Цените на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Re: Цените на горивата

Мнение от empar » 13 Мар 2026, 10:55

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Мар 2026, 13:32

Логично е от една страна.

Аз го чух по радиото това и викам как тука руската информация не е дошла преди радио Фокус, уж от Кремъл директно постват в тайната група... :mhihi:

На мен ми говори, че скоро няма да има разрешаване на кризата. :mrgreen:
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 13 Мар 2026, 20:00

BMW_POWER написа:
ildivvy написа:...Да ги пита човек, какво правят тогава там? Някакви мазохисти ли са или? Защо просто не отидат на някое по-хубаво място? Няма ли все още такива в щатите?

Питай американците :ok: Пешеходецът бяга от топло, на нас ни е писнало от студено ... С първото не знам, но с второто ти гарантирам, че няма свикване. Тази зима ми е 19-та, дето изтъркалваме тук. Имало е и студени, и топли, и снежни, и не толкова снежни ... но свикване няма.

Аз пък точно такъв климат харесвам, обичам да е мноого студено и да има мнооого сняг, обичам да рина по часове пред гаража ... затова вилата е толкова нависоко че миналите зими ходихме само с моторна шейна и водата замръзва каквото и да правиш :D
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 13 Мар 2026, 21:04

И аз обичам да рина сняг, ама да съм в отпуска, да не ми се налага да шофирам, и след като изрина снега да си пийна винце с мезенце.. ако има и камина ехееееей :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 13 Мар 2026, 21:14

Хубавото на южна калифорния, е че от жегата на плажа, за час и половина мога да рина сняг, ако искам. Ама не искам :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 13 Мар 2026, 21:43

Кви хобита имат хората, сняг да рина... Някой ще каже, че обича и бетон да бърка :lol:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 14 Мар 2026, 0:23

ivanski_2 написа:
BMW_POWER написа:
ildivvy написа:...Да ги пита човек, какво правят тогава там? Някакви мазохисти ли са или? Защо просто не отидат на някое по-хубаво място? Няма ли все още такива в щатите?

Питай американците :ok: Пешеходецът бяга от топло, на нас ни е писнало от студено ... С първото не знам, но с второто ти гарантирам, че няма свикване. Тази зима ми е 19-та, дето изтъркалваме тук. Имало е и студени, и топли, и снежни, и не толкова снежни ... но свикване няма.

Аз пък точно такъв климат харесвам, обичам да е мноого студено и да има мнооого сняг, обичам да рина по часове пред гаража ... затова вилата е толкова нависоко че миналите зими ходихме само с моторна шейна и водата замръзва каквото и да правиш :D

Exclusive89 написа:И аз обичам да рина сняг, ама да съм в отпуска, да не ми се налага да шофирам, и след като изрина снега да си пийна винце с мезенце.. ако има и камина ехееееей :mhihi:

Вие двамата ... какво взимате? "Обичам .... " бла бла. Да, да излезеш и да изринеш снега е фън. Ама стигаш края на драйвуея, обръщаш се и .... не си личи, че си чистил. Мен под 50см/24 часа, това изобщо е нищо. Ама като падне под -20С и счупиш четвърта лопата за сезона, тогава пак ще говорим. И тъкмо си изчистил и мине оня федал със снегорина и ти изсипе половин метър купчина на входа. А той, повярвайте ми, винаги дебне зад ъгъла. И така не си 2-3 дни, а два - три месеца. И когато в три седмици температурата не се качи над -20С... Най е готина комбинацията от ниска температура, вятър и висока влажност. Животецът си отива пред очите ви....
Болни хора ... :OT:

Знаете ли, какви звуци идва колата при температупи под -35С? отваряш, влизаш и сядаш. Никога не сте чували това. Да не говоря, как върти стартера и на какво пррилича масло 0W20 ....
"Замръзвала водата" :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 14 Мар 2026, 0:39

Exclusive89 написа:И аз обичам да рина сняг, ама да съм в отпуска, да не ми се налага да шофирам, и след като изрина снега да си пийна винце с мезенце.. ако има и камина ехееееей :mhihi:

Е да аз точно така го правя, работим от вкъщи с жената и не ми се налага да ходя никъде ако не искам и просто слизам рина снега прибирам се пред каминката работя си , гледам как си вали ...абе супер .

BMW_POWER, разбирам аз съм от най високия граж да живеене в България..... това със снегорина е малко кофти, но се знаем и просто като минава покрай мен си вдига греблото :D
За колите и паленето има гараж който никога не пада под 0

Когато бях ученик по всяка година 3 месеца имаше МНОГО сняг, нямахме ток по седмица в месеца, имаше сняг по-висок от нас, цялото семейство се събирахме да играем разни игри и карти, абе идилия си беше.... та от малък обичам много снега, но да ако ми се налагаше да ходя някъде, ако нямах каминката и разни други такива нямаше да ми харесва сигурно.

Дори когато бях 12-ти клас имаше месец с толкова сняг че си държахме колите в началото на града на един паркинг, че ако се наложене да ходим някъде не се знаеше дали ще стигнем до там ако не спре да вали още няколко дни :mhihi:

Дори агрегат си взех дизелов, който май един път запалих да видя дали работи, като няма ток - просто приемам че няма ток и не ми трябва.....
Последна промяна ivanski_2 на 14 Мар 2026, 0:47, променена общо 2 пъти
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Мар 2026, 0:58

О, аз също така все си обичам да го рина, особено...когато спре да вали и просто го направя един път. :mhihi: Обаче ако не го остържа хубаво, ако след мен падне малко сняг и като се върна е на кокал всичко и се задържи така една седмица, а някой минал и го отъпкал...какъв ти кеф, то става като пластмаса и няма махане освен ако не качи над нулата и да задържи бая време. :mhihi:
А това с лопатите да се трошат даже не си го представям, евем ти кефа. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: RX350 awd / E450 all terrain

Мнение от peshehodetz » 14 Мар 2026, 3:27

BMW_POWER написа:
Вие двамата ... какво взимате? "Обичам .... " бла бла. Да, да излезеш и да изринеш снега е фън. Ама стигаш края на драйвуея, обръщаш се и .... не си личи, че си чистил. Мен под 50см/24 часа, това изобщо е нищо. Ама като падне под -20С и счупиш четвърта лопата за сезона, тогава пак ще говорим. И тъкмо си изчистил и мине оня федал със снегорина и ти изсипе половин метър купчина на входа. А той, повярвайте ми, винаги дебне зад ъгъла. И така не си 2-3 дни, а два - три месеца. И когато в три седмици температурата не се качи над -20С... Най е готина комбинацията от ниска температура, вятър и висока влажност. Животецът си отива пред очите ви....

Може и много по зле да е. Представяш/спомняш си средата на 80-те години на миналия век, НШЗО-Плевен, когато служехме в т.на. "родна казарма". Будят те в 5:30 за физ зарядка, снега натрупал и вместо физ зарядка ринене на сняг до откат на един от най-големите плацове в българската армия. Или пък си караул на Гривица, Венеца или Бохот (там където се ебат ветровете). Свършва ти смяната и вместо да дремнеш обичайните 2 часа, натрупал сняг пред караулното и пак ринене на сняг, после тъкмо и изринал и нови 2 часа на пост.

P. S. Бе все се каня да те питам ма забравям. Та ако соца си беше останал както едно време с черно белите телевизори и двете програми, москвичите и ладите за които се чакаше десетина години, никакъв внос на западни коли, опашките пред ЦУМ за телевизори, опашките пред магазините за какво ли не, 14 дневните почивки на море във ведомствените станции, никакво излизане в чужбина, софийското жителство и какво ли не. Обаче ако комунистите бяха казали който иска да имигрира отварят границите и има 6 месеца да го направи, после отново ги затварят - щеше ли да заминеш за Канада ???
keep walking

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 14 Мар 2026, 4:40

ivanski_2 написа:...

За коя година говорим?

peshehodetz написа:
BMW_POWER написа:

Може и много по зле да е. Представяш/спомняш си средата на 80-те години на миналия век, НШЗО-Плевен, когато служехме в т.на. "родна казарма". Будят те в 5:30 за физ зарядка, снега натрупал и вместо физ зарядка ринене на сняг до откат на един от най-големите плацове в българската армия. Или пък си караул на Гривица, Венеца или Бохот (там където се ебат ветровете). Свършва ти смяната и вместо да дремнеш обичайните 2 часа, натрупал сняг пред караулното и пак ринене на сняг, после тъкмо и изринал и нови 2 часа на пост.

P. S. Бе все се каня да те питам ма забравям. Та ако соца си беше останал както едно време с черно белите телевизори и двете програми, москвичите и ладите за които се чакаше десетина години, никакъв внос на западни коли, опашките пред ЦУМ за телевизори, опашките пред магазините за какво ли не, 14 дневните почивки на море във ведомствените станции, никакво излизане в чужбина, софийското жителство и какво ли не. Обаче ако комунистите бяха казали който иска да имигрира отварят границите и има 6 месеца да го направи, после отново ги затварят - щеше ли да заминеш за Канада ???

Бичил съм стойки навсякъде, включително и на 34 хиляди усмивки.

За соца :mhihi: :mhihi: :mhihi: Дядо ми се е пенсионирал на 53г, без да има цветен телевизор. Дъртият се е пенсионирал (след 89-та) на 60г, без да има таблет и умен телефон. Аз ще се пенсионсионирам (живот и здраве) на 67г ..... Тия тука (във форума) в "средната възраст", ще ходят на работа с памперси и всяка сутрин в офиса (работата) ще им предлагат ефтаназия, ако не се чувстват добре.
В Канада вече над 100 000 човека са ги пратили на оня свят по този начин. Ти си стар и болен, имаш финансови затруднения и не можеш да си плащаш наема, лекарствата и разходите? Правителството има решение за твоите проблеми :ok: Боцкат те и си отиваш :ok:

Не знам каква е връзката с цените на горивата, ама лаф да става.

Пешеходец, има неща, които шарения телевизор, умния телефон и екрана на лаптопа не могат да ти дадат. Днешните поколения не могат да ми (ни) разберат. Ние сме дърти динозаври и ставаме само за :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Нищо, че нито могат да си вържат сами обувките, нито пък могат сами да си сменят крушката.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 14 Мар 2026, 9:39

Я кажи верно ли мислиш, че заради таблета, умния телефон, или капитализма се увеличава пенсионната възраст? :mhihi: Имам изненада за теб, още по комунизма кривата на раждаемостта е тръгнала на долу и дори с кофти здравеопазването и по-ниската продължителност на живота в тия режими, пак щеше да почне здраво качване на годините за пенсиониране...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 14 Мар 2026, 14:35

BMW_POWER написа:Болни хора ... :OT:

Може доста да се 'размишлява' кой е 'болния' човек :mhihi: ...

Всъщност, ЕС, респективно държавите в него, имат доста сериозен 'инструмент', с който да повлияят на цените на горивата! Спокойно може да намалят/премахнат акциза и/или ДДС-то на горивата за известно време! Антикризисна мярка! В крайна сметка, може да съберат повече пари така и икономиката да работи, отколкото след намаленото потребление! Желание да има -> всичко е възможно!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Мар 2026, 15:28

Единственият начин да се намалят цените (на каквото и да е, дори примерно домати) е да се увеличи производството или да се ограничи потреблението или и от двете по малко.
- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 14 Мар 2026, 16:57

b_u_b_o написа:Я кажи верно ли мислиш, че заради таблета, умния телефон, или капитализма се увеличава пенсионната възраст? :mhihi: Имам изненада за теб, още по комунизма кривата на раждаемостта е тръгнала на долу и дори с кофти здравеопазването и по-ниската продължителност на живота в тия режими, пак щеше да почне здраво качване на годините за пенсиониране...

"Вселена 25". Това е отговорът на въпроса ти.

Иначе с Пешеходецът си комуникираме извън форума и знам за какво ме бъзика :ok:

Ta мераклийте да кОпат, винаги са добре дошли. Ето видео отпреди малко :ok:

Тежък, мокър сняг. Бекярдът не го снимах, за да не се откажат мераклийте :ok:

И пак да не съм на 100% офф, бензинът в блоуъра е по 1.21, днес струва 1.62.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата