Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Re: Криптовалути

Мнение от Spunky » 04 Май 2023, 19:51

Jordana написа:Не си гледал стотици видеа с Джером Пол :mhihi: Признавам че и аз не го знам кой е тоя Джером . :dunno: Иначе по въпроса на Пламчо
Ако не се увеличаваха парите в циркулация има ли логика да се вдигат цените в магазина и пак да има достатъчно пари в обръщение за всички и за всичко?
той момчето още не знае че България е във валутен борд и не печата пари . А инфлация има не само заради печатане на пари . Пък пари бол , може да вземеш 50 милиарда назаем щото ти е пробита икономиката и пак да имаш инфлация от повече пари в обръщение . Биткоийня не решава абсолютно нито един проблем на финансовата система , нито един !!! Само ще задълбочи още и така сринатото доверие в парите.

Криптокултистите си мислят, че събират червени сладки ябълки, докато другите ядат традиционните зелени и кисели и един ден, като се осъзнае народа, ще им изкупят всичките червени и сладки ябълки на огромни печалби. А те, в най-добрия случай, събират щайги :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Май 2023, 19:52

:yes: :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от alex4408 » 04 Май 2023, 20:42

Jordana написа:Не си гледал стотици видеа с Джером Пол :mhihi: Признавам че и аз не го знам кой е тоя Джером . :dunno: Иначе по въпроса на Пламчо
Ако не се увеличаваха парите в циркулация има ли логика да се вдигат цените в магазина и пак да има достатъчно пари в обръщение за всички и за всичко?
той момчето още не знае че България е във валутен борд и не печата пари . А инфлация има не само заради печатане на пари . Пък пари бол , може да вземеш 50 милиарда назаем щото ти е пробита икономиката и пак да имаш инфлация от повече пари в обръщение . Биткоийня не решава абсолютно нито един проблем на финансовата система , нито един !!! Само ще задълбочи още и така сринатото доверие в парите.

И кое според теб ще "реши абсолютно всичко" и ще "върне доверието в парите" според теб? И да инфлацията се получава, когато печаташ безразборно пари няма друга причина за нея.
- "А инфлация има не само заради печатане на пари"

А заради ?

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Май 2023, 21:07

Те са от хората, които ги устройва фиата, не виждаш ли? Материално задоволени са и от там стигат до извода, че не може да пикаеш срещу вятъра защото той все така си духа. Един вид трябва да играеш играта по правилата на тези, които са я създали. Биткойн не може да е във вакуум според тях защото мислят по този начин. От там вече следва, че каквото и да им кажеш ще е АБСОЛЮТНО все тая.
Според мен проявяват вид когнитивна склонност обаче и си обясняват Биткойн с това, че няма как да успее защото нищо преди него не е успявало. Дори Спънки написа преди време, че не му трябва да разбира Биткойн за да го каже и е все тая дали е Биткойн или нещо друго. То няма да се получи просто защото са такива правилата.
Та не се хабете, обяснявайте на някой, който иска нещо да му обясните, а не на такъв, на който вече му е ясно.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 05 Май 2023, 6:50

Според мен, основния 'проблем' е фиксирания брой на криптото! Защото с времето се създава нов 'продукт/стойност/блага', а наличните 'пари' остават същите. Това означава, че 'цената' на всичко ще става все по-ниска, така ли? Създаването на нов 'продукт/стойност/блага е една от причините да се увеличават и парите в наличност (фиатните). Сега, съвсем друг е въпроса, когато това ства неконтролирано и с принтерите... Просто няма маеханизъм за точното определяне, колко пари да има в наличност за съществуващите 'блага'.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 05 Май 2023, 7:33

. Това означава, че 'цената' на всичко ще става все по-ниска, така ли?
Не , ще поскъпва коина . :lol: Тоя филм сме го играли 2000 години със златото , докато накрая са махнали тоя световен златен валутен борд щото е тапа на икономиката . И сега пак ще се върнем на биткоин който е абсолютен валутен борд , и после ще му търсим пък на него заместител как да се отървем . Това че няма да има инфлация с крипто парите , щото видиш ли нЕмало да се печати пара , е една опашата лъжа .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 05 Май 2023, 8:21

Как ще поскъпва, като то няма да има друго, спрямо което да поскъпне? Нали приемаме, че е дошъл деня, в който има само биткойн? Той е в определена бройка, която не се променя... Как става неговото поскъпване? Пример: Имаме 100 коли и 100 койна. Произвеждаме нови 10 коли, но нови койни няма. Колко струва една кола преди и колко сега?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 05 Май 2023, 8:50

Произвеждаме нови 10 коли, но нови койни няма. Колко струва една кола преди и колко сега?

Ако приемем, че новите коли са идентични със съществуващите и търсенето е непроменено, то цената на всички коли ще падне изразена в биткойн. Грубо казано, ако преди една кола е струвала 1 BTC, сега ще струва 0.909 BTC. Съответно причините някой да се наеме да произведе 10 нови коли са нещо такова:

- има повишено търсене на коли
- може да произведе същата кола за по-ниска себестойност
- може да произведе по-добър модел кола
- склонен е да работи с по-нисък марж от останалите продавачи.

Вероятно има и други за които не се сещам сега.

Освен това BTC се дели на сатошита, а някой ден може и на нещо друго, което частично помага за решаването на този проблем.

Знакът за равенство между златото и BTC по отношение на фиксирания обем не е коректен - златото нараства с новите добиви, които макар и мининални на фона на съществуващото количество все пак са увеличение. Някои привърженици на златния стандарт дори твърдят, че точно такова би следвало да е увеличението на масата от пари и това е естествена спирачка.
Освен това златото и другите ценни метали крият зад себе си инфлационният риск(колкото и малък да е в настоящия момент) - добив от други космически тела.

П.С. За пореден път забелязвам, че тези БГ гурута които гледате, постват нещо с почти еднакво съдържание, разсъждения и изводи на друго интервю, което се е случило ден два по-рано в САЩ. Peter Schiff даде едно за мен противоречиво и на моменти заблуждаващо интервю на 1ви-2ри Май и сега виждам неговите тези прекопирани в цитата от въпросния Пламен. Само дето интервюто на Питър беше по-скоро анти-крипто, докато тук тезите му в полза на златото са използвани в защита на криптото. :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Криптовалути

Мнение от steeN » 05 Май 2023, 8:58

Top Gun Maverick написа:Те са от хората, които ги устройва фиата, не виждаш ли? Материално задоволени са и от там стигат до извода, че не може да пикаеш срещу вятъра защото той все така си духа.

Гравитацията и е през шмайзерчето дали те устройва или не. Тя просто е :) Ти си се качил на някакъв делтапланер самоделка и си решил, че си я победил и че тези от Боинг, които правят самолети от 100на години са тотални идиоти (нарочно тях избирам щото текат скандали с проблеми със самолетите им) :) Ей така бих описал аз ситуацията, особено в контекста на нещата, които говори Пламен в лайвовете си.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Май 2023, 9:24

Аз пък бих сменил от твоя пост само делтапланера с нещо от сорта на нов вид космически кораб с който обаче мога да си обикалям и Земята. Несигурен е защото трябват още изпитания, но много народ работят върху него. Да, може да катастрофира, ама те и на мАск ракетите катастрофират, което не пречи всеки да им ръкопляска, а и да не се окаже, че хем зад мАск стоят някакви хора, хем в началото зад Биткойн са стояли и сега стоят все още с онези 1 млн. койна на Сатошито.
Във всички случаи обаче засега ми изглежда много по-добре да стоя в космическия кораб, вместо в Боинга. Плюс това като малък мечтаех да съм космонавт.

Допусни за миг вариантът след време да разберете всичко, че делтапланера е бил наистина космически кораб. Аз се надявам да ви пратя пощенска картичка тогава от другата планета, докато вие си летите още с Боингите. Да не ти звучи нахакано, просто ти давам сравнение, плюс това ви каня от не знам колко време да вземете малко билетчета за кораба и да се включите в разработката му. :yes:

П.п: Драйвър, Питър Шиф ако каже нещо добро за крипто ще настане революция. :mhihi: Той е от последните мечки, които ще се обърнат. А Пламен чете доста сайтове и си избира какво да превежда, буквално, като си вкарва и неговите разсъждения, които обикновено знаем какви ще са защото познаваме как се води от фундамента. Щом той не се променя, няма как и коментарите му да се променят. Общо взето през повечето време го гледаме за кеф и да поддържа сектата като вкарва нови хора. Плюс това предпочитам той да се рови навсякъде по света и да изглежда куп ненужна информация като отсее хубавата, която аз да видя наготово. Неговите видеа не ми влияят по никакъв начин да купя или не. Да не говорим, че лайфовете му когато купувах ноември - януари дори не ги гледах. Съвсем умишлено, не исках да ми се влияе на решенията понеже не бях сигурен дали няма да ми повлие в този момент както сега съм.
Но Пламен е дал много на общността в България.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Криптовалути

Мнение от steeN » 05 Май 2023, 9:38

Още по-зле щом не може да различиш делтапланер от космически кораб :) Ще си седиш на земята и ще си бръмчиш с уста, докато смотаните Боинг летят.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 05 Май 2023, 10:06

Top Gun Maverick написа: Общо взето през повечето време го гледаме за кеф и да поддържа сектата като вкарва нови хора.

Доста приличаме на секта и това изобщо не е хубаво. Не трябва да e култ и вяра в светлото бъдеще, а трябва да има измерими фактори, заради които някой би искал да ползва биткойн блокчейна и горните нива.

Аз с удоволствие слушам критици на криптото като Питър, защото често задават неудобни въпроси и очертават проблеми, които не се дискутират в "крипто балона".
По същият начин с удоволствие слушам Костадинов макар идеалогически да съм на другия полюс.

Тезата на Питър, а и на много други, че хората които избират да притежават крипто го правят с очакване за покачване на цената и бързо забогатяване е напълно валидна. Някой от пишещите тук купи ли BTC, защото: му улеснява счетоводството :mhihi: ; по-добър разплащателен инструмент е; по-лесно конвертируем е; спестява му разходи по транзакции?

Според мен там е заключено бъдещето на BTC и всяко друго крипто, което се рекламира като алтернатива на фиатните пари. Докато хората не започнат да го придобиват, защото смятат че върши по-добра работа от долара например, сравненията с луковиците на лалетата ща са напълно валидни.
Последна промяна TheDriver на 05 Май 2023, 10:25, променена общо 1 път

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Май 2023, 10:25

Аз също слушам критиците, затова гледам Данчо шорта от нашите, той си е вечната мечка. :mhihi: Понякога дава много хубави и валидни аргументи, но като каже криптото не е във вакуум и той се оказва точно обратното. :mhihi:

Иначе това, което казваш, че трябва да се случи има и втори вариант и той се казва просто ходъл! Не е нужно Биткойн да замества парите, не знам защо ноукойнърите си мислят, че ако не го направи то ще умре. За мен е напълно достатъчен да си намери мястото като стойност. Не мисля, че може да замести парите просто защото дори да можеше, няма как правителствата да го позволят. Няма как, поне докато всичко се управлява чрез сила. Тоест ще е така още хилядолетия напред.

П.п: Тезата на Шифт за бързо забогатяване издиша спрямо Биткойн, просто защото всеки купуващ Биткойн вече осъзнава, че това време е отминало и дори да забогатее, няма да е бързо. Виж за това си има шиткойни и после обаче много от хората ще предпочетат да държат в Биткойн защото стейбълите няма да са вечни в този им вид. За мен щом Тетер стане нещо като CBDC или го регулират под някаква форма, то ще спре да бъде Тетер и няма да ме вълнува. Аз искам стейбъл не за да ми го гледат правителствата, а щото искам да си е мой.

П.п 2: Вероятно мога да кажа същото за теб, че е зле щом не можеш да различиш космическия кораб от делтапланер. :mhihi: И така до безкрай глупости да си пишем, но ще видим накрая докъде ще се лети. :ok:
Последна промяна Top Gun Maverick на 05 Май 2023, 10:31, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 05 Май 2023, 10:31

Ако е 100% сигурно, че след седмица циклите на цената спират и биткоин не е станал истинска алтернатива на фиатните пари до тогава(забележи алтернатива, не да ги замести).

Какво ще се случи с цената и запазването на стойност?

Какво стои зад стойността, която ти визираш? - Това, че всички ще искат да запазят 'спестяванията си'?

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Май 2023, 10:37

Че малко ли е? Сега фундаментът ли трябва да дъвчем баш с теб? За мен има още много неща, които ще се случват тепърва, само изчакай и тоя цикъл. Виж за алтернатива е много важно, аз ги сливам малко В СЛУЧАЯ запазване на стойност и алтернатива. Знам, че са различни неща, но Биткойн може да ги обедини.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата