Желание за емиграция, къде и защо?
Модератор: Общи модератори
Re: Желание за емиграция, къде и защо?
За Канада ще ви кажа само едно.
Не познавам емигрант в тази страна, който да иска да прекара старините си тук.
При всичките им топ рейтинги и класации.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Да не би да мечтаят да се върнат в България на старини?? Това е малко измамно, мрънка се за там и си мислят, че е БГ е супер, ама като со дойдат на старини и много бързо ще изтрезнеят
alekangg написа:Да не би да мечтаят да се върнат в България на старини?? Това е малко измамно, мрънка се за там и си мислят, че е БГ е супер, ама като со дойдат на старини и много бързо ще изтрезнеят
Сред българите има и такива, признавам. Но масата говори за нещо на юг.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
alekangg написа:Да не би да мечтаят да се върнат в България на старини?? Това е малко измамно, мрънка се за там и си мислят, че е БГ е супер, ама като со дойдат на старини и много бързо ще изтрезнеят
Човече, от къде си? Защо толкова ти е опротивяла България?
Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
От България съм. Защо реши, че ми е опротивялата? Понеже се казват някои истини ли? Я ми обясни колко добре живеят пенсионерите у нас.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
alekangg написа:От България съм. Защо реши, че ми е опротивялата? Понеже се казват някои истини ли? Я ми обясни колко добре живеят пенсионерите у нас.
Като цяло има проблем там. Но все пак нещата са индивидуални. Ако си оправен и не стоиш да мрънкаш, винаги ще си добре.
Мисля, че България е чудесно място и ако човек се мобилизира - в квалификациите и работата ще се чуства доста добре. Не е като да не съм излизал в чужбина и да не съм общувал с живущите там. Най - лесно е да се мрънка и да се търси вината в други.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Желание за емиграция, къде и защо?
Пак залитна в друга посока ми се струва.
В последните постове става дума за старини и пенсионери, не за мобилизация и работа.
Ще ми кажеш ли какво плюсове има един пенсионер живееш у нас??
С колко прнсионера в чужбина си говорил и какво ти казаха по-точно?
В последните постове става дума за старини и пенсионери, не за мобилизация и работа.
Ще ми кажеш ли какво плюсове има един пенсионер живееш у нас??
С колко прнсионера в чужбина си говорил и какво ти казаха по-точно?
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
Не мога да разбера едно нещо. Как някои емигранти пишат "живота тук е добър, не е лесно, но ние се справяме и смятаме да останем", в същото време има хора, които постоянно мрънкат от типа: "тук е ужасно, Вие знаете ли колко е гадно едиси кое, най-хубаво е в България". Това, което не мога да разбера е, защо ако им е толкова гадно и толкова трудно и всичко е толкова ужасно още си стоят в чужбина ? Ако беше тоооолкова трудно, ужасно и отвратително всичко, и за тях в България е наистина по-добре, по пътя на логиката щяха да се върнат в БГ, а логиката никога не лъже...
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
vvasilev1 написа:alekangg написа:От България съм. Защо реши, че ми е опротивялата? Понеже се казват някои истини ли? Я ми обясни колко добре живеят пенсионерите у нас.
Но все пак нещата са индивидуални. Ако си оправен и не стоиш да мрънкаш, винаги ще си добре.
Мисля, че България е чудесно място и ако човек се мобилизира - в квалификациите и работата ще се чуства доста добре.
Ставаше дума за тия дето са били мобилизирани преди 30-40-50 години и не са имали друг избор - нито тогава, нито сега.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
BMW_POWER написа:За Канада ще ви кажа само едно.
Канада е огромна страна! По-точно втората по големина в света. С прекрасна природа и място бол. Не виждам какво би попречило на един канадски пенсионер да си прекарва старините кротко с пушка на рамо и въдичка в ръката сред ЧИСТА природа далеч от всякакви олигофрени??!! Мечти...ама друго си е в София беееее, мечтата на пенсионера в световен мащаб!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Да, при цялата красота в България, точно в София ще се забия, като се пенсионирам 
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
madafaka_donkele написа:Да, при цялата красота в България, точно в София ще се забия, като се пенсионирам
Е може да се забиеш и в някое леко безлюдно село циганите да те грабят
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
vvasilev1 написа:alekangg написа:От България съм. Защо реши, че ми е опротивялата? Понеже се казват някои истини ли? Я ми обясни колко добре живеят пенсионерите у нас.
Като цяло има проблем там. Но все пак нещата са индивидуални. Ако си оправен и не стоиш да мрънкаш, винаги ще си добре.
Мисля, че България е чудесно място и ако човек се мобилизира - в квалификациите и работата ще се чуства доста добре. Не е като да не съм излизал в чужбина и да не съм общувал с живущите там. Най - лесно е да се мрънка и да се търси вината в други.
Страхотно място е
bedrock city racing
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
E34 написа:BMW_POWER написа:За Канада ще ви кажа само едно.
Канада е огромна страна! По-точно втората по големина в света. С прекрасна природа и място бол. Не виждам какво би попречило на един канадски пенсионер да си прекарва старините кротко с пушка на рамо и въдичка в ръката сред ЧИСТА природа далеч от всякакви олигофрени??!! Мечти...ама друго си е в София беееее, мечтата на пенсионера в световен мащаб!
Да и аз си мечтая като пенсионер да вземам поне едни 300 лв и екскурзиите, които ще мога да си позволя ще бъдат в рамките на квартала, ще гледам и кое брашно е по-евтино, защо ще трябва и лекарства да си купя. Много тъжно, но факт...
Нямам пари да си купя и чисто нов OPEL дори, какъвто могат да си позволят работниците в макдоналдс в Германия,Англия, Канада и всички нормално развити икономически страни, нищо че всъщност съм висшист. Ама и това не е важно, защото тук е България, тук е рая на земята. Съчувствам и съжелявам всички емигранти, които са се установили и не искат да се връщат, а пък всъщност им било толкова гадно и "трудно". Завалииките ! Уж всичко е ужасно, но още си стоят навън и не се връщат ?!? При нас е рая на земята,ама ние които сме в БГ ни е много по-лесно, тука си живеем като богове и всичко ни е уредено и лесно!
и къде по-точно е най-добре да си изкарат старините ?
Не искам да се изнервям или да вдигам напрежението в темата, или пък да има някой засегнат приел го лично, но изнервящо ми идва когато сънародници емигранти почнат да ми мрънкат. Не ми обяснявайте колко трудно било да си намериш работа в Канада и другаде, защото братовчедка ми завърши икономика с много добър успех, и си търси 5-6 месеца работа по специалноста, след което с болка на сърцето отиде да продаха дрехи в мол Варна, защото няма пари и продължава да си търси работа като икономист. Мой приятел инженер искаше да се отдаде на науката и да преподава ДВГ в университета, обаче с болка на сърцето се отказа, защото заплата е 650лв. той също си търси 3 месеца работа след това.
На вас обаче Ви е по-тежко ?!
Кое Ви беше още много по-зле, медицината ли беше ? Законите ???
Маи някои хора забравят след време къде са били, що не се върнат тези емигранти, на които им е толкова тежко и гадно ?! Да се върнат за 1г. в БГ после пак да споделят как са !!!
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Grozdanoff написа:E34 написа:BMW_POWER написа:За Канада ще ви кажа само едно.
Да и аз си мечтая като пенсионер да вземам поне едни 300 лв и екскурзиите, които ще мога да си позволя ще бъдат в рамките на квартала, ще гледам и кое брашно е по-евтино, защо ще трябва и лекарства да си купя. Много тъжно, но факт...
Нямам пари да си купя и чисто нов OPEL дори, какъвто могат да си позволят работниците в макдоналдс в Германия,Англия, Канада и всички нормално развити икономически страни, нищо че всъщност съм висшист. Ама и това не е важно, защото тук е България, тук е рая на земята. Съчувствам и съжелявам всички емигранти, които са се установили и не искат да се връщат, а пък всъщност им било толкова гадно и "трудно". Завалииките ! Уж всичко е ужасно, но още си стоят навън и не се връщат ?!? При нас е рая на земята,ама ние които сме в БГ ни е много по-лесно, тука си живеем като богове и всичко ни е уредено и лесно!
и къде по-точно е най-добре да си изкарат старините ?
Не искам да се изнервям или да вдигам напрежението в темата, или пък да има някой засегнат приел го лично, но изнервящо ми идва когато сънародници емигранти почнат да ми мрънкат. Не ми обяснявайте колко трудно било да си намериш работа в Канада и другаде, защото братовчедка ми завърши икономика с много добър успех, и си търси 5-6 месеца работа по специалноста, след което с болка на сърцето отиде да продаха дрехи в мол Варна, защото няма пари и продължава да си търси работа като икономист. Мой приятел инженер искаше да се отдаде на науката и да преподава ДВГ в университета, обаче с болка на сърцето се отказа, защото заплата е 650лв. той също си търси 3 месеца работа след това.
На вас обаче Ви е по-тежко ?!
Кое Ви беше още много по-зле, медицината ли беше ? Законите ???
Маи някои хора забравят след време къде са били, що не се върнат тези емигранти, на които им е толкова тежко и гадно ?! Да се върнат за 1г. в БГ после пак да споделят как са !!!
Много си далече от истината
Само да питам как някой очаква да вземе нормална пенсия като се осигурява на 400лв
Няма как цял живот да хитруваме и после друг да ни е виновен!Постоянно всички се чудят как да скрият данъци,осигуровки или да откраднат нещо,а после имат очаквания...как да стане?!?И това е от най-ниското ниво(бай мангал) до управляващите А който е бил извън България(не на почивка за 3 дни) знае колко е лесно и как всичко е по мед и масло
Другото което много,ама много ме дразни е думата ВИШИСТ.Какво като си вишист,като си завършил някаква кофти специалност?Това не те прави нещо повече от никой друг.Трабва да се мисли в кое има преспектива,а не да се "учи" с идеята да имаш там някаква диплома и мама и тате да те хранят до 30 годишна възраст.
Братовчедка ти и твоя приятел да бяха завършили информационни технологии и нямаше да продават дрехи.Просто е.
А да ти кажа доста успешни емигранти се върнаха.Не искат да се връщат неуспешните в големия процент от случаите,защото ги е срам.Познавам и от двата типа доста хора.Хубавото е,че не всички крият каква е реалността и там.