Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Криптовалути
sedd написа:Нещо не ви разбирам логиката защо спирате с дца-то на 30к. Смятате да продавате на 40к ли? Щото на следващия булрън като подмине 150к, покупките ви от 30к+ няма да са ви на достатъчно % печалба ли.
Аз смятам, че и 50% печалба в рамките на 2г на вкарани сега пари си заслужава..не знам, интересно е, че всеки има различни виждания.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
И също така ми е интересно... това дъно беше х4-х5 от предното. Следващото мислите, че ще е пак 15к ли ? Следващото дъно мисля ще е едно 40-60к

От цялото портфолио, дето имам, в момента биткойна със сигурност ми е най-подцененото

TNT написа:Тази стратегия в момента да не се купува ми е все едно това ще е последния халвинг на биткойн. И 2028-ма ще има, и 2032-ра и т.н.
А в кой момент ще спреш, предвид, че следващ халвинг и следващ булрън ще има на практика винаги, или поне така ще си мислим. В кой момент казваш "край" и обръщаш всичко акумулирано в нещо, което можеш да ползваш ежедневно? Ако няма край и времето ти превари това на "ваденето" си на практика в 100% загуба на инвестираното.

Ясно е, че е индивидуално, но все пак.
Аз за себе си уж съм решил и ако нещата се развият добре, тоест 1.5-2х на предишния връх на ДОТ - то още в този бул рън ще съм кешаутнал в фиат.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Както го каза звучи все едно няма да купиш преди следващия халвинг(2028)отново нещо си. Нали имаше вяра в тоя дот или вярата ти е да изкара още един връх? Това твоето си е по-дългосрочно спекулиране ако правилно съм те разбрал. За ТНТ си мисля, ама само си мисля, няма как да знам, че със сигурност ще има едно количество БТЦ от всичкото си, което няма да разменя и няма да се мъчи да отиграва с него върха дори преди още един халвинг, да не казвам, че може и вечно да го държи. Аз за себе си съм решил също да имам такова количество, което няма да бъде разменяно за нищо ,освен ако не е наложително и не съм опрял от зор до него. Някакъв форевър ходъл. 

- TNT
- младши ентусиаст
-
grkv написа: и обръщаш всичко
За всичко няма да обръщам

Ако купуваш имоти, има момент, в който ще продадеш всички имоти ли ?

Вярата в ДОТ - до толкова, до колкото може да се вярва на алт.
Не се съм се разклатил, особено като гледам академиите и конференциите които правят из ютуб, мисля си, че предстоящия рън ще е силен за ДОТ. Със сигурност някои от под-проектите ще са с по-силен ръст, ама вече става висок риск на високия риск на високорисковия актив...
Никой не знае.
Не случайно в предишен пост питах дали 100к лв на 30 струват повече от 500к на 40 или милион на 50 (или там както ги бях подредил, не помня).
Малко по-философско гледане на нещата, струва ли си от алчност към все по-високи върхове да мине значителна част от осъзнатия човешки живот и вадейки 1м на 50 (пак, чисто хипотетично) дали няма човек да съжалява за пропуснатите моменти и възможности (дори и финансови), които нямат връщане.
От тая гледна точка, не за друго...
Иначе, ако реша нещо различно, просто при връх над стария на DOT/BTC бих обърнал в биткойн и "за децата"...
Не се съм се разклатил, особено като гледам академиите и конференциите които правят из ютуб, мисля си, че предстоящия рън ще е силен за ДОТ. Със сигурност някои от под-проектите ще са с по-силен ръст, ама вече става висок риск на високия риск на високорисковия актив...

TNT написа: Какви бяха цените преди 12 години ? А след 12 години какви ще са ?Какво ще стане, ако.......
Никой не знае.
Не случайно в предишен пост питах дали 100к лв на 30 струват повече от 500к на 40 или милион на 50 (или там както ги бях подредил, не помня).
Малко по-философско гледане на нещата, струва ли си от алчност към все по-високи върхове да мине значителна част от осъзнатия човешки живот и вадейки 1м на 50 (пак, чисто хипотетично) дали няма човек да съжалява за пропуснатите моменти и възможности (дори и финансови), които нямат връщане.

От тая гледна точка, не за друго...
Иначе, ако реша нещо различно, просто при връх над стария на DOT/BTC бих обърнал в биткойн и "за децата"...

- TNT
- младши ентусиаст
-
Е виж това ми е малко по-трудно да ти го отговоря... увереност в решенията?
Иначе заключваш някакъв профит и това, което остава го пишеш загуба за следващите Х години, когато отново стане профит.
Ако пак ти се играе - вади, пък после пак вкарай, ама да извадиш при добра графика 60% и другото да стои за следващия цикъл ми е нелогично.
Иначе заключваш някакъв профит и това, което остава го пишеш загуба за следващите Х години, когато отново стане профит.
Ако пак ти се играе - вади, пък после пак вкарай, ама да извадиш при добра графика 60% и другото да стои за следващия цикъл ми е нелогично.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
grkv много краткосрочно мислиш. Ако си достатъчно дълго в btc идва момент в който не те интересува бул ли е, беър ли е. Все си достатъчно напред. А след това просто вадиш пари когато ти потрябват, или ако прецениш, че нещата са в балон и е по-оптимално да разтовариш малко което да върнеш в последствие на по-ниски цени. Не ми се вижда чак толкова сложно.
И освен това не виждам тая дилема за годините и парите какво те мъчи. Аз поне, а мисля и останалите тук, не се ограничаваме особено за да инвестираме в бтц, правим го с пари които така или иначе сме отделили за бъдещето. Аз лично няма да се чувствам никак комфортно ако изяждам и изпивам всичко което изкарвам..

b_u_b_o написа:Аз поне, а мисля и останалите тук, не се ограничаваме особено за да инвестираме в бтц, правим го с пари които така или иначе сме отделили за бъдещето. Аз лично няма да се чувствам никак комфортно ако изяждам и изпивам всичко което изкарвам..
Краткосрочно - на какво? На потенциала в крипто - не, просто не знам дали си струва да участвам до края.
Изяждането и изпиването е съвсем отделна тема, без крипто портфолио не е равно на нямам спестявания.
Ще дам хипотетичен пример.
Идва бул, профит, кешаут. С парите от изваденото си купуваме вила на морето/планината - не основен имот, страничен, хоби. В следващите 10 години докато децата са малки се посещава редовно, лета, ваканции и т.н., теглейки чертата на 40, колко ценни ще ти бъдат спомените и преживяванията там с децата и семейството и колко ценни ще ти бъдат парите с които си в профит на 40? А на 50? 70, живот и здраве? Къде теглиш чертата? 'щото алчността край няма.
И може би тук е разликата между възприятията на различните инвеститори, някои търсят шорткът и бърз екзит от 9-5, други... нещо друго.
Умишлено давам пример с ваканционен имот, тъй като е нещо, което не е абсолютно необходимо и повечето нямаме сили да го купим с джобни пари ей така.
Не търся житейски съвет, просто аргументирам защо обмислям да продам всичко в добри времена.
Ще видим...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Според мен и да го направиш, 99.9%-та ще напазаруваш нещо пак в следващия беър.
Едно куче научи ли се да яде пилетата...
Но иначе си прав за много неща. Не е проблемът вярата в крипто, а чертата на колко е. Но чертата не означава ол аут.

Но иначе си прав за много неща. Не е проблемът вярата в крипто, а чертата на колко е. Но чертата не означава ол аут.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Ти си продължаваш едно и също да си приказваш и не разбираш какво ти казвам. Не се лишавам от нищо за сметка на биткойните които имам. Не знам как да ти го обясня, ако реша да имам вила ще си я купя. Точно за това си купих и къща 2018та, ако бях набил тия пари в биткойн вместо в къщата сега(да сега, не не върха) щях да съм милионер
Но съм преценил, че това не е нещо което искам да отлагам. Ваканционен имот няма да си купя освен ако не е под 5% от net worth-а ми. За сега ме усройва доста повече да наемам къща/хотел и да не се занимавам с още една поддръжка.
И пак ще ти го напиша, надявам се тоя път да ме разбереш - от един момент натам не ти пука за цената. И тогава когато волатилността за теб е без значение, остават само предимствата на биткойн. Може би не се разбираме щото аз говоря за биткойн, ти говориш за крипто.
Ето това не ти се връзва с разсъжденията от предното мнение. Искаш да ми кажеш, че за теб е ок да имаш 100К в банката и да ги държиш там, но не е ок да имаш 100К в биткойн? Едното като станеш на 50 ще съжаляваш че не си го изхарчил, а другото не? Приеми го така - просто ние сме избрали да имаме 10К в банката и 90К в биткойн, вместо 100К в банката. По ред причини които са дъвкани в темата безброй пъти.

И пак ще ти го напиша, надявам се тоя път да ме разбереш - от един момент натам не ти пука за цената. И тогава когато волатилността за теб е без значение, остават само предимствата на биткойн. Може би не се разбираме щото аз говоря за биткойн, ти говориш за крипто.

grkv написа:Изяждането и изпиването е съвсем отделна тема, без крипто портфолио не е равно на нямам спестявания.
Ето това не ти се връзва с разсъжденията от предното мнение. Искаш да ми кажеш, че за теб е ок да имаш 100К в банката и да ги държиш там, но не е ок да имаш 100К в биткойн? Едното като станеш на 50 ще съжаляваш че не си го изхарчил, а другото не? Приеми го така - просто ние сме избрали да имаме 10К в банката и 90К в биткойн, вместо 100К в банката. По ред причини които са дъвкани в темата безброй пъти.
Мани имота, 5% нет уърт и т.н., всеки си има неговия "ваканционен имот", който може въобще да не е имот.
Абсолютно, и на двете.
За мене не е касичка, а спекулация.
Agree to disagree, дет' се вика.
b_u_b_o написа: 1. Искаш да ми кажеш, че за теб е ок да имаш 100К в банката и да ги държиш там, но не е ок да имаш 100К в биткойн?
2. Едното като станеш на 50 ще съжаляваш че не си го изхарчил, а другото не?
Абсолютно, и на двете.
За мене не е касичка, а спекулация.
Agree to disagree, дет' се вика.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Еми ето ти отговора на въпроса дето те мъчи толкова време, за мен това е единствения сигурен начин да пестя. Не мислия за изход във вида в който ти го виждаш, просто защото не виждам по-добър актив да си държа парите. За мен пък е безумие да имаш 100К в банката и нито лев в биткойн. 

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Никого не искам да засегна от колегите.
Но това за мен е хазарт и пристрастяване.
Това време в ровене, нон-стоп четене на bul shit новини и някви заучени пазарни “правила” е чиста лудост. Особено на волатилен пазар, като всякакви шиткойнс.
Аз това време го инвестирам за усъвършенстване в специалността/работата/сферата, където съм най-добър.
Все пак това ми носи всеки месец заплата и бонуси. И гледам да надграждам уменията си - повече пари се печелят така, отколкото с “инвестиции”.
И много време отделям за децата и хобитата ми. Носят удоволствие, вместо допълнително напрежение, къде щял да отиде шиткойна или еди кви си акции.
Този тип инвестиции са за големите риби, които имат много специфична информация. Не е за малки хорица, като нас.
За да не бъда разбран погрешно, не поучавам никого, само споделям лично мнение.
Компанията, за която работя има огромен, глобален treasury екип, който по цял ден хеджира различни суровини и валути.
Понеже купуваме много алуминий, аз съм част от “global treasury & hedging committee”, но само дотолкова, доколкото да им кажа колко количество да хеджират, и къде ще сме спрямо бюджета. И ги слушам всяка седмица какви спекулации стават на пазарите.
Всички тия пичове, където хеджират, нямат лични инвестиции и хеджове.
Ама, нищо нямат.
Казват, да не съм луд, да не мога да спя по цели нощи. Заплатата и бонусите ми стигат.
Но това за мен е хазарт и пристрастяване.
Това време в ровене, нон-стоп четене на bul shit новини и някви заучени пазарни “правила” е чиста лудост. Особено на волатилен пазар, като всякакви шиткойнс.
Аз това време го инвестирам за усъвършенстване в специалността/работата/сферата, където съм най-добър.
Все пак това ми носи всеки месец заплата и бонуси. И гледам да надграждам уменията си - повече пари се печелят така, отколкото с “инвестиции”.
И много време отделям за децата и хобитата ми. Носят удоволствие, вместо допълнително напрежение, къде щял да отиде шиткойна или еди кви си акции.
Този тип инвестиции са за големите риби, които имат много специфична информация. Не е за малки хорица, като нас.
За да не бъда разбран погрешно, не поучавам никого, само споделям лично мнение.
Компанията, за която работя има огромен, глобален treasury екип, който по цял ден хеджира различни суровини и валути.
Понеже купуваме много алуминий, аз съм част от “global treasury & hedging committee”, но само дотолкова, доколкото да им кажа колко количество да хеджират, и къде ще сме спрямо бюджета. И ги слушам всяка седмица какви спекулации стават на пазарите.
Всички тия пичове, където хеджират, нямат лични инвестиции и хеджове.
Ама, нищо нямат.
Казват, да не съм луд, да не мога да спя по цели нощи. Заплатата и бонусите ми стигат.