Цените на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Re: Цените на горивата

Мнение от nickstorm » 01 Апр 2026, 10:23

Моджо написа:Квото и да гледам няма нищо особено. Като подмине 2.5 може и да си променя мнението.
Ку карам 200 хляба с 10 литра нафта е 13 стинки на хляб. На 3 лева нафта е 15 стинки. Нема що.голема скъпотия та чак и цени ще се вдигат.

Та пални пежото и скокни до Гърция и си купи лекарството, дето го няма в България, какво ангажираш непознати хора...... примерно..... :dunno:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Simson S51
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 01 Апр 2026, 11:25

Моджо написа:Квото и да гледам няма нищо особено. Като подмине 2.5 може и да си променя мнението.
Ку карам 200 хляба с 10 литра нафта е 13 стинки на хляб. На 3 лева нафта е 15 стинки. Нема що.голема скъпотия та чак и цени ще се вдигат.

Тия ги говори на хилядите пенсионери с по 200-300евро пенсии, дето нямам идея как оцеляват вече на тоя етап.

Ясно ни е, че доходите ти са толкова високи, че 30-40 процента инфлация са ти през оная работа, ама нормалните хора започват да закъсват.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Апр 2026, 11:44

Интересно на колегата каква цена на бензина му е лимита след който ще спре да си кара шкодата ? Питам щото той всичко му евтино , пелети домати ток бензин всичко му изглежда на неприлично ниски цени ??!!! :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 01 Апр 2026, 12:03

Простата математика може и да показва това (бум-бум много пъти го казвал/доказвал и като производител), но търгашите са много слаби в нея! В момента те виждат 'възможност за растеж' и за нищо на света няма да я пропуснат! За справка - цените на всичко, след поевтиняване на горивото, както е ставало и преди...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 01 Апр 2026, 12:03

BMW_POWER написа:
немо написа:
Don_Diego написа:
Не са страшни големите разходи, а малките приходи :ok:

Това клише е толкова голяма глупост, че няма повече накъде.
Ама поне съм сигурен ,че не си го измислил ти !

Това го е научил от "Милото", не бъди лош ;)

Канада...хайде да не намесваме близки и роднини в разговора и да лепим етикети, става ли?
Ти като не си гледал и си се набутал не е мой проблем :winky:

И покажи ми моля те как ще имам повече неща, ще ям по-хубава храна, ще живея в по-хубав имот на по-хубаво място и още още...като изкарвам по-малко пари :ok:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 01 Апр 2026, 12:54

Компонентата "гориво" в цената на хляба (и не само) не е само буса да го закара от завода до магазина. Мозък пане, за пореден път.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 01 Апр 2026, 13:25

Туко що получихме съобщение от основните ни доставчици на масла ,цитирам:

Информацията, която ни дават от централата е че до 1-2 седмици цената на всички масла ще се повиши доста

Същото го имаме и от ШЕЛ, правете си сметката колко и какво и за кога :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 01 Апр 2026, 14:58

Компонента гориво в огромната част от бизнесите е нюню процент от общите разходи, господин Стрийтз. Не във всички, да, но в голямата част е така.
Та като се е дигнало горивото с 50% това не значи 50% дигане на общите разходи, а примерно 3% или 5.
Та гледната точка оле майко дигнаха ни се разходите и стана страшно - не кореспондира с действителността по никакъв начин.
Аз в Гърция може съм бил на почивка, ама гърците там си живеят и винаги е било левче и повече отгоре цената па нищо особено не е станало, нали?
Никбурята - никого не ангажирам ако не си забелязал...простено ти е ако не си. Ако някой колега е проявил желание не е щото съм го накарал или ангажирал. И ти пожелавам от все сърце да не ти се налага да търсиш подобно лекарство. Повярвай ми не е от хубаво.
Относно всички дето им е нанагорно - пенсионери и подобни...то им е нанагорно не от сега. И ако господа "бизнесмените" ги интересува да не им е още по нанагорно - има начини. Ама не ги интересува, нали така...та не е в цената на горивото заровено кучето. 20-те евро дето ще им дадат да ме светнеш какво ще помогнат? Освен че ще се попилее безмислено ресурс друго нищо нема да стане.
А, и по повод пенсионерите, те се оплакваха че били скъпи доматето доколкото си спомням от репортажа...и леко забравят, че до не много отдавна по това време на годината не е имало ни домате, ни краставици, ни нищо, обаче им били скъпи, но пак си купуват. И си направих труда да видя кои са най-скъпите домате в лидело - 4 евро килото. Ами да си ги купува който иска. Аз не съм купил и не зашото не мога да си го позволя, а зашото принципно 8 лв за кило домати нема да дам ако ще милиардер да съм. Като почнате да не купувате на тоя принцип много неща цените ще паднат.
Та така де, бях казал, че няма да пиша и ще гледам да си го спазвам. Ама никой не може да ме убеди че 60-70 стотинки, левче по скъпа нафта или бензин е края на света. И не защото така съм си решил, а защото съм гледал предостатъчно оборотни ведомости, хах.
Га беше скок на цените заради еврото поне имаше на кой да се оплачеш...са и да ги дигат нема на кой.
И последно си правя сметка за всяка стотинка..колко и да не ви се вярва.
Лек ден.
Упс, пак съм аз. Лятото на 2022 цените на горивата са били по-високи отколкото са сега (великите 25 стотинки дето ги даваха)... изводите и бля бля ги оставям на вас.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 01 Апр 2026, 16:07

Абе боли ме фара кой колко плащал да зареди личната си таратайка, да отиде на кафе или до Мола, или пък в Гърция. Обаче една малка фирма с три буса които въртят по 6 х. км. на месец по 8 на сто разход и 40 цента разлика на дизела е назад с 600 евро на месец , още 400 евро от увеличени цени на доставки и ей ги хиляда евра. Е, за колегата не са пари, ама... И понеже собственика няма да намали заплати, пък и печалбата си също, контрата у кого остава :dunno: Аре по сериозно, то хубаво баровци, милионери ами за родители и баби/дядовци мислете поне...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 01 Апр 2026, 16:22

Кво ти пука, Шкодата нали е 3 цилиндъра :ok:
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 01 Апр 2026, 17:06

Don_Diego написа:
BMW_POWER написа:
немо написа:
Don_Diego написа:
Не са страшни големите разходи, а малките приходи :ok:

Това клише е толкова голяма глупост, че няма повече накъде.
Ама поне съм сигурен ,че не си го измислил ти !

Написах нещо, което просзуча кофти. Съжалявам

Канада...хайде да не намесваме близки и роднини в разговора и да лепим етикети, става ли?
Ти като не си гледал и си се набутал не е мой проблем :winky:

И покажи ми моля те как ще имам повече неща, ще ям по-хубава храна, ще живея в по-хубав имот на по-хубаво място и още още...като изкарвам по-малко пари :ok:

Написах го на 100% майтап, ИЗВИНЯВАЙ, ако съм те засегнал :(

Тази криза с горивата (в частност войната в залива) доведоха до две неща
- вече почти никой не говори за Украйна
- вече почти никой не говори за връзката между вкарването на еврото и вдигането на цените
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 01 Апр 2026, 17:15

Моджо написа:Компонента гориво в огромната част от бизнесите е нюню процент от общите разходи, господин Стрийтз. Не във всички, да, но в голямата част е така.
Та като се е дигнало горивото с 50% това не значи 50% дигане на общите разходи, а примерно 3% или 5.

На теория е много хубаво това, което казваш, но на практика покачването на цените на горивата се използва със спекулативни цели и "оправдание" за покачването на цените по магазините. Примерно миналата седмица си взех 1,5 газирана вода на Девин за 0,60 евро, тази седмица в същия магазин е 0,67 евро. А това си е над 10% увеличение :wave: После ми разправят, че инфлацията била 3% :lol: Освен това, вече доста държави по ЕС намалиха акциза на горивата точно с тази цел. При нас кога? Какво трябва да се случи за да отреагира служебното правителство и оная остригана нула номер болонка, която се води министър председател?
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от bmwfan3 » 01 Апр 2026, 17:40

Кризата с горивата през '70те години на миналия век довеждат до разработването на много ефективни двигатели и до разработването на дизелови двигатели за леки автомобили, намалят се работните обеми на двигателите, оптимизират се маршрутите, товарните курсове и т.н.

Трудните времена правят живота по-добър.

Сегашната криза ще доведе до електрификация на товарния транспорт, колоездене и пешеходене в частното придвижване. Няма да изчезнат спортните лоли, нито пистите, просто ще се използват по предназначение.

Това да се возиш сам в 6 цилиндърово возило няма да го бъде, да ходиш до магазина или до училището с него. Ще се развие влаковият транспорт, ел Камино ще е навсякъде.

Да, както при Ковид - секса ще се преоткрие като много добро и достъпно удоволствие.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 01 Апр 2026, 17:58

bmwfan3 написа:Да, както при Ковид - секса ще се преоткрие като много добро и достъпно удоволствие.

...много хора се налага да си еват жените, за което се извиняваме...
Та и сега на някакъв малък процент хора ще им се наложи да ползват повече градски транспорт.

Но за цените в магазина няма да има особено значение дали аз днес ще мина 30км с колата при разход 12-14.
Електрификация на товарния транспорт е в ход, но масовото е извън България. Ще е супер да влезе и тук по-бързо, но някак не разбирам откъде нормален малък доставчик, чиято печалба годишно е под 30к евро, ще извади пари за електрическо бусче амперхой.

Друг важен момент е колко време ще продължи кризата и колко ще се задълбочи. Едни промени ще настъпят при горива до психологическата граница от 2 евро за няколко месеца, други - при 3 евро за година-две-три напред...

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 01 Апр 2026, 18:07

bmwfan3 написа:..

Това е прекрасно, но за останалия свят. При нас е абс неприложимо. Може ли да ми кажеш как жената може да стигне от София до Самоков на работа - с влака ли, с автобуса ли, с колело ли или с ролери? Добре че взехме Тесла...
Или как да си закарам детето на градина в с. Яна, което е точно на 22км от нас? :mhihi:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата