Цените на горивата
Модератор: Общи модератори
Re: Цените на горивата
peshehodetz написа:Прибра ли се ?
Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Прибирам се в понеделник след обяд, ако няма някаква дpама с полетите. Едни приятели вчера са си отседяли три часа на летището в Канкун. Във вторник съм на тръстиката не ми се скача от самолета в служебната кола
Имам си ап и гледам какви ги вършат нашите кретени. Логиката на повишението на цените е " Защо да го даваме на хората евтино, като можем да го продадем скъпо в САЩ? "
Албърта изнася нефт за САЩ, Онтарио и Кебек внасят нефт от САЩ....
Либерализъм, какво да го правиш?
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
Обаче при мен Южна Калифорния, най-скъп безнин в държавата, усети се някак бая поскъпване щото февруари беше ударило някакъв минимум, но цената е един долар на галон повече от средната миналата година и се задържа така последните две седмици горе долу така. Днес сипах на кварталния, традиционно скъп Шел на $6.50 за премиум, но дори в мирни времена той е над $6, та явно обират големия марж временно.
- mr_petroff
- младши ентусиаст
-
- Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Не е точно по темата , но ... на 10.04 тръгвам за Ливиньо и нещо взех да се притеснявам с тези горива
Смятам да заредя след София , после в Хърватска , Ливиньо /че е безмитна зона/ и на връщане пак Хърватска или Словения . То че става ''златно'' пътуването майната му , ами да не взема да увисна без гориво някъде 
Смятам да заредя след София , после в Хърватска , Ливиньо /че е безмитна зона/ и на връщане пак Хърватска или Словения . То че става ''златно'' пътуването майната му , ами да не взема да увисна без гориво някъде 
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
До 10 литра гориво може да се носи в туба . Не е много но може да реши проблема в критични ситуации .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър

-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
В специална туба обаче! 
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
mr_petroff написа: ами да не взема да увисна без гориво някъде
Напълно възможно. Но за сметка на това, смятай какви интересни истории ще имаш за разправяне като седнете някъде на маса....
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи 
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър

-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105

Много е силно това, наистина.
Тия дни си мислих, че вече като зареждаш до горе и на бензиностанцията ще те гледат все едно си патрон.
А ако продаваш кола и в обявата пишеш, че я даваш с пълен резервоар ще се брои за допълнителна екстра.
In God we trust, all others we track.
Според злите езици, в края на предстоящата седмица в Райската градина ще пристигне последния танкер, преминал Ормуз преди началото на конфликта, когато Иран нападна САЩ. Оттам нататък цените вече няма да имат никакво значение. Нито на бензина, нито на природния газ.
Малко "препърско", но бензин може да се съхранява и в 2л-бутилки от безалкохолни напитки. Това е за тези, дето живеят в блокове и не могат да вкарат 2-3 тона петрол в мазето си
Малко "препърско", но бензин може да се съхранява и в 2л-бутилки от безалкохолни напитки. Това е за тези, дето живеят в блокове и не могат да вкарат 2-3 тона петрол в мазето си

Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Обаче ми е интересно, как и държавите-производители също вдигнаха цените на вътрешните си пазари 
Иначе в интернет пише, че Май 2022 петролът е бил малко по-скъп от сега, а тогава и USD беше по-скъп + има доста инфлация, натрупана от 2022 насам.
A, и също не си спомням някой да е псувал путин тогава....
Иначе в интернет пише, че Май 2022 петролът е бил малко по-скъп от сега, а тогава и USD беше по-скъп + има доста инфлация, натрупана от 2022 насам.
A, и също не си спомням някой да е псувал путин тогава....
I love the sound of V8 in the morning...
Разликата между борсовата(фючърси) и реалната доставна цена тогава беше нищожна.
Докато сега имаме борсова цена, която не е крайно висока, но реалната доставна цена е драстично по-висока.
Докато сега имаме борсова цена, която не е крайно висока, но реалната доставна цена е драстично по-висока.