Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: iOS тема

Мнение от TNT » 16 Апр 2020, 10:36

Камерата иначе била като на iPhone XR. Ако отмине по-бързо вирусната ситуация и се стабилизират нещата, направо отнасям един черничък 128гб.
Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Мнение от DriftoMania » 16 Апр 2020, 11:53

Фен съм на по-компактните телефони и само Епъл все още поддържат линия за хора като мен, ама този телефон.. Дизайн на телефон от 2014, емии, вярно "евтин", ама те въобще не са се постарали за каквото и да е. Да бяха го направили като последните айпади, наподобяващи 5цата на дизайн, но в този размер или пък с екран от край до край, с четец за пръстов отпечатък вграден в екрана.. Изобщо, майстори на продаването на аутдейтната техника. Да, с чипа на актуалните модели, ама то голям праз вече. Аз съм със 7-ца вече 4та година и не мисля, че ми е бавен телефона, та да дам, макар и по-малко пари за същия ама "нов". Който иска бюджетен вариант на iOS устройство да се мята на някоя 8ца или нещо Х-образно refurbished от вънка и да свирка.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_dreamer » 16 Апр 2020, 17:08

От преди нова година има разни инфота че тоя телефон ще е това в което е в момента, от тогава текат подигравки из разни форуми и епъл оправдаха всички бъзици и недоумения.
През 2020 да пуснеш телефон с 4,7 инча дисплей, с сантиметър черни линии отгоре и отдолу на дисплея, 720 пиксела и на всичкото отгоре изглеждащ абсолютно точно като модел от преди 5 години е меко казано смешно. Тия пуснаха ебаси претоплената манджа, корпус и дисплей от 8 и малко актуален хардуер, толко смотан ход даже и най върлите китайски компании не правят, азиатците поне сменят дисплейчето и пластмасата та да е актуален дизайна поне.
Епъл феновете наскачаха веднага, ама то за хората дето искат малки телефони! Кои и колко са тия хора? Що не пуснаха телефон с същите размери но с безрамков дисплей? Като видиш моделите на китайците и корейците и се чудиш Епъл дали не са проспали последните 2-3 години?
В момента като гледам има разни бройки в индийски и южноамерикански тестери, та поне е ясна продуктовата му ниша.
Бая от родните гъзари ще преживеят катарзис, купил си е ифонче 2020 на лизинг па то същото като от едно време?!?! Как да го изтипосаш на масата в кафенето, и как да обясниш на кифлата до тебе че е 2020 новио модел?!?!
Най интересното е че се готвят на есен да пуснат още един такъв модел зглобен от изостанали наличности в завода в Тайван.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drevnia » 16 Апр 2020, 18:56

BMW_dreamer написа:От преди нова година има разни инфота че тоя телефон ще е това в което е в момента, от тогава текат подигравки из разни форуми и епъл оправдаха всички бъзици и недоумения.
През 2020 да пуснеш телефон с 4,7 инча дисплей, с сантиметър черни линии отгоре и отдолу на дисплея, 720 пиксела и на всичкото отгоре изглеждащ абсолютно точно като модел от преди 5 години е меко казано смешно. Тия пуснаха ебаси претоплената манджа, корпус и дисплей от 8 и малко актуален хардуер, толко смотан ход даже и най върлите китайски компании не правят, азиатците поне сменят дисплейчето и пластмасата та да е актуален дизайна поне.
Епъл феновете наскачаха веднага, ама то за хората дето искат малки телефони! Кои и колко са тия хора? Що не пуснаха телефон с същите размери но с безрамков дисплей? Като видиш моделите на китайците и корейците и се чудиш Епъл дали не са проспали последните 2-3 години?
В момента като гледам има разни бройки в индийски и южноамерикански тестери, та поне е ясна продуктовата му ниша.
Бая от родните гъзари ще преживеят катарзис, купил си е ифонче 2020 на лизинг па то същото като от едно време?!?! Как да го изтипосаш на масата в кафенето, и как да обясниш на кифлата до тебе че е 2020 новио модел?!?!
Най интересното е че се готвят на есен да пуснат още един такъв модел зглобен от изостанали наличности в завода в Тайван.

ми това са тези хора, които още ползват 5s, 6, 6s, и тоо телефон просто сменя 8 и старото SE. Дизайна верно е стар ама за 1000 пари получаваш същия процесор, като на актуалния който е от 2к на горе. Даже си мисля, че ще се продава яко може би не в родината, щото знаеме, че тука е по важно какво ще сложиш на масата в кафето. И знаеме ги китайците и корейците голем дисплей лъскав яко и след една година хардо сее зговнясал па тва ще бачка следващите 5г без ядове. Имам 6S който още бачка и даже по добре от андроидите, които са на година две.

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 16 Апр 2020, 19:09

Телефонът е ок за цената, на която е пуснат и възможностите, които предлага, нищо изненадващо не обявиха реално. С този хардуер ще надживее доста ултра-модерно изглеждащи китайски творения. Определено бих се замислил за него пред някой от "съвременните" Apple модели, предвид че е над двойно по-евтин. А все пак още си карам със стария SE, там дизайнът е на доста години :lol:

PS - не знам къде са Apple с дизайна, но откакто пуснаха дисплея с notch-a удивително приличащите китайски модели изникнаха като гъби след дъжд :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Апр 2020, 19:17

Аз кретам още с iPhone 6+... и вече май сериозно остаря. Чудя се iPhone X на старо или това ново нещо дето са пуснали. Ако някой може да ме светне с две думи каква ще е разликата ще съм благодарен. Като за начало пръстов отпечатър срещу малоумната камера... обаче пък ми харесва да няма бутон. Нямам угодия. С процесорите има ли голяма разлика? Екраните? Остарях да ги чета тия неща вече баси.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_dreamer » 16 Апр 2020, 19:40

Единствената причина да има потребители на епълски антики е простата причина че не достигат паре за актуалния модел, не че 6 е страшен телефон в наше време, и това е явление само в нашите географски ширини.
Новото нещо е директно насочено към Индия, Бразилия и други подобни развиващи се пазари, не случайно първите тестови бройки се появиха при тамошни тестери.
В същите размери спокойно можеха да сложат актуален дисплей, и телефона пак да е компактен а не да се кьравиш на мизерните 4 инча, а не да има две черни ленти по сантиметър отгоре и отдолу.
Сега някой да не каже че гонят цена и за това телефона е такава смешка! В тоя сбиротайник не са вложили една стотинка за разработка и иновации, корпуса и дисплея са директно от осмицата, отдавна изплатена платформа, новото е камера и процесор които също са в производство, та като цяло са събрали каквото има по рафтовете и айде на пазара. Масовите китайци за по 500 лева в момента са с фул НД дисплей даже и без ноч, доста често и олед. Дръпнатите поне имат доблестта да сменят дислея като претоплят манджата.
Както каза един верен фен на марката, огромната иновация на епъл тоя път е че откриха начин да пътуват назад във времето.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_dreamer » 16 Апр 2020, 19:51

steeN написа:Аз кретам още с iPhone 6+... и вече май сериозно остаря. Чудя се iPhone X на старо или това ново нещо дето са пуснали. Ако някой може да ме светне с две думи каква ще е разликата ще съм благодарен. Като за начало пръстов отпечатър срещу малоумната камера... обаче пък ми харесва да няма бутон. Нямам угодия. С процесорите има ли голяма разлика? Екраните? Остарях да ги чета тия неща вече баси.

Новото нещо е на цена 500 евра в белите държави, тука едва ли ще е толкова, в момента XS и XR се намират нови за по 1300 лева, и двата са в пъти по добри от новата осмиц.... така де SE.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Апр 2020, 20:22

Скоростта и процесора май не са фактор след 6+ (вчера убих тоя на жената ) ако има XS за 1300 бих взел него.

А тоя вид на телефона официален и окончателен ли е или предположения?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Апр 2020, 20:31

BMW_dreamer написа:...

А бе и ние сме ходили в бели държави. Ако искам мога и от там да си го взема директно. Не ми беше питането тва... а викам да си спестя да сравнявам техничекси характеристики и някой да каже за дефекти на Х-ката ако има.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 16 Апр 2020, 21:06

bum_bum написа:..ако има XS за 1300 бих взел него...

XS нов с гаранция е 1150-1200 лв от магазини и олх с фабрична гаранция към епъл, 1 година ти си го активираш. За мен това е най-много си струва към момента. :yes:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 16 Апр 2020, 22:02

bum_bum написа:Скоростта и процесора май не са фактор след 6+ (вчера убих тоя на жената ) ако има XS за 1300 бих взел него.

А тоя вид на телефона официален и окончателен ли е или предположения?

https://www.emag.bg/smartfon-apple-iphone-xs-64gb-space-grey-mt9e2rm-a/pd/D5SY9VBBM/?X-Search-Id=845cf7f151307b9a5a47&X-Product-Id=36490437&X-Search-Page=1&X-Search-Position=0&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view

https://www.apple.com/uk/iphone-se/?afid=p238%7CshcUMVZXP-dc_mtid_20925ukn39931_pcrid_431554210762_pgrid_102027871804_&cid=wwa-uk-kwgo-iphone-slid---productid--

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Апр 2020, 22:21

След тия безрамкови тисплеи този изглежда яко зле. А щеше да е толкова добре малък телефон с такъв дисплеи.. Но явно не могат да го докарат на цена.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_dreamer » 16 Апр 2020, 22:51

bum_bum написа:След тия безрамкови тисплеи този изглежда яко зле. А щеше да е толкова добре малък телефон с такъв дисплеи.. Но явно не могат да го докарат на цена.

И ти ли клъвна на тая мантра за малкия телефон? XS е с колосалните 5 милиметра по широк и пак с толкова по висок, в същото време е с 2,5 сантиметра по голям супер ретина олед дисплей, много по добра камера, повече рам, с доста по голяма батерия.
Та от 6 до ден днешен епъл винаги са имали малък телефон, и 7 и 8 и XS са на практика с еднакви габарити. Пак да повторя новото нещо не е правено да е малко а да е ефтино, епъл обаче в стремежа си да са максимално на печалба пуснаха тая смешка. Един читав дисплей едва ли би оскъпил кои знае колко тая и без това отдавна изплатена платформа.

Две снимки на телефон с 5мм разлика в габаритите, но с 1инч разлика в диагонал на дисплеите. Сега само някой да не каже че по малкия дисплей е по удобен.

apple-iphone-se-2020-2.jpg

apple-iphone-xs-64gb.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 17 Апр 2020, 3:14

Аз пък трудно бих заменил бутона с пръстов отпечатък с досадното face id. Мисля, че новия ще има по-дълга поддръжка от xs, което също ме печели като дългосрочен потребител. Да - можеше да има повече подобрения, но за тези пари толкова. Определено бих ъпгрейднал с този, когато 7цата поеме към вечните ловни полета.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата