България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
c04 написа:mr_petroff написа:Карам си скутера /50 куб./ ,сложил съм каска ,имам платена Г.О. ,данък ,документ за правоуправление , регистрация и всичко както трябва. Настигам една тритонетка ,а пича без каска ми се ухилва газ и ластик 200 метра . Г.О. , данък ,книжкаАко мен ме спрат без тези със скутерчето , ще ми разкажат играта , а онзи е недосегаем ебати , отговорност зеро , как никой не се сети за някой закон или регулация...Май пак трябва да има претрепани и да се дигне шум , за да се случат нещата...
Вече и от тротинетки ли губим дръпки
![]()
Ами на мене макса ми е 65 км.ч ,а и не съм се дърпал ,оня опъна поне с 80 км.ч. , направо ме наказа

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
mr_petroff написа:c04 написа:mr_petroff написа:Карам си скутера /50 куб./ ,сложил съм каска ,имам платена Г.О. ,данък ,документ за правоуправление , регистрация и всичко както трябва. Настигам една тритонетка ,а пича без каска ми се ухилва газ и ластик 200 метра . Г.О. , данък ,книжкаАко мен ме спрат без тези със скутерчето , ще ми разкажат играта , а онзи е недосегаем ебати , отговорност зеро , как никой не се сети за някой закон или регулация...Май пак трябва да има претрепани и да се дигне шум , за да се случат нещата...
Вече и от тротинетки ли губим дръпки
![]()
Ами на мене макса ми е 65 км.ч ,а и не съм се дърпал ,оня опъна поне с 80 км.ч. , направо ме наказаТрябва да чипна скутерчето май
Трябва да се вземат мерки

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Вчера видях тротинеткаджия да пъпли в задръстването с трафика. Правят един ремонт тук и има временни светофари, гледам го от офиса, седи зад една от колите в колоната и пъпли с колоната до де мина светофара.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
c04 написа:Трябва да се вземат мерки
Нали има предложение с В и М категория да се карат до 125куб

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Поредният убиец, този път в Пловдив

Ебати територия сме!!! 16 пъти хващан пиян, ПТП-та и т.н., гражданската му вероятно е по-малко от моята.
Скапана територия населена предимно с овце. Няма друго обяснение...
Аз давам проба и разбира се показва 0.00. Ивчо идва клатушкайки се и едва успява да каже ломотейки: "Аз проби не давам". Оказва се че просто можеш да откажеш да дадеш проба. И полицията няма нищо какво да направи, защото видиш ли - поне в Пловдив вечер няма дежурен съдия или прокурор, който може да разпореди кръвна проба. Просто няма - вечер няма как да регистрират че си пиян, освен ако не се "излъжеш" (цитат) да се съгласиш да духнеш. От там отиваме в районното. При проверката се оказва, че освен че книжката му е отнета, същият този водач има 15 (да! ПЕТНАДЕСЕТ) регистрирани случая на отказ да даде проба за алкохол пред органите на КАТ. Питам ги:
- ОК, това че отказва няма да го спаси да си понесе отговорността че кара пиян, нали?
- Ами всъщност няма какво да направим друго. При отказ да даде проба се налага 2 години отнемане на книжката и 2000 лева глоба.
- Ама чакайте - той и в момента е с отнета книжка точно заради същото, как ще помогне да му я отнемете отново?
- Еми уви - такова е положението
https://www.facebook.com/dimo.neykov/videos/1291295131678006
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ако не дадеш проба ти пишат акт с максималното наказание за алкохол . Какво не са разбрали журналята пак ? Ако е извършено ПТП и има жертви се взема принудително кръвна проба за алкохол и наркотици . Всичките тия с 15 акта са с отнети книжки и продължават да карат не щото не са дали проба за алкохол а щото полицията се занимава с актова фотография вместо да ги прибира такива в изтрезвителя и да работи с тях .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
zAcK написа:Ивчо идва клатушкайки се и едва успява да каже ломотейки: "Аз проби не давам".
Не съм по насилието и съм спокоен човек. Тоя обаче ще изчакам да си тръгнат полицаите и го правя да си мези през сламка само, доста време.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Jordana написа:Ако не дадеш проба ти пишат акт с максималното наказание за алкохол . Какво не са разбрали журналята пак ? Ако е извършено ПТП и има жертви се взема принудително кръвна проба за алкохол и наркотици . Всичките тия с 15 акта са с отнети книжки и продължават да карат не щото не са дали проба за алкохол а щото полицията се занимава с актова фотография вместо да ги прибира такива в изтрезвителя и да работи с тях .
Ти кое не разбра? Пишат му акт, да. Ама ако му взимаха проби, щеше да има 16 присъди, а не 16 акта

Всяко над 1.2 промила = присъда. Всяко недаване на пробва = глоба...

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

Jordana написа:Ако не дадеш проба ти пишат акт с максималното наказание за алкохол . Какво не са разбрали журналята пак ? Ако е извършено ПТП и има жертви се взема принудително кръвна проба за алкохол и наркотици . Всичките тия с 15 акта са с отнети книжки и продължават да карат не щото не са дали проба за алкохол а щото полицията се занимава с актова фотография вместо да ги прибира такива в изтрезвителя и да работи с тях .
Изтрезвител няма от доста години. Полицията не си определя сама задачите, има си закони. Тва че те са измислени малоумно не е проблем на полицаите. Последните 3-4 години откакто тръгна актовата фотография, доста рядко някой ме изпреварва с 200 в София.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Вкарват шофирането без книжка в НПК и изварняват нещата
Проблема е, че явно няма желание за такива действия
Вчера звънях на 112 за минаващите през аварийната, номера давах...звъни ми един от дежурните екипи после и вика благодарим за сигнала ама нищо не можем да направим, катастрофите са с предимство за обработка и тн. Каза, че десетки се били обадили за тия ама нямат хора дето да поемат И това

Проблема е, че явно няма желание за такива действия

Вчера звънях на 112 за минаващите през аварийната, номера давах...звъни ми един от дежурните екипи после и вика благодарим за сигнала ама нищо не можем да направим, катастрофите са с предимство за обработка и тн. Каза, че десетки се били обадили за тия ама нямат хора дето да поемат И това

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ами той сега трябва да ходи на съд понеже кара с отнета книжка. Пробация, после условна и накрая да лежи. Аман от такива рецидивисти. И тия по 2000 трябва да му се вземат всичките.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
А защо е нужно толкова пъти да бъде хванат ? И аз миналата година се запознах с човек, лежал 3 месеца в затвора. Но след 13-ия път по спомен каза. Никога не е имал книжка, но хващан всеки път пиян ?!? Във всяка нормална държава макс на втория е в затвора.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
В момента имам един познат, който така си цъкаше бая време. Не пиян, просто без книжка. Има там и други разни прегрешения и като го хванаха сега без книжка, общо му искат 20 000 лева за да не лежи.
In God we trust, all others we track.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
zAcK написа:Jordana написа:Ако не дадеш проба ти пишат акт с максималното наказание за алкохол . Какво не са разбрали журналята пак ? Ако е извършено ПТП и има жертви се взема принудително кръвна проба за алкохол и наркотици . Всичките тия с 15 акта са с отнети книжки и продължават да карат не щото не са дали проба за алкохол а щото полицията се занимава с актова фотография вместо да ги прибира такива в изтрезвителя и да работи с тях .
Ти кое не разбра? Пишат му акт, да. Ама ако му взимаха проби, щеше да има 16 присъди, а не 16 акта![]()
![]()
Всяко над 1.2 промила = присъда. Всяко недаване на пробва = глоба...![]()
![]()
Имам предвид че закона е спазен . Те журналята така го представят че едва ли не нарушителя отказва да дава проба и не го проверяват и нищо не му правят . Пишат му само актове и той си кара необезпокояван .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Ти остави тях, аз нещо не разбрах.
По-скоро не съм сигурен дали това " на сила " се спазва.
Скоро четох в фейса следната ситуация накратко птп, ония пиян, идват една камара свидетели, тоя вика няма да давам пробва, полицаите викат нищо не можем да направим тогава като отказва, тоя почва да звъни на 112 отново, медии се опитва да викне, онея от мвр му казват че нямало дежурен съдия или прокурор който да издаде заповед и евентуално утре сутринта. ... хаха 6-7 часа ... и до тук с делото, защото ако не е толкова наквасен 7 часа може да са доста промила - ..... та не разбрах наистина ли вярваш че това със на сила се спазва във всички случаи .....
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours...