Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Имотният пазар
Повечето си купуват с мечтата "той инвеститора ще построи, като приключат всички имоти наоколо, щото ся камионите ще разбият пътя и ще стане в дупки".
Това с озеленяването също е докато се издаде сградата. После се асфалтира и става на паркоместа или нещо подобно.
Това с озеленяването също е докато се издаде сградата. После се асфалтира и става на паркоместа или нещо подобно.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Корупционната симбиоза строител-община-законодател работи прекрасно в последните 20-на години, не виждам причина да си развалят бизнеса за благото на протестиращи жители.
Never mistake motion for action...
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Leon написа:DigitalExile написа:TNT написа:Уикенда разгледах някои "нови квартали" в Пловдив. Баси ужаса, все едно съм в Кръстова вада/Малинова долина/Манастирски ливади. Пълна липса на инфраструктура. Нула улици. Караш през КАЛ, за да стигнеш до "комплекса". Единия "инвеститор" иначе правеше оферти футболен клуб да купува, ама що да прави улица. Видимо достатъчно селяни са си свикнали с калта на село и не им пречи. Всичките гербаджии са за яко секс, че са го позволили това. Следващите 10 години поне е непоправимо. Оплакват се всички от трафика, че станало по-зле. Е какво да стане ? То до "новото строителство" на 10-15 мин пеша няма училище, детска градина, супермаркет. До голяма част няма и градски транспорт в близост. Без кола буквално няма до какво да отидешИначе гледам в интернет обявите и рекламите по соц.мрежи всичките са "близо до тук, близо до там". Кое е близо, на 30мин пеша през калната пътечка ли
![]()
![]()
Ако ще трябва за всяко нещо да трябва да се качвам в колата, 100 пъти по-добре извън града
Не знам защо си мислиш,че сторителя (инвеститора) е длъжен да осигури улица на терен.
Първо представи си го така, да кажем ти си инвеститора, намерил си парцел, купил си го. Строиш блок, само за теб, няма да продаваш, просто искаш блок, строиш го в твоя си парцел.
Улицата е на общината, ще я направиш ли?
И преди да си отговорил, ще ти кажа,че ако просто излезнеш да я асфалтираш ще дойдат ще те глобят и ще ти кажат да спреш дейност защото земята не е твоя, а на общината и ти не може просто ей така да си асфалтираш, следователно опираме до следващото нещо. Трябва да асфалтираш чужда земя, общинска. Тоест общината трябва да ти даде разрешение, тоест ти трябва да имаш проект за ЦЯЛОСТНА инфраструктура на улицата (не само асфалт, всички връзки, шахти, ток, ВиК, осветление, тротоари, борюрчета, озеленяване и тн.) които те да одобрят и тогава може да го направиш и това всичко с твой средстава.![]()
Общината е длъжна да го направи това, но тя няма пари дори да закърпи дупките на съществуващите си улици.
Виновни са тия къде са пуснали терените като УПИ, защото те изобщо не са помислили кои и как ще ги прави тия улици, но строителя(инвеститора) въобще не е длъжен на никои. Той си е купил терен, УПИ е, по скица има ли улица - има, значи въпроса приключва.
Не си много запознат със законодателството. Това, че масово се заобикаля, не значи, че го няма. На първо място си длъжен да дариш част от парцела на общината, за да построи улица (ако няма). Точно както си длъжен да направиш тротоар пред "блока", ако си го разбил или няма (при това да е с качеството на останалата част), да озелениш и още много неща, които строителите гледат да си спестят по всякакви начини. Иначе съм съгласен, че за всичко са виновни купувачите - ако никой не купува в калта, инвеститорите по една улица ще се съберат, ще се разберат с общината и ще я оправят. На доста места се процедира така и работи (поне в СОфия)
Доста съм запознат даже

Аз съм дараявал част от УПИ на общината.
В момента в който разделиш парцела и дариш частта която е за улица, кмета ти се подписва и ти "благодари", от този момент този парцел не те интересува повече.
Не е твой и не може нищо да правиш с него, на общината е.

Аз по скоро визирах случай в които вече е взето за улица и чисто кадастрално това е изчистено, ти си купуваш УПИ, начертано е че има улица в кадастъра и друго не те интересува. Вдигаш си сграда в това УПИ, правиш си тротоарите /и то не всеки път (зависи от проекта) и улицата да си я прави общината както и когато иска.
- TNT
- младши ентусиаст
-
А бе накратко излиза, че все тая дали работи някой в държава/община. Нищо не вършат, но взимат заплати и рушвети. Пълни паразити. Може да ги освободим. Ако е пълна анархия, хората пак ще си купуват апартаменти в калта, но ще има по-малко на хранилка.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Мисля, че са им малки заплатите и затова става така по тези служби! Нека да ги вдигнем с поне 33% тази година, а догодина ще видим с колко...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Това за даряването е вярно.
Имам парцел до гребната ,и разбира се, общината има план за мястото на парцела какво да прави.
Правиш си упитата, но трябва да разчертаеш плана на общината на бъдещият парцел, като направиш допълнително упи за мястото, където минава идеята на общината.
Да, на твое име си е, но не може да не се съгласиш сам да си отрежеш имота.
В крайна сметка общината си трае, ти си траеш до момента, в който искаш да строиш нещо и ти трябва одобрение на плана.
Тук вече удряш на камък!
До преди няколко месеца имаше временен закон, задължително да дариш (оксиморон- задължително да дариш!) парцела, дето е предвиден от общината.
Сега вече не е задължително, но няма да ти одобрят плана, а общината няма да ти го купи, защото по подразбиране "няма бюджет-пари" за това!
И на края, имоти има, път няма!
Имам парцел до гребната ,и разбира се, общината има план за мястото на парцела какво да прави.
Правиш си упитата, но трябва да разчертаеш плана на общината на бъдещият парцел, като направиш допълнително упи за мястото, където минава идеята на общината.
Да, на твое име си е, но не може да не се съгласиш сам да си отрежеш имота.
В крайна сметка общината си трае, ти си траеш до момента, в който искаш да строиш нещо и ти трябва одобрение на плана.
Тук вече удряш на камък!
До преди няколко месеца имаше временен закон, задължително да дариш (оксиморон- задължително да дариш!) парцела, дето е предвиден от общината.
Сега вече не е задължително, но няма да ти одобрят плана, а общината няма да ти го купи, защото по подразбиране "няма бюджет-пари" за това!
И на края, имоти има, път няма!
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Другарите от Софийско : Елин Пелин как е както място за живеене , при условие, че се работи в столицата ? Деца няма !
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
На мен ми харесва. Замалко да се изнеса в Нови Хан, там районът е приятен, уреден, има всичко необходимо за нормален живот, инфраструктурата не е трагична, равно е, има слънце, близо е до магистралата. Но са си 50км.на ден, ако сте с 2 коли стават 100. Ако гониш работно време в час пик е дърво на влизане и излизане от София. Обаче все някога ще довършат безкрайния ремонт на ЖП трасето и ще си на 15-20мин от метрото на ц.гара беззадръствания, което драстично ще промени пътуването от тези вече "предградия" на София. Към днешна дата ми идва да си изям топките, че не купих къщата, ама...
Never mistake motion for action...
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Старата ми колежка живееше в собствен апартамент в Нови Хан, всеки ден път сравнително удобен маршрут: мъжът и работи в района на ИЕЦ на Цариградско и тя там хващаше метрото до центъра, после наобратно. Изтраяха малко над година и започнаха да търсят апартамент в София защото това пътуване ги съсипваше
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Leon написа:На мен ми харесва. Замалко да се изнеса в Нови Хан, там районът е приятен, уреден, има всичко необходимо за нормален живот, инфраструктурата не е трагична, равно е, има слънце, близо е до магистралата. Но са си 50км.на ден, ако сте с 2 коли стават 100. Ако гониш работно време в час пик е дърво на влизане и излизане от София. Обаче все някога ще довършат безкрайния ремонт на ЖП трасето и ще си на 15-20мин от метрото на ц.гара беззадръствания, което драстично ще промени пътуването от тези вече "предградия" на София. Към днешна дата ми идва да си изям топките, че не купих къщата, ама...
От Нови Хан и сега си за 15мин до метростанция интерекспоцентър
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
30 x 50 кинта ,а ония на пешеходната пътека репатрак за тяхна сметка и по 1000 лева ,да видиш ка шса научат 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Преди и след...
Направо тъжно!
Направо тъжно!
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Има свободно място за паркинг ,вижда се ...защо не е изграден е друг въпрос ,ако това си имал предвид де.