Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Всичко за електрическите автомобили
Гледам редовните спамери пак са налазили, та по въпроса за БЕЗ ТОК. И аз нямах близо 24ч. ток, но драма никаква - теслата като не я карам пада с около 1-1,5% на 24 часа като е под нулата. Нисана ми е същата работа. Ако е заредена батерията сами може да си направите сметка колко време ще изкара в студа. По въпроса за колко хора имат електрички и ФЕЦ аз съм един от тях. Имам и още доста познати с електрички и фецове така че не са рядкост
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Интересно ми е как хора които не се кефят на електричките в тема за електрички им се слага етикет "спамери" и не са добре дошли, ама хора с Тесли и Нисани във форум на БМВ са ок 

Jorixa написа:kiko написа:Ако спре тока за няколко дни дръвцето го гризват както ел.колите така и нормалните.Все едно като няма ток можеш да отидеш на бензиностанцията и да заредиш?
Е ако си от тия дет вечно карат на лампа, да. Ама аз лично гледам резервоара винаги да е поне на 50% пълен. Електричката дори да си я заредил, за 3 дена на -10 батерията ще ти падне и без да я караш.
Това разбира се са глупости. При -10 губиш средно 10-15км на 24 часа преко сили.
Ако тока спре двг и електричките губят наравно.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Имаха спонсорство от държава за купуваме на нова електричка, плюс зарядни станции навсякъде за 10 пъти повече коли от колкото имат.Jorixa написа:kiko написа: Но факта,че във скандинавските страни има най много електрички говори доста красноречиво.
Има електрички щот там излиза адски скъпо да караш ДВГ. Не е щот ги кефят толко много
И под скандинавските да се разбора Норвегия, другите нямат чак толкова много.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Jorixa написа:K_Ilkov написа: това няма да спре процеса, съжалявам ...
Това няма, ама консервативната вълна която се надига на последък по целия западен свят, може и да го спре.
Разсъждаваш в някакви крайни нюанси, автопарка няма да е 100% ел. разбира се.
Но с развитие на технологията ще падат все повече такива консервативни разбирания, като се окаже, че може и става.
Аз съм го казвал и преди, но ето пак. Когато са се появили първите коли с ДВГ спрямо каруците знаеш ли какви са им били минусите?
- по-бавни, шумни, скъпи, трудни за поддръжка
- бензин не е имало навсякъде, в началото се е продавал в аптеките в щатите
Още един интересен факт: В ню йорк ДВГ автомобилите са решили екологичен проблем при навлизането си, от конските карети и тн. са се трупали огромни планини с фъшкии в града, което при автомобилите е отпаднало.
Това го казвам в призмата на темата колко еко са електричките , мисли го, че изнасяш боклука от града.
Та искам да кажа, че от дистанцията на времето може един ден консервативната вълна, да изглежда толкова нелепо колкото и това, че по-добре да имаш кон и каруца вместо кола с ДВГ

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
K_Ilkov написа:Jorixa написа:K_Ilkov написа: това няма да спре процеса, съжалявам ...
Това няма, ама консервативната вълна която се надига на последък по целия западен свят, може и да го спре.
Разсъждаваш в някакви крайни нюанси, автопарка няма да е 100% ел. разбира се.
Но с развитие на технологията ще падат все повече такива консервативни разбирания, като се окаже, че може и става.
Аз съм го казвал и преди, но ето пак. Когато са се появили първите коли с ДВГ спрямо каруците знаеш ли какви са им били минусите?
- по-бавни, шумни, скъпи, трудни за поддръжка
- бензин не е имало навсякъде, в началото се е продавал в аптеките в щатите
Още един интересен факт: В ню йорк ДВГ автомобилите са решили екологичен проблем при навлизането си, от конските карети и тн. са се трупали огромни планини с фъшкии в града, което при автомобилите е отпаднало.
Това го казвам в призмата на темата колко еко са електричките , мисли го, че изнасяш боклука от града.
Та искам да кажа, че от дистанцията на времето може един ден консервативната вълна, да изглежда толкова нелепо колкото и това, че по-добре да имаш кон и каруца вместо кола с ДВГ
Аз за 12831 път в тая тема повтарям че съм ЗА електричките в големия град. Даже най-вече съм за в града да се ползва градски транспорт основно. Ако изобщо забранят ДВГ-то в града бих го подкрепил. Въпроса е че не виждам смисъл вобще да се купува градска кола, при положение че излиза много по-евтино да се наеме такава или дори да се ползва такси ежедневно. А вече за основна кола за дълги пътувания за мен електричките са та*ак и смятам че трябва да се инвестира в други по-подходящи еко-технологии като водорода примерно. Дори хибрида е напълно ок, предвид че тоя 1.5 литров бензин с 15 филтъра, дет работи на 2000 оборота бълва толко вредни емисии колкото да се изпърдиш 3 пъти.
В случая говорихме за малките градове в България и предградията където инфраструктурата и за ДВГ не е добра, камо ли за електрички.
А за Норвегия, ироничното е че субсидиите за покупка на електрички идват основно от продажбата на нефт, ама тва е друг въпрос.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Jorixa написа:А вече за основна кола за дълги пътувания за мен електричките са та*ак
След 5г ще чекна да видим как е устояло на теста на времето това мнение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
K_Ilkov написа:Jorixa написа:А вече за основна кола за дълги пътувания за мен електричките са та*ак
След 5г промяната в БГ ще е най-много да са пуснали тунела на Железница и още 10 километра от Хемус

K_Ilkov написа:Jorixa написа:А вече за основна кола за дълги пътувания за мен електричките са та*ак
аз мисля, че и в момента седи доста неверно... сега, ако трябва да бъда искрен- ако не съм с тесла ще внимавам повече в планирането на зарежданията и съм сигурен, че ще има неприятни изненади като строшени зареждала, големи опашки и тн... но с теслата като тръгна на накъде последното което мисля е къде да зареждам. тя си планира всичко.
между другото в испания сега като бях и видях новата тесла 3... ми.. не знам какво да мисля. май ми харесва на вид ама трябва да й свикна

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Jorixa написа:K_Ilkov написа:Jorixa написа:А вече за основна кола за дълги пътувания за мен електричките са та*ак
След 5г промяната в БГ ще е най-много да са пуснали тунела на Железница и още 10 километра от ХемусНе знам какво друго очакваш да стане.
след 5 години ще има сюпърчарджъри в бургас, варна (и плевен до колкото чух) с което въпроса поне за теслите приключва. тоя мач е свирен.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
alx написа:Jorixa написа:K_Ilkov написа:Jorixa написа:А вече за основна кола за дълги пътувания за мен електричките са та*ак
След 5г промяната в БГ ще е най-много да са пуснали тунела на Железница и още 10 километра от ХемусНе знам какво друго очакваш да стане.
след 5 години ще има сюпърчарджъри в бургас, варна (и плевен до колкото чух) с което въпроса приключва. тоя мач поне е свирен.
Е кел файда като има 3 суперчарджъра и 100000 електрички на опашка за тях.
Jorixa написа:alx написа:Jorixa написа:K_Ilkov написа:Jorixa написа:А вече за основна кола за дълги пътувания за мен електричките са та*ак
след 5 години ще има сюпърчарджъри в бургас, варна (и плевен до колкото чух) с което въпроса приключва. тоя мач поне е свирен.
Е кел файда като има 3 суперчарджъра и 100000 електрички на опашка за тях.
не работи така. сюпърчарджърите са едно 1/3 до 1/2 по- скъпи за зареждане сравнено с дома.. по тази причина те се ползват предимно от гастролиращи (демек пътуващи поне на 200км от къщи) тесли.. които не са толкова много. 90% от зареждането в живота на една тесла е предимно в къщи.
ще ти дам пример - в моя щат буквално всяка 10та кола на пътя е тесла. моя местен суперчарджър е с 8 стоянки и -никога- не съм го виждал пълен. всъщност като се замисля не съм виждал пълен суперчарджър никога. сигурен съм че в калифорния примерно е проблем, но при мене не е.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:сигурен съм че в калифорния примерно е проблем, но при мене не е.
Има нещо такова.. ама всяка 3та кола на пътя е тесла..

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- carmanf1
- младши ентусиаст
-

И двата свята са супер (ел. - двг.). И прекрасното е, че в момента имаме избор, кой квот му харесва.
Електричките са супер, но поне за мен, не могат да се мерят с емоцията на the good old school

Аз понеже съм плебей, ганьовец - ще си карам още време дизелака. Да видя дали ще събера сили за чистак нов 911 турбалан

Ако не ми се получи, и5 или тайкан. Ама дизелака ще си остане