Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Модератор: Общи модератори
- Convertible
- ентусиаст
-
- Мнения: 1063
- Регистриран на: 13.01.2004
- Местоположение: Бургас и София
- Пол: Мъж
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
моята е северозападна и няма грижа никаква последните две-три години. ако видиш, че не става след 2-3 дни открехни прозореца
ако ги занесеш на село няма да как да си режеш вечерно време, докато четеш темата. а и там някое животинче може да ги хапне.
ако ги занесеш на село няма да как да си режеш вечерно време, докато четеш темата. а и там някое животинче може да ги хапне.

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Мнения: 1013
- Регистриран на: 18.01.2009
- Местоположение: София, ама съм от село
- Пол: Мъж
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
В крайна сметка поръчах вертикална пълначка. Очаквам да пристигне и ще я тествам тези дни.
Между другото си взех машинка за вакуумиране и съм приятно изненадан. Върши чудесна работа.
Между другото си взех машинка за вакуумиране и съм приятно изненадан. Върши чудесна работа.
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 683
- Регистриран на: 28.01.2004
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Два благи мотива от отминалия си уикенд
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Мнения: 1353
- Регистриран на: 5.05.2008
- Местоположение: Sofia
- Кара: G02 ///M40d
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни



- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 298
- Регистриран на: 30.04.2008
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Мечтае да кара: 911
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Толкова мезе спокойно може да е на ловджия
Щеше да е забавно да се чуят изстрели накрая на клипа.


- kiko
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 2499
- Регистриран на: 23.06.2005
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Аз само леко да питам от прочутата сланинка тая година ще ядем ли 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 12076
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
НарезАх от новата реколта. Малко инцидентно стана с една кайма за кюфтета, дето ми остана.
Няма захар и селитра, дето уж било потъмнявало без тях месото.

Няма захар и селитра, дето уж било потъмнявало без тях месото.

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Обещавам и аз да ударя някоя снимка ама все съм мазен та не отива да снимам.
До сега един път кайзерована телешка пастърмичка към 3 кила.
Почти свърши.Ще снимам каквото е останало.
Един хамон от кауфландските промоции съм обесил да виси на тавана.Не е чудо невиждано ма като цяло бива.
Готвя се да организирам нови десетина кила телешка пастърма ама да видим.
Сланинка ако изпадне да не се забрави,че съм се наредил като капитан пред редицата.
До сега един път кайзерована телешка пастърмичка към 3 кила.
Почти свърши.Ще снимам каквото е останало.
Един хамон от кауфландските промоции съм обесил да виси на тавана.Не е чудо невиждано ма като цяло бива.
Готвя се да организирам нови десетина кила телешка пастърма ама да видим.
Сланинка ако изпадне да не се забрави,че съм се наредил като капитан пред редицата.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 12076
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Я кажи как правиш пастърмата, че днес се сдобих с 10 кила зряло телешко от пасищно гУведо. Повечето го накълцах и чака да се появи от някъде свинска осмянка за суджуци. Една част ще иде на карпачо ама се чудя дали да не направя и малко пастърма, че е много крехко и вероятно ще стане добре.
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
С точно такъв материал работих и аз.
Слагам за 3 дни покрит с морска сол в съд според количеството материал.
Всеки ден се маха излязлата кръв от месото,но като е прясно не е много.
След третия ден вадиш и слагаш във вода.
Аз лично за още 24 часа да може да се осоли равномерно,а не само от вън.
Ако го искаш по солено намаляш времето.
От там се вади и овалва в каквото те влече.
Последно правих в червен пипер като е хубаво да добавиш и пушен ако имаш,а ако искаш може и лют.
Важното е да е покрито отвсякъде за да не го нападат гадовете,ако се постопли.
От там на простора и чакаш.
При студено време при мен станаха за 2 седмици.
Прави ги по тънки за да съхнат по-бързо.
И така.
Успех.
Слагам за 3 дни покрит с морска сол в съд според количеството материал.
Всеки ден се маха излязлата кръв от месото,но като е прясно не е много.
След третия ден вадиш и слагаш във вода.
Аз лично за още 24 часа да може да се осоли равномерно,а не само от вън.
Ако го искаш по солено намаляш времето.
От там се вади и овалва в каквото те влече.
Последно правих в червен пипер като е хубаво да добавиш и пушен ако имаш,а ако искаш може и лют.
Важното е да е покрито отвсякъде за да не го нападат гадовете,ако се постопли.
От там на простора и чакаш.
При студено време при мен станаха за 2 седмици.
Прави ги по тънки за да съхнат по-бързо.
И така.
Успех.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Мнения: 1016
- Регистриран на: 8.06.2012
- Пол: Мъж
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
kiko написа:Аз само леко да питам от прочутата сланинка тая година ще ядем ли
Колеги, МНОГО ми е неудобно, щото съм ви обещал, Коледа наближава, а майсторът не предлага продукция - все още чакал суровина...
Има друг вариант, за който исках да се консултирам - на пазара в събота изкарват пушена сланина (производство на същия майстор), но я продават други хора. Разбирате - тези хора са заклали прасе, занесли са сланината на майстора да я опуши и я продават на пазара. Проблемът е, че така идва по-скъпо - килограмът се връзва към 4,50 лева, а и количествата са... колкото има на сергията - може човекът да продава 5 кила, може 8 и т.н. Ако кажете - ще ви купувам от тази сланина, от пазара? Ние с жената взехме едно парче за проба - същата сланина си е...


Не знам, кажете какво да правим - да чакам майстора да ми се обади (поръчал съм му да ми запази поне 20 кг. на първо време) или да купувам от пазара...


Excellent! Steven is my name!
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Ще чакаме. Още е рано за свински погребения.Затова и твоя човек няма материали. Щом си заръчал 20 кила аз ще си чакам от тях.Ако другите бързат и искат тия 20 като дойдат мога да ги взема и аз. Все ще се намери на кого да ги раздам да не се чудиш какво да ги правиш.
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Мнения: 180
- Регистриран на: 3.11.2017
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
И аз нямам проблем да изчакам. Ако другите бързат, бих поделил 20-те килограма със slatanic 

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Мнения: 1016
- Регистриран на: 8.06.2012
- Пол: Мъж
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Пласирането никога не е било проблем, по-скоро се получава дефицит, въпросът е да има готова продукция...
Ще чакаме...

Ще чакаме...


Excellent! Steven is my name!
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 1786
- Регистриран на: 13.03.2006
- Местоположение: София Пазарджик
- Пол: Мъж
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Боримечка, ще взема от 4.5лв после ако има пак ще взема. За сега 2 кг ще изпратиш ли?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани