Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Криптовалути
Искаш да им провалиш инвестицията в следващия беър на обсебените от крипто булшета ???!! 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
carmanf1 написа:...
Ее тука съвсем в някакви крайни изказвания отидохме. Щом ще е така, за мен граничи с глупост да си държиш парите, за изкарването които си вложил от времето си усилията си, в банката. Където гарантирано ги губиш. А да изкарваш добри пари и да не мислиш за бъдещето също ми е безумие. Това с времето изобщо не е аргумент, толква е лесно в днешно време да си инвестира парите човек.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Всъщност ако някой можеше да ви каже и да сте сигурни, че тези неща щяха да струват в пъти по-скъпо след няколко години, нямаше да търсите аргументи в обратната посока. Понеже обаче няма как да стане, затова убеждавате са и себе си, както съм го правил и аз сами де.
Било хазарт, че кое в живота не е хазарт, алуминия и желязото ли, които днес са едно и утре съвсем друго?
Кое не е хазарт? Инвестиции в себе си? Някой в темата е написал, че не трябва да инвестираш в себе си и да чакаш само на Биткойн ли? Нали за да имаш какво да вкараш трябва да си го взел от някъде? Момента когато от нищо правиш нещо е умрял някъде 2015-2016.
Всъщност скоро един човек ми каза, че колкото и да вадя аргументи за да убедя някой в подобно нещо, той пак няма да се убеди ако не си задава сам въпросите, като това последното и сам го знаех. Той този човек само чете темите и почти никога не се обажда, чак яд да те хване. Златото не е станало злато защото хората изведнъж са го разбрали какво е преди хиляди години. Има голяма вероятност това да се случи и с Биткойн. Дотогава ще гледаме и ще слушаме, ама един ден ако стане това с Биткойн, което очакваме, тогава ще е късно да се купува, освен с цел каквато бихте имали относно покупка на злато.
Към края на 2025 ще ви метна някоя интересна снимка на всички скептици, обещавам ви

Било хазарт, че кое в живота не е хазарт, алуминия и желязото ли, които днес са едно и утре съвсем друго?
Кое не е хазарт? Инвестиции в себе си? Някой в темата е написал, че не трябва да инвестираш в себе си и да чакаш само на Биткойн ли? Нали за да имаш какво да вкараш трябва да си го взел от някъде? Момента когато от нищо правиш нещо е умрял някъде 2015-2016.
Всъщност скоро един човек ми каза, че колкото и да вадя аргументи за да убедя някой в подобно нещо, той пак няма да се убеди ако не си задава сам въпросите, като това последното и сам го знаех. Той този човек само чете темите и почти никога не се обажда, чак яд да те хване. Златото не е станало злато защото хората изведнъж са го разбрали какво е преди хиляди години. Има голяма вероятност това да се случи и с Биткойн. Дотогава ще гледаме и ще слушаме, ама един ден ако стане това с Биткойн, което очакваме, тогава ще е късно да се купува, освен с цел каквато бихте имали относно покупка на злато.
Към края на 2025 ще ви метна някоя интересна снимка на всички скептици, обещавам ви

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Има голяма вероятност това да се случи и с Биткойн. Дотогава ще гледаме и ще слушаме, ама един ден ако стане това с Биткойн, което очакваме, тогава ще е късно да се купува
Това което липсва на златото е волатилноста на коините . А на коините стабилноста и сигурноста на златото . Ако си разменят местата златото няма да е злато а коина коин ...явно разбираш какво искам да кажа

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
carmanf1 написа:Всички тия пичове, където хеджират, нямат лични инвестиции и хеджове.
Ама, нищо нямат.
Казват, да не съм луд, да не мога да спя по цели нощи. Заплатата и бонусите ми стигат.
Повечето хора, не могат да осъзнаят колко важно е спокойното спане. Парите на баровците ги въртят кванти, но за читавите фондове входа е двуцифрени милеони И връзки

При запалените крипто маниаци, ако го смятат, като хоби, може и да направят някакви джобни. Повечето и особено ако се взимат на сериозно, ще нулират и пак, и пак...
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Spunky написа:Повечето хора, не могат да осъзнаят колко важно е спокойното спане.
Повечето хора когато осъзнаят какъв шит е фиатната система няма да могат да спят.

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
100к в крипто с/у 0 в банка не става, щото утре като опреш до медицинска помощ, ходи ги мисли тия койни тепърва. Не става и защото не е сериозно ако това са ти спестяванията за някога си, да разчиташ че койната винаги ще се представя със същите цикли, както досега.
Но факт, 100к в банка е къмто най-грандиозната глупост, която може да сътвори човек към днешно време.
Фиатките са супер ако си по средата, където имаш продукт, който хората така или иначе ще си купуват, а ти просто го товариш с инфлацията и още малко спекулация отгоре. Но са отвратителни ако си 9-5 на заплата Х.
Но факт, 100к в банка е къмто най-грандиозната глупост, която може да сътвори човек към днешно време.
Фиатките са супер ако си по средата, където имаш продукт, който хората така или иначе ще си купуват, а ти просто го товариш с инфлацията и още малко спекулация отгоре. Но са отвратителни ако си 9-5 на заплата Х.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Аз мога да спя по-добре, ако знам, че не разчитам само шефа да ми вдигне заплатата и инфлацията да не ми изяжда парите в банката
А grkv, то разликата в мисленето и показва защо ти си вкарал само в шиткойн
Ти това го разглеждаш като билетче от лотарията да вземеш вила на морето. От там е и виждането "гръмне ли - излизам". Аз имам инвестиции, къде по-дребни, къде не толкова, в 5-6 актива. В момента от всичките съм напред. Да разпродам всичко за хартийки, които се обезценяват всеки ден... нещо не ме влече.

А grkv, то разликата в мисленето и показва защо ти си вкарал само в шиткойн

b_u_b_o написа:Само че, явно ще трябва да си загубят голяма част от спестяванията
Пари се правят с решаване на проблеми. Колкото по-големи са, толкова повече пари правиш. Да набиваш пари в каквото и да е, с идеята да отлежава за бъдеща печалба, е сигурен начин да се държиш около дъното

Сигурен съм, че много пари могат да се правят от крипто, ако това ти е работата, както много пари могат да се правят от всичко останало. Но тря буташ.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Spunky написа:Пари се правят с решаване на проблеми. Колкото по-големи са, толкова повече пари правиш. Да набиваш пари в каквото и да е, с идеята да отлежава за бъдеща печалба, е сигурен начин да се държиш около дънотоПоне до един момент, докато снежинките станат на топка, трябва яко бутане.
Сигурен съм, че много пари могат да се правят от крипто, ако това ти е работата, както много пари могат да се правят от всичко останало. Но тря буташ.
А би ли ми казал как се пазят пари, правенето е ясно. Как да си запазя вече изкараните пари според теб, като ги държа в банката ли?
b_u_b_o написа:Spunky написа:Пари се правят с решаване на проблеми. Колкото по-големи са, толкова повече пари правиш. Да набиваш пари в каквото и да е, с идеята да отлежава за бъдеща печалба, е сигурен начин да се държиш около дънотоПоне до един момент, докато снежинките станат на топка, трябва яко бутане.
А би ли ми казал как се пазят пари, правенето е ясно. Как да си запазя вече изкараните пари според теб, като ги държа в банката ли?
веднага ще ти кажа един сигурен начин. лъскави редки коли и оръжия. до сега не съм видял нито едното нито другото исторически да върви надолу.
с малки изключения - недвижими имоти в смислени държави. не, родината не е смислена държава нито има някакви шансове да стане за нашето поколение, че и това след него.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
А аз веднага ще ти кажа, че това са глупави и непрактични начини за съхранение на пари. Мога да ти дам много аргументи за това, но знам че ти си умен човек и сам ги знаеш.
Но хората се налага да прибягват до тях, точно защото фиатната система е боклук. И един или няколко човека са го видяли това още 2008ма година и са създали алтернатива която работи много по-добре. И вместо да си кажем "ебати тия ни е*ават мамата на живота и ни правят все по-бедни" с равно или повече положен труд от преди, точно обратното на логиката на прогреса. Ние се дърляме по форумите и измисляме какви ли не схеми за да си съхраним положения труд във времето.
Но хората се налага да прибягват до тях, точно защото фиатната система е боклук. И един или няколко човека са го видяли това още 2008ма година и са създали алтернатива която работи много по-добре. И вместо да си кажем "ебати тия ни е*ават мамата на живота и ни правят все по-бедни" с равно или повече положен труд от преди, точно обратното на логиката на прогреса. Ние се дърляме по форумите и измисляме какви ли не схеми за да си съхраним положения труд във времето.
b_u_b_o написа:А аз веднага ще ти кажа, че това са глупави и непрактични начини за съхранение на пари. Мога да ти дам много аргументи за това, но знам че ти си умен човек и сам ги знаеш.
глупави, глупави.. колко да са глупави? аз ги практикувам и не се оплаквам... може би не е практично за всеки, но от едно ниво нататък си мисля, че алтернативите стават повече... както винаги съм казвал парите ти дават едно нещо и то е алтернативи. ще ти дам един пример - един 2017 вайпър ацр беше $120к... сега за под 230-250к не можеш ги пипна. форд гт40 беше $140к.. в момента под 400к забрави... и много такива и не е някаква философия за хора като мен да знаят коя кола ще е инвестиция като я пуснат и коя не.
и друго- генерално- аз познавам доста хора които са много напред с материала и опазването на стойноста на това което имат никога не е било основен проблем дори в наши дни.
Последна промяна alx на 19 Апр 2023, 18:09, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Kазвам да не се пазят. Трябва да се въртят и да работят.