Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Криптовалути

Мнение от Jordana » 18 Апр 2023, 20:14

Искаш да им провалиш инвестицията в следващия беър на обсебените от крипто булшета ???!! :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 18 Апр 2023, 20:20

Ако аз съм повел хорото, което доведе джорданката тука - сори. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 18 Апр 2023, 20:22

carmanf1 написа:...

Ее тука съвсем в някакви крайни изказвания отидохме. Щом ще е така, за мен граничи с глупост да си държиш парите, за изкарването които си вложил от времето си усилията си, в банката. Където гарантирано ги губиш. А да изкарваш добри пари и да не мислиш за бъдещето също ми е безумие. Това с времето изобщо не е аргумент, толква е лесно в днешно време да си инвестира парите човек. :dunno:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Апр 2023, 20:28

Всъщност ако някой можеше да ви каже и да сте сигурни, че тези неща щяха да струват в пъти по-скъпо след няколко години, нямаше да търсите аргументи в обратната посока. Понеже обаче няма как да стане, затова убеждавате са и себе си, както съм го правил и аз сами де. :mhihi:
Било хазарт, че кое в живота не е хазарт, алуминия и желязото ли, които днес са едно и утре съвсем друго?
Кое не е хазарт? Инвестиции в себе си? Някой в темата е написал, че не трябва да инвестираш в себе си и да чакаш само на Биткойн ли? Нали за да имаш какво да вкараш трябва да си го взел от някъде? Момента когато от нищо правиш нещо е умрял някъде 2015-2016.
Всъщност скоро един човек ми каза, че колкото и да вадя аргументи за да убедя някой в подобно нещо, той пак няма да се убеди ако не си задава сам въпросите, като това последното и сам го знаех. Той този човек само чете темите и почти никога не се обажда, чак яд да те хване. Златото не е станало злато защото хората изведнъж са го разбрали какво е преди хиляди години. Има голяма вероятност това да се случи и с Биткойн. Дотогава ще гледаме и ще слушаме, ама един ден ако стане това с Биткойн, което очакваме, тогава ще е късно да се купува, освен с цел каквато бихте имали относно покупка на злато.
Към края на 2025 ще ви метна някоя интересна снимка на всички скептици, обещавам ви :yes:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 18 Апр 2023, 20:36

Има голяма вероятност това да се случи и с Биткойн. Дотогава ще гледаме и ще слушаме, ама един ден ако стане това с Биткойн, което очакваме, тогава ще е късно да се купува

Това което липсва на златото е волатилноста на коините . А на коините стабилноста и сигурноста на златото . Ако си разменят местата златото няма да е злато а коина коин ...явно разбираш какво искам да кажа :mhihi: Пък коги си инвестирал не е особено важно , да не смяташ че всички сложили в злато преди 18 април 2023г са прецакани ??!! :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 18 Апр 2023, 20:43

carmanf1 написа:Всички тия пичове, където хеджират, нямат лични инвестиции и хеджове.
Ама, нищо нямат.

Казват, да не съм луд, да не мога да спя по цели нощи. Заплатата и бонусите ми стигат.

Повечето хора, не могат да осъзнаят колко важно е спокойното спане. Парите на баровците ги въртят кванти, но за читавите фондове входа е двуцифрени милеони И връзки 8)

При запалените крипто маниаци, ако го смятат, като хоби, може и да направят някакви джобни. Повечето и особено ако се взимат на сериозно, ще нулират и пак, и пак...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 18 Апр 2023, 20:53

Spunky написа:Повечето хора, не могат да осъзнаят колко важно е спокойното спане.

Повечето хора когато осъзнаят какъв шит е фиатната система няма да могат да спят. :mhihi: Само че, явно ще трябва да си загубят голяма част от спестяванията като хората в турция и аржентина(най-пресни примери, иначе са десетки ако не и стототици) преди да им светне нещо. Щото явно да гледаш в повече от 5-10 годишен хоризонт не ни е в природата. По-лесно е да стискаме еврото/долара пък, че сме се бъхтили за тоя дето духа и че след 10 години половината няма да ги има...няма значение.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 18 Апр 2023, 22:43

100к в крипто с/у 0 в банка не става, щото утре като опреш до медицинска помощ, ходи ги мисли тия койни тепърва. Не става и защото не е сериозно ако това са ти спестяванията за някога си, да разчиташ че койната винаги ще се представя със същите цикли, както досега.
Но факт, 100к в банка е къмто най-грандиозната глупост, която може да сътвори човек към днешно време.
Фиатките са супер ако си по средата, където имаш продукт, който хората така или иначе ще си купуват, а ти просто го товариш с инфлацията и още малко спекулация отгоре. Но са отвратителни ако си 9-5 на заплата Х.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 19 Апр 2023, 9:41

Аз мога да спя по-добре, ако знам, че не разчитам само шефа да ми вдигне заплатата и инфлацията да не ми изяжда парите в банката :dunno:

А grkv, то разликата в мисленето и показва защо ти си вкарал само в шиткойн :dunno: Ти това го разглеждаш като билетче от лотарията да вземеш вила на морето. От там е и виждането "гръмне ли - излизам". Аз имам инвестиции, къде по-дребни, къде не толкова, в 5-6 актива. В момента от всичките съм напред. Да разпродам всичко за хартийки, които се обезценяват всеки ден... нещо не ме влече.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Spunky » 19 Апр 2023, 17:19

b_u_b_o написа:Само че, явно ще трябва да си загубят голяма част от спестяванията

Пари се правят с решаване на проблеми. Колкото по-големи са, толкова повече пари правиш. Да набиваш пари в каквото и да е, с идеята да отлежава за бъдеща печалба, е сигурен начин да се държиш около дъното :) Поне до един момент, докато снежинките станат на топка, трябва яко бутане.

Сигурен съм, че много пари могат да се правят от крипто, ако това ти е работата, както много пари могат да се правят от всичко останало. Но тря буташ.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 19 Апр 2023, 17:38

Spunky написа:Пари се правят с решаване на проблеми. Колкото по-големи са, толкова повече пари правиш. Да набиваш пари в каквото и да е, с идеята да отлежава за бъдеща печалба, е сигурен начин да се държиш около дъното :) Поне до един момент, докато снежинките станат на топка, трябва яко бутане.

Сигурен съм, че много пари могат да се правят от крипто, ако това ти е работата, както много пари могат да се правят от всичко останало. Но тря буташ.

А би ли ми казал как се пазят пари, правенето е ясно. Как да си запазя вече изкараните пари според теб, като ги държа в банката ли?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Апр 2023, 17:52

b_u_b_o написа:
Spunky написа:Пари се правят с решаване на проблеми. Колкото по-големи са, толкова повече пари правиш. Да набиваш пари в каквото и да е, с идеята да отлежава за бъдеща печалба, е сигурен начин да се държиш около дъното :) Поне до един момент, докато снежинките станат на топка, трябва яко бутане.

А би ли ми казал как се пазят пари, правенето е ясно. Как да си запазя вече изкараните пари според теб, като ги държа в банката ли?

веднага ще ти кажа един сигурен начин. лъскави редки коли и оръжия. до сега не съм видял нито едното нито другото исторически да върви надолу.

с малки изключения - недвижими имоти в смислени държави. не, родината не е смислена държава нито има някакви шансове да стане за нашето поколение, че и това след него.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 19 Апр 2023, 18:00

А аз веднага ще ти кажа, че това са глупави и непрактични начини за съхранение на пари. Мога да ти дам много аргументи за това, но знам че ти си умен човек и сам ги знаеш.

Но хората се налага да прибягват до тях, точно защото фиатната система е боклук. И един или няколко човека са го видяли това още 2008ма година и са създали алтернатива която работи много по-добре. И вместо да си кажем "ебати тия ни е*ават мамата на живота и ни правят все по-бедни" с равно или повече положен труд от преди, точно обратното на логиката на прогреса. Ние се дърляме по форумите и измисляме какви ли не схеми за да си съхраним положения труд във времето.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Апр 2023, 18:02

b_u_b_o написа:А аз веднага ще ти кажа, че това са глупави и непрактични начини за съхранение на пари. Мога да ти дам много аргументи за това, но знам че ти си умен човек и сам ги знаеш.

Но хората се налага да прибягват до тях, точно защото фиатната система е боклук. И един или няколко човека са го видяли това още 2008ма година и са създали алтернатива която работи много по-добре. И вместо да си кажем "ебати тия ни е*ават мамата на живота и ни правят все по-бедни" с равно или повече положен труд от преди, точно обратното на логиката на прогреса. Ние се дърляме по форумите и измисляме какви ли не схеми за да си съхраним положения труд във времето.

глупави, глупави.. колко да са глупави? аз ги практикувам и не се оплаквам... може би не е практично за всеки, но от едно ниво нататък си мисля, че алтернативите стават повече... както винаги съм казвал парите ти дават едно нещо и то е алтернативи. ще ти дам един пример - един 2017 вайпър ацр беше $120к... сега за под 230-250к не можеш ги пипна. форд гт40 беше $140к.. в момента под 400к забрави... и много такива и не е някаква философия за хора като мен да знаят коя кола ще е инвестиция като я пуснат и коя не.

и друго- генерално- аз познавам доста хора които са много напред с материала и опазването на стойноста на това което имат никога не е било основен проблем дори в наши дни.
Последна промяна alx на 19 Апр 2023, 18:09, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар

Мнение от Spunky » 19 Апр 2023, 18:07

Kазвам да не се пазят. Трябва да се въртят и да работят.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата