Винетката от догодина - 97 лева!*

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Винетката от догодина - 97 лева!*

Мнение от MatriX_Fucked » 01 Яну 2016, 13:46

В града не ти трябва винетка, бе, чуйек! :)

А 4-тия път, като се разходиш до гарата и видиш, че някоя определена фирма без никакво обяснение е спряло някой автобус за определен час или ден, почваааш леко да се замисляш дали да не си закупиш минетка... Или ако попътуваш 3.5 часа 90 км с БДЖ.
Без страх, без спирачка!

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 01 Яну 2016, 19:38

БМВ 320d написа: Тази година няма да вземат моите 100лв за винетка, ще пътувам с градския транспорт. :D

Ама ходете си пеш ако искате тъкмо ще спестите и от билетчета :mhihi: За 100 лв се стискаме , ама БМВ да караме :mhihi: Не знам дали има друг форум в който тези 30лв да е толкова обсъждана тема :banghead:

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 01 Яну 2016, 19:47

Патроните винаги могат да подминат темата, да не им пада нивото, не за друго. :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от cvetoslaviliev » 01 Яну 2016, 20:02

В крайна сметка е нормално да е толкова обсъждана, като имате предвид пътищата в България. Да ги направят добри и без дупки и никой няма да оспорва.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 01 Яну 2016, 21:34

ivoo написа:
БМВ 320d написа: Не знам дали има друг форум в който тези 30лв да е толкова обсъждана тема :banghead:

Ако имаше форум на живущите в малки градчета, където доходите са ниски и даже само за да "пръднеш" след табелата за начало или край на градчето се изисква винетка, щяха да ти отговорят достатъчно убедително и с доста цветущи епитети.
Дори и да карат предимно таралясници за тези хора автомобилът е крайно необходим многократно през годината за пътувания извън града.
Често се налага да се возят болни до близкия голям град.
Тези сънародници са най-потърпевши и с право трябва да протестират защо и къде ще отиват тези допълнителни 30 лева.
Същите тези колеги сега ударно ще напълнят бюджета до края на януари защото чисто по рекетьорски цените на месечните и седмичните винетки са несъизмеримо скъпи спрямо годишната.
Липсва и тримесечна винетка. :confused:
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 03 Яну 2016, 12:00

Mario Pankov написа: Не е въпросът за 20-30 или 100лв а за начинът, по който се случва всичко.

и какъв точно е начина? Магистралната пътна мрежа се удвоява за последните 5 години. Почти до всяко местенце в България можеш да стигнеш по чисто нова или ремонтирана магистрала, първокласната пътна мрежа е в отлично състояние и съответно тая мрежа трябва да се поддържа и се вдига винетката с някви кирливи 30 лева, които са ти 15 литра бензин. Тоя бензин го изхарчвате точно като минете софия 2 пъти. Но вие не карате на бензин, а на газ и ги спестявате тия пари.
Направи се разяснителна кампания, обясни се защо се вдига...какво не ти харесва на начина освен че трябва да плащаш?
Вие го изкарахте че няма здрав път в България. Да, има отсечки по които наистина не може да се кара ама не са толкова много че да кажете "като оправят пътищата тогава ще плащам". Пътищата вече ги оправиха...време е за плащане.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 03 Яну 2016, 12:35

Къде са оправени бе колега , ти излизал ли си извън София че така говориш , май не. Какво са направили магистрали , които са финансирани на 90% от вън , тя и направията им е такава :wave:
Добре да се съгласим , че има вече удобни магистрали (поне за Южна България) , е какво ги грее хората из малките и средни градове из страната като сигурно на годината ще я позлват 1 път тая магистрала. Ми като толкова е трудно стопанисването на магистралите да бяха въвели такса , така който ги позлва ще плаща :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Яну 2016, 13:52

Добре де, 1944-та година в България е имало около 500км асфалтирани пътища. Към края на комунизма те са около 35 000км.

Как един толкова западнал строй построи толкова много пътища без да ни бърка пряко в джоба с винетки, скъпи горива и данъци?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 03 Яну 2016, 14:17

Бе нека се дават пари за пътищата , но да има слисъл за това. Като говорим за пътища това не включва само асфалта , ами маркировка , пътни знаци , осветление. Вечер примерно като минаваш от A1 към А4 няма 1 кьорава лампа и ако не знаеш на къде отиваш спокойно можеш да си подминеш разклонението. Пътния възел м/у Хасково и Димитровград е направен като хората , а магистралата не къде е логиката щото аз не виждам :dunno: Като се замисля пак ми идва на ум за някакви потънали парички в някой джоб.
https://www.google.bg/maps/@42.0216141, ... 312!8i6656
Цялата ситуация се представя толкова нагло , че не може да бъде , по радиата върви някаква отвратителна реклама как не видиш ли тая винетка струвала по 8лв на месец , което било по-евтино от ТВ и телефон :shock:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Мнение от Silverlight » 03 Яну 2016, 14:21

ivoo написа:
БМВ 320d написа: Тази година няма да вземат моите 100лв за винетка, ще пътувам с градския транспорт. :D

Ама ходете си пеш ако искате тъкмо ще спестите и от билетчета :mhihi: За 100 лв се стискаме , ама БМВ да караме :mhihi: Не знам дали има друг форум в който тези 30лв да е толкова обсъждана тема :banghead:

Не съм човек за 30лв, но защо да им дам 30лв отгоре? Нещо ще се промени ли с тези 30лв отгоре? Аз мисля, че нищо няма да се промени освен дебелите задници на прибиращите тези пари. Пък това, какво карам си е моя работа, ако искам и с трактор ще се движа. :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M5 E39

Мнение от Centurione » 03 Яну 2016, 15:19

bum_bum написа:Добре де, 1944-та година в България е имало около 500км асфалтирани пътища. Към края на комунизма те са около 35 000км.

Как един толкова западнал строй построи толкова много пътища без да ни бърка пряко в джоба с винетки, скъпи горива и данъци?

Комунизмът не ти е бъркал пряко в джоба?! 99% държавна собственост. То просто не е имало джоб, в който да бърка...
Live forever or die trying

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 03 Яну 2016, 15:31

Аз се сещам за Бригадирското движение: Проходът Хаинбоаз 35км е построен с безплатен бригадирски труд,
токът на моето село,което е наблизо е прокаран след "доброволно" изземване на бакъра на хората за жици , а баба ми от собственик
на 100дкра ниви е започнала да работи почти за без пари в ТКЗС-то.Та така са строили комунистите без да бъркат в джоба! :ok:
p.s.Всъщност са бъркали в джоба ти 3 пъти-веднъж-преди да ти датат заплатата ,втори път с данъци след като са ти я дали и трети със заемите , които са теглили от твое име от гниещите капиталистически страни!
Последна промяна dr.peshev на 03 Яну 2016, 16:02, променена общо 1 път
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 03 Яну 2016, 15:58

Тази година при мен цената падна на винетките. От 134 на 97 така че, да е доволна държавата! Не искам да се заяжда никой,така съм си преценил,така и ще карам. Не че нямам възможност,а НЕ ИСКАМ. Така ще е и с брат ми тази година,и при него от 134 на 97. Както се казва "на такава слива,такъв кол"
И ремонтите им са както днес снегопочистването. Нямам думи!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 03 Яну 2016, 16:02

Centurione написа:
bum_bum написа:Добре де, 1944-та година в България е имало около 500км асфалтирани пътища. Към края на комунизма те са около 35 000км.

Комунизмът не ти е бъркал пряко в джоба?! 99% държавна собственост. То просто не е имало джоб, в който да бърка...

Ето плодове на великия комунизъм в действие и в днешно време
Изображение
Има магистрали, ама няма коли, интересно нали?
Ето в града
Изображение
Вероятно ще се досетите къде е това

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Яну 2016, 16:12

Сериозно ли го написа тва? Жителство, разпределение по градове. 1 стока от всеки вид в магазина. Не може притежаваш валута. Практически безплатен висококвалифициран труд. Дали не са платени тези пътища многократно? И за капак 2 фалита, разподаване на златния резерв и 10 милиарда долара дълг (при БВП '89 10 милиарда долара :kuku: ). Само дето не знам кви са били данъците по това време, ама не са били много ниски.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата