Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Re: iOS тема
devent написа:Здравейте, колеги,
искам да си сменя сегашния ми монитор, на който до момента си връзвах macbook-a. Ориентирал съм се да е около 27-8 инча. Имам обаче два въпроса, малко нуубски:
1) Каква е разликата дали ще бъде с usb type c, c hdmi или с displayport ? Usb type c ще ми е най-лесен от гледна точка на това, че имам такива портове на мака, но ще се съобразя с това, което е най-добро. Всъщност, има ли съществена разлика в качеството на картината(да кажем и на звука, не че ще го ползвам от монитор, ама чисто теоритично), към кое да се ориентирам и защо?
2) Каква максимална резолюция да гледам да бъде монитора и как да докарам картината възможно най-близка до тази на мак-а. В момента като го вържа на външен монитор и някак с... нещо... някои букви седят ... бе не е като на макаи въобще, какво трябва да гледам при избора на монитор? Има ли някакви съотношения или каквото и да е като правило за перфектна синергия?
Общо взето, представям си бюджет около 500-600-700, не знам малко ли са, ок ли са, гледам, че има и някакви LG-та по 2к, ама не съм такъв фентози монитор как ви се струва - https://edigital.bg/monitori/lg-27ul550 ... or-p663845
макбукът е 2018-та pro.
Вземи си монитор с IPS екран (на мак-а най вероятно технологията е същата) Dell P2719H е достатъчно добър, IPS е, няма да ти товари очите и има перфектна гама, цветовете също са много добри за 27" не ти трябва повече от Full HD.
За звук, Dell предлагат техен Soundbar който се монтира точно под екрана - Dell Pro Stereo Soundbar | AE515M
LG-то което си дал също е IPS, дали е добро виж по нета, би трябвало да е ок, Dell-a го предлагам щото съм го виждал и е добър монитор, няма PWM и така нататък.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Ако ще взимаш с 1920х1080 резолюция, не взимай 27, а 25. Аз като се вържа на 27-ца с такава резолюция и се дразня.
Най-добре е някой 4К монитор с USB-C, ама цената им е друга
В момента имам 4 DELL-а, да не каже някой нещо
Tова LG, дето си го пуснал го ползвам от време на време, харесва ми доста и цената е доста добра
Доста колеги с Mac-ове имат такива
P.S. От основния setup имам един DELL S2718D и вярвай ми, с Mac-а ми ме дразни. На LG-то е много по-добре
На DELL-а 27 1920x1080 яко дразнят пикселите. Като цъкаш на Mac си свикнал да не ги виждаш и многооооо дразни
Най-добре е някой 4К монитор с USB-C, ама цената им е друга

В момента имам 4 DELL-а, да не каже някой нещо

Tова LG, дето си го пуснал го ползвам от време на време, харесва ми доста и цената е доста добра

P.S. От основния setup имам един DELL S2718D и вярвай ми, с Mac-а ми ме дразни. На LG-то е много по-добре

На DELL-а 27 1920x1080 яко дразнят пикселите. Като цъкаш на Mac си свикнал да не ги виждаш и многооооо дразни

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
Благодаря много за мненията, колеги
в крайна сметка поръчах LG-то, което бях изпратил по-горе, като единственото, което остава да ми се изясни е през кой порт ще е най-добре да го рънвам, за да използвам максимално резолюцията и цветовете да са максимално яки. Don_Diego е споменал, че най-добре през DP, но нямам такъв порт на донгъла към мак-а, и може да търся някакъв преходник HDMI към DP, но не знам колко е надеждно. Имам вкъщи и няколко hdmi кабела, спомням си, че единият беше някакъв скъп, така че се надявам да работи оптимално. Те най-вероятно и с монитора ще дадат някакви кабели, ще видим какво има налично и там. Някакви мнения ? Или да не го мисля толкова, да бодвам HDMI-то и да си перкам

в крайна сметка поръчах LG-то, което бях изпратил по-горе, като единственото, което остава да ми се изясни е през кой порт ще е най-добре да го рънвам, за да използвам максимално резолюцията и цветовете да са максимално яки. Don_Diego е споменал, че най-добре през DP, но нямам такъв порт на донгъла към мак-а, и може да търся някакъв преходник HDMI към DP, но не знам колко е надеждно. Имам вкъщи и няколко hdmi кабела, спомням си, че единият беше някакъв скъп, така че се надявам да работи оптимално. Те най-вероятно и с монитора ще дадат някакви кабели, ще видим какво има налично и там. Някакви мнения ? Или да не го мисля толкова, да бодвам HDMI-то и да си перкам

- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Ако HDMI кабела е над 10Gbps ще стане работата, другото е адаптера дето ще ползваш да подържа 4К
За DP ползвам такъв адаптер към МаC 15 Pro в офиса и няма никакви грижи: FHD, 4K всичко върви без грижи
https://dice.bg/kanex-usb-c-to-displayp ... item26189/
С ОЕМ Apple hdmi адаптер и топ качество кабел не можах да изкарам 4К картина
За DP ползвам такъв адаптер към МаC 15 Pro в офиса и няма никакви грижи: FHD, 4K всичко върви без грижи
https://dice.bg/kanex-usb-c-to-displayp ... item26189/
С ОЕМ Apple hdmi адаптер и топ качество кабел не можах да изкарам 4К картина

- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
Препоръчайте сервиз за Apple MacBook 13 Pro 2017.
Преди време сменяха гаранционно дъното на конкретния лаптоп, но от вчера пак прави магарии.
Сам се рестартира постоянно, пише че било заради проблем. И се включва доста бавно, днес спря и да се включва, само се загрява
Към момента съм се насочил към dice.bg, доста съм доволен от тях за всякакви други неща свързани с Apple, а отскоро рекламират и сервиз
Преди време сменяха гаранционно дъното на конкретния лаптоп, но от вчера пак прави магарии.
Сам се рестартира постоянно, пише че било заради проблем. И се включва доста бавно, днес спря и да се включва, само се загрява

Към момента съм се насочил към dice.bg, доста съм доволен от тях за всякакви други неща свързани с Apple, а отскоро рекламират и сервиз

- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
Don_Diego написа:Препоръчайте сервиз за Apple MacBook 13 Pro 2017.
Сам се рестартира постоянно, пише че било заради проблем. И се включва доста бавно, днес спря и да се включва, само се загрява![]()
Давал съм си Айфона за ремонт и подмяна на батерия в Дайс, доволен съм от обслужването, особено в сравнение с Криейтив център... Иди до там и разпитай за условията по сервизирането за твоя случай.

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
На някой да му се намира кракната версия на карли ?
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
ivanski_2 написа:На някой да му се намира кракната версия на карли ?
За iOS няма!
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
nikola59 написа:ivanski_2 написа:На някой да му се намира кракната версия на карли ?
За iOS няма!
ЯЯсно, а добре дори да не е карли някоя подобна програмка ,баси май ще трябва андроида да си го държа в колата само за диагностика

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
ivanski_2 написа:nikola59 написа:ivanski_2 написа:На някой да му се намира кракната версия на карли ?
За iOS няма!
ЯЯсно, а добре дори да не е карли някоя подобна програмка ,баси май ще трябва андроида да си го държа в колата само за диагностика
Нищо смислено дори и да го купиш (изключвам Carly до пролетта на 2017г. които го купиха, след това годишна такса). Андроида в колата е най-добрият вариант за без пари.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
nikola59 написа:ivanski_2 написа:nikola59 написа:ivanski_2 написа:На някой да му се намира кракната версия на карли ?
За iOS няма!
Нищо смислено дори и да го купиш (изключвам Carly до пролетта на 2017г. които го купиха, след това годишна такса). Андроида в колата е най-добрият вариант за без пари.
Ясно, благодаря.

- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
DriftoMania написа:Don_Diego написа:Препоръчайте сервиз за Apple MacBook 13 Pro 2017.
Сам се рестартира постоянно, пише че било заради проблем. И се включва доста бавно, днес спря и да се включва, само се загрява![]()
Давал съм си Айфона за ремонт и подмяна на батерия в Дайс, доволен съм от обслужването, особено в сравнение с Криейтив център... Иди до там и разпитай за условията по сервизирането за твоя случай.
Вчера успях да ги посетя - посъветваха да пробвам с хард ресет за да се види дали е софтуерен проблема. Ако продължи да го прави да го занеса за диагностика, но ако има части за подмяна ще е сложно - те не предлагат оригинални части, нито заместители. Пожелаха ми успех в Istyle

Самата диагностика е 20лв, а конкретния лаптоп най-вероятно ако е хардуерен проблема ще го бракувам. Има ли пазар да го продам за части? Някой сервиз да го вземе целия и да си чопли каквото им трябва?

- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем - SE от старите, power бутонът няма видими физически проблеми - може да се натиска, кликва, не остава натиснат или т.н. Но всъщност не реагира въобще или при натискане "задържа", което води до това, че излиза shut down екрана, вместо да се заключи телефона. После Touch ID не работи и иска код всеки път
Случва се от няколко дни, вече е доста често и реално трябва да се остави телефона да се заключи сам, за да се избегне проблема 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
По принцип всичките бутони са на един лентов кабел. За home бутона не съм сигурен, за другите да. Пробвай да ресторнеш през iTunes. Ако не се оправи, значи е хардуерен проблем и ще ходи в сервиза.

- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
През последните 5 минути и home бутона почна да прави магарии и да не реагира
Явно е хардуерен проблем наистина, лошото е, че без home бутон става неизползваем