Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: BCAA и изобщо фитнес...

Мнение от steeN » 25 Ное 2009, 22:06

chris написа:1.особено лактите се натоварват от френско сгъване зад глава за трицепс.
2. китките при по големи тежести, особено сгъване с лост за бицепс.

това ми са двете любими упражнения... но май си важи като цяло за всички упражнения със свободни тежести.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 25 Ное 2009, 22:21

тва за лактите и френското е верно-ако го правите нека бъде последно упражнение за трицепса иначе ако вече чувствате странно усещане или болка в лактите като мене си купувате глюкозамин и напълно спирате това упражнение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 26 Ное 2009, 12:46

Какво мислите за упражненията със собствена тежест- набирания,кофички,мофички... :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 26 Ное 2009, 13:16

Според мен са доста добри, но също могат да бъдат и по-трудни от желязото, особено ако си по-тежъл. Хубавото мисля е, че са комплекси - тренираш много мускулни групи с тях, не само една. Аз преди да почна да тренирам, 2 кофички не можех да направя :mhihi: Сега слава богу, си ги помпам всеки път на фитнеса, ей така като бонус :) Иначе набиранията могат да ти послужат като универсално упражнение - в зависимост от това, как се захващаш с ръцете за лоста.
BMW only!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 26 Ное 2009, 14:11

amd написа:Според мен са доста добри, но също могат да бъдат и по-трудни от желязото, особено ако си по-тежък. Хубавото мисля е, че са комплекси - тренираш много мускулни групи с тях, не само една. Аз преди да почна да тренирам, 2 кофички не можех да направя :mhihi: Сега слава богу, си ги помпам всеки път на фитнеса, ей така като бонус :) Иначе набиранията могат да ти послужат като универсално упражнение - в зависимост от това, как се захващаш с ръцете за лоста.

Не съм от най-леките.. :mhihi: :mhihi: От няколко месеца ги ползвам като алтернатива на тренировката за гръб гърди в залата...Ем разнообразие,хем чист въздух(сега малко студеничък де :mhihi: )иии,така.. :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 26 Ное 2009, 15:15

Много професори тука, снимки не виждам :)
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 26 Ное 2009, 15:21

alexand написа:Много професори тука, снимки не виждам :)

Ами просто темата не е за перчене :winky:

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 26 Ное 2009, 15:44

Е как - по-назад в темата има снимка на колегата "кобрата", тя даже ми въздейства мотивиращо, ако наистина е около 75 килограма на тази снимка, евала, значи не е невъзможно да изглеждаш добре и с по-малко килца : ) (макар, че аз съм дългуч де, тоест трябват ми повечко :) ). Та замисъла е по-скоро да се обсъждат идеи в тази тема, който желае, може да качи снимка на мускулестото си тяло, за показ :bchug:
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 26 Ное 2009, 16:33

Имам предвид, че прочетох откровени глупости написани с много вяра в тях :) Затова. Не отричам темата, просто има профилирани форуми, има фитнес блогове. Когато става дума за здравето, не е хубаво да говорим за "съседа отсреща" дето бил 120 кила и бил "много як" и да се сравняваме с него .. :banghead: Слагайте по някой линк, окъде сте прочели това или онова.
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 628csi; Brabus Widestar GL

Мнение от chris » 26 Ное 2009, 19:01

значи незнам за схващане ли става въпрос или за мускулна треска?
но да заеш че след тежка тренировка аспирина върши чудесна рабта тъй като разширява кръвоносите съдове и спомагаз а по лесното измиване на млечната киселина, и движение естествено, но след като си правил крака днес или каквото и да е нещо се предполага, че ще почиваш поне 1 ден (особено за начинаещи почивката е важна иначе нтрупваш умора и нервната система не ти дава да дигаш, блокира мускулите ти) и затова написах за аспирина иначе ако искаш можеш да правиш клек сутринта и следобед да потичаш да си махнеш мускулната треска( нали ти става ясно че говориш глупости) ако тренираш всеки ден едно и също нали се сещаш че пак правиш глупости.
просто нека темата да бъде смислена, ако не си съгласен с аспирина напиши конкретен довод за това не общи приказки, биохимията е точна наука, нещата се наизустяват, не е като литературата да разсъждаваш.
за набиранията и кофичките:
бих препоръчал на всеки начинаещ да започне с това докато не почне да прави по 10 набирания и чак след това машини за гръб и т.н. първо свободни тежести и после машини. същото важи и за кофичките много комплексни упражнения които дават сила.
бих посъветвал и всеки начинаещ да започне да работи за силата и да не се интересува от това как изглежда а да се фокусира върху работната тежест и да я увеличава постепенно и разумно като си брои повторенията и никга да не прави на макс винаги на 80-90%
малко за нервната система защото тя е важна за тежестите- когато правиш дадено упражнение, костния мозък регистрира и записва всички движения, след това го изпраща на гръбначния мозък и той на своя страна към главния мозък, който анализира и обработва информацията, и ако примерно изкаш да покажеш мна всички колко си як и сложиш н алежанката 60 кг а дигаш 50 1 път, ще претърпиш неуспех и после ти се изгражда граница и ще е много по трудно за тебе да минеш тази тежест защото нервната система е записала неуспех, или искам да каже че в тежестите неуспех води до неуспех , а успех води до успех.
за набиранията няма значение колко кила си. аз съм 94 и правя с 15 кг допълнителна тежест по 5 повторения с широк захват почти до края на лоста .
за начинаещите ще предложа да правят с обърнат и тесен хват когато им олекне да обърнат хвата и да разширяват и после зад врат и допълнителни тежести
надявам се да ви е интересно
моля някой ако иска да спори на лично
също интензивността на тренировките зависи от цикъла, дали правиш за сила или за маса( релеф ), когато си в цикъл за сила правиш с по тежко и по малко повторения и серии и почиваш повече от 3-5 минути между серия , при релефа е обратното много серии до 20 и много повторения 10-12-15 зависи и по леко на 60-70% от общата сила на дадено упражнение и така в една тренировка общата сума на вдигнатите кг е огромна примерно 10 серии по 10 повторения на лежанка с 80 кг смятайте . а за сила 120кг по 5 повторения по 3 серии пак смятайте.
не мога да посоча за информацията от къде е точно това което ви пиша защото съм прочел доста книжки и съм говорил с хора които наистина дигат много някои без химия други с, но най-важното е постоянството.
дано съм полезен
Последна промяна chris на 26 Ное 2009, 19:21, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 26 Ное 2009, 19:17

ети един довод-аспирина е изкуствено помощно средство срещу мускулната треска(все едно да предпочетеш да си купиш изкуствен домат от пазара вместо да си откъснеш истински от градината)и не ми приписвай неща които не съм казал(къде чу да съветвам някой да тича след мускулна треска или да кляка?)казах повече движение като разходки и масаж на прасците(масажа също е движение за мускулите)винаги преди и след състезание ми правеха масажчета за трески и схващания без аспирин

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chris » 26 Ное 2009, 19:23

добре какво си се хванал за тоя аспирин, не всеки може да отиде на масаж и не всеки тука ходи на състезания а всеки може да си купи аспирин за 50 ст. който е безвреден и е доказано универсално лекарство което дори се препоръчва на хората да се пие всеки ден след 50 години за предпазване от инфаркт.
изкуствено о'боже ти да не си вегетарианец, натуралист с домати мускули не се правят трябва мръвка
гледам и добавките сте споменали то и затова е темата уж, за начинаещи въглехидратни гейнъри, протеиновите шейкове на по късен етап .
по принцип е много добро и анимал стак на юнивърсъл, при амино киселините цифрата колкото е по голяма толкова по малко хапчета ще пиете общо казано. и за по дълго време ще ви стигат.
креатина в комбинация с въглехидрати прави чудеса а ако вкарате и анимал стак ще избухнете, но в началото е най добре нищо защото мускулите са в стрес и затова растат и затова е хубаво да се правят цикли, когато мускула свикне с едно упражнение а той винаги свиква спира да расте.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 26 Ное 2009, 19:47

Някой вещ в хранителните добавки да предложи някакви сносни амино киселини, че покрай празниците мисля да се подхраня с нещо качествено. Не съм вчерашен, тренирам от доста години. От 3 години не съм пил нищо и незнам кое е актуалното и качествено в момента :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chris » 26 Ное 2009, 19:50

ти от пловив ли си?
отиваш в перлата и си взимаш голямата кутия на юнивърсъл амино 2700 около 40 лв май беше за месец стига.но е добре да ги комбинираш с креатин.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 26 Ное 2009, 20:23

chris написа:ти от пловив ли си?
отиваш в перлата и си взимаш голямата кутия на юнивърсъл амино 2700 около 40 лв май беше за месец стига.но е добре да ги комбинираш с креатин.

И след като ги вземеш тия амино 2700 , спокоино може да се замеряш със тях - дали със твойто дете или със комшииче , ако нямаш собствено - едно наистина добро приложение на този таблетиран протеин :nono: Действието на амино 2700 (думата действие е силно казана) няма нищо общо със креатина - хубаво е да се комбинира , но не се подпомагат едно с друго , както протеин и въглехирати ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата