Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Re: Криптовалути

Мнение от b_u_b_o » 19 Апр 2023, 18:17

Практикуваш ги защото си принуден(и за колите защото ти е хоби, но не може всеки да е авто фен). Защото нито кола нито апартамент/къща с времето си вдига стойността(да правим разлика между стойност и цена нали). И двете само остаряват, имат все по-големи разходи и са все по-трудни да се държат в оптимално състояние. Което ги прави абсолютно непрактични за притежание, ако не им се вдигаше цената. А тя се вдига само и единствено заради хората които се чудят как да си съхранят парите в тях. Цените и на имотите и на старите коли щяха да са други ако я нямаше тази спекула с тях. Така хората с нормален доход щяха да могат да си позволят по-добри домове, а истинските автомобилни фенове щяха да могат да си позволят тези ретро коли. Вместо това имаме къщи чиито собственици не са стъпвали в тях и стоят празни, и прекрасни коли които стоят заключени в гаражи непипнати с години. Ако според теб това е нормално, ок. За мен не е и не трябва да е така.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Апр 2023, 18:21

b_u_b_o написа: Ако според теб това е нормално, ок. За мен не е и не трябва да е така.

разбира се, че не нито е нормално нито честно нито трябва да е така. но работи перфектно за тези които го практикуват.

ти кво- на 16 ли си и че се възмущаваш от неправдите на света? :bchug:
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 19 Апр 2023, 18:27

Не, на 2х16 съм :mhihi: Но още съм достатъчно млад за си мечтая да поживея в малко по-добър свят, особено виждайки как този прогресивно се скапва. Това е голям проблем на възрастта който наблюдавам сред много хора прехвърлили най-добрите си години - да си казват "абе гадно е, ама сме си му свикнали, кво да се мъчим да го променяме". Затова и като видя как навсякъде важните решения се взимат от хора на възрастта на Байдън и лошо ми става. Няма как на 70-80 да имаш визия за бъдещето, щото ти самия нямаш такова. :dunno:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Апр 2023, 18:40

b_u_b_o написа:Не, на 2х16 съм :mhihi: Но още съм достатъчно млад за си мечтая да поживея в малко по-добър свят, особено виждайки как този прогресивно се скапва. Това е голям проблем на възрастта който наблюдавам сред много хора прехвърлили най-добрите си години - да си казват "абе гадно е, ама сме си му свикнали, кво да се мъчим да го променяме". Затова и като видя как навсякъде важните решения се взимат от хора на възрастта на Байдън и лошо ми става. Няма как на 70-80 да имаш визия за бъдещето, щото ти самия нямаш такова. :dunno:

на 32 си още много много млад и в апогея на идеализма си. няма лошо.

... но не си ли си помислял, че просто сме по- разумни защото там накъдето си тръгнал вече сме били там и сме го измислили кое как е и поведението ни е крайния (най- оптимален) резултат като сме взели под внимание това което сме идентифицирали като параметри? :)

нещата са такива каквито са защото това е единствения логичен краен резултат на сечението на много житейски положения- 1% от които виждаш и 99% за които всъщност си нямаш/ме представа. но нищо не е случайно и като почнеш да поназнайваш как _ВСЪЩНОСТ_ се движи света и ще разбереш, че определени светоусещания са единствените които ти позволява да оцелееш и да си успешен. един вид като разбереш, че вятъра няма укротяване просто се научаваш да не пикаеш срещу него и не го мислиш щото не си струва енергията и времето.

разбира се пределно ми е ясно, че ще си помислиш "тоя си е изплел мрежата и просто се носи по течението".... което е вярно, но оптиката ти е грешна- защото мрежа се плете като не хабиш енергия да плуваш срещу течението а като се носиш и си фокусирал всичко върху процеса на плетене... защото е задача за време.

надявам се че ме разбираш или поне ще ти остане нещо и някой ден ще се сетиш :)
Последна промяна alx на 19 Апр 2023, 18:42, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 19 Апр 2023, 18:41

b_u_b_o написа:Не, на 2х16 съм :mhihi: Но още съм достатъчно млад за си мечтая да поживея в малко по-добър свят, особено виждайки как този прогресивно се скапва.

Ти си правиш света, наивитета минава с възръстта. Оптимизирай.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 19 Апр 2023, 19:12

Аз да питам един мега тъп въпрос.

Признавам си, никога не са ми били интересни тия виртуални "пари" и нищо не разбирам.

Базици всякакви приемам, уж нося много :ok:

Какво се случва ако сложа утре 100лв. в биткойни и следващата седмица биткойна изчезне?

Просто ей така, изчезва. Няма го.

Тоя къде го измислил, изведнъш реши да дръпне шалтера. Тия 100 кинта ще ми ги върне ли някой?

Може би Ружа Игнатова ще трябва да търся, не знам?

Щото ако сложа в банка 100К евра, те са ми гарантирани в цялото EU

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 19 Апр 2023, 20:00

Spunky написа:
b_u_b_o написа:Не, на 2х16 съм :mhihi: Но още съм достатъчно млад за си мечтая да поживея в малко по-добър свят, особено виждайки как този прогресивно се скапва.

Ти си правиш света, наивитета минава с възръстта. Оптимизирай.

Пределно ясно ми е това, и си го правя по-добър като използвам биткойн и "пропагандирам" предимствата му. И още не се е намерил някой да ме убеди, че тия предимства не същестуват. А доста философи като alx са се пробвали, ама обикновено стигаме до аргумента "вервай ми, щото аз знам по-добре щото съм по-стар/по-велик". :mhihi:

carmanf1 написа:...

Хубаво е че си знаеш, че ти е тъп въпроса. :mhihi: По първата част ще ти кажа, че това няма как да се случи. Биткойн няма как да изчезне с нечие щракване на пръсти. И това не е мое мнение, това е факт, просто така работи мрежата. Ако искаш да разбереш защо, не е много трудно. :bchug:

По втората ти част, ще ти задам просто няколко въпроса върху които да помислиш. Първо, кой ти ги гарантира тия пари, дали би могъл да гарантира на всички парите, от къде ще ги вземе за да ги раздаде. Освен това какво ще ти струва тази "гаранция" - загуба на стойност от 20+% за 3 години или 60+% за 20 години? Виж долара, за 100 години е загубил над 96% от стойността си! Можеш ли изобщо да си представиш какво означава това? Знам, че е трудно да се мисли в такива дълги периоди, но опитай. Проблема е, че това е едно бавно, но постоянно ограбване. Не се случва за една нощ, но е факт. И не мога да разбера как хората си казва "ми хуу, то аз толко време няя живея", докато не се озоват в България 97ма, или в Турци я Аржентина 2022-23 и не загубят всичко, без гаранция от никой. И ако някой си мисли, че еврото и долара за гарантирано защитени от хиперинфлация, пак ще си поговорим близкото десетилетие.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Апр 2023, 20:19

Не мога да разбера защо всеки ноукойнър налазва темата? В смисъл добре сте дошли всички с някакви смислени въпроси или поучителни съвети, но защо го правите? Трябва да са ви заболели пръстите вече да обяснявате как криптото не струва. :dunno: Във всяка тема някой от форума го намесва без бие да се обаждаме за него, усещате ли накъде духа вятъра? :mhihi:
Понеже и двамата не сте глупави хора видно от годините във форума(алх и спънки)ви чета нещата, ама не знам вече дискусията за какво я водим. Коли за съхраняване на стойност...супер идея е, особено на автоманиаци като нас, но това иска грижи и средства за поддръжка. Минимум ти трябва ХАМБАР, трябва ти някой да ги пали, да сменя масла, да...абе до утре мога да изреждам. И как по-точно ти се събра в устата Вайпър за 140к в доларес? :shock: Мога ли да си купя една джанта от тоя Вайпър за 2к и да ми пази стойността? :shock: Колата може да ти пази стойност, ама може и да глътне ако не правиш нещата както трябва. Биткойнът може да дропне, но ще се качи пак ако не умре завинаги естествено.

Колегата с въпроса, моля те разбери и запомни от нас, че Ружа Игнатова, тази брилянтно хитра лисица с хора зад гърба си, никога не е имала нищо общо с Биткойн! НИКОГА! Не е имала, няма и да има! Използвала е една схема с нещо, което дори не е било криптовалута, а тотална измама. Досегът и с Биткойн е възможно да е такъв, че да е прехвърляла средства в него, макар да си мисля, че ще е ползвала Монеро или нещо друго. С нейните познания едва ли ще е било проблем да намери как да прехвърля средства. Даже и да е ползвала Биткойн, това е все едно да обвиниш всемогъщия долар, че е виновен защото терористи го ползват да си плащат нещата.
Ако имаш някакви въпроси относно Биткойн, всеки ще ти отговори с радост. Ако искаш да го разбереш, тогава вече ще имаш безброй въпроси, ама не и тези, които ти излизат сега в главата.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Криптовалути

Мнение от steeN » 19 Апр 2023, 20:39

alx написа:
нещата са такива каквито са защото това е единствения логичен краен резултат на сечението на много житейски положения- 1% от които виждаш и 99% за които всъщност си нямаш/ме представа. но нищо не е случайно и като почнеш да поназнайваш как _ВСЪЩНОСТ_ се движи света и ще разбереш, че определени светоусещания са единствените които ти позволява да оцелееш и да си успешен. един вид като разбереш, че вятъра няма укротяване просто се научаваш да не пикаеш срещу него и не го мислиш щото не си струва енергията и времето.

В това има толкова истина, че ми се иска да можех да го кажа на 20 годишното ми аз... но няма смисъл щото нямаше да си обърна внимание.

Заблудата в която попадат крипто фанатиците е, че това нещо е извън тези правила, дефинира нови правила и изобщо не се влияе от там някакви си LEGACY (както те ги наричат) баналности... в същност иронията е, че то се подчинява точно на същите правила...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Апр 2023, 21:13

Това което новобранците не разбират, е че единствената причина криптото да има някаква популярност е защото е малко куче влачи диря няма и може да се крият (нелегални) пари там. И че блокчейна не е преимущество а недостатък защото в момента в които се разбере чий е определен портфейл всичко излиза. на практика в момента в който kyc- нат всички он и оф рампи (което е на път да се случи) криптото рязко ще загуби привлекателността си за голяма част от едрите “инвестори”. Е разбира се ще има разни инфлуенсъри с пъмп енд дъмп схеми и правещи пари от това че някой им гледа глупостите и от рифирълс ама без пиявици не може в нито едно начинание.

За глупостите дето бубо е написал дори няма да отговарям. Колкото по рано се калибрира в това което съм написал- толкова по-добре за него… ама нали насила хубост не стаа та кво да се хабя …
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 19 Апр 2023, 21:17

Аз пък мисля, че и двете страни в спора ви са прави! За да има някаква промяна някога по света, все някой трябва да се опитва да я прави, нали така? Това 'удоволствие' остава за по-младите! Те винаги го искат и вярват в него! След време обаче се осъзнава, че каквото е можело да променим (или да опитаме да променим) или е станало или няма да стане за нас. Тогава 'по-умните' решават вместо да променят системата, да я накарат да работи за тях. Така ще 'осигурят' на своите потомци възможноста, да се опитат да променят системата, докато са млади, примерно... Затова са и разликите във вижданията ви според мен. Не е проблем, че хората виждат различно нещата! Всеки ги осмисля според това, което е преживял и научил в живота, който е водил по начина, по който го е водил! Просто е безсмислено да спорите - прави сте и двете страни!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 19 Апр 2023, 21:24

ildivvy написа:прави сте и двете страни!

Ти и ти нищо не каза... :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 19 Апр 2023, 21:54

alx написа:Това което новобранците не разбират, е че единствената причина криптото да има някаква популярност е защото е малко куче влачи диря няма и може да се крият (нелегални) пари там. И че блокчейна не е преимущество а недостатък защото в момента в които се разбере чий е определен портфейл всичко излиза. на практика в момента в който kyc- нат всички он и оф рампи (което е на път да се случи) криптото рязко ще загуби привлекателността си за голяма част от едрите “инвестори”. Е разбира се ще има разни инфлуенсъри с пъмп енд дъмп схеми и правещи пари от това че някой им гледа глупостите и от рифирълс ама без пиявици не може в нито едно начинание.

За глупостите дето бубо е написал дори няма да отговарям. Колкото по рано се калибрира в това което съм написал- толкова по-добре за него… ама нали насила хубост не стаа та кво да се хабя …

Давай да говориме в конкретика. Аз сега ще ти обясня защо това което ти написа са глупости, после ти ще ми кажеш защо нещо написано от мен са глупости. Така, твоето твърдение, че криптото е живо само щото е "скрито" е доста смешно и отдавна не е аргумент в тия спорове, ама ти явно си го пропуснал това. Миналата година имаше един доклат на ФБР, че под 1% от волюма на транзакциите направени с крипто валути е използван за нелегални цели(И това е за цялия крипто пазар, а аз ако не е ясно вече не говоря за крипто като цяло, говоря само и единствено за биткойн, всичко останало в "крипто" е шум) Та, според теб ако тоя 1% изчезне как точно ще се повлияе пазара? :dunno:

Хайде твой ред е да ми кажеш кое казано от мен са глупости, с факти ако може.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 19 Апр 2023, 22:37

Тука съм с ildivvy в това, че сте прави и двамата. И нищо няма да загубите или спечелите от тоя спор, освен времето си.
Един човек в активна възраст винаги трябва да търси начин да промени към по-добро средата около себе си. От друга страна наистина фиатната система не е едно от тия неща, пък и никога не е мислена да съхранява стойност, че да се мъчим да променяме това. Тя си е просто разменна монета.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 20 Апр 2023, 6:25

А златото на нърда - крипто парите като какво е мислено ? Сигурно да си запазва стойност непреходен еталон аналог на златото ??! Защо тогава си купувате крипто с фиатни пари и го пресмятате обратно пак с такива ? Крипто пазара е като малка бинго в зала в голям град на входа си купуваш талони с фиатни пари за да играеш вътре с коини . Р2Р технологиите не са запазени само за койни , даже нещо повече - койните са залепени върху децентрализираните мрежи . Крипто парите имат 2 отделни независими части - едното е блок чейн верифицирането на транзакциите . Абсолютен ботленек на криптото са ограничения обем транзакции в световен мащаб който е хиляди пъти по слаб от банковите системи в момента - особеност която няма как да бъде прескочена в момента . Второто е самото първоначално емитиране на стойност което е равносилно на присвояване стойност на емисия от хартиените пари само че със сигурна защита от фалшифициране и в крайна сметка стойноста на криптото пак опира до стойноста във фиатни пари . Запазването на някаква стойност е напълно измамно , дори повече - то е подвеждащо за много от хората обсебени от фалшивото злато на нърда :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата