Велосипеди

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Дизел
Мечтае да кара: Бензин
Детайли за колата: Touring

Re: Покупка на велосипед...

Мнение от tihomair » 25 Май 2017, 10:15

cmdkick написа:
Hristo написа:Не съм си карал колелото от 12-13г. но нещо взех да се зарибявам да си джиткам по баирите. Да съживявам моя ноунейм 20г. байк няма смисъл, въпреки че скоростите много радват- шимано мегарейндж.
Искам да взема нещо планинско с преден аморт. може и без дискови спирачки, чух и мнения в полза на в брейковете, имало някакви с двойни накладки за сухо и мокро. Бюджета е до към 500 лв. Няма да се издиватедобре.много над колелото. Може и хибрид някакъв, но по- скоро планинско че ми се виждат по- здрави.
За тези пари какво ще препоръчате. Крос или Спринт е по- добре.

За тези пари няма колега, аз бях в твойта ситуация преди около година и на мен така ми казваха, ама аз си виках "е как да няма гледай т'ва къв лъскач е..." в крайна сметка си взех без амортисъори и дискови спирачки за тези пари, за няма и 2-3 месеца цената му я удвоих (истински педали, цял комплект спирачки и някои други дреболии) и в крайна сметка сега ако можех да върна времето назад, щях да дам същите пари ама за нещо по-истинско... Другия вариант е 2-ра употреба, ама аз тогава не разбирах нищо и не исках да рискувам и да се занимавам. :bchug:

Точно така е, все пак предлагането е според търсенето. За това ги "гласят" за такива пари. Важното е да ловят окото и неразбиращите мераклии кълвят (аз също бях така). Пак ще се повторя, че по-важно е да се ползва по предназначение след покупката, а не да стане закачалка или сушилник. :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 25 Май 2017, 10:49

Какво мислите за тези колола?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 25 Май 2017, 13:03

Пълен смях,в шоурума на пежо на ботевградско най скъпия им модел,едно електрическо на цена на лачена Е46ца беше с ожулена вилка :shock:
всичките им колела са общо взето една рамка на която пише пежо и с евтини компоненти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Дизел
Мечтае да кара: Бензин
Детайли за колата: Touring

Мнение от tihomair » 25 Май 2017, 13:11

Ще се изразя по същия начин, както за колите им - френска чикия! :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 25 Май 2017, 14:13

Аз като аматьор да питам, тоя "призрак" заслужава ли си парите? Основно за градско с малко офроуд :arrow:
https://www.fahrrad-xxl.de/ghost-kato-2 ... arid=29807
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Май 2017, 18:33

kiko написа:Пълен смях,в шоурума на пежо на ботевградско най скъпия им модел,едно електрическо на цена на лачена Е46ца беше с ожулена вилка :shock:
всичките им колела са общо взето една рамка на която пише пежо и с евтини компоненти

Те и на BMW колелелтата са същите пръчки за много пари.

Онзи ден е така от любопитство разгледах и разните дрехи за моторджии. Ако не беше жалко щеше да е смешно. Баси цените..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 25 Май 2017, 20:05

Дойде Grip-чето :)
Изображение

До колегата дето питаше до около 500лв може да погледне в Декатлон B-twin 535лв е :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 25 Май 2017, 22:08

bum_bum написа:
kiko написа:Пълен смях,в шоурума на пежо на ботевградско най скъпия им модел,едно електрическо на цена на лачена Е46ца беше с ожулена вилка :shock:

Те и на BMW колелелтата са същите пръчки за много пари.

Онзи ден е така от любопитство разгледах и разните дрехи за моторджии. Ако не беше жалко щеше да е смешно. Баси цените..

Обърни внимание на щанда на харли в ринг-мол..тогава ще се схванеш от цени :mhihi: Не знам каква е тая политика на цените тук,уж ниски заплати и тн. а няколко пъти засичам цените на дрехи купувани от вън от страни с по висок стандарт цени и тн,апък тук същите с по 20-30% надценка :ok: как става тоя номер не знам
иначе приятел има такава //М-ка и съм го карал...ми гут колелце е ,не съм го питал за колко го е взел,знам че ново го купи,сигурно не е евтино но има много добра стойка.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Май 2017, 11:49

Не им съответстват цените н вложените компоненти просто.

Прекалено много пари искат заради дребната емблемка BMW на него.

За същите пари ще си вземеш в пъти по-добър Canyon.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 26 Май 2017, 16:45

BMW колелата са си хубави, имам такова и съм доволен, като за каране в парка от време на време ми е идеално, иначе компонентите са му среден клас шимано, не е нищо особено, плаща се дизайна на рамката.. Въпрос на личен избор, като съм го избирал ми е било ясно че мога да си купя и подобно евтино за 700лв, но съм избрал BMW защото визуално ми харесва. При Пежо е същото, правят скутери и колела от дълго време. И на двете марки това не им е основната дейност, сигурно ако решат биха могли да направят супер колела.

пп. Това колело BMW Cruise M по-горе на снимката изглежда много хубаво, цената му е 1998лв. в България.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Мнение от Hristo » 26 Май 2017, 17:12

don_gori написа:
До колегата дето питаше до около 500лв може да погледне в Декатлон B-twin 535лв е :yes:

това ли имаш предвид?
http://www.decathlon.bg/p/8350582_plani ... /146-413-l

По-добър избор ли е от крос и драг? Гледам скоростите са марка SRAM, по-добра марка ли са от шимано?
Кажете също с дискови спирачки ли да търся, то до тези пари няма да са хидравлични и дали ще е по-добре изобщо от в-брейковете като здравина и поддръжка?

Приятели ми препоръчаха Орикс, но най-евтиното им колело е 700лв и все пак заслужава ли си претоварването на бюджета спрямо крос грх 7 и 8 https://www.bike.store.bg/p197908/cross ... 27-5-.html

https://www.bike.store.bg/p197927/cross ... 27-5-.html
ии драг зх и 7р https://www.dimibike.com/velosipedi-kol ... base29.htm

https://www.dimibike.com/velosipedi-kol ... -trpro.htm

ето го и орикса https://www.bike.store.bg/p166378/oryx- ... d-26-.html

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Мнение от Hristo » 02 Юни 2017, 1:48

В крайна сметка взех Oryx Seven S9
За сега съм супер доволен

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 04 Юни 2017, 4:33

И аз си реших проблема с гумите. Купих Continental Touring Plus Reflex (700c). Странното е, че не са 700х32, а 700х31. Един милиметър по-тесни. Оригиналните гуми имаха максимум налягане 5 атмосфери, тези им дават макс 7 атмосфери. Произведени са в Индия, а не в Китай, доколкото това може да е плюс или минус. Белият кант е светло отразителен и в тъмното светят много яко.

Изображение

За сезон и малко (грубо 7000км) смених капли, гуми, един курбел (левия) и касета. Надявам се нататък само каране :driving:

Старите гуми ги "обърнах обратно" така, че замязаха на два обръча за каца. По вътрешната страна не се вижда никакво нараняване или проблем. Дори печатите от производителя са ясни. Предполагам просто материалът е издал багажа и малките и остри камъчета "минават през него". Ще кача снимки, да се похваля какво съм свършил.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 04 Юни 2017, 10:36

Стига сте карали тия трактори. Купете си шосейка, за да почувствате вятъра в косите си.

Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 04 Юни 2017, 10:42

ukelichko написа:Стига сте карали тия трактори. Купете си шосейка, за да почувствате вятъра в косите си. [/img]

За да дишаме "чист" въздух по шосетата ли :censored: Аз предпочитам да си карам трактора сред природата.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата