Избор на радар-детектор

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E90
Детайли за колата: Sedan, M57

Re: Избор на радар-детектор

Мнение от Todor Borisov » 30 Мар 2018, 13:14

Откраднаха нова супермодерна камера на КАТ на пътя, полицаите плачат!

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Otkradnaha-nova-supermoderna-kamera-na-KAT-na-putya-policaite-plachat-783376 :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 30 Мар 2018, 13:27

Най-простото и ефективно нещо което може да се направи е няколко силни IR диода на номера и поне вечер ще е гарантирано че няма да получите снимка .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от F30 » 30 Мар 2018, 15:44

Jordana написа:Трипода се слага край пътя , дори и най малките вибрации от преминаващите автомобили ще направят тоя лъч да описва метрови черти около таргета на още на 50-100 метра . Според мен колкото и да пишат че е прецизен и т.н в малка точка това технически е неизпълнимо за такива устройства , по изгодно е да се фокусира в голямо петно за да захване целта гарантирано . Номера на автомобила като най добра цел не може да бъде нацелен гарантирано с малка точка зарди различното разположение и височина при различни мпс , да не говорим за три цели едновроменно . Така че всичките тия плашилки за невероятната неоткриваема супер дупер прецизна самоснимачка на КАТ са един булшит .

Звучи доста логично. Да видим как ще е и на практика.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 30 Мар 2018, 15:46

"Някой колега си прибра една тринога, двама полицаи реват на Ботевградско. Беше останала само кутия. Спряха ме да ме питат дали съм видял някой да бяга с камерата в ръце. Колегата му говореше по радиостанцията със сълзи". Това написа потребител на социалната мрежа Фейсбук от София. От думите му става ясно, че въпросната случка се е разиграла на булевард "Ботевградско шосе" в столицата.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 30 Мар 2018, 16:33

Вместо камерата да улови нарушителя , нарушителя е уловил камерата ... След тоя случай определено ще бъдат на една ръка разстояние от тия пущини :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E92 335xi
Мечтае да кара: BMW E92 M3 / BMW M2 Competition

Мнение от dpopov » 30 Мар 2018, 16:56

Найс!! Да е жив и здрав колегата, който е гепал тая пущина. Сега ще вземат камерата от София - Област и ще я преместят в София -град, ще им отнеме малко време де. Дано да е истина тая "новина"
Understeer is when you hit the wall with the front of the car,
Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall,
Torque is how far you take the wall with you.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 30 Мар 2018, 18:25

"Не е важно аз да съм добре, а Вуте да е зле!" :kuku:
Изумявам се до степен чак да се дразня на плиткоумното мислене и праволинейно разсъждение на огромна част от хората. За последствия никой не мисли.
И да има открадната камера - ще вземат нови 3 на нейно място, при това с нашите пари и ще налагат глоби като за световно, 24/7. Ама нали е зор Ганьо да се покаже :banghead:

По темата за засичането: никой не е твърдял, че тези камери са невидими, просто когато я засечете вече ще е късно. Обикновен радар при идеални условия можеш да го засечеш от около 2км, тук дали ще е такъв случая? :idea:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от devent » 30 Мар 2018, 18:31

Ако ползваха камерите на опасни места, където има предпоставки за ПТП и се слагат за борба с ненормалниците съм с двете ръце, но те ги залагат на типични хранилки само и само да налагат глоби. Не ги слагат там където е опасно, а там където "кълве". Отричаш ли? Говоря за София, не знам по другите градове, но се съмнявам да е различно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 30 Мар 2018, 18:40

devent написа:"Някой колега си прибра една тринога, двама полицаи реват на Ботевградско. Беше останала само кутия. Спряха ме да ме питат дали съм видял някой да бяга с камерата в ръце. Колегата му говореше по радиостанцията със сълзи". Това написа потребител на социалната мрежа Фейсбук от София. От думите му става ясно, че въпросната случка се е разиграла на булевард "Ботевградско шосе" в столицата.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Как няма да плачат? Сега ще ги карат да я плащат :mhihi: !
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 30 Мар 2018, 18:51

devent написа:Ако ползваха камерите на опасни места, където има предпоставки за ПТП и се слагат за борба с ненормалниците съм с двете ръце, но те ги залагат на типични хранилки само и само да налагат глоби. Не ги слагат там където е опасно, а там където "кълве". Отричаш ли? Говоря за София, не знам по другите градове, но се съмнявам да е различно.

Самата истина. Не съм видял патрул на места, които са опасни за шофиране и стават много катастрофи, винаги стоят на такива хранилки..

Май трябва да си вземем нещо подобно - тва струва маса пара де, така че не правя реклама, но идеята е добра
https://www.youtube.com/watch?v=jVqydpXULA8
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 30 Мар 2018, 18:59

С парите на данъкоплатците тоест нашите пари , ушевите си купуват играчки за 55к бройката с които да съдират още пари от хората по пътищата . И на това трябва да се радва някой и да пляска с ръце :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от devent » 30 Мар 2018, 19:15

И не само да пляскаме. Сигурно трябва да ни стане и гадно, че вместо да си пазят камерата, каквато им е работата(за която им плащаме бтв), кой знае какво, в името на народа(сарказъм он) са вършили през това време. Горкичките. Живи да ги ожалиш.. Сега да пишат 200 рапорта и да ги мъмрят шефовете им :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E92 335xi
Мечтае да кара: BMW E92 M3 / BMW M2 Competition

Мнение от dpopov » 30 Мар 2018, 20:01

Don_Diego написа:"Не е важно аз да съм добре, а Вуте да е зле!" :kuku:
Изумявам се до степен чак да се дразня на плиткоумното мислене и праволинейно разсъждение на огромна част от хората. За последствия никой не мисли.
И да има открадната камера - ще вземат нови 3 на нейно място, при това с нашите пари и ще налагат глоби като за световно, 24/7. Ама нали е зор Ганьо да се покаже :banghead:

По темата за засичането: никой не е твърдял, че тези камери са невидими, просто когато я засечете вече ще е късно. Обикновен радар при идеални условия можеш да го засечеш от около 2км, тук дали ще е такъв случая? :idea:

ХахахаХах :Д повече хора като теб трябва да има, колега. Добри по душа и с висок интелект!!
Understeer is when you hit the wall with the front of the car,
Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall,
Torque is how far you take the wall with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Мар 2018, 20:10

А полицаите не са ли материално отговорни за техниката и снаряжението?

Какво значи- излязох да снимам с камера за 50к и някой я открадна, дайте друга. :dunno:

Аз днес цял ден се оглеждам като пръдлив, че да не ме снимат в гръб с моторетката а то ква била работата :mhihi:

andy написа:Тази камера не е като обсъжданите, видно от клипа.
По принцип дори да успее даден детектор да я засече вече е късно, скоростта е отчетена, а после като се влезе в обхвата на камерата само се прави клип (ако искате и с 20км/ч минете) за да се отчете номера.

Няма такъв филм. Снимката се прави в момента на засичането. В другия вариант винаги ще има "не бях аз".
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 30 Мар 2018, 20:37

Авторитет липсва на институцията. И 300 камери да купят пак няма да се оправят нещата. Просто някои хора ще приберат едни пари. Аз съм ЗА полицейско присъствие на опасни места. Такива има много, но хранилките са на по-удобни за целта локации. Огромният проблем е малоумната инфраструктура. А изгледи да се промени драстично към по-добро няма. Това ме вбесява мен. Тъй че карайте умната. Където прецените давайте газ на машините, естествено на своя отговорност. За мен най-важно е да си поддържаме колите в добро състояние и да преценяваме шофирането си според настилката и обстановката. Пет пари не давам кой ще говори за мен, че съм вдигнал 200 еди си къде. Тъпанарите имат уникалната способност и с 20 да пребият някого. :mhihi:

Катаджия, клекнал зад контейнера, с камерата... авторитет да искаш. :mhihi: И тях ги съжалявам вече.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата