак ние от собственият си джоб :ranting:
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин? :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Мар 2022, 14:51

Нищо не е конфискувано. Запорирано е. Единствените, които заплашиха че ще национализират собственост са руснаците.
И да тролвате не можете, щото се иска креативност и въпросното критично мислене, дори и за тва. :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 24 Мар 2022, 14:55

BMW_POWER написа:
ekalchev написа:Няма обикновен руски гражданин на който да му е отнета собствеността, на тези които им отнемат нещо са олигарси близки на Путин с които пари се финансира войната.

Някакъв факт в подкрепа да ти се намира?

Аха значи то вече е факт, че на всички руски граждани им отнемат собствеността и аз трябва да намеря факти, да го оборя. Дай първо да видим един руски гражданин, който не е олигарх как са му взели частната собственост в европа пък аз тогава ще ти доказвам, обратното.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 24 Мар 2022, 15:39

ekalchev написа:
BMW_POWER написа:
ekalchev написа:Няма обикновен руски гражданин на който да му е отнета собствеността, на тези които им отнемат нещо са олигарси близки на Путин с които пари се финансира войната.

Аха значи то вече е факт, че на всички руски граждани им отнемат собствеността и аз трябва да намеря факти, да го оборя. Дай първо да видим един руски гражданин, който не е олигарх как са му взели частната собственост в европа пък аз тогава ще ти доказвам, обратното.

Значи написаното от теб се приема за истина, без да е необходимо да се обосноваваш с факти, разбрах :yes:

Няма да ти искам повече такива :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 24 Мар 2022, 16:48

BMW_POWER написа:
ekalchev написа:
BMW_POWER написа:

Значи написаното от теб се приема за истина, без да е необходимо да се обосноваваш с факти, разбрах :yes:

Няма да ти искам повече такива :ok:

Стига де, ако ти ми кажеш вчера видях зелен слон, а аз ти кажа не съществуват зелени слонове, аз ли ще трябва да ти доказвам че няма зелени слонове :lol: Този който подкрепя дадено твърдение в спор трябва да приведе доказателства, не този който го отрича.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 24 Мар 2022, 17:55

b_u_b_o написа:

Стига де, ако ти ми кажеш вчера видях зелен слон, а аз ти кажа не съществуват зелени слонове, аз ли ще трябва да ти доказвам че няма зелени слонове :lol: Този който подкрепя дадено твърдение в спор трябва да приведе доказателства, не този който го отрича.

Имам приятелче, болен фен на Челси. Та се сетих за Абрамович. Колко ли $$$$ е превел на Путин, за да финансира войната :roll:

Потребител
Аватар
Кара: Volkswagen CC 2.0 TSI

Мнение от MapkoB » 24 Мар 2022, 18:01

TNT написа:
BMW_POWER написа:Обясни ми, ако обичаш, как връзваш горните факти с думите "свобода" и "демокрация"?

Друго ли си очаквал ? :dunno:

Мен ми е интересно от другата страна какво очакват. Ще запорират/конфискуват (както искате го наричайте) на някой имуществото и той ще иде и ще каже "Влади, виж как измисли, дай да спрем войната, че ми взеха яхтата, децата гладни седят". Абсурдно е.
И Абрамович няма да финансира войната вече, с неговите 5 млрд. състояние, обаче ЕС ще влива двойно повече на ден за нефт и газ... Всичко е точно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 24 Мар 2022, 18:27

Те спонсорите са ясни, тия дето си ползват и ядреното оръжие без да се замислят. Че и продължават да помагат с оръжие, разузнаване, целеуказване, медиен съпорт и т.н. за да ескалира мазалото съвсем. С'а и аз се сетих за една бабушкера, дето ритна камбаната вчера, а има паметник за благодарност в парчетата от една комшийска страна. Та е к'во е завещала за поколенията : :kuku:

Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 24 Мар 2022, 20:05

Дори след гибелта си, Русия отново ще победи САЩ...

https://en.wikipedia.org/wiki/Dead_Hand
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 24 Мар 2022, 20:30

Аз искам да изразя подкрепата си към Е. Димитров по темата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 24 Мар 2022, 20:54

sub_eleven написа:Аз искам да изразя подкрепата си към Е. Димитров по темата.

+1
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 24 Мар 2022, 21:22

Да си призная, не съм мислил много по темата за войната. Единствено негодувах срещу вземането на агресивна позиция и поляризирането.

Мисля си сега, че провокацията на САЩ в Украйна през годините реално е целяла Путин да влезе там. Не знам дали е имал избор или не да го направи. Но виждаме, че крайната цел е била да оправдаят и наложат всеобхватни санкции и да изолират/фалират/разпаднат Русия. Всичко им върви по план. Точно затова протакат войната с тяхната помощ, не за да защитят украинците, а за да изтече кръвта на Русия.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 24 Мар 2022, 21:34

Космическо тролене от страна на руснаците :arrow:

https://www.youtube.com/watch?v=48dO5AfXl6g

Някои коментари къртят... :mhihi:

п.с Стинка, ти не се разсейвай много да не ти загори крем-карамела :lol:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 24 Мар 2022, 21:45

Заради санкциите ходят из Космоса и не могат да си позволят повече :mrgreen: Гледам обаче, тук, таме наложилите санкции се плюнчат по дебати дали да не почнат да НЕ си карат колите веднъж седмично :mrgreen: А те икономиите реално още не са почукали на вратата, та ще изчакаме до дебатите дали да си позволяваме коли веднъж седмично и не са ли голями замърсител хладилника, печката, бойлера. Ако ги забраним мъжката и бързо ще им таковаме таковата на руснаците!!!!!

Всъщност не е трудно да се сети човек, че Вовка държи много сериозни козове и просто се забавлява с инфантилните си "противници".
А умират хора, да, умират. Това също го знае отлично и огромен товар виси на плещите му.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата