кое е последното нещо което си купихте и сте много доволни?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Re: кое е последното нещо което си купихте и сте много довол

Мнение от drifty » 11 Дек 2019, 14:23

TNT написа:Ако всички показатели на маслото са еднакви, може. Смесиш ли синтетика с полу-синтетика примерно - чао. Има и едни други показатели, ама съм ги забравил вече. И аз бях питал, защото не бях сигурен дали с Кастрол Магнатек или Edge бях. Не знаех какво да си купя, да имам в колата. Добре, че моята не харчи и направо дойде време за смяна на цялото масло :lol:

Хм, че аз ако искам да мина от 10 на 5 / 40, все ще остане малко 10ка в мотора при източването. :OT:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 11 Дек 2019, 14:41

TNT написа:Извинявам се за грешната информация. Бутайте каквото има :mhihi:

Ами в случая даваш грешна информация , тва че е налял полусинтетика от един производител и ще долее 500мл. от друг няма да навреди по никакъв начин на двигателя му.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 11 Дек 2019, 15:22

v_p_m написа: тва че е налял полусинтетика от един производител и ще долее 500мл. от друг няма да навреди по никакъв начин на двигателя му.
Мерси! :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 11 Дек 2019, 15:24

:OT: Аз имам смесено в една туба - 0w50, 10W40, 5W40,15W40, 5W30, M10Д, 75W90, българско трансмисионно и не знам какво още. По принцип, върви за веригата на резачката и каквото остане от разни масла - се сипва там. На първо четене (поне 3 месеца е престояло) - еднородно, златисто - кафеникаво, бистро си е, не се е разделило на фракции и няма утайки.
Таааа ..... за да не се карате, мога да ви осигуря една доза, най-страшен смесеняк, за експериментиране, да видим какво толкова му е чао. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
С помпата, веригата и шината няма проблеми - всичко си е наред :mrgreen: :ok:
Ubi dubium, ibi libertas

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 11 Дек 2019, 15:40

Не е проблем да смесват различни марки масло, само вискозитета да е един и същ. /На мен нещо не ми си нрави това обаче, все пак всяко масло има леко различни свойства и качество :dunno: /
drifty - за М52-ка 5-40 е правилното масло. Чувал съм и за други каращи с 10-40, но мотора си го дават за синтетика, не полу.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 11 Дек 2019, 16:14

drifty написа:
nikola59 написа:От черният петък на Ravenol :D
IMG_0291.JPG

Карал ли си с такова и какво мислиш? Аз карам с 10/40 вече две смени и ми прави впечатление, че някъде около 6-7 хиляди км всичко е наред и после рязко си влошава качеството - моторът става по-шумен, сутрин повдигачите се чуват за малко при палене и започва да намалява нивото на щеката.

Все още карам няколко смени с BMW маслото. От лятото Ravenol пуснаха новата рецепта USVO и вдигнаха цената до 14 евра литъра и цените в цяла Европа не падат освен всяка година октомври и тази дето мина, която не вярвам да се повтори. :lol: Според лабораторните анализи в немските форуми, и в руските маслото наистина е топ както спомена колегата в предишните постове. Колегата @zaharia е писал достатъчно за ravenol е Е60 подфорума. Като пуснаха маслата за черният петък с тези цени на сайта си и на atoo24 чак не ми се вярваше, надявам се и много колеги да са се възползвали.
Специално за равенол от този линк: https://www.ravenol.de/en/oil-guide.html може да разбереш кое масло е подходящо за твоята кола.
Последна промяна nikola59 на 12 Дек 2019, 2:36, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на пост и молитви

Мнение от Вуйчо » 11 Дек 2019, 22:22

а
Последна промяна Вуйчо на 31 Май 2020, 11:13, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 12 Дек 2019, 12:17

Взех си Nintendo Switch + Zelda breath of the wild.

Конзолата надмина очакванията ми, а играта е невероятна!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 12 Дек 2019, 13:12

Аз пък останах доста доволен от Euro Truck Simulator 2 и разширението за България.

Беше готино да мина през родно Търново, дори гимназията ми я има :D
ets2_20191206_223744_00.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Дек 2019, 17:58

Подариха ми я, ама като свърши, ще си купя. Добавка за бензин Бардал :yes: Първите 50-60км никаква разлика, ама нищо нищо нищо. След това започна да пали драстично по-лесно на студен двигател. Докато загрее също е драстично по-добре. На топъл мотор си е същото. Разхода честно казано е нагоре може би, но то съвпадна със застудяване на времето и смяна на гумите, а те са по-голям фактор. 95 + хубава добавка е по-добре от 100 октанов, който е 95 направен на 100 с евтина добавка.

Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Мнение от Venelin1111 » 12 Дек 2019, 20:48

Бардела за колко литра е , че ми стана интересно. Аз съм фен на тяхната продукция. Ползвал съм добавка за чистене на инжектори и мисля , върши работа.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Дек 2019, 20:54

За 500 литра. 1:1000 се разрежда.
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 12 Дек 2019, 21:04

Вуйчо написа:Изображение

Доволен съм, най-после спря да му тресе волана при спиране на тоя коптор. Ще съм още по-доволен, ако тресенето не се върне след някой друг хиляден километър, че чак тогава ще му набия една кирка на тавана :paranoid:

Тоя проблем го имат и шофьорите на коя ли не автомобилна марка. Днес взех едно Subaru Outback на баща ми, същия ташак е с дисковете и там, та явно затова BMW сами си произвеждат дисковете, за разлика от останалите части :!: :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от maxoyn » 12 Дек 2019, 21:09

:OT: Звучи клиширано, но причината е най-вече самата стока, предвидена за нашия пазар, и се проявява при конкретни модели. И аз не вярвах.
От добавката на бардал горе не съм усетил абсолютно никакво действие (не съм имал и проблем).

Потребител
Аватар

Мнение от ieevtimov » 12 Дек 2019, 22:15

maxoyn написа::OT: Звучи клиширано, но причината е най-вече самата стока, предвидена за нашия пазар, и се проявява при конкретни модели. И аз не вярвах.
От добавката на бардал горе не съм усетил абсолютно никакво действие (не съм имал и проблем).

Аз затова разни по-големи неща си ги купувам от ибей от немски складове(колко са немски не знам), като амортисьори, дискове с накладки, съединители. Някак си е по-успокояващо :mhihi:
Иначе по темата си си купих това, дето се вика за дискотечни пари:

IMG_20191202_191500.jpg

Преди време имах такъв но се наложи да го продам с голямо нежелание. Понасмених разни коли , сега съм с хубаво Е60 фейс от което съм много доволен, но тоя модел Пасат все си го заглеждах. Та като го видях такъв оригинален и автентичен 19 годишен :mhihi: си викам мястото ти е пред Е60-та в подземния паркинг. Нещо като хоби го разглеждам. А и ще съм подготвен ако дойде дебела криза :mhihi: :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата