С какво ни пръскат от небето?
Модератор: Общи модератори
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Re: С какво ни пръскат от небето?
Feanor написа:Не, просто мога да чета.
Доказано ли е научно ? Ако не е просто мога да го допусна , но не и да повярвам

- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
larbi написа:KoolyO написа:Точно се чудех, кога SKISA ще намери и "налази" темата.
Ти си феномен е приятелю![]()
Колко време се търси тема която от известно време стои в първите позиции в раздел "извън темата"Ти колко време я търси и какъв модел ти е Джи Пи Ес-са ?
Това , че някой не е изразявал мнение в дадена тема не означава непременно, че не я преглежда. Погледни само колко преглеждания има
Айдеее, наредиха ме до Ванга.

Нека да продължим в добрия дух, който цареше до сега. Започваш твърде много определения да ми лепиш

Относно SKISA, след като човека казва, че не я е чел, най-вероятно не е. Или ти си на друго мнение? Или и ти не си чел темата?
Джи Пи Ес не ползвам. Още по-малко да търся теми във форумите.
И още си чакам отговори за пирамидите, които не са смешни.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
Cry...
Feanor написа:zazomazo написа:а това, че не сте запознати с факти значи ли, че трябва да я отричате като способности?
Че аз не отричам нищо. Задавам въпроси, тъй като нямам достатъчно сигурна информация, че да приемам или отричам каквото и да било.
.......
ами че аз именно за това пледирам в тая тема, колега

просто да не отричаме всичко написано само заради факта, че звучи абсурдно....
така, както няма доказателства за извънземна намеса в човешките дела, няма и такива за липсата на подобна намеса...
следователно може да се допусне, че такава има/няма....
това, че противоречи на физичните закони днес въобще не означава, че утре няма да бъде открит нов закон, който да го обяснява...
нямаме право да бъдем както крайно ЗА, така и крайно ПРОТИВ

- Larbi
- Потребител
-
KoolyO написа:Нека да продължим в добрия дух, който цареше до сега. Започваш твърде много определения да ми лепиш![]()
Относно SKISA, след като човека казва, че не я е чел, най-вероятно не е. Или ти си на друго мнение? Или и ти не си чел темата?
Джи Пи Ес не ползвам. Още по-малко да търся теми във форумите.
Добрия дух от ваша страна си отиде още в първия пост в които се заядохте с мен и отхвърлихте с лека ръка и с насмешка всичко написано и казано от хора с алтернативно мислене, мислене което се различава от това на учените, като насреща не дадохте диамантено твърди доказателства нито, че учените са прави, нито, че хората с теории за контакта с извънземни в древността грешат! Това първото!
Второто е, че никога не съм имал за цел да обидя някои дори и така да е изглеждало даже след постове в които се твърди , че нещо ставало "болестно състояние" и прочие.
Трето: специално за "феномен"-а които те нарекох не е било изказване с негативен знак, а констатация на тотална почуда след като изрази мнение, че някои трябва да намери тема която има 10 пъти повече преглеждания от написани постове. Специално за теб пояснявам , че средно аритметично за един написан пост прави 10 посещения които ако някои не прави просто на принципа "цъкам си влез излез от темата щот ме кефи" не знам на какво се дължи освен да чете.
Не може да твърдиш , че ако някой не е изразил мнение по дадена тема то той не я чете и не я е "намерил".
Четвърто: Не съм твърдял, че СКИСА я чете или не я чете - това си е негова работа!
Капиш ?

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
larbi написа:Feanor написа:Не, просто мога да чета.
Доказано ли е научно ? Ако не е просто мога да го допусна , но не и да повярвам
Да.

zazomazo написа:ами че аз именно за това пледирам в тая тема, колега![]()
просто да не отричаме всичко написано само заради факта, че звучи абсурдно....
така, както няма доказателства за извънземна намеса в човешките дела, няма и такива за липсата на подобна намеса...
следователно може да се допусне, че такава има/няма....
До тук съм съгласен, с уточнението, че при липса на доказателства за намеса е по-удачно да се приеме, че такава няма. Колкото по-малко допускания изисква една хипотеза, толкова по-голям е шансът да е вярна.

zazomazo написа:това, че противоречи на физичните закони днес въобще не означава, че утре няма да бъде открит нов закон, който да го обяснява...
Това е така, да, само че нека ти дам един пример с две хипотези, които касаят произхода на писанието за елемент 115.
Хипотеза 1:
* Допускаме, че съществува извънземен живот - което е почти сигурно, но все пак не е доказано.
* Допускаме, че съществува разумен извънземен живот - което е много вероятно, но отново не е доказано.
* Допускаме, че съществува такъв живот, който е достатъчно напреднал технически, че да може да ни посети - вероятността за това изобщо не е ясна. Преди всичко не знаем със сигурност дали изобщо е възможно. Хиперпространството е любим термин на фантастите, но науката не е доказала съществуването на подобни чудесии. Wormhole-ът също е теоретичен.
* Допускаме, че част от тези технологии противоречат на физиката, която ни е известна.
* Допускаме, че въпреки технологичните си чудесии извънземните са успели да се разбият на Земята.
* Допускаме, че някой е успял да разбере нещо на базата на останките от техника, за каквато нямаме дори теоретични модели.
Хипотеза 2:
* Допускаме, че авторът търси своите 15 минути слава с помощта на повърхностните си знания.
Коя от двете ти звучи по-вероятно?

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
zazomazo написа:това, че противоречи на физичните закони днес въобще не означава, че утре няма да бъде открит нов закон, който да го обяснява...

Необяснимото днес ще е напълно обяснимо от научна гледна точка утре

И на мен просто ми е смешно как на такива все още не напълно изследвани явления се асоциират със свръхестественото

Точно както преди много векове мълнията е била израз на гнева на бог едикойси, а днес е напълно изследвано и дори опитомено природно явление

Дано този път ме разберете правилно - аз не отричам явленията, отричам лековатия подход, с който им се приписват свръхестествени качества

И от време на време се бъзикам със съвременните еквиваленти на едновремешните поклонници на бога на мълниите

всичко това силно зависи от гледната точка на индивида
ако си скептично настроен и си на принципа "око да види, ръка да пипне" ще ти е много по-лесно да приемеш втората хипотеза именно защото в нея има по-малко условности
ако не си такъв скептик всичките допуски по хипотеза 1 стават не толкова съществени и си казваш "защо пък не, по дяволите"
ако си скептично настроен и си на принципа "око да види, ръка да пипне" ще ти е много по-лесно да приемеш втората хипотеза именно защото в нея има по-малко условности
ако не си такъв скептик всичките допуски по хипотеза 1 стават не толкова съществени и си казваш "защо пък не, по дяволите"

- Larbi
- Потребител
-
Feanor написа:Колкото по-малко допускания изисква една хипотеза, толкова по-голям е шансът да е вярна.zazomazo написа:това, че противоречи на физичните закони днес въобще не означава, че утре няма да бъде открит нов закон, който да го обяснява...
Това е така, да, само че нека ти дам един пример с две хипотези, които касаят произхода на писанието за елемент 115.
Хипотеза 1:
* Допускаме, че съществува извънземен живот - което е почти сигурно, но все пак не е доказано.
* Допускаме, че съществува разумен извънземен живот - което е много вероятно, но отново не е доказано.
* Допускаме, че съществува такъв живот, който е достатъчно напреднал технически, че да може да ни посети - вероятността за това изобщо не е ясна. Преди всичко не знаем със сигурност дали изобщо е възможно. Хиперпространството е любим термин на фантастите, но науката не е доказала съществуването на подобни чудесии. Wormhole-ът също е теоретичен.
* Допускаме, че част от тези технологии противоречат на физиката, която ни е известна.
* Допускаме, че въпреки технологичните си чудесии извънземните са успели да се разбият на Земята.
* Допускаме, че някой е успял да разбере нещо на базата на останките от техника, за каквато нямаме дори теоретични модели.
Хипотеза 2:
* Допускаме, че авторът търси своите 15 минути слава с помощта на повърхностните си знания.
Коя от двете ти звучи по-вероятно?
Изхождаш винаги от една и съща теория и тя е тази за рейзъра! Прегърнал си я така силно и така силно си убеден в нея, че по-простото е по-вероятно, че никой не може да те убеди в противното. Кой е предубедения сега ?
Нека да допуснем и друго става ли ?
* Допускаме, че преди много много време извънземна раса прави "доработки" на нашето ДНК и от диваци се превръщаме в мислещи същества които откриват огъня и така нататъка. Прометей бил дал показал огъня на човека

*Допускаме , че тези които са ни направили (помогнали да еволюираме) идват наистина на 3600 години, а през другото време си минават някви пичове от други галактики които какво правят освен да отвличат не можем да знаем и каква е целта им , само предположения и т.н.
*Допускаме , че всички монументи които са били построени са били построени от Цивилизация ХОРА които са имали безкрайни познания по всичко, но тези хора изведнъж изчезват и знанието изчезва заедно с тях. Освен пирамидите в Египет които са почти непокърнати, то всички други мегалитни построики изглеждат така сякаш са разрушени от невероятна сила.
*Допускаме , че на тези 3600 години живота на земята изчезва в по-голямата си част заради този катактлизъм в покрепа на които са замръзналите изведнъж животни с още несмляна храна в стомасите им.
*Допускаме още, че наистина живота на Земята е бил разрушаван 3 пъти както се твърди:
Един път от огън от небете - метеорити и подобни
Втори път от внезапен студ - животните с храната в сотмасите.
Трети път от вода - Големия потоп описан не само в Библията ами и навсякъде по света от оцелелите.
Сега нека да допуснем, че всичко това ще стане отново и то СКОРО:
Вариант 1: Излизат 10-20 години или по-малко хората които са наясно с това (допускаме, че има такива) и казват : пичове на еди коя си дата света ще претърпи цикличен повсеместен катаклизъм. (както се твърди , че Ной бил предупреждавал за Големия потоп , но всички му се смеели и му се подигравали)
Какво правим ние ? Продължаваме да си живеем спокойно без бунтове и паника продължаваме да си ходим на работа и си чакаме края?
Вариант 2: Никой официално не съобщава нищо за предтоящия катаклизъм , правят си подземните градове които са ФАКТ и малко преди да се случи всичко си влизат долу на километри под земята на сигурно и си пият Уискито и си играят голф.
Има данни , че пред позледните няколко години все повече и повече милиардери в Русия влагат милиони в строителство на подземни бункери които при ядрена атака или бедствие от световен мащаб да могат да изкарат 4-5 години отдолу колкото са и нужни на теория да се отдръпне водата и да има суша на повърхността и всичката радиация малко от малко да намалее и да става за живот горе т.е. тук.
Има данни и за изоставени ракетни установки в САЩ на между-континентални ракети които са били разположени в огромни дупки да се изкупуват от частни лица и се пак се правят бункери годни да поддържат живот няколко години.
Можем ли да допуснем всичко това ? И ако не защо ?
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612

Laugh...
Cry...
Cry...
- Larbi
- Потребител
-
KoolyO написа::mhihi:
После пак ще кажеш, че ти поставям квалификации без да си ги заслужил! Затова няма да отговарям повече на твои постове даже да ме питаш как да нарежеш луканката и как да налееш ракията преди да дойда на гости у вас

- Feanor
- ентусиаст
-
larbi написа:....
Ми аз не виждам причина. А и The Flying Spaghetti Monster (FSM) ми допада повече.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Larbi
- Потребител
-
Feanor написа:larbi написа:....
Ми аз не виждам причина. А и The Flying Spaghetti Monster (FSM) ми допада повече.
Ясно! И аз не виждам причина великите учени да нямат точно и ясно обяснение на всичко! И аз не виждам причина да вярвам, че щом като казват , че законите на гравитацията са непреодолими за нас, то са непреодолими и за други!
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
larbi написа:Изхождаш винаги от една и съща теория и тя е тази за рейзъра! Прегърнал си я така силно и така силно си убеден в нея, че по-простото е по-вероятно, че никой не може да те убеди в противното. Кой е предубедения сега ?
Нека да допуснем и друго става ли ?
1: Допускаме, че преди много много време извънземна раса...
2: Допускаме , че тези които са ни направили (помогнали да еволюираме) идват наистина на 3600 години....
3: Допускаме , че всички монументи които са били построени са били построени от Цивилизация ХОРА....
4: Допускаме , че на тези 3600 години живота на земята изчезва в по-голямата си част...
Един път от огън от небете - метеорити и подобни
Втори път от внезапен студ - животните с храната в сотмасите.
Трети път от вода - Големия потоп описан не само в Библията ами и навсякъде по света от оцелелите.
Гледай горе цитата, че леко съм го съкратил...
1: Преди много време казваш- колко много време

2: Идва ли на 3600г.- що не е на 3500, по кръгло ми изглежда някак... или пък направо на 5000г.- идеална цифра, к'во ще кажеш

Ама и няк'ви други идвали когато им било кеф- как тъй ще идват, пък никой не ги видя бе ма'а му стара

3: Що да е строено от ХОРА с големи знания, а не от тъпи роби/работници, но с техника на извънземните

4: бах ма;а му- ако хората изчезват на всеки 3600г. и започваме от нулата още щяхме да сме в каменната ера... и то ако имаме късмет, че може и до там да не стигнем за 3600г....
живота е изчезвал от метеорити, студ и потоп казваш... това с метеоритите е било преди мноооого МИЛИОНИ години- ама стотици милиони... щом онея извънземни са виновни, що тогава не сме се появили ние, а бая по-късно

Принципно разбира се, че МОЖЕМ да допуснем тея неща... Ама залагаме на твърде много "АКО" и само 1 да не е вярно всичко се проваля по веригата... тоест тук в пълна сила сила си е валидна оная работа с бръснача- твърде сложно е...
- Feanor
- ентусиаст
-
larbi написа:Ясно! И аз не виждам причина великите учени да нямат точно и ясно обяснение на всичко! И аз не виждам причина да вярвам, че щом като казват , че законите на гравитацията са непреодолими за нас, то са непреодолими и за други!
Защото ти липсват знания. Един мъдър човек навремето е казал "колкото повече научавам, толкова по-добре разбирам колко малко знам всъщност".
- Larbi
- Потребител
-
ms написа:1: Преди много време казваш- колко много време10-20-30 000 години
2-3 милиона години
че ми е важно това "много"... Майната му- някога дошли едни извънземни тука, нали така... как са дошли- с кола, камион, кораб, летяща чиния, телепортираха се или просто ей тъй- от нищото изникнаха
че и опити си правили с ДНК- ама дали са били толкова напред с материала, а
то да си летиш е малко по-различно от бърникане на гените...
2: Идва ли на 3600г.- що не е на 3500, по кръгло ми изглежда някак... или пък направо на 5000г.- идеална цифра, к'во ще кажешНали могат да си пътуват- що не идват на 500г. примерно да ни хвърлят по едно око как я караме
![]()
Ама и няк'ви други идвали когато им било кеф- как тъй ще идват, пък никой не ги видя бе ма'а му старапод "видя" разбирай СЕРИОЗНИ доказателства показани пред цял свят, не няк'ви конспиративни приказки за Зона 51 или от тоя род глупости...
3: Що да е строено от ХОРА с големи знания, а не от тъпи роби/работници, но с техника на извънземнитеИ като са имали големи знания що са изчезнали безследно
Щом имат знания аз допускам лесно, че и писменост са имали- що нищо написано не сме открили което да потвърди тея знания които могат да дойдат само свише
![]()
4: бах ма;а му- ако хората изчезват на всеки 3600г. и започваме от нулата още щяхме да сме в каменната ера... и то ако имаме късмет, че може и до там да не стигнем за 3600г....
живота е изчезвал от метеорити, студ и потоп казваш... това с метеоритите е било преди мноооого МИЛИОНИ години- ама стотици милиони... щом онея извънземни са виновни, що тогава не сме се появили ние, а бая по-късноза студа к'во да говорим- ледена епоха просто, има как животно да умре от студ, да замръзне в последствие в странна поза и все още да има храна в устата и стомаха... А потопа е в резултат на затоплянето СЛЕД ледена епоха- просто всичкия тоя лед и сняг не може просто да с изпари за 10 минути...
Принципно разбира се, че МОЖЕМ да допуснем тея неща... Ама залагаме на твърде много "АКО" и само 1 да не е вярно всичко се проваля по веригата... тоест тук в пълна сила сила си е валидна оная работа с бръснача- твърде сложно е...
1. С примерно с летящи "колесници" описнаи в библията и всички религии по света са дошли. Кога точно не е известно и не може да се каже. ДНК ? Ние сега правим ли клониране? (О, да след случая с ДОЛИ го забрниха официално за пред хората)
2. Защото тази предполагаема планета обикаля слънцето по голяма елипса и минава близо до слънцето на 3600 години. Защо дългото броене на Маите календара е точно на 3600 години и други календарчета джобни открити на други места по света, а не на 5000 както предлагаш ?
3. Тук отговора е повсеместния катаклизъм които изтрива живота на повърхността в по-голямата част.
4. За произхода на човека или по-точно кога е излязъл от пещерите науката НЯМА точен отговор и до днес. Интересното е и че постоянно се откриват нови доказателства, че хората са излезли от пещерите много по-рано от колкото се предполага.
Както каза един колега по-горе : Това, че е "много сложно" не означава автоматично, че не може да е вярно! А означава , че има хора които не могат да го допуснат и да си го представят.